24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Kde proboha žili?

Nediskriminovat, ale spojovat. Budoucí vládní koalice se konečně postavila k nové covidové vlně čelem a představila svůj recept, jak dál. Teď už se prý bude jen brzdit, ale příští vlně už „vláda změny“ určitě zabrání. Celé to ovšem budí spíš pochyby.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Čermák 29.11.2021 13:14

Tak zklamal Vás, Neffa a Havloidy všeho druhu včetně hloupých pisálků tím, že se před nimi nesklonil...;-D

V. Čermák 29.11.2021 13:11

Zeman nic nerozdělil. Rozdělil to Schwarzenberg, když neuznal svoji porážku a nestáhl z boje svoje zdivočelé bojůvky dávno po volbách stále na Zemana útočící...;-D

V. Čermák 29.11.2021 13:08

Otočka nastala jen ve vaší hlavě...;-D

P. Molík 29.11.2021 12:45

Fiala se snaží oživit modrou ideologii, která je ještě víc nesmyslná než ideologie marx-leninských aktivistů.

P. Molík 29.11.2021 12:37

Zeman zklamal, zůstal majitelem mrzké přízemní duše. Nemá na to, aby byl státníkem evropského formátu jako třeba Orbán.

P. Molík 29.11.2021 12:34

Babišova vláda otočila, po očkování pod heslem o tečce za covidem nyní koná tak, aby znevěrohodnila očkování.

J. Ptáček 29.11.2021 12:33

Článek by měl důvěryhodnost, kdyby byl otisknut minimálně v den nástupu nové vlády, ještě lépe řekněme plus 100 dní. Ale v době odpovědnosti, ale nečinnosti vlády staré, kterou si platíme z našich daní, je to střelba na sousedův terč. A nelze vyloučit, že oba rozhádané tábory by se aspoň maličko přiblížily. Protože Miloš Zeman přes veškeré bláboly o sblížení národa přispěl velkým dílem k jeho rozdělení.

V. Povolný 29.11.2021 12:17

Doba vhodná na domluvu a přesvědčování už minula. Teď jsou oba nesmiřitelné tábory zakopány na svých pozicích a nic s nimi nehne. Možná se to pohne, až zdravotníci v nemocnicích řeknou, že na to kašlou a jdou od toho.

J. Farda 29.11.2021 12:01

Bohužel pravdivá analýza ... R^!

Ś. Svobodová 29.11.2021 11:24

Fiala si to nemyslí. Ví že v každé společnosti je část lidí, kteří si žijí po svém. Ale může přesvědčit např. ty, kteří nevěřili (oprávněně) Babišovi a jeho Tečce.

Ś. Svobodová 29.11.2021 10:59

Ztráty na životech se dají omezit očkováním a přednemocniční léčbou a to je vše. Žádná jiná cesta není.

L. Písařík 29.11.2021 10:57

Fiala si myslí, že odmítači očkování dají na jeho prohlášení? Ti nas očkování kašlou, ať je u vlády Petr nebo Pavel.

Ś. Svobodová 29.11.2021 10:50

Celkem panuje shoda různých -ogů sna tom, že dlouhodobou imunitu zajistí pouze nákaza. Aby jí přežilo co nejvíce lidí, měli by se oočkovat. Řečeno s jedním takovým: "Covid dostane postupně každý. Je na něm, zda ho chce přežít s očkováním nebo bez něj."

Ś. Svobodová 29.11.2021 10:43

Každý žijeme někde. Mezitím co Fialův ideální svět je o osobní zodpovědnosti, racionálním přístupu a víře v občanstvo, autorův ideální svět je autoritativní, plný donucovacích prostředků a idiotů kterým je nutné velet. Děkuji, nechci.:-(

K. A. 29.11.2021 10:42

Covid tady zůstane a my se o to postaráme.

Na začátku byly dvě možnosti: Tvrdý lockdown, zavřené hranice a cílit na covid nula. Nebo čekat na vakcínu a držet to tak, aby umřelo jen několik tisíc lidí a ne třeba 150 000. Akorát měli říci, že ta druhá cesta se neobejde bez povinného očkování a to ne jednoho očkování, ale každého půl roku. Nefér bylo předstírat, že tou druhou cestou se lze vůbec dostat k normálu. Je to jako hubit šváby v domě vždy do chvíle, když zbydou nějaké tři párky a doufat, že už to stačí a že zbylí švábi už sami vychcípají.

