28.3.2024 | Svátek má Soňa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kariérista 28.3.2006 16:15

Ať se se ten teoretický stalinistický pedagog - blb, naučí makat

A zase tady máme pedagogy, hňupy,kteří učí studenty marxisticko-leninské ideologie a nikdo je z těch alma mater nevykopne.
IS 6.3.2006 21:08

státní kapitalismus ještě sprostější ?

Jenže v podání pravice, které působí téměř svědění kůže, jak se nechala kdysi slyšet poslankyně ODS Němcová.
Němec Vlad. 5.3.2006 10:28

Kapitalizmus je sprosté slovo!

Kouzlem nechtěného jsme svědky (my, kteří jsme zažili předlistopadový komunizmus resp. socializmus), že po nastolení kapitalizmu se problémy naší společnosti nevyřešily, naopak přibyly! Listopad 89 - byla to výhra?
Já myslím, že nebyla!
zalozak 3.3.2006 22:38

clanek je bohuzel vyrazem sektarstvi a nepochopeni podstaty veci.

Je celkem jasne co chce autor rict - resp. pro napsal co napsal. Ovsem style je naprosto mimo. Bohuzel se zase predvadi typicky zpusob jak si vetsina politiku predstavuje argumentaci a diskuzi. Nikoliv tim ze by se polemika vedla o nazorech ale protoze se dokazuje co za "kreaturu" je jejich autor zac. A to je podle, a velice nedustojne. Neni pochyb ze J.Havel je myslenim levicak. Jenze podstatne neni jak mysli ale co plodi a s tim se ma polemizovat. Neni malo pripadu kdy treba i v USA byli poradci ciste pravicovych vlad z rad velice levicove orientovane inteligence - protoze podstatne bylo co a jak delaji ve svem oboru ve vztahu ke sve praci. Cili - tohle je nedustojne autore... fakt je a hodne. Mel by jste se stydet.
Venkovan 3.3.2006 22:25

Sprosté slovo je pro něj i privatizace.

Jen je pozoruhodné kolik se vyrojilo odborníků a kapacit odkojených ČEZem.
zrusksc 3.3.2006 15:13

Havel je bolševik!

Že je Havel starý komouš je jasné každému kdo ho čte nebo poslouchá.Já si také pamatuji besedu kde byl Zelený a jeho návody mě připadali jako od Šika a to že je emigrant nic neznamená protože Sviták byl také emigrant z USA a byl to extrémní levičák!!
gh 3.3.2006 15:09

Kapitalismus je opravdu sprosté slovo.

Kapitalismus je slovo profláknuté stejně jako socialismus a komunismus. Kdo je jen trochu rozumný, tak jej dnes nepoužívá. Brutální kapitalismus, stejně jako další jmenovaný režim, vedl ke zbytečnému zmaření lidských životů, spáchání mnoha nespravedlností, ale co je nejhorší i svojí podstatou a cyklickými zákonitostmi ke dvěma SVĚTOVÝM VÁLKÁM!!
Vilém 3.3.2006 15:25

Kapitalismus je neustálá světová válka

Stačí si přečíst zdejší články, aby člověk poznal, že jediné, co pravicové pakáži brání vraždit, je PŘIPOSRANOST.
šimon klein 3.3.2006 15:33

Re: Kapitalismus je neustálá světová válka

wilhelme - je to slabý, přidej - ale mezi náma: to je paráda, když si svý komplexy můžeš takhle odreagovat a přitom tě nikdo nezná, co ? - to je pak člověk vodvážnej, že by i obrázku vlastní ženy vynadal !
Tak buď hrdina dál....
Vilém 3.3.2006 18:47

Pane MALÝ

Jmenuji se Vilém Gutfreund, a nepodepisuji se takhle proto, že tady nechci vystupovat komisně.
jepice 5.3.2006 14:53

Jo tak to jste vy,

co mu ani Škromach není dost levý?
ŠKROMACH DĚLÁ Z LIDÍ POKUSNÉ KRÁLÍKY Vilém Gutfreund (vilem.gutfreund@centrum.cz) 14. 11. 2005, 14: 1 Pan Škromach možná bojuje proti ODS, ale jeho verze sociální reformy, v podobě návrhů zákona o hmotné nouzi, změn zákona o životním minimu a souvisejících změn, které mají poslanci projednat 22.11., jsou nesrovnatelně nelidštějším experimentem než plány ODS. Ve skutečnosti dělají z občanů hladovějící a bezprávné pokusné králíky v rukou přejedených aparátčíků existenčně korumpovaných z peněz EU a vytvářejí prostředí, kde občané nemají žádná práva. Závěr je jediný - je načase politicky zlikvidovat ČSSD
tris 3.3.2006 19:20

Re: Kapitalismus je opravdu sprosté slovo.

Můžete mi vysvětlit, jak vedl kapitalismus k první světové válce?
Ladislav N. 3.3.2006 19:29

Re: Re: Kapitalismus je opravdu sprosté slovo.

Asi stejně, jako sovětský socialismus ke III. světové :))
www racek 3.3.2006 14:27

no, abych to dnes uzavřel ...

soudruzi, pochybili jsme. vidíte sami, že jsme se zlepšili a doučili žádané.
nic víc. blbé pindání jak jsme tenkrát az komoušů rozvraceli sranu zevnitř a pod duchnou za svitu svíček se modlili k hayekovi, zní dnes opravdu blbě. nikdo tomu totiž nevěří.
nemyslím si, že kdokoliv z jmenovaných v článku mohl tenkrát víc.
tímto se omlouvám panu křížovi za invektivu. ale jeho článek odsuzuji. není korektní. neb on byl jeden z nich...
 
Ladislav N. 3.3.2006 17:12

Re: no, abych to dnes uzavřel ...

Racku, nebyl. Je to tak těžké pochopit? :))
www racek 3.3.2006 21:29

Re: Re: no, abych to dnes uzavřel ...

příteli, byl. pochop to.
Pamětník 3.3.2006 14:26

Pomlouvačný článek

který skutečně nemá žádnou výpovědní hodnotu. Do té Moskvy jeli čtyři mladí komunističtí ekonomové a je těžké připustit, že by KGB a sovětské řídící orgány udělaly tak hrubou chybu, že by do SSSR pustily jakéhosi antikomunistu a ještě k tomu diskutovat o dalším rozvoji soclalistické ekonomiky. To je prostě nesmysl. Zdá se, že pisatel, pan Kříž, jaksi zveličuje svou úlohu před Listopadem 1989 a pomlouvá kolegy.
Já si pamatuji na jednu besedu s profesorem Milanem Zeleným, kde měl být jeden z diváků pan Karel Kříž, tehdejší zástupce redaktora LN. Nevím, jestli tento pisatel je totožný s oním novinářem. Nicméně onen Karel Kříž, novinář, se choval naprosto nemožným způsobem a vykřikoval směrem k prof. Zelenému cosi o bolševících. Prof. Zelený byl přitom exulant už od studentských let, který navíc pomáhal vždy americké pravici. Od té doby vždy říkam svým známým, že LN nejsou "intelektuálním" deníkem a že nic nemají společného s novinami stejného jména z 30. let. Pokud si pamatuji správně, tak pan Kříž i zakázal v LN tisknout odlišné názory na ekomomickou reformu, než jaké tehdy měli vedoucí představitelé ODS a ODA.
Z tisku vím, že pan Kříž měl snad radit při privatizaci první poloviny 90. let, takže se podílel i na tomto hrozném průšvihu. Navíc, jako teď pan Kříž pomlouvá pana Havla, tak zase jeho pomlouvá pan  Jiří Franěk kvůli "zvláštním" poměrům v LN.
Je zvláštní jak kdekdo po Listopadu 89 měl tendenci se proklamativně hlásit ce nejvíce "doprava", aby mohl z této pozice urážet a pomlouvat druhé a cpát se do funkcí. Česko snad drží světový rekord v počtu pravičáků a obdivovatelů Von Hayeka atd. Jaký to kontrast s všeobecnou zbabělostí a poslušností 70. a 80. let.  
janoryna 3.3.2006 13:10

z marxismu byste si neměli dělat srandu

drtivá většina úspěšných dnes již starších českých podnikatelů a představitelů ODS absolvovala úspěšně zkoušky na Večerní Univerzitě Marxismu Leninismu nebo zkoušky na Vysoké škole ekonomické - Praha - Náměstí W. Churchilla. Tak bacha, žádné levičácké šoufky.
Ladislav N. 3.3.2006 17:11

Re: z marxismu byste si neměli dělat srandu...

