24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo rozhoduje o budoucnosti Válkové?

Poslední šanci dostala ministryně spravedlnosti Helena Válková od premiéra Bohuslava Sobotky. Pokud nebude pod jejím vedením resort dobře fungovat a nepodaří se jí změnit negativní obraz ministerstva v médiích, potom ji předseda vlády odvolá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Kudrnová 20.6.2014 21:55

A co tahle rozhodnout o nekompetentnosti p Dienstbiera?

Co to je pořád ho budeme poslouchat, jakým právem se p Di. pořád svými blbými výroky a blbými nápady plete do ministerstev,  po čem mu nic není. Opravdu jsme tak už zblblí těmi všemi  udáními  ode všech možných lidí, kteří nás mají reprezentovat a nám Čechům připravovat normální život a ne se potácet ode zdi ke zdi? Co  to tam  bylo za partu, kde na světě je možné, aby vymáhání práva předal stát soukromým osobám jako jejich výdělečnou činnost? Doufám, že paní Válková  svým rezortem pohne a nenechá se.

Např. pan Vl.Stwora píše na Prvních zprávách jak se dělají exekuce v Kanadě a jak u nás.V Kanadě je 30 let a neslyšel o nikom, kdo by prošel exekučním řízením. U nás v Česku vloni bylo zahájeno 714 tisíc exekucí a exekuci čelí 969  tisíc  fyzických či právnických osob. Vzhledem k počtu exekucí a skutečností, že z dluhové pasti, do které lidé upadají následkem exekuce, se mnozí nikdy nedokážou vyplatit a jsou k odsouzení k živoření v nelidských podmínkách, což často vede k předčasným úmrtím nebo sebevraždám, by dokonce zvažoval použití slova genocida. Považuje český exekuční průmysl  za  n e j z r ů d n ě j š í,    co se tady od takzvané sametové revoluce uchytilo.

I. Kudrnová 20.6.2014 22:04

Re: A co tahle rozhodnout o nekompetentnosti p Dienstbiera?

Dodatek - aby   vymáhání práva   (exekuce)   předal stát soukromým osobám jako jejich výdělečnou činnost?