28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Kauza Parkanová

Neuvěřitelná vyjádření premiéra České republiky z ODS (strašení plukovníky a podplukovníky) a ministra financí z TOP 09 (obvinění policie z absolutní zvůle), nutně musí vyvolat v každém zamyšlení: "Čeho se ti dva tak strašně, tak strašně bojí… čeho?"

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 20.6.2012 21:28

Ještě očekávám nějaké

"sofistikované" prohlášení tuneldědka :-)))

M. Martin 20.6.2012 20:50

Vážení !

Nějak vám všem kteří tvrdíte že si měla nechat vypracovat znalecký posudek o ceně uniká že už sám bývalý ministr financí Sobotka v dopisu který je v parlamentu k dispozici při nákupu obrněných transportérů PANDUR prohlašuje že takovýto posudek nelze provést protože se jedná o vojenskou techniku.

J. Urban 20.6.2012 21:29

Re: Vážení !

Tvrdí Kalousek. A co má být, že to tvrdí Kalousek? A že se ohání socbotkou, kterému jinak nemůže přijít na jméno? Spolu kradli - spolu viseli.

J. Dvořák 20.6.2012 16:37

Má Kalousek pravdu ?

Jelikož je ve straně kde mají černé (_!_) ať rozhodne bůh !Dostane ruksak a vyskočí z letícího letadla a pakliže se stane zázrak a z ruksaku bude padák bude blahoslaven a pouze ho upálíme bez mučení !

J. Urban 20.6.2012 21:30

Re: Má Kalousek pravdu ?

:-)))

M. Kosejk 20.6.2012 12:16

reakce Kalouska

To, jak Kalousek opakovaně hystericky vystupuje na obranu imunity Parkanové, nutí lidi přemýšlet nad mírou zapojení samotného Kalouska do této kauzy. Proč chtěl mít hloupou Parkanovou na ministerstvu obrany? Proč tolik hájil Bartáka, který místo ní to ministerstvo řídil? Proč si Bartáka vzal na svoje ministerstvo? Proč Topolánek v minulosti prohlásil, že za Parkanové na obraně nebyla jediná zakázka necinknutá?  Co kamarádství Kalouska s Hávou? Co bezprecedentní nárůst zisku Omnipolu za této éry? Proč si Parkanová dala pozor, aby nic osobně nepodepisovala? Proč byly kupovány civilní letadla, která se až dodatečně (a draze) předělávala na vojenská? Proč u Casa najdenou nevadilo, že nedolétne až do Afghanistánu bez mezipřistání, i když to původně byla podstatná podmínka? Proč se to kupovalo s nesouhlasem těch, pro které se to kupovalo - tj. vojáků?

A jak říkám, hysterické chování Kalouska jasně ukazuje, že se bojí, že by Parkanová u soudu mluvila o své a jeho roli v tomto. Přece Kalouskovi musí být jasné, jak TOP09 poškozuje, když u cizích poslanců tvrdí, že jedině soud je tím správným rozhodcem - a vlastního poslance odmítá vydat - a ještě něco žvaní o čerodějnických procesech...

J. Malá 20.6.2012 14:42

Re: reakce Kalouska

Přesně tak, pane Kosejku. Kalousek přece po celou svoji politickou kariéru se motal kolem armády.Jak dopadly jeho objednávky padáků, na kterých se zabíjeli parašutisté a tak byly vyřazeny? Také tehdy za velké prachy a nic se nestalo. Úspěch v pos,ledních volbách slavil přece s Hávou ve Žlutých lázních, bylo kolem této ožíračky všude dost obrázků.A proč s Hávou? No přece dobrá věc se "zase" podařila.Jeho hysterie kolem žádosti policie je tedy pochopitelná. Ale co poslední spravedlivý Nečas? Co jeho "padni komu padni"?A jeho prohlášení, že policejní plukovníci a generálové nebudou rozhodovat o tom, kdo bude ve vládě? Není to stejná hysterie?

J. Boleslav 20.6.2012 14:57

Re: reakce Kalouska

Ohledně Kalouska souhlas s Vámi i p. Kosejkem. Nečas podle mně musí Kalouska bránit, jinak půjde vláda do kytek. To jeho prohlášení bylo ale samozřejmě dost nešťastné.

J. Stejskal 20.6.2012 11:27

V první řadě "Starostové" by měli mlčet.

Jen díky dobré výchově knížete, který po odložených volbách už Starosty nepotřeboval a přesto nezměnil kandidátku, se dostala tahle dost obskurní parta do Paralamentu. Pánové Gazdík a jeho myslící vedoucí Polčák, jsou toho důkazem. Na druhou stranu má pan Canov pravdu. Pan Kalousek se stal své straně nebezpečným. Jeho naprosto nelogické a bezprecedentní jednání v tomto případě evokuje přemýšlení o možnostech jeho zapojení. Prostě obecné mínění je, že ta zpěvačka byla bílým koníkem a měla po panu místopředsedovi v té budově uklidit a za to dostala na novou střechu. A problematická letadla by mohla být jen špičkou ledovce. Je s podivem, že se do této hry silných výroků nechal zapojit i pan ministeský předseda. Neuvážené výroky a chování všech tří, jen podporují sílící pocit, že se snaží utáhnutím šroubů zakrýt lumpárnu.

