25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: Karl anebo Milouš – toť otázka...

První změnu nám přinesla už samotná přímá volba. Podle mého názoru velice pozitivní změnu. Poprvé se volí konkrétně podle osobnosti kandidáta. A hned je to vidět v politické diskusi v celém národě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 23.1.2013 21:24

Těžká, možná osudová volba

Zatím nejobjektivnější materiál porovnávající oba kandidáty, který se mi podařilo sehnat, je zde:

http://vlastnicipolehluk.php5.cz/2013/01/20/zemana-nebo-schwarzenberga/

Osudovost a obtížnost naší volby není jenom v rozhodování mezi "levicovým" Zemanem a "neolevicovým" (multikulturním, "zeleným" EU-socialistickým) Schwarzenbergem. Na jedné straně stojí Zeman, který by svým zvolením do prezidentské funkce svou politickou dráhu (svůj zápis do dějin) jež se stala smyslem jeho života, definitivně dovršil a mohl by proto překvapit pouze příjemně, protože své "poskoky" už nebude nikdy potřebovat.

Na druhé straně pan Schwarzenberg, který po svém zvolení, stejně jako před ním, sloužil a bude sloužit zájmům svého rodu a především získání a rozšíření "svého" rodového majetku, které je očividně hlavním smyslem jeho života, jediným důvodem jeho politické aktivity, důvodem pro který by nás prodal třeba samotnému peklu.

P.S. Tvrzení, že by nás před korupcí mohl ochránit nějaký prezident je tvrzením hloupým a lživým. Jediná opravdu nebezpečná korupce je korupce politická, jejímž nejzhoubnějším projevem je "Bruselem" financovaná přeměna našich politiků na EU-hujery (příkladné je odměnění guv. ČNB Tošovského, Špidly, Pilipa, Fischera... Schwarzenberg?).