19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kdo na Hrad?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Joska 7.8.2007 17:12

Vidím 3 roviny

1. je ta, že Dienstbier byl přece jen komunistou. To je chyba. Ta druhá (po roce 68)vypovídá o statečnosti jíž se nám, převážné většině nedostalo. Ta třetí, ohlédnu-li se zpět k Dienstbierovým názorům jak domácím tak převážně zahraničně politickým, svědčí podle mne o jisté naivitě a nedospělosti k zastávání tak významných úřadů jako ministerstvo zahraničí, či úřadu prezidenta. Osobně bych si jej na hradě nepřál. To zase ale neznamená, že Klaus je můj favorit, to ani náhodou.

zrusksc 7.8.2007 15:20

Vízkův blábol

Soudruhu, Dienstbier byl potrestán za to že chtěl větší koryto než na jaký měl nárok a z toho koryta chtěl vyhodit "soudruha" který měl prsty v Moskvě a tak s ním zatočil!Tak to je.;-D

F.VÍZEK 7.8.2007 7:40

Otázky bez odpovědi... Zato nadávek nepočítaně...

IP: 88.100.57   Mohu zůstat v menšině, ale já si položil otázku, kdo z těch dvou je pro mě osobně  důvěryhodnější a vztáhl jsem to k totalitní minulosti, protože srovnávat  "posametovou realitu" by nebylo fér: Dienstbier byl na "vrcholu"  jenom dva a půl roku,  Klaus sedmnáct, takže prostor pro selhání i  pro "hříchy" měl V.K. násobně větší.   Klaus byl za totality mimo KSČ, Dienstbier reformní komunista - pro mnohé hendikep.    Kdo je tedy důvěryhodnější?  Koho minulý totalitní režim "nechal žít"?  Po kom minulý režim "šel"?   Koho pronásledoval i s jeho rodinou?   Za Husákova režimu po invazi pěti armád do ČSSR (1968)  byl Václav Klaus úředníkem v bance (!) a Jiří Dienstbier mohl být jedině topičem v kotelně (t.j. na "převýchově v dělnické profesi).   Koho měla tudíž  totalita za svého nepřítele?  Kdo jí vadil?  Ke komu se chovala přívětivěji? Koho vládnoucí KSČ trestala a koho tolerovala? Kdo byl odsouzený na tři roky kriminálu?   Klaus? Dienstbier?  A proč tomu bylo právě tak? Dost otázek k přemýšlení ... Odpověď se zdá být nasnadě... 

PS: Povinnost milovat Klause snad nebyla ještě uzákoněna...?!  Aspoň ke mně se taková nevala zákona  nedostala.

milkom 7.8.2007 14:21

Re: Otázky bez odpovědi... Zato nadávek nepočítaně...

Je dobře, že tohle píšete, je to velmi dobře. Člověk alespoň získá představu jakou klakou bude pan Dienstbier případně na hradě obklopen a jaká rétorika bude znít z jeho okolí. R^

čtenář 7.8.2007 19:26

Re: Otázky bez odpovědi... Zato nadávek nepočítaně...

Víte Vy co, pěkně bez upejpání sem napište v kterých létech jste si vystudoval hořickou šutrárnu !! Ať se lidé dostanou do obrazu.

Starý J. 5.8.2007 22:55

ty kreténé tichá nedohodo

.... Koneckoncu neni to zase tak davno, co vam soudruh Stary vycetl vase "pomyleni" v minulosti, pro ne navzdy zustanete "prekabatenec" kteremu neni radnu verit,....

Něco jako něco, ale co je moc, to je moc! Mohl bych se dozvědět, kdy jsem tady Ladislavovi N. vyčítal "pomýlení" v minulosti?

Buď to už je zcela pomatenej, nebo schválně rozehrává nesváry! Ale to první bude spíš pravda.

