19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo půjde s Babišem? Nehlaste se všichni

Příští koalici bude po volbách skládat Andrej Babiš. Není jisté, zda se mu to podaří. Je však jasné, že na to dostane hromadu času a že ho Miloš Zeman bude ve Strakově akademii držet tak dlouho, jak to bude možné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ganaur 23.9.2021 9:58

;-D;-D;-DDoufám, že se výsledků "Budelíp" dožijete, abyste si je náležitě užil!:-P:-P:-P

J. David 23.9.2021 9:55

Nechme předvolebních fabulací, kdo s čím, jak s kým a do čeho. Ponechme to na výsledcích voleb, a "hin se hukáže...". A ty koalice do voleb, kouzelné nesourodé konglomeráty, taková politická mesaliance typu "nám pole, tobě les", ale po volbách se o ty pozemky (koryta) vzájemně servou díky třeba "kroužkování" voličů. Volič ODS musí být zmatený, když p. Fiala jde do holportu s KDU-ČSL a i s jejími odpadlíky (heretiky) TOP09. Nebo STAN (purkmistři) s Piráty. Rozdílné názory na užití a zdanění "kvartýrů", drogy a volnomyšlenkářství squattingu, ilegální migrace. Jo, politická inkluze u žlabu, to chápu. Nu, každé hnutí muselo míti "leadera regentschoriho", v Reichenbergu (Maffersdorf/Vratislavice n. Nis) jistého Konráda, v Suchej Lozi mají Gazdíka zeměpisce, a v Kolíně Rakušana (oblíbeného tamo, ale v politice začíná blbnout, coby také pedagog dvojjazyčný, jako kdysi Konrád). A Bartoš? Bit a byte asi zvládá, možná i nějaký "matroš" také. Nic nemám proti zplstnatělé kštici, ale vši a lojnice se z takovéto kštice blbě vyčesávají, a jsou i do kštic jiných nalétavé. To by měli pedagogové STAN vědět, než své kštice obrní. Fuj, asi jsem již staromilec, zmítán předvolebním kolotáním jalových žvástů. Volit půjdu, a nebudu volit obskurní koalice. Jako odpůrce invazi molů v mé almaře (alegorie na nelegální imigraci), asi to hodím SPD. Kdysi volič ODS.

J. Ganaur 23.9.2021 9:53

Máte pravdu, komunisté jsou už neživÝ!;-D;-D;-D

V. Kain 23.9.2021 9:50

Volte si koho chcete,ale až začne v plné síle působit Green Deal který Babiš podepsal tak z toho mít radost nebudete.( na Kalouska to svést už nemůže)Když někoho volit tak TSS,tato strana má v programu návrat k normálnímu zdravému životu.To by měli voliči ocenit.

V. Kučer 23.9.2021 9:49

Oprava - Piráti malá strana nejsou, mají smělé plány a proto by je volili mladí do osmnácti let.

V. Kučer 23.9.2021 9:44

ODS se transformovala v KDS. P Fiala je typický křesťanský demokrat, hluboce věřící a smířen s grýn dýlem. T Okamura má extrémní názory jako je vystoupení z EU nebo dokonce z NATO a bojuje proti očkování. Na druhé straně SPD nevadí Rosatom což je velké plus a byli by proto ve vládě užiteční. Ruský atom nevadí ani komunistům, jsou méně levicový než socani kteří začínají zelenat. Ostatní strany jsou malé a mnohdy nečitelné. Nakonec bude nejrozumnější Andrej Babiš.

V. Kuhaj 23.9.2021 9:34

Já to pravděpodobně Babišovi hodím. A ne kvůli pohádce, že s ANO bude líp, ale protože mám dost vizionářských střelců, co napřed konají dle svého nejlepšího přesvědčení, a pak z toho pošlý průser hodí na hlavu minulé garnituře, viz Hřibův přístup k jeho odpovědnosti za současný stav pražské dopravy. Dost mám experimentů politických jasnovidců, kteří kvůli ideologii vyhazují lidi z práce. Praha 7 budiž v tomto výstrahou!

Jo, a taky z celého srdce přeji úzdravu prezidentovi, jakož i jeho setrvání ve funkci do konce volebního období. Protože je otázka, jestli nás ten budoucí uchrání nebezpečných eurovýstřelků v oblasti eko, migrace nebo dokonce pokusů o změnu morálky.