J. Moravec 29.11.2021 10:38

Nemohu si pomoci, ale ten představený koncept nastupující vládou není ani náhodou konceptem. Ve světě je možné nalézt několik postupů a doposud se dalo opisovat. Pokud hlavním komunikátorem pro brzdění covidu má být prof. Válek, tak po jeho extrémně častých vystoupeních si to nedovedu představit. Slova o spojování, odpovědnosti, empatii jsou tragikomická. Pan Válek včera prohlásil, že to bude dělat jinak. Pokud slovo jinak někoho naplňuje přesvědčením, že to bude lepší tak budiž. Dále pak jediné konkrétní vyjádření, že to hygieny na úrovni krajů flákají a že je přivede k pořádku. Lžidoktor Benda nás pak uklidňuje, že mají koncept, ale musím ještě umírat a čerpat kapacity JIP, protože v tuto chvíli by jim ten zázrak ukradl Babiš. Moc bych si přál, abych byl překvapen.

M. Miky 29.11.2021 9:50

Po roce a půl, kdy vláda dělala vše proto, aby byly škody co největší a jejich zisky co největší, by vláda, která by nedělala vůbec nic, byla vlastně dobrá, každopádně horší by to určitě nebylo. Beze všech těch Babišů, Vojtěchů, Kubků, Hořejších, Maďarů, Konvalinek a dalších šmejdů, kteří nám prodávají kovid se obejdeme, jeji lži, zlodějny, nesmyslné zákazy, touha po moci a klacky pod našima nohama chybět nikomu nebudou. Nějak to zvládneme, když bude moci každý dělat, co umí nejlíp. Stačilo by se vrátit k základním osvědčeným postupům, kterých se naši předkové při epidemiích drželi - osobní ochrana, prevence, léčba. Kdyby nás viděli lidé, kteří v minulosti doslova s holýma rukama zapasili se smrtelnými nemocemi, jak jsme si navzdory supermoderní medicíně kvůli chřipce nechali rozvrátit společnost, hospodářství, kulturu, školství, tak nevím, jestli by měli slov.

J. Vlček 29.11.2021 9:30

Po celou dobu boje s covidem prohlašovala opozice, ústy pana Fialy, "my bychom to dělali líp".

Vypadá to, že u tohoto líbivého prohlášení zapomněli vždy dodat, "kdybychom věděli jak".

Můžeme jen doufat, že to samé nebude probíhat i v ostatních oborech vládní činnosti, aby podobně jako u covidu, nevyplynula na povrch pouze podobná bezradnost.

Vágní a nedefinované heslo "změna" přineslo opozici vítězství, když se jím hodně lidí nechalo zlákat.

Silná prohlašování a očerňování činnosti dosavadní vlády byla ovšem zcela jiná činnost, než skutečná práce a zodpovědnost za její výsledky. ! [>-]

L. Hančar 29.11.2021 9:07

Česko k tomu prožívá doposud nejhorší vlnu nové virové nákazy.

A to je nejsilnější argument autora. Houbelec! Podle dostupných oficiálních statistik umírá s kovidem jeden (!) člověk ze 300 zemřelých.

Česko prožívá nejhorší vlnu kovidové propagandy, která se veze na každoroční chřipkové vlnce a nesmyslně nafouknutých pozitivních PCR testech! Národ se viru nebojí! Žádné nebezpečí nehrozí! Běžte se o tom přesvědčit denně do hypermarketů, kde se nejohroženější skupiny klepou strachem o život ve stotisícových počtech u plných německých regalů!

P. Hatina 29.11.2021 8:49

Toho se taky bojim,uz pred rokem kdyz ODS podporila snizeni dane ze mzdy a Fiala tvrdil vi jak snadno tech 100 miliard v rozpoctu usetri, bylo jasny ze jen placa a zadny program uz tenkrat nemeli, a nemaji ho dodnes.

F. De Winter 29.11.2021 8:43

...nebyli...

P. Hatina 29.11.2021 8:42

No kdyz je to tak tak to se jiste budou moci i obcane dobrovolne rozhodovat az podle aktualni situace zda budou apely statnich cinitelu dobrovolne plnit, ze ano..

