19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Karel Havlíček, další nepolitická hvězda

Babišova vláda to má za pár, leč éra nepolitických politiků nekončí. Vicepremiér Karel Havlíček oznámil, že bude v říjnu kandidovat do sněmovny za hnutí ANO, ale jen coby nestraník.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Ih 1.4.2021 0:41

Dovolím si zde citaci "Karel Havlíček má dar hodně mluvit a málo toho říct.". Kdyby tomu tak bylo, jako že ovšem není, bylo by tu pro všechny čtenáře svatým pomazáním a manou z nebe, kdyby se nějaký pan Lukáš Jelínek nebelhal ještě řadu kilometrů za ním a aspoň s ním držel krok.

V. Bok 31.3.2021 20:33

Jo, Havlíček je schopný člověk. Nesnáší lenochy, svoje ministerský prudce probudil ze sna, je pragmatik a nevymýšlí faty morgany.. a diskutovat umí, argumenty věcné a klidné. Líbí se mi.

M. Ih 1.4.2021 0:42

R^

V. Čermák 31.3.2021 17:55

Tak Havlíček, po Babišovi jasná Dvojka, tedy velmi dobrý, a pak už dlouho, dlouho nic....;-D

J. Sinnreich 31.3.2021 17:19

Pokud nekdo rozumi energetice, nebo jadernym elektrarnam, tak nema ve vlade co delat. Odborniky prece revoluce nepotrebuje.

I. Štípek 31.3.2021 12:12

Autor je podvodný aktivista, žádný analytik.

J. Urban 31.3.2021 14:02

vy zrovna tomu tak rozumite;-D;-D;-D

J. Prikner 31.3.2021 20:21

Potvrzuji,, že Jelínek je jen podvodný aktivista. Patří právě správně do ČR plus - je to aktivistický hnus.

F. Navrátil 31.3.2021 9:19

Tady se nehraje o ruskou bezpečnostní hrozbu, ale o to, aby dostavba jaderných bloků vůbec neproběhla! Firma Westinghouse vlastněná Toshibou zkrachovala v roce 2017 a dnes ji vlastní forma BBP s podílem saudskoarabského kapitálu. Francie a Jižní Korea nestaví bloky požadovaného výkonu. Jediná firma, která je v současnosti schopna začít s dostavbou jaderné elektrárny postavené československými odborníky podle ruských plánů a fungující bezproblémově s ruským palivem, je Rosatom, který má ve svém portfoliu stavby čtyř desítek reaktorů ve 12 zemích. Jeho jedinným konkurentem je Čína, která byla z tendru vyřazena. Pokud bude vyřazen Rosatom, dostavba se neuskuteční a společenství zelených greténů může slavit.

V. Bok 31.3.2021 20:29

Jo, radši zemřít, než být zachráněn rusem... To už tu bylo. Pro lid dělný. Papaláši to tak nebrali. A je to tu zas. V jiné formě, jiném obalu ale se stejným výsledkem. Irracionální debata o Sputniku, Hloupá o atomce.

A s těmi zelenočervenými, dnes omylem zvanými pirátskými máte pravdu. Hodně to k tomu směřuje.

M. Valenta 31.3.2021 9:09

Lid miluje proudy slov a je mu celkem fuk jestli něco znamenají a tak jako dočasná záchrana pro ANO by tento automat na slova možná zafungoval.

V. Čermák 31.3.2021 17:56

I vy patříte mezi Lid...;-D

V. Doležal 31.3.2021 9:02

Karla Havlíčka, momentálního místopředsedu vlády, jsem poznal v 90tých letech minulého století, kdy jako majitel několika prodejen s audio-video technikou prodával toto zboží zejména na Pardubicku. Zpočátku si vedl celkem dobře, kolem r.2000 se mu to jeho podnikání začalo vymykat z kontroly až nakonec svoji firmu Elcom přivedl do bankrotu a z firmy prostřednictvím "bílých koní" utekl. Zůstaly po něm dluhy několika desítek milionů, dlužil zaměstnancům, zdravotním a sociálním pojišťovnám a hlavně svým dodavatelům, od nichž tenkrát těsně před vánocemi odebral zboží, které zůstalo nezaplaceno. Firmě, u které jsem tenkrát pracoval, zůstal například dlužen víc než 20 mil Kč.

Blížeji se s historií podnikání Karla Havlíčka možno seznámit v Reportér Magazínu č.6/2019. Jde to vyhledat i na webu tohoto měsíčníku (v archivu). Pro mne je tento člověk prostě, když ne rovnou podvodník, tak určitě zkrachovalý podnikatel a k tomu velký tlučhuba a lhář. Pokud vám to nevadí, podporujte ho dál, případně jej zvolte na podzim 2021 za poslance. Já osobně bych mu nesvěřil ani stánek s občerstvením někde na koupališti. Nedovedu si představit, že by člověk, který neudržel při životě několik elektroprodejen na Pardubicku, měl řídit rozvoj jaderné energetiky v celé státě.

M. Valenta 31.3.2021 10:07

Zajímavá, i když ne zas tak překvapující informace. Tihle týpci se do projektů typu Agrofert hodí.

V. Kain 31.3.2021 12:43

Pane Doležala naprosto přesná analýza.Ano je to velkokadenční tlučhuba a nestydatý lhář.Myslím,že ho podnikatelé prokoukli.Kde jinde mohl zakotvit než u ANO.A Schillerová na hrad? No to snad ne.

J. Urban 31.3.2021 14:05

asi se ucil u Babise... tyhle sekery v radu milionu az desitek milionu a nasledne prepsani firem na bile kone...to neni ani smula, ani nahoda... to je proste zamer.

J. Krejčí 31.3.2021 6:19

Ten pán rychleji mluví než myslí. Mně se hlavně jeví jako ochotný slouha té trosky na hradě a jeho špinavé bandy. Ještě chybí aby nás začal přesvědčovat, kolik mld Kč ušetříne, když dostavbu Dukovan svěříme Rusům. Ti nám slíbí cokoliv aby se ještě víc zadrápli ve střední Evropě. To bude úspora asi taková jako když nás Stalin donutil vzdát se Marshalova plánu ! Dále od Ruska dále je nejlepší politika dneška, říká mi má dlouholetá zkušenost ! Nezapomínám přitom na rozhodující podíl Ruska ve válce, ale ani na jeho smlouvu s Hitlerem.