J. Basler 23.9.2021 9:28

Autor má pravdu, Babiše to budeme mít do skončení Zemanova mandátu. A když AB zvládne prezidentské volby, tak dalších 10 let...

Už jsem si podobně tohle nyslel s Jyrkou P., ale nakonec mu to přece jen nevyšlo (premiét --> prezident).

Lidem bohužel na AB očividně žádné jeho problémy nevadí... Je to hrůza, co si necháme jako společnost všechno líbit. Kdekoliv na Západ by AB letěl dávno a ještě teď by odsud letěl...

Židé se tahali 40 let po poušti, takže ještě alespoň 10 let zbývá

V. Církva 23.9.2021 9:21

Nebuďte hloupoučký. Název Pirátů pochází z činnosti okrádání "kapitalistických" výrobců sw a filmů, někteří členové Pirátů čtou Marxe, jsou multikulturalisté, všichni se hlásí k progresivnímu libaralismu. Západ dnes trpí posunem k progresivnímu liberalismu s hrůzami neomezené migrace podpory nebo tolerancí islámu a diletanském přístupu k ekologii s omezováním CO2. Přesně to co je podstata Pirátů je na na současných tendencích Západu nebo světa špatně.

ODS místo aby zatlačila Babiše a vytvořila vládu s ANO vytvoří nový únor. O tom že spolupráce s Piráty je horší než s ANO může pochybovat jen mimozemšťan člověk který nesleduje televizi nemá internet je psychicky nemocný nebo mu nenávist proti Babišovi zateměla střízlivé vnímání reality, nebo má na odporu proti ANO finanční zájem. Samozřejmě i takoví lidé jsou a není hezké se jim smát.

I. Schlägel 23.9.2021 8:58

To budete muset nechat na členech ODS.

I. Schlägel 23.9.2021 8:53

A nějaká Vaše virtuální zkušenost o spolupráci s Piráty je k mání? Spolupráce ODS s Piráty je potenciálně škodlivější než aktivní spolupráce Bureše s Falmerem? Máte dobrý žaludek.

L. Polehla 23.9.2021 8:52

A co takhle SPOLU bez Fialy!

M. Kanda 23.9.2021 8:31

Já nevím, proč pořád řešíte koalici ANO+ODS. Fiala už po minulých volbách řekl, že s Babišem NE a také to dodržel. Proto mu věřím i nyní.

A ANO bez Babiše? To je asi tak reálné jako Mr.Bean bez Rowana Atkinsona.

J. Koubek 23.9.2021 8:12

Rozhodně víc nž spolupracovat s Piráty

O. Musil 23.9.2021 8:12

No, Fiala nedávno řekl, že s ANO NE s Babišem nebo bez něj, protože ANO bez Babiše beztak nedává smysl. Vondra byl trochu smířivější, ten nechce jen Babiše. Takže uvidíme po volbách, jako obvykle. O Babišově vítězství asi nepochybuje nikdo, stejně jako o dobrých procentech pro Okamuru. Pokud o chlup neprolezou Sosani a komouši, bude se přerozdělovat spousta hlasů. Ale asi spíš prolezou.

Babiš určitě nebude chtít většinu o jednoho nebo dva poslance a čertví, jak to dopadne, až budou zajíci vyrovnaní na louce. Čekají nás zajímavé časy...

J. Sedlář 23.9.2021 8:10

Nestojí, pude to bez něj. Blažek a Íčko se postarají.

F. Sojka 23.9.2021 8:09

Nenávist necloumá jenom Jéglem. Je typická pro celou politickou scénu, zejména pak opozici. Když totiž opustí závistivé a nenávistné napadání Babiše, tak ji napadne akorát tak pták. A z toho si voliči dělají akorát srandu. Prostě impotenti. Rv

I. Schlägel 23.9.2021 8:06

Co tak volit SPOLU a kroužkovat kandidáty ODS? Jak se Vám jako voliči ODS líbila spolupráce Bureše, Falmera a socanů na stylu řízení tohoto státu, jakým se řídí cirkus?

