29.3.2024 | Svátek má Taťána


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Nový 18.7.2009 15:23

na všem špatném je něco dobrého, i na tomto článku

I pan Urban vložil do nesmyslně politicky krektního článku jednu pravdu : 

"neadresnost a přílišná štědrost systému sociální podpory v České republice sama o sobě  podporuje  sociální vyloučení"

To je  velká pravda. 

Zahálčivý a  relativně slušný  život ( před takovými  30 - ti  lety  bylo  hmotné zabezpečení  99%  pracující  populace  nižší než  dnešních "chudých" a nikoho to neopravňovalo  k  bordelářství nebo krimimnalitě )  musí  zákonitě  lidi zkazit.  Následně  paradoxně  obviňuji  své  chlebodárce ze své vlastní  neschopnosti postarat se  o  sebe  a svou rodinu. Částečně mají pravdu.Řešení:  cílené  vyplácení dávek oproti  veřejně  prospěšným pracem, kontrola  dodržování hygieny, výplata adekvótních dávek  každý  den na ruku, hloubková kontrola  oprávněnosti  invalidních důchodů, atd. ...... Řeknete  buzerace, ale  nic  jiného s Cikány, ale  i  bílými  nemakačenky,  nehne.  Dost možná, že  je to pohne i k  emigraci.  Jejich svobodná volba !

jedna 18.7.2009 13:01

dva

sadsasd 18.7.2009 13:00

lkhjlk

co kdyby jsme se slozili mr urbanovi na pulrocni pobyt v chanove ?

wrangler 17.7.2009 21:52

nevážený pane Urbane

běžte do prdele(Y)

Kazan 18.7.2009 4:12

Re: nevážený pane Urbane

Pane URBAN, Vy jste neuvěřitelný žvanil, za koho kopete?

Xaver 16.7.2009 22:21

Vážený pane Urbane

Můžete mi sdělit, co byste poradil domkářům v Matiční ulici, kteří se díky rómským dětem

bojí vyjít z domu, aby je neinzultovaly? Zažila to i redaktorka z MFdnes, která se o tom jela

do Ústí přesvědčit. Dnes mluvil v TV jeden z Rómů, který prohlásil lámanou češtinou, že mu

viza nevadí, že požádá o asyl v Anglii, nebo Belgii. Ještě jim zřejmě nedošlo, že v rámci Schengenu se může odstěhovat kam chce, ale nedostane ani floka podpory.

Paul 17.7.2009 0:50

Re: Vážený pane Urbane

Panove , vite vubec  co zavedenim viz ze strany Kanady vubec znamena.Dark skin MF to pochopil a vi co je ceka.Co se tyce reseni problemu s dark skin MF, tihle parasiti dostavaji soc. davky,OK.Ze soc. davek by meli platit elektrinu ,najem .Kdyz si budou stezovat,stat jim zajisti praci, treba kopani kanalu, stejne jak to bylo za komunistu.Proste jim dat moznost  pracovat. Z parasitu se tim padem stanou normalni lide.Soc. davky + vydelek za praci  ,to je muj osobni nazor.

pepa 16.7.2009 21:20

pane

Urban, jak říkala moje maminka "zaplať pán bůh! že jste býval kdysi novinářem. neumíte věci správně pojmenovat. Cigáni jezdí bez řidičáků v mercedesech na úřad práce, jsou arogantní, rasismus je obrácen naruby. Přál bych vám z cela úpřimně žít s nimi. Já vím, že je to argument ošidný, ale přesto - vyzkoušejte to. A to, co nyní předvádí Francie a Německo v rámci EU (či spíše nepředvádí) je jen argumentem proti EU.

J:K 16.7.2009 20:45

pro rubriku zábava

Jakýsi romský pohlavár dnes v rozhlase prohlásil, že budou vládě navrhovat, aby jim dala peníze do fondu (?) na různé osvětové, vzdělávací, bytové atd. programy. Postačí 1,8 miliardy korun, a za několik let se dostaneme do sitace, že se z tohoto fondu budou sypat peníze do státního rozpočtu zpět. Komentáře netřeba.

J:K 16.7.2009 20:46

Re: pro rubriku zábava

popel v hlavě:  situace!

J:K 16.7.2009 21:13

Re: pro rubriku zábava

Kdyby se v tom někdo šťoural, tak těch 1,8 miliardy bylo míněno ročně. Zřejmě až do odvolání.

Patron Divný 16.7.2009 21:16

Re: pro rubriku zábava

Dočasně.

Vaud 16.7.2009 20:19

Vrátíme jim to

v hokeji :-))

Klokocka Bohumil... 19.7.2009 20:44

Re: Vrátíme jim to

:-DHe he.... v Cesku se taky hraje hokej....?;-D

Ibalgin 16.7.2009 19:23

Romský stát...

Statisticky se dá spočítat, že Kanada po přijetí českých cikánů bude mít asi za 1000 let 30% romské populace. Vzhledem k tomu, že jde o populaci, která není přínosem, proto ta víza. Řešením je zavedení romského statu, aby cikáni konečně začali se svým vzestupem.  8-o

honza 16.7.2009 18:46

He he he, vy jste mne ale pobavil

Urbane, je to přece problém Kanady, že má takový azylový systém, který je snadno zneužitelný vyčůránky jakékoliv národnosti a barvy pleti. