28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Kartáč v USA

Premiér Babiš nasadil – použijeme-li cyklistickou terminologii – k trháku a návštěvou Bílého domu se vzdálil svým politickým souputníkům, ale i protiputníkům.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Němec 11.3.2019 21:48

Šnajdr, mimochodem

jaký máte boty ?

Kardinální otázka : souvisej vaše boty s těma pindama , co píšete ? :o))))))))))))))))))

V. Tencer 11.3.2019 17:41

Boty

Cit. "

Krásné boty

Když už jsme najeli na lehčí notečku, musíme

ještě zmínit, že přijetí Donaldem Trumpem, byť je to americký

prezident, skutečně asi nepatří mezi nejvyšší pocty,".A co podle Vás, pane autore jsou nejvyšší pocty na světě, nežli pokec s US prezidentem, který vám jentak mimochodem pochválí boty? Hele Andy, hezké buty, kdes je uhnal?

P. Burda 11.3.2019 15:52

Autorovi do krku nenaprší

ale to je tak vše.

Že si americké firmy nechají smontovat počítače v Číně od chudáků, co za směnu dostanou hrst rýže a bičem je smutné. Když ale mají od Číňanů smlouvu, že pracovníci dostávají "něco jako průměrnou mzdu", možná to jen jinak chápou (někde je průměr 1000 USD, jinde 20 ran). Ale že by byly USA montovnou Čínských počítačů? Která čínská firma má montovnu v USA? Leda, že by autor připustil, že Tchaj-wan je vlastně ta správná Čína a ta komunistická je odpad.

Další problém je v tom, že hardware bez firmwaru je ničím. To ale neví ani JUDr. Filip. To, jestli je hardware sletovaný v USA, Číně nebo v Dolní Lhotě je z hlediska bezpečnosti absolutně irelevantní (ale vypovídá to dost o kvalitě). Až nahraný firmware dělá z hardwaru užitečnou věc. Stejně tak program pro firmware je nic - dokud není nahrán na odpovídajícím hardwaru.

Autor si v článku sám protiřečí, popírá nejen "obecně známé pravdy" (ty mohou být nepravdivé), ale i sám sebe...

Prostě, pane Schneider(ře), příště, než začnete psát, ybch doporučil alespoň pár hodin bez vodky (koňaku, burbonu, whiskey i slivovice). Střízlivý člověk by tohle nenapsal.

M. Němec 11.3.2019 15:38

Šnajdr je vůl

Toto je nejpitomější článek, kterej jsem za uplynulejch 14 dní četl.

Blablabla, páté přes deváté.

Vymyšleninky, lži o Polsku, debilní vsuvky o botách, kretenský vtip o americkém válčení ( Amíci by do žádné I. a II. světové války nešli, nebejt kreténskejch Šnajdrů z Evropy ) hovadismy na hovadismy. A pochvaly od prdloušů typu Kolmana hovoří za vše.

K. Janovská 11.3.2019 16:22

Re: Šnajdr je vůl

naprostý souhlas s názorem na Šnajdra (i Kolmana)

J. Ráž 11.3.2019 16:55

Re: Šnajdr je vůl

Přidávám se!

M. Němec 11.3.2019 21:56

Re: Šnajdr je vůl

To ani nekomentuju Šnajdrovo uvedení názorů Ládi Smoljaka a herce Krytináře.

To nemůžou uvést svůj názor. Co to má bejt - denunciace, pokus o zesměšnění ?

Hnus, blitky, kretenismus tzv.odborníka na bezpečnost Šnajdra.

Běž do prdele, Šnajdře, jak říkal Belmondo.

L. Kolman 11.3.2019 13:51

To si vždycky rád přečtu,

ty diskusní příspěvky pod články Schneidera nebo i Jana Kellera. Pod těmi se vždycky sejdou diskutérské elity, myšlenkové buldozery a znalci všeho druhu. Nositelé jediné pravdy, kteří musí pečlivě dozírat na to, aby názoroví pomatenci nemátli veřejnost a neohrožovali naši křehkou demokracii. Všechny tyto elitní diskutéry by si měla BISka přizvat ke konzultaci při tvorbě naší nové historie. Že by BISce pomohli s nápravou některých závadných kapitol našich dějin. Nejlepší by byla třeba II. světová válka, tam je až moc SSSR a Rudé armády. By to osvobození naší země americkými soldýrs mohli posunout až někam k Brnu. I když s tímto bych ještě chvíli počkal, pořád žije dost pamětníků, ti by k tomu mohli mít blbé připomínky.