L. Polehla 23.9.2021 8:04

Němcová žádnou většinu neměla, a Zeman to dobře věděl!

Už nemám 101 hlasů, přiznala Němcová. Koalice skončila ...

https://www.lidovky.cz/domov/uz-nemam-101-hlasu...

F. Navrátil 23.9.2021 7:57

Pokud autor v jednom odstavci kalkuluje, že opoblok pěti stran získá většinu poslanců a v další tvrdí, že nemá valné vyhlídky na vítězství ve volbách, hodně to snižuje informační hodnotu článku a logiku jeho politologického mudrování. Osobně se domnívám, že jsou možné tři alternativy. Spojenectví ANO a ODS, což by bylo pro všechny nejlepší. Menšinová vláda ANO s podporou SPD a komunistů, což by vedlo ke konfliktu s EU a opoblokem. A nakonec možná vláda pěti opostran, které by se při nejbližší příležitosti servaly a rozložily, jak to vidíme na Slovensku.

J. Pokorný 23.9.2021 7:56

Však také absťák narůstá exponenciálně a Fiala ví, že je před zásadním osobním rozhodnutím.;-)

J. Pokorný 23.9.2021 7:51

V poslední době ustaly útoky Fialistů na Babišovce. Co z toho lze predikovat? ;-D

J. Kočí 23.9.2021 7:41

Otázka zní jinak

Dokáže Fiala odmítnout podruhé nabídku? Na konto odmítnutí si může připsat dost velké procento zvýšení státního dluhu, to mu nikdo neodpáře. Vysvětlím lépe, kdyby šel tehdy do vlády, měli bychom středopravou orientaci. Díky odmítnutí máme středolevou rozhazovačnou vládu.

R. Gumulec 23.9.2021 7:27

Zeman má pravdu. Mocichtivé opoziční koalice jsou podvodem na voličích. Mají jediný program "antibabiš" a s tím opravdu nevystačí.....

F. Kusák 23.9.2021 6:56

Souhlas, a nenávist do normálních vztahu nepatří. Z Jégla to přímo čiší.

J. Koubek 23.9.2021 6:36

Já jsem volič ODS. Protože současnou ODS která se spojila s TOP09 a Lidovci a podporuje Piráty volit nemohu, volím zatím ANO. Už jsem se rozhodl.

M. Šurgot 23.9.2021 6:03

Jak pise pan Langer, cast Babisovych volicu sedi v hospodach. A ti z velke vetsiny nectou Neviditelneho psa. Bud ctou zpravy na jinych webech, anebo jim staci papirovy bulvar, predavany casto v praci z ruky do ruky.

Ale ja treba znam Babisovy volice, kteri se netaji ani volbou Zemana a presto nechodi do hospody. Protoze vsak nejsem politicky fanatik a myslim si, ze politika do obycejnych lidskych vztahu nepatri, nemam duvod s nimi prestat kamaradit.

V demokracii ma totiz kazdy pravo na svuj nazor a na svou volbu. Dost se na to zapomina.

R. Langer 23.9.2021 5:40

Hm, já třeba znám spoustu Babišových voličů, co se s tím nijak netají. Běžně o tom mluví v hospodě. Možná máte kolem sebe pouze vytříbenou společnost. ;-)

L. Písařík 23.9.2021 5:10

A na co potřebujete vědět, kdo půjde s Babišem. Jako odborník byste to měl vědět sám, nebo nejste?????

K. Machala 23.9.2021 2:33

Vládne se převážně z Berlína/Bruselu, pozici spolkové země připomíná i Berlínu vyhovující útok Babiše na PL energetiku z uhlí. Stabilní i nestabilní vláda bude pod tlakem EU, který sílí. Nestabilní vláda, kterou mohou čekat volby, možná aspoň nebude drze narušovat svobody a vymýšlet italskou vax povinnost. Svobodní a TSS se snad dostanou a budou třeba i jazýčkem vah. Ani SPD určitě není hnědá, pokud stojí na straně svobodné volby terapií a proti vax násilí. Autore, hnědý je ten, kdo prosazuje násilí a ne naopak. Hnědý je tedy Draghi či Macron nebo dnešní Austrálie. Což je moc smutné. Nálepky se někdy mohou obracet naruby.