M. Varadinková 20.6.2012 12:05

Re: V první řadě "Starostové" by měli mlčet.

Máte zvláštní logiku. Schwarzenberg, který kryje Kalouskovy lumpárny, má dle Vás "dobrou výchovu", zatímco starostové, kteří ty lumpárny krýt odmítají, by měli mlčet?

M. Varadinková 20.6.2012 12:07

Re: V první řadě "Starostové" by měli mlčet.

Máte zvláštní logiku. Schwarzenberg, který kryje Kalouskovy lumpárny, má podle Vás "dobrou výchovu", zatímco Starostové, kteří  Kalouskovy lumpárny krýt odmítají, by měli mlčet?

J. Urban 20.6.2012 10:20

Prozatím hrají o čas, budou se "seznamovat"

ale dnes o vydání hlasovat nebudou. Čas jim má posloužit k hledání "argumentů" proti vydání - a hlavně k nákupu členů jednak mandátního a imun. výboru, jednak i ostatních poslanců. Pokud budou proti vydání hlasovat i příslušnící sociálfašounů, bude to důkaz, že žumpa je hlubší (a státní kasa prázdnější) než jsme doufali.

V. Kain 20.6.2012 11:21

Re: Prozatím hrají o čas, budou se "seznamovat"

Nečas se zřejmě bojí,že Kalousek je schopen položit vládu.Kalousek a jeho hysterie svědčí o tom,že v těch zlodějnách lítá jako drak v povětří.Zachránit co se dá.Mají tam svého koně v té komisi a tím je Benda.Benda se přece už vyjádřil,že nelze stíhat poslance jako normálního smrtelníka.Oni přece byli zvoleni a proto se ně musí pohlížet jako na VIP.Kdo má ještě chuť volit toto namyšlené hova-do?

M. Starý 20.6.2012 9:35

Už se kácí v jejich lese

Ukazuje se, že bez povinnosti hlásit závažné případy "nahoru" je Police a Státní zastupitelství schopno něco vyšetřit. No a dokud šlo o "jen" o Ratha, tak police pracovala "výborně, příkladně", teď Policie chtěla začít kácet ve vládním lesíku, a je zle. Jediné, o čem to svědčí je to, že i vládní strany mají pořádnou kostku másla na hlavě. A za ta slova, co na adresu vyšetřovatelů pronesl pan premiér, by si tato vláda nic jiného než demisi nezasloužila.

J. Urban 20.6.2012 10:22

Re: Už se kácí v jejich lese

Parkanová má krytí Kalouska, Kalousek zase Nečase. Nečase drží kmotři (pod krkem). Všeho do času.

M. Varadinková 20.6.2012 10:39

Re: Už se kácí v jejich lese

Kalousek nemá jako krytí Nečase, ale Schwarzenberga. Pokud jde o ODS, tak si myslím, že v tom kšeftu jel i Topolánek a jeho lidé, nikoliv Nečas.

P. Čulík 20.6.2012 8:16

Celé se to točí kolem otázky, je Parkanová hloupá?

Pokud ano, dali ji něco podepsat, ona neví co, nikdo ji neinformoval, tak to má smůlu, za blbost se platí, proč tam lezla? Nebo neporušila žádný zákon, můžeme tu léta kupovat předražené krámy, pak je nutno se ptát, co udělali vrcholní politici, aby tomu zabránili? Kdo jiný už měl předložit změny zákonů než Kalousek, který tam je už 20 let? A pokud jde o Parkanovou, ať vysvětlí, proč se koupila letadla, která armáda nechtěla. Jsou to civilní stroje sloužící i v armádě, cena je na trhu ověřitelná. Tak opravdu nevím, je ta Vlastička jenom blbá?

V. Kraus 20.6.2012 8:56

Re: Celé se to točí kolem otázky, je Parkanová hloupá?

Celé mi to připomíná případ Kateřiny Neumannové, když se stala ředitelkou organizačního výboru připravujícího mistrovství světa v lyžování v Liberci. Ta také byla v podstatě jen maskotem bezmyšlenkovitě podepisujícím všechny faktury, co jí přišly na stůl. A ejhle, mistrovství světa skončilo s dluhy a Kateřina byla trestně stíhána.

Ale jinak se domnívám, že nějaká nevýhodná koupě či výběrové řízení by se dalo vytáhnout prakticky na každého ministra nebo starostu. A bývá to obvykle sporné, ta nejlevnější nabídka nebývá často tou nejvýhodnější.  

P. Čulík 20.6.2012 9:10

Re: Celé se to točí kolem otázky, je Parkanová hloupá?

Ano, Kateřina bude to samé, ta zase naletěla svému ex-partnerovi. Že se dá zpochybnit kdejaká koupě, to je pravda, ale pokud bude co nejprůhlednější výběrové řízení s jasně definovanými podmínkami, tak nemůže dojít k tak velikým excesům, jako je více jak 600 miliard. Cena nemusí být jediné kritérium, ale musí být jasný důvod proč.