Omlouvám se ostatním na PSU, ale debilita toho v..la už je nad normální chápání! Je škoda, že zde není možné si takové věci vyřídit osobně a naplivat takovým haj...m do ksichtu!

hrouda 5.8.2007 23:00

Děkuji za zasajratění místního pokecu

Naučte se počítat do 10, doporučuji. Více nadávkami si možná ulevíte, ale na údernosti či upřimnosti to nedodá. Dobrou noc všem ...

Starý J. 5.8.2007 23:06

Re: Děkuji za zasajratění místního pokecu

Vážený pane, aby zde nějakej grázl šířil evidentní lži, tak na to mně nestačí do deseti počítat. Co si o mně myslí je mi jedno, ale lži, kterými se snaží zde rozeštvávat bez důkazů, na to je třeba, aby měl opravdu zku..ený charakter!

Už jsem mu několikrát řekl, ať mně něco políbí, že s takovým....se omítám bavit. Nepomáhá to. Myslím, že jste si mohl všimnout, že mám ostré názory, ale ani pana Vízka jsem nikdy neurážel. A proto se nemůže do mě taková hyena navážet!

Nestačímsedivit 5.8.2007 23:33

Re: magoři z rudého spolku

Nenechávejte se vyvést z míry, pane Starý, srážky s blbci jsou tady na denním pořádku a vy si na nich jenom kazíte náladu... ;-)

Jenik 5.8.2007 22:54

Kdo na Hrad

Vizku,

kolik Ti zaplatil? Jsi stejny bolsevik jako on, komuniste nemohou jit na hrad, vzdyt je to ostuda naroda. Lepsi bude vybrat nejakeho sedlaka, ktery nebyl v partaji a mame Orace. Vzdyt  bude mit selsky rozum a co vic? Meli jsme tam za komousu meli dobytek , nikdo uz nemuze byt horsi.

Paroubek 5.8.2007 23:16

Re: Kdo na Hrad

Ano. Pro nás mladé, kteří jsme únor 1948 neprožili jako osobní zkušenost, je toto datum především historická událost, kdy byla s konečnou platností rozhodnuta otázka politické moci, došlo k likvidaci pozic exponentů buržoazie v politickém životě republiky. Nyní, 30 let po únoru 1948, jsou pro nás mladé ideje Února živou výzvou. Nutí nás především k zamyšlení, kolik toho pro stranu a společnost děláme a kolik jsme schopni udělat. V naší stranické práci je stále co zlepšovat. Stojíme před výročními členskými schůzemi a okresními konferencemi strany, bude třeba se zamýšlet nejen nad výběrem členů do výborů místních organizací, ale i nad celkovou koncepcí práce těchto organizací. Vždyť ruku na srdce, kolik z těchto orgánů a organizací má důkladně rozpracovaný dvou až tříletý plán činnosti? Kolik z těchto místních organizací provádí například důkladnou přípravu kádrů? Stále nevyužívámě všech organizačních forem, které organizační řád předpokládá. Mám především na mysli možnost vytváření odborných komisí a to při okresních a krajských výborech strany. Vždyť tak bychom daleko lépe a kvalifikovaněji a tedy i s větší vahou vystupovali v zastupitelských sborech, členských organizacích Národní fronty i na svých pracovištích."

huhu 5.8.2007 23:50

Re: Re: Kdo na Hrad

je mnohem podstatnější, že tyhle bláboly propaguje i dnes, stejně jako Vízek. Tenkrát by se dalo připustit, že to psal z existenčních důvodů..

milkom 6.8.2007 8:08

Re: Re: Re: Kdo na Hrad

Pan Vízek prezentuje jako skutečně hodnotné jedince pouze reformátory KSČ a jedním dechem zároveň straší lidi posilováním role této strany v dnešní společnosti. Nabízí alternativu v ČSSD, kterou vede borec jenž vybírá před tajným hlasováním od svých poslanců hlasovací lístky a který vydechl toto láskyplné vyznání režimu. Samozřejmě také v budoucnu pomýšlí na prezidentský post.

