29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: Kde je zakopaný pes

Když se ve Sněmovně projednávalo vydání poslanců Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestním stíhání kvůli Čapímu hnízdu, předseda vlády prohlásil, že „žijeme v zemi, kde si můžete objednat stíhání a pravděpodobně dostat někoho do vězení“. Tato slova jsou připomínána dodnes a určitě dlouho ještě budou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Pesat 16.2.2018 11:41

jak pise soudruh Sedlak

"Pravni stat znamená určitou zdrženlivost. Nechci žít ve státě, kdy policie, místo vyšetřování, nejprve provádí domovní prohlídky, odposlechy a poté tiskové konference a pak vyšetřuje a zkoumá důkazy. Ono to musí být naopak."

Ja bych se , soudruzi, drzel onoho biblickeho:PO OVOCI POZNATE JE .Kdyz policejni komando zatklo soudruha Ratha s "krabici od vina", tak modrobolsvici/tzv. ceska "pravice" jeceli nadsenim nad pravnim statem a vyborne praci policie/statniho zastupitelstvi. Kdyz ovsem prislo komando pro soudruzku "co drela jako kun", to byl ohen na strese. Pritom v obou causach odposlechy jednoznacne prokazuji, ze organy cinne v trestnim rizeni postupovaly na zaklade oduvodnenych podezreni. Bezny obcan, Mana/Franta z Horni-Dloni, ten chce aby si pred zakonem byl rovny napr. se soudruhem Rahem/ci soudruzkou Nagyovou. Modrobolsan/tzv. cesky "pravicak", ten preferuje "pravidla" jine situace=soudruha Ratha zavrit az zcerna a soudruzku Nagyovou osvobodit pro nedostatek dukazu a jeste ji vyplatit "odskodne za ujmu", nejlepe tak 100 milionu na konto danoveho poplatnika. Soudny soudruh si totiz vubec nedela iluze o tom jaky byl hlavni duvod tzv. "reformy" policie. Aby jeden zakon platil pro Manu/Frantu z Horni-Dolni a uplne "jiny zakon" pro soudruhy z UV.

Cest :-(

P. Lenc 16.2.2018 11:18

O práci

soudů a především st.zástupců by se mohly psát romány.

M. Prokop 16.2.2018 11:09

Kde je zakopaný pes?

V Lihovém domě!

J. Mrázek 16.2.2018 10:24

Tady: Václav Klaus ml.

Tleskám pregnantní definici : Václav Klaus mladší: "Staré lékařské posudky rozlišovaly stupně mentální retardace podle toho, zda je pacient vzdělávatelný a vychovatelný. Pokud mám být politicky korektní, tak Evropská unie trpí střední mentální retardací, je vychovatelná, ale nevzdělatelná. Je transformovatelná, ale nereformovatelná. Postaru řečeno: je to imbecil.“

J. Chaloupka 16.2.2018 9:35

V současnosti se vede řízení proti soudkyni, co soudila

např. Nečasovou. Prozkoumal někdo finanční poměry té rodiny?

J. Chaloupka 16.2.2018 9:33

A odkud berete jistotu, že si u nás nemůžete koupit

někoho z justice? Asi i proto dali voliči hlas ANO. Obyčejní občané tu justici vidí a udělají si závěr sami.

A. Bocek 16.2.2018 8:32

Babiš má pravdu !

Trestní stíhání si lze objednat. Je zde jen otázka, kolikrát si toto stíhání objednával, než bylo objednáno na něho

J. Macků 16.2.2018 14:38

Re: Babiš má pravdu !

Nejspíše to ví proto, že se nějaké takové lumpárny už účastnil.

S. Sedlák 16.2.2018 5:24

Právní stát

znamená určitou zdrženlivost. Nechci žít ve státě, kdy policie, místo vyšetřování, nejprve provádí domovní prohlídky, odposlechy a poté tiskové konference a pak vyšetřuje a zkoumá důkazy. Ono to musí být naopak. Pokud toho policie nemá dost, tak domovní prohlídka a odposlech nemůže být nadějí, že to dostane. Pak se pochopitelně vyšetřování táhne a život sprostých podezřelých je zničen. Podobné je to i se zajišťovacími příkazy, kdy nějaký ušlápnutý frustrát má pravomoc firmu zničit, pokud má jen podezření.

Pokud se volá po odvolatelnosti politiků (což je hloupost), mělo by se vážně řešit pochybení státních zástupců případně soudců, kteří jsou schopni lhát i v rozsudcích. Kdokoliv je zodpovědný za svoji práci a nese i velmi vážné existenční následky, ale tahle část segmentu společnosti žádné následky nenese a proto se chová, jak utržená z řetězu.