F. De Winter 29.11.2021 8:41

Především vláda zvolila chybnou strategii. Vsadila vše jen na očkování. Vsadila na očkování, o kterém mnozí, kterým bylo spíláno do dezinformátorů, už na začátku říkali že má jen omezené možnosti situaci řešit, a to proto, že c19 stejně jako chřipka rychle mutuje a tudíž od očkování proti němu nelze očekávat víc než od očkování proti chřipce.

Vsadili na očkování, které funguje jen omezeně, a mělo by být pouze doplňkem a v lidech vzbudili falešnou představu, že je to tečka. Chovejte se bezstarostně a bez omezení, jste chránění. Prdlajs.

Vláda vyházela 500 miliard za nesmysly, ale že by investovala do schopností našeho zdravotnictví c19 léčit, to jsem si tedy nevšiml. Za celou dobu co tu c19 je, a už to není chvilka, nebili schopni zprovoznit žádný systém přednemocniční péče.

Na závěr jen něco k té morálce a zodpovědnosti.

Vrchol sobectví a amorálnosti je nutit k očkování zdravé lidi, mladé lidi a dokonce děti, které nemoc neohrožuje, nedostatečně otestovanou, nebo vlastně jakoukoli vakcínou, kvůli nemoci, která ohrožuje 0,5 % populace.

O. Kožušník 29.11.2021 8:26

Nikdo na světě neví, jak se vir bude chovat s postupem času, a vše, co se děje, je průzkum bojem - pokus omyl. Vládu nelze vůbec, ale vůbec vinit ze špatných postupů - asi by to nikdo nečinil lépe. Oni nevědí a něco se dělat musí pan Fiala je ukázkový pobitvěgenerál.

A ještě k jeho osobě - nemohu se zbavit dojmu, že pan Fiala postrádá základní inteligenci. Ve státě je celá řada problémů, které je třeba řešit - optimalizovat zdravotnictví, soudnictví, školství, státní správa, nic z toho není na programu nastupující vlády. Není schopen poznat, co je podstatné a na to se zaměřit

P. Kazo 29.11.2021 8:13

Ak by niekoho zaujímalo, prečo taký obrovský tlak na očkovanie:

https://akw.sk/domace-spravy/o-zdravie-tu-neslo-nejde-a-nepojde/

V skratke; podmienkou čerpania z EÚ plánu obnovy je 75% zaočkovanosť. Deadliny sa blížia.

I. Mentlík 29.11.2021 7:37

Tedy nepamatuji se, že by stát někomu zakazoval odjet na draze zaplacenou dovolenou (připouštím, že v některých případech poněkud komplikoval návrat). O nemožnosti dovolenou absolvovat rozhodovaly orgány v zemi dovolenkové destinace (např. dnes A). Pochybuji, že tam něco zmůže jakákoliv vláda. A s tím musí dovolenkochtiví prostě počítat.

R. Langer 29.11.2021 7:30

Vy byste chtěl od někoho něco konkrétně, když zítra to může být úplně jinak? Tedy, jak zrovna bude kdo aktuálně potřebovat... ;-D

P. Hatina 29.11.2021 4:39

Jest to bohužel tak, jenže jde právě o to, že lidé na začátku covidové krize tu zodpovědnost, slidaritu a touhu po pospolitosti měli, a ale až postupně při dalších vlnách - a při zjištění naprosté nekompetentnosti a neschopnosti své vlády nalézat rozumná řešení (i jiných politických činitelů) je ztratili.

Tudíž a možná v očekávání že to bude pokračovat, co bude znamenat ono "Covid nezmizí, bude tu s námi a my se s ním musíme naučit žít.“ Znamená to snad, že se budou opět a každoročně zavírat na několik měsíců školy? Že opět, bude moci svým rozhodnutím prakticky ze dne za den, zakázat řadu odvětil, z oblasti pohostinství, kultury, sportu, služeb, podnikání? Že dejme tomu i v létě, když budou chtít odjet s rodinou na draze zaplacenou dovolenou, jim to stát ze dne na den zakáže? Atd..Tedy nehledě třeba na to povinné očkování - od jaké že má být věková hranice, od 18 let, od 12 , od 5 let?

Tedy, neměl by napřed toto říct pan Fiala svým občanům, co konkrétně bude ze strany státu znamenat " "Covid nezmizí, bude tu s námi ", a bude to vláda a úřady kdo bude rozhodovat co s tím,

než si od nich vyžádá jejich důvěru a solidaritu?