23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo nám vlastně vládne?

Tuto otázku si musí již dlouhou dobu pokládat každý myslící občan, který alespoň trochu sleduje veřejné dění. Dle mého názoru to rozhodně v zásadních věcech není instituce s hrdým názvem „Vláda České republiky“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Polanský 13.1.2016 20:16

Je faktem, že lidé humanitně

vzdělaní jsou katastrofou pro politiku. Ničemu nerozumí a neumí analyticlý myslet. V tomhle s autorem souhlasí. Proto nikdy nevolte humanitně vzdělané lidi. Tuhle volovinu jsem v životě neudělal.

J. Kanioková 13.1.2016 18:17

Výborný článek, díky pane autore..

K. Janyška 13.1.2016 17:27

Vládne nám Evropská unie a té Bilderberg !!!

Úplně všechno tomu nasvědčuje. Zejména mně, jedinému znalci teorie spontánního řádu lidské interakce a lidského světa široko daleko. Tak široko daleko, že jsem na žádného dalšího ve svém životě nenarazil, než na již mrtvého mistra Hayeka. Tak mi koukejte naslouchat... Dzp.

D. Polanský 13.1.2016 20:18

Re: Vládne nám Evropská unie a té Bilderberg !!!

Bý sám, to je opravdu životní smůla. Zkuste žít zcela bez lidí.

J. Hanzlík 13.1.2016 16:03

Kdo nám vládne?

Naivní otázka. Nemohou vládnout lidé bez invencí, nápadů a vizí, těm nezbývá než poslouchat. Brusel nemá pořádnou opozici, je úplně uchvácen normativním sjednocováním evropského prostředí a bohužel - jak se ukazuje - není schopen řešit vážné problémy, ani za ně nést odpovědnost. Prostředí národního hašteření, s tradicemi pochybných ideologií se syndromem pokrokářství, nevytvořilo potřebnou a věrohodnou elitu, kterou by Evropa potřebovala. Skutečná jednota národních státu, kde se dodnes vyučuje nenávistný dějepis vůči sousedům, se ani uskutečnit nedá.

Spíš bych se vyjádřil k "postiženým" humanitním vzděláváním. Při vědomí, že jde o obory nejvíce deformované bývalou vládnoucí ideologií s povinnou stranickou loajalitou, kdy mnozí si nebyli dodnes ochotni doplnit vzdělání, není se co divit. Dokonce to po zhroucení totalitního režimu od nich nikdo nepožadoval. Jsou to také jednotlivci postižení zvykem služby státní autoritě, což vidíte na odporně vyhýbavém vyjadřování se zoufalou snahou neriskovat nesouhlas zaostalé veřejnosti.

Dokonce se domnívám, že v současném světě i na západě od našich hranic, včetně Spojených států, jsou tyto oblasti "okupovány" přežívajícím levičáckým viděním světa, a to z prostého důvodu: kapitalismus žádnou ideologií - až na tržně finanční teorie - nevládne, zatímco levičácký socialismus zaneřádil vzdělávací prostor ideologickým haraburdím, které pilně rozšiřují pavzdělanci, nedisponujícími zkušenostmi života v obludných diktaturách, kdy sami jsou cyniky, prosti empatie k obětem.

J. Urban 13.1.2016 15:10

Podpořme současné Polsko proti nacibolševickým

ho-wadům:

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/evropska-komise-bude-sledovat-stav-pravniho-statu-v-polsku/r~f639c398b9f011e5ae64002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=A&utm_term=position-0

M. Valenta 13.1.2016 13:20

Hezky namalováno na černo-bílo

Pan Svoboda má jasno. Rozdělil nás na dvě skupiny. Jednu proti a jednu pro-muslimskou tedy pro - bruselskou. Že ta nejhlasitější proti - muslimská je i zároveň proruská už nepíše.