J. Lepka 11.3.2019 15:31

Re: To si vždycky rád přečtu,

Co si takhle něco přečíst?

https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/sovetsky-svaz-osa-druha-svetova-valka.A190308_132959_vojenstvi_erp

J. Pospíšil 11.3.2019 15:44

Re: To si vždycky rád přečtu,

Vy chcete z osvobození Brna vyšoupnout Rumuny?

P. Burda 11.3.2019 16:02

Re: To si vždycky rád přečtu,

Proč by někdo popíral osvobození větší části naší vlasti Rudou armádou? To jen soudruzi komunisti popřeli osvobození západních Čech vojáky pod velením Američana George S. Pattona. To jen komunisti zapřeli, že Prahu osvobodili vlastně vojáci generála Vlasova (a že Rudá armáda - pod vlivem politického soudružského rozhodnutí - čekala, až Pražané v bojích co nejvíce vykrvácí, aby pak byli vděčnější). Komunisté nemluvili o tom, že významnou silou vítězné mašinérie byli vojáci z dříve osvobozených zemí.

Nevylučuji, že dojde k navýšeni hrdinnosti západních spojenců. Ale na tom by nebylo nic nového. Vždyť klasický sovětský válečný film ukazuje, jak rudý partizán s jedním zásobníkem samopalem postřílel desítky německých okupantů a prostřelil pancíř tanku - co na tom, že samopal má pistolové náboje a co na tom, že do zásobníku se jich nevešla ani polovina, co bylo mrtvých nepřátel. A tak si holt nejapným vtipem, podobně jako autor článku, budeme zase vykládat: "Jano při útoku na německý tank nekřičel: 'za stranu, za ľudí'! On upadl a reval: "zos...té náledí'". Jen místo ́špatné slovenštiny použijeme parodii na angličtinu.

J. Ráž 11.3.2019 17:07

Re: To si vždycky rád přečtu,

Zjistěte si, kdo a s kým tu "soudružskou" dohodu o osvobození Prahy uzavřel.

Pak objevíte, na čí přímý rozkaz se Patton zastavil v Plzni a Kutlvašrovi, na výzvu o pomoci Praze musel odpovědět: Im sorry!

J. Richter 11.3.2019 13:48

kus hovna z okupačního soldáta,

nic jiného Schneider není...

P. Burda 11.3.2019 16:03

Re: kus hovna z okupačního soldáta,

Jestli je dost starý, tak za 2. světové donášel Němcům, pak komunistům - a nyní je zklamaný, že nemá komu donášet.

M. Sedláček 11.3.2019 11:33

Kýbl hnoje.

L. Kolman 11.3.2019 13:39

Re: Kýbl hnoje.

Co to, kydáte doma hnůj? I to je někdy potřeba. Akorát se nejdřív osprchujte, než sem přijdete věcně s autorem polemizovat!

P. Lenc 11.3.2019 13:42

Re: Kýbl hnoje.

A ono se s ním "dá polemizovat"?Buďte tak laskavý a předveďte nám to.

L. Pejchal 11.3.2019 11:01

Neskutečně tendenční blábol

USA vznikly válkou, žijí válkou atd. ?? Hm, jakpak asi vznikaly jiné státy ?? Mohl by nám tedy autor tohoto paskvilu objasnit, jakou cestou vzniklo Rusko, potažmo Sovětský svaz ?? Baltské státy, národy Kavkazu, etnika dálného východu ? Dobrovolně se hrnuly do svazku s velkým přítelem ? Česko by mělo pomoci USA v hospodářském rozvoji ?? Jsme jen montovna aut ?? Autor asi opravdu nerozezná montovnu ( převážnou část dílů do země dovezu, smontuji a následně vyvezu) a výrobnu ( tj. převážnou část dílů vyrobím, smontuji a pak třeba i vyvezu). Asi autora zmátl fakt, že automobily se zkrátka montují. Mám ale dojem, že nejen montovny a výrobny, nýbrž i jiné pojmy nadělaly autorovi zmatek v hlavě. Smutné je, že ani ty šediny na jeho hlavě mu nepomohly.