M. Varadinková 20.6.2012 10:37

Re: Celé se to točí kolem otázky, je Parkanová hloupá?

Ale právě proto, že vždycky někdo bude zpochybňovat prakticky každou zakázku,  by bylo rozumné a žádoucí, aby si Parkanová u tak velké zakázky v řádu miliard obstarala alibi tím, že by si nechala udělat nezávislý posudek. A to bez ohledu na to, jestli jí to nějaký zákon ukládá, nebo ne. Ukládat by jí to totiž měl především její vlastní zdravý rozum. Ten nezávislý posudek by sice mohl být taky zmanipulovaný nějakými šíbry, ale pak už by trestní odpovědnost byla na znalci či firmě, která ten cinknutý posudek vypracovala, a nikoliv na Parkanové, která se na něj v dobré víře spolehla. Jenže ona si ten posudek neobstarala a tím pádem je odpovědnost za předraženou cenu na ní.

F. Doušek 20.6.2012 9:19

Re: Celé se to točí kolem otázky, je Parkanová hloupá?

Mně to pro změnu zase připomíná Rathmíra Ratha - viz rozhovor s ním a o něm v Reflexu. Ten zase tvrdí, že spolupráci s STB nepodepsal, a pokud ji podepsal, nevěděl co podepisuje. Že odevzdával hlášení na kolegy je tak nějak bonus navíc.

Je Parkanová nesvéprávná? Je i Rath starší nesvéprávný?

Pak nemají co dělat ve svých funkcích a zaměstnáních.

J. Urban 20.6.2012 10:23

Re: Celé se to točí kolem otázky, je Parkanová hloupá?

I pokud je jenom blbá, měla by být blbost v takovýchto případech trestná.

J. Malá 20.6.2012 14:53

Re: Celé se to točí kolem otázky, je Parkanová hloupá?

Je hloupá? To snad ne.Vždyť je právnička, alespoň snad má na to papír. Vždyť byla ministryní spravedlnosti. A to podepisuje a neví co? Myslím, že dobře věděla, o co kráčí, jen si myslela něco o nedotknutelnosti. Stejně jako ostatní.Teď mají možnost to národu dokázat!

J. Boleslav 20.6.2012 15:00

Re: Celé se to točí kolem otázky, je Parkanová hloupá?

Jen malá poznámka. Parkanová v případě letadel CASA žádnou smlouvu nepodepisovala.

M. Varadinková 20.6.2012 15:49

Re: Celé se to točí kolem otázky, je Parkanová hloupá?

Uložila to podřízenému. Tím hůře pro ni, protože to může znamenat, že už tehdy věděla, nebo aspoň tušila, že je to Kalouskova a Bartákova lotrovina.

V. Ondys 20.6.2012 7:47

:)))))))))) Aspoň uvidíme, zda to je gang, nebo není

a Neff dostane odpověď na svou odpověď ohledně možnosti očištění. :)))) Sám tomu nevěřím... A připomíná mi to jenom alibistická tvrzení soudruhů z okolí během normalizace za totality, že vstoupili, aby stranu očistili zevnitř :)))))) bez nároků na výhody i možnost kariéru, ale odpovídající konec jejich lidumilného snažení si většina z nás dobře pamatuje...

V. Ondys 20.6.2012 7:49

Re: :)))))))))) Aspoň uvidíme, zda to je gang, nebo není

:)))))) ...dostane odpověď na svou touhu ohledně možnosti očištění.

P. Pruner 20.6.2012 7:29

logické

Příspěvek má jasnou logiku, nelze než souhlasit. Pan Kalousek je z nám neznámých důvodů motivován k postojům vyloženě škodlivým pro TOP09 které se zdají být motivovány soukromě.

Obecně politika TOP09 a Starostů leze mnoha lidem krkem. Podle průzkumu údajně ztratili už 40% voličů z 2010 a své postoje nemění. Je to strana, která se necítí odpovědná svým voličům, ale nějakým kmotrům v pozadí jejichž úkoly plní.

J. Boleslav 20.6.2012 15:06

Re: logické

Proč by Kalousek škodil TOP09? TOP09 a on v podstatě jedno a totéž jsou. On tuto stranu vytvořil a pokud padne, padne i ona. Kmotři v pozadí jsou v tomto případě Kalousek a Háva.

P. Pruner 20.6.2012 16:57

Re: logické

Řeknu to jinak  :

1)Když někomu půjde o vážné soukromé záležitosti, tak poškození zájmů jeho politické strany je pro něho v tu chvíli až druhořadé.

2)Budu-li ve vedení strany jejíž volební preference odchází zásadním způsobem do kytiček, tak si přeci řeknu, že jsem voliče o své pravdě nepřesvědčil a budu svou politiku v něčem korigovat. Ledaže bych byl někomu zavázán (odpustím si spekulace) a tak prosazoval ta nevhodná opatření za každou cenu, i za cenu ohrožení strany.