Já nepatřím ani k jedné. Také je mi jasné, že se migrantská vlna musí zastavit, jinak nám tu bude vládnout protiruští Kaczinští a proruští Zemanové. A to bude teprve mela. Malou ukázku, jak by to vypadalo dodal pře nedávnem předseda maďarského parlamentu (prý kvůli Benešovým dekretům nás a Slováky vůbec neměli brát do EU.

R. Tesařík 13.1.2016 13:27

Re: Hezky namalováno na černo-bílo

Co to plácáte..

M. Valenta 13.1.2016 13:57

Re: Hezky namalováno na černo-bílo

Jak myslíte pane Tesařík, ale Vy koukám za tou úžasnou myšlenkou máte dvě tečky, ale asi jste musel na záchod, jinak byste jistě něco napsal.

S. Palinová 13.1.2016 14:35

Re: Hezky namalováno na černo-bílo

Není třeba. Tesařík má úplnou pravdu.

M. Valenta 13.1.2016 15:10

Re: Hezky namalováno na černo-bílo

Ty s tou ÚPLNOU PRAVDOU už jsme tu měli paní Palinová. A nebyla to žádná sláva, ale to už jste asi zapomněla. A nebo jste mladá a rodiče a ve škole Vám to zatajili.

F. Navrátil 13.1.2016 17:48

Re: Hezky namalováno na černo-bílo

Vážený pane Valenta, já již poměrně dlouho nejsem mladý, takže to co obhajujete jsem zažil na vlastní kůži a mohu vás ubezpečit, že to nebylo nic příjemného. Pokud považujete Benešovo dekrety za správné a spravedlivé tak já na rozdíl od vás jsem přesvědčen o pravém opaku. Pokud se vám líbí zpustošené vesničky na Šumavě, problémy s nezaměstnatelnými, nikoliv nezaměstnanými, v bývalých Sudetech tak to je přímý důsledek. Vyhnat z této země lidi, kteří zde žili od dvanáctého století a nahradit je t.zv. zlatokopy, pro které je práce posledním prostředkem jak se dostat k penězům, je opravdu nepochopitelné. Lze se pouze domnívat, že toto vedle Košického vládního programu a podpisu smlouvy o přátelství a vzájemné pomoci se SSSR bylo jedním z mnoha "geniálních" politických tahů Beneše, který nás dostal na 4O let do chomoutu zločince Stalina.

J. Kanioková 13.1.2016 18:12

Barvoslepost je sfiňské postižení...

Ś. Svobodová 13.1.2016 15:56

Re: Hezky namalováno na černo-bílo

Nejhlasitější proti muslimská je zároveň proruská? Nezastaví-li se migrace, budou nám vládnout prorusáci? Už jen čekám, že nám sdělíte, že migraci naplánoval Putin, protože je tajný šéf Muslimského bratrstva a až budou Evropu ovládat jeho muslimští bratři, on jí bude vládnout.

J. Kanioková 13.1.2016 18:11

Souhlas,

mě neustále fascinují lidi, kteří vidí jen a jen - černá / bílá..

B. Rybák 13.1.2016 22:52

Re: Hezky namalováno na černo-bílo

Ta pro-bruselská parta si vyjednala s Ruskem (Ukrajinu, Polsko...) obcházející plynovod Nord-Stream a její zájmy v Rusku hájí (Putinův přítel) exkancléř Gerhard Schröder!

Naše proti muslimské postoje nemají s Ruskem nic společného (ale odmítají pochopitelně EU-hujerské strašení Ruskem, které má a bude dlouho mít úplně jiné starosti)!

Kdo a jak tu migrantskou vlnu zastaví, aby tu nevznikla ta mela? Všímejte si, co říkají činitele EU-parlamentu, EU-komise, merkelovšti vítači a přidělovači imigrantů a naše EU-hujerská vláda! To je životně důležité!

Š. Hašek 13.1.2016 12:04

Dobře popsáno.