Dušan Polanský 7.8.2007 10:13

Re: Kdo na Hrad

Sedlák by mi opravdu nevadil, ale Klaus ano.

hrouda 5.8.2007 22:48

Dnes jsem slyšel myšlenku:

Klaus byl zvolen bolševiky, pak je za odměnu bral k různým jednáním na "hradě". Je třeba ho nezvolit, protože je otázkou, jak by jeho lagalizace bolševiků pokračovala. Kde jsou ty doby, kdy prezident bolševiky ignoroval.

Starý J. 5.8.2007 22:57

Re: Dnes jsem slyšel myšlenku:

Proto je Dienstbier kandidátem komunistů na presidenta? Aby se vědělo, jak bude legalizace pokračovat?

hrouda 5.8.2007 23:02

Pokud vím, pan D. není kandidátem nikoho

a už vůbec ne komunistů ...... On Klaus ty bolševiky do vlády stejně nakonec dostane. Holt obchod je obchod.

Starý J. 5.8.2007 23:08

Re: Pokud vím, pan D. není kandidátem nikoho

Pletete se. Komunisté se jasně vyjádřili, že jej budou všichni volit, pokud jednotná antiKlauskoalice jej navrhne! Nemají proti němu žádné výhrady!

siskin 5.8.2007 23:13

Re: Dnes jsem slyšel myšlenku:

Tak schvalne, KDEjsou ty doby??

siskin 5.8.2007 23:34

Re: Dnes jsem slyšel myšlenku:

Tak schvalne, KDEjsou ty doby??

ondra 5.8.2007 22:44

s. Vizek velky reformator KSC

proc se s. Vizek zase  sveruje? 1. Chce se dostat pres Dienstbiera  k lizu.2. Ma v mozkovne pretlaky, musi obcas  ventilovat.

mik 5.8.2007 22:46

Re: s. Vizek velky reformator KSC

oboje

milan007 5.8.2007 22:34

reformovat tehdejší KSČ

Byl blud a blbost. Opravdoví odpůrci režimu byli v kriminále, zatímco si soudruh Dienstbier cestoval po světě a užíval si luxusu a výhod, určených jen vyvoleným. Tomu vy říkáte odvaha ??

hrouda 5.8.2007 22:41

Kdyby to tehdy bylo tak jasné

asi by k nám naši "bratři" nepřijeli na tancích na návštěvu .....

milaqn007 5.8.2007 22:51

Re: Kdyby to tehdy bylo tak jasné

To je jeden z důkazů, že to metodou Dienstbier nešlo

mik 5.8.2007 22:45

Re: reformovat jakoukoliv komunistickou stranu je nemozne

Kazdy kdo bolsevismus zazil a nebyl uplne blbej vi, ze zevnitr nic reformovat neslo a dnesni chovani bolseviku dale dokazuje, ze jsou nereformovatelni. Tyto lzi jsou urceny mladym, co si tu dobu nemohou pamatovat. Jak rekl jeden komunista: vy stari co prilis pamatujete byste uz meli vymrit.

hrouda 5.8.2007 22:57

Jak je nekonkrétní mluvit o reformovatelnosti či reformě

dokazuje dnešní vláda. Kalousek "reformuje", Topolánek "balíčkuje". No, kdo se v tom má vyznat?;-D

Fafa 5.8.2007 22:25

Pane Vizku:

pan Dienstbier byl zpravodajem v USA a na Dalnem vychode, tak by se snad daly dohledat jeho clanky z te doby. Ja bohuzel zadne jeho clanky treba z roku 1959 neznam, ale Vy se zda o nem vite vic a treba byste mohl na Psovi pretisknout neco, co pan Diensbier napsal dejme tomu v letech 1958 - 1964 a ctenari se udelaji usudek sami. 

StandaU 5.8.2007 22:20

Dobrý večer,

ještě doplnění, zeptejte se, co říkal D. (pozdější ministr zahr. věcí.),když se prosazovala idea zrušit Lidové milice a zrušit vedoucí úlohu KSČ, "Křičel to snad ne, to nedělejte, to neprojde". Je to prostě rudý zmetek.

hrouda 5.8.2007 22:35

Kdy, kde?