28.3.2024 | Svátek má Soňa


POLITIKA: Kdo nám vlastně vládne?

13.1.2016

Tuto otázku si musí již dlouhou dobu pokládat každý myslící občan, který alespoň trochu sleduje veřejné dění. Dle mého názoru to rozhodně v zásadních věcech není instituce s hrdým názvem Vláda České republiky.

Premiérem je totiž člověk, který patrně nemá názory, nebo možná nějaké má, ale není ochoten je vyjádřit, neboť by mu to případně mohlo v očích bruselských mocipánů ublížit. Protože jsou činy Frau Merkel tak dalece podivné, že je téměř nemožné je spolehlivě předvídat, je nutno počkat a přizpůsobit se. Nebo se optat, co by chtěla slyšet. A protože p. Sobotka jistě má i informace o názorech většiny občanů ČR a nemůže je zcela ignorovat, předvádí někdy až komické rituální tanečky. Například o tom, že kvóty imigrantů sice nechceme, ale tiše nás zaváže přijmout jich víc, než bylo kvótami určeno. V tomto směru bohužel minulá, nelegálně svržená vláda ODS, nebyla téměř o nic lepší, jen nekonala v tak vypjaté situaci.

Abych „nepomlouval“ pouze vedení ČSSD - absolutním vlezdobruselismem suverénně vyniká TOP 09, jež se prohlašuje za jedinou autentickou pravici.

K tomu lze jen doporučit – pusťte si „Svět naruby“ pánů Voskovce a Wericha:

Prostě – střet levice versus pravice přestal být důležitý. Tady nyní nejde o pravicovou či levicovou hospodářskou politiku. Tady jde doslova o kůži.

Názorový střet mezi lidmi, kteří si myslí, že muslimští imigranti nejsou ohrožením, a těmi ostatními, kteří ohrožení vnímají, jde uvnitř politických stran, bez rozlišení pravice – levice. Výjimku tvoří z parlamentních stran podle dostupných vyjádření jejích představitelů pouze TOP 09, která je absolutně poslušná bruselských pokynů a domnívá se, že získá hlasy bojkotem registračních pokladen, což je v dnešní situaci opravdu podružný problém.

Lidem, kteří se nikdy neangažovali alespoň v obecní politice, může připadat divné, že se silně proimigrantsky vyjadřují často lidé s akademickými tituly (ovšem téměř výhradně z tzv. humanitních oborů). Osobní zkušenost mne poučila o tom, že tito lidé často žijí ve světě svých představ a vše, co do nich nezapadá, negují, často i dost agresivně. Jen pro ilustraci – jedna paní doktorka sedala vedle mne v zastupitelstvu a při projednávání privatizací za miliony se na mne rozčíleně obrátila s dotazem, proč se bavíme o takových blbostech. Prostě – vysoké vzdělání naprosto nezaručuje fungování zdravého rozumu a pudu sebezáchovy.

Jinak je to v technických oborech, neboť zde je každý středo- i vysokoškolák pečlivě vycvičen k analyzování problémů a velmi pečlivému zvážení možných dopadů přijatého řešení. Pokud by tak nečinil, velmi rychle by (na rozdíl od žvanivých a reálně za nic neodpovídajících vzdělanců) skončil v kriminálu.

V této mizerii, kdy Německo, potažmo EU rezignuje na dodržování vlastních zákonů i na ochranu vlastních občanů a dokonce nepokrytě vyhrožuje těm, kteří své závazky vůči vlastním občanům plní, z celé vlády ČR oceňuji pouze jednání ministra vnitra, který v rámci možností alespoň trvá na dodržování našich zákonů na našem území. A to dnes a tady není málo.