My jsme si srandu z ML dělali už tehdy, když jsme z něj museli dělat zkoušky na VŠ za totality, dobrý člověče. Takže všichni, co vystudovali do r. 1989 VŠ v ČSSR, ty zkoušky mají za sebou. ČSSD má jednu významnou odlišnost - staří komunisté v ní tvoří kolem 50% členstva. Tím se (kromě KSČM) žádná jiná česká parlamentní strana "pochlubit" nemůže. ;-)
Mirek 3.3.2006 12:52

CSSD je magnet

Ta stran pritahuje takove zdatne jedince jako magnet. A lidi s rozhledem odpuzuje. Cim to asi je? Ze by ti lide kolem sebe sirili nejake pole blbosti, ktere spravne nabite jedince nezadrzitelne pritahne?
Šeďa 5.3.2006 10:50

Re: CSSD je magnet

Pro mne ČSSD není jako magnet! Přestala být zajímavá, když tam začali dominovat lidi jako Buzková, Zaorálek a spol.
 >A lidi s rozhledem odpuzuje. Cim to asi je? Ze by ti lide kolem sebe sirili nejake pole blbosti, ktere spravne nabite jedince nezadrzitelne pritahne?<
Zdá se mi, že váš "rozhled" by mohl způsobil, že by vám mohlo "napršet do nosánku příliš zdviženého", a  jaké pole kolem sebe šíříte vy...nesmrdíte náhodou sebechválou?
Podle mne musí být ČSSD stranou levicovou, levicovou bez kompromisů!
A musí odpuzovat kapitalistické zločince s rozhledem V.Klause.
 
Lodovík 7.3.2006 21:02

Re: Re: CSSD je magnet

Divím se vám, že diskutujete na stránkách Lidových novin. Možná by bylo pro vás lepší nahlédnout na stránky Haló novin. Tam jsou ty správné zážitky pro lidi vašeho typu.
Alfons 3.3.2006 11:39

Primitivní naivky vidí kapitalizmus

jako poslední vývojovou fázi lidstva. Kdyby žili mezi dinosary tvrdili by že jen dinosauři a nikdo jiný a dál nic. Mozkové buňky omezenců jsou plně obsazené kapitalizmem. Jsou odsouzeni k vyhynutí jako předešlé generace fozilií.
Ladislav N. 3.3.2006 12:08

Re: Primitivní naivky vidí kapitalizmus

Mozkové buňky omezenců jsou plně obsazené komunismem, Alfons. :-D
www racek 3.3.2006 13:26

Re: Re: Primitivní naivky vidí kapitalizmus

nerozumím ... co je to komunismus? to je něco jako komunál?
Ladislav N. 3.3.2006 16:49

Re: Re: Re: Primitivní naivky vidí kapitalizmus

To je ta ideologie, co ji pořád nosíte v hlavě. Pomůže už jenom zpopelnění...
Jan Novák 3.3.2006 12:17

Re: Primitivní naivky vidí kapitalizmus

Jasně, máte pravdu. Každý přeci ví, že Lenin žil, žije a bude žít, že světová socialistická soustava nejpozději do 16.4.1963 zavede na zeměkouli bezplatný blahobyt, Amerika bude dohnána a předehnána tři dny poté.
Jenom bych rád věděl, jestli si to co píšete myslíte, nebo za to dostáváte prachy.
Mirek 3.3.2006 12:37

Re: Re: Primitivní naivky vidí kapitalizmus

Nikde na svete se za blbost neplati.
Jan Daniel 3.3.2006 13:00

Re: Re: Re: Primitivní naivky vidí kapitalizmus

Ale ano, ve vládě a státních institucích
Vilém 3.3.2006 13:03

Výstižné

Pravičákům už dochází dech a zdá se, že tentokrát se naplní Marxova geniální předpověď o jejich celosvětové likvidaci. A kapitalismus je posledním stádiem - pro ně, protože do dalšího stádia už nebudou vpuštěni, to bude určeno pouze lidem vyššího typu a zahájeno bude právě jejich odklizením na smětiště dějin.