M. Hoblík 13.1.2016 11:25

Hitler chtěl ovládnout Evropu silou,

dostal na zadek. Merkelová na to šla chytřeji. Ovládla EU, ani si nemusela zvedat sukni. Celá Evropa jásá nad vlastní jednotou, měla by raději plakat nad svou blbostí. Němec zůstane Němcem, i když si nepřistřihuje knír!

J. Schwarz 13.1.2016 11:03

Tak vysoké vzdělání

a doktoráty - dnes i u nás existují "obory" - mimochodem plně placené ze státního rozpočtu - kde je možno získat titul za "studium osobnosti papouška šedého" či "Úvahu o postavě kyborga v diskurzu kyberfeminismu"...Je jasné, že v očích takovéto "doktorky" je debata o veřejných miliardách nicotná oproti problémům které řeší její obor...

A. Alda 13.1.2016 11:13

Jo.

Přesně tak to je.

P. Vaňura 13.1.2016 10:58

Není to tak úplně pravda, ten proimigrantský blábol

podepsali i NĚKTEŘÍ specialisté z technických oborů. Tři z nic znám a přinejmenším o dvou z nich nemohu říci skoro nic pozitivního...

J. Kratochvíl 13.1.2016 10:48

Pan Sobotka a jeho vláda si zaslouží naší podporu,

protože je hlavně jeho zásluhou a celé vlády, že k nám nepronikají imigranti. Mají zásluhu na tom, že trvají na dodržování pravidel a zákonů, které imigrantům vadí a naší zemi se tak vyhýbají. Kdyby toto dělaly ostatní státy v EU hlavně Řecko a Německo, problém s imigrací bychom nyní v EU neměli. Za toto je potřeba pana Sobotku i celou naší vládu podporovat, protože to nedělají náhodou, ale cílevědomě od samého počátku krize a je to účinné.

A. Alda 13.1.2016 11:14

'Ale dělají to proti své vůli,

jen pod tlakem vypjatého veřejného mínění.

J. Kratochvíl 13.1.2016 11:26

Re: 'Ale dělají to proti své vůli,

Pochopitelně to nedělají pod tlakem, ale ani to by nebylo nevadilo. Dělají to z vlastní vůle, protože s tím začali včas. Hlavní věc je, že to dělají a je potřeba je v tom podpořit. Je třeba také vzít na vědomí, že budeme muset stejně nějaké imigranty přijmout, ale nesmí se tak stát živelně jako v Německu.

S. Palinová 13.1.2016 14:38

Re: Pan Sobotka a jeho vláda si zaslouží naší podporu,

Je to přesně naopak. Naše vláda nedělá vůbec nic. Ve všem ustupuje a lže nám do očí. Normální by bylo začít budovat armádu, zavřít hranice, vystoupit z EU a postavit Islám mimo zákon.

L. Novák 13.1.2016 15:46

Re: Pan Sobotka a jeho vláda si zaslouží ...

nakopat do řiti!

Kratochvíl sem chodí chválit komunistickou Sobotkovu partaj, řešení či ignorování problémů jde mimo jeho čivy... :-D

J. Kratochvíl 13.1.2016 21:06

Re: Pan Sobotka a jeho vláda si zaslouží ...

Co má Sobotkova vláda společného s komunismem?

K. Janyška 13.1.2016 10:12

Vládne nám Evropská unie a té Bilderberg !!!

Úplně všechno tomu nasvědčuje. Zejména mně, jedinému znalci teorie spontánního řádu lidské interakce a lidského světa široko daleko. Tak široko daleko, že jsem na žádného dalšího ve svém životě nenarazil, než na již mrtvého mistra Hayeka... Dzp.

J. Urban 13.1.2016 8:27

Cenzura v DE pod dozorem Stasi

agentky:

http://www.infowars.com/ex-stasi-agent-hired-to-censor-xenophobic-facebook-posts/

A. Alda 13.1.2016 7:47

Vládne nám Brusel.

Brusel nám vládne hlouběji a šířeji, než to kdy dělala Moskva.