J. Lepka 11.3.2019 15:33

Re: Neskutečně tendenční blábol

Tam, kde se jednou uhnízdil rudý šváb, se už objektivní myšlenka nevejde.

O. Prokop 11.3.2019 10:40

V Langley nebyl Babiš

kvůli tomu, že tam měl vysvětlovat jaké jsou ruské a čínské aktivity v ČR,spolupráci atd.Byl tam proto, aby vysvětlil proč jeho syn byl s Prototopovem na Ukrajině. A kdo to ten Prototopov vlastně je ??? Zemana má CIA zaškatulkovaného na východ, u Bureše nevěděla, možná už to ví...??

M. Zdobinský 11.3.2019 10:20

Bože to je blábol

Babiše opravdu nemusím a nevolím, ale takový soupis kryptokomunistických a antiamerických polopravd a blábolů bez jediného důkazu už jsem dlouho nečetl. Otiskli to autorovi taky Haló noviny? Pokud ne, měl by to tam poslat,honorář ho "nemine".

J. Lepka 11.3.2019 15:33

Re: Bože to je blábol

Toho platí někdo jinej.

M. Valenta 11.3.2019 10:17

Dobré znamení.

Když soudruhům zemanovského typu, jako tady pan Schneider, začne vlhnout v botách, tak v panice vymýšlejí ještě větší koniny.

F. Houžňák 11.3.2019 9:41

Že má Huawei ve svých švábech nějaká ta zadní

vrátka, je velmi pravděpodobné, nakonec nejznámější výrobce procesorů do všech možných počítačů Intel je tam má taky a nikoho to moc nevzrušuje: http://blog.ptsecurity.com/2017/08/disabling-intel-me.html .

P. Harabaska 11.3.2019 9:44

Re: Že má Huawei ve svých švábech nějaká ta zadní

Proč by se měly telefonní hovory monitorovat z Pekingu, když mohou být monitorovány z Langley? Číňani myslí jinak než Indoevropané, ještě by obsah zpráv špatně interpretovali.

R. Vacek 11.3.2019 10:13

Re: Že má Huawei ve svých švábech nějaká ta zadní

Snad do každého hardware se dnes (automaticky) posílá nová verze software, která odstraňuje staré chyby. A to ať se jedná o televizi, robotický vysaveč, nebo klíčovou komponentu mobilní sítě. Proto je rozumné mít s ostatními státy korektní vztahy a pak nehrozí, že mi z Pentagonu přeprogramují kávovar, aby mě dávka kofejnu zabila. Pouze pokud se chystám někoho napadnout, měl bych jeho výrobky nahradit.

F. Houžňák 11.3.2019 11:44

Update firmware je něco značně

jiného.

R. Vacek 11.3.2019 12:35

Re: Update firmware je něco značně

Škoda, že se tak řídíte heslem "Mluviti stříbro, mlčeti zlato" a nepoučíte mě, abych nezůstal hlupcem. Jinak obecná definice k tématu je třeba na https://cs.wikipedia.org/wiki/Firmware

F. Houžňák 11.3.2019 14:59

No, proč bych měl poučovat člověka, který

umí používat Google a umí číst ve Wikipedii, tedy má všechny dovednosti nutné k úspěšné existenci v moderní post* civilizaci. Ale přece jenom, aby vám ten firmwáre mohl někde řádit, musíte mít ve švábovi taky příslušný hardwáre, že ano. Jinak je vám jak neupdatovaný, tak i updatovaný firmwáre na dvě věci.

R. Vacek 11.3.2019 18:19

Re: No, proč bych měl poučovat člověka, který

Takže jednak odpovídáte na něco jiného. A dále samozřejmě žádný zvláštní hardware nepotřebujete. Pokud pošlete firmware s tím, aby 21.1.2020 vypnul mašinu, tak to udělá. A už si kávu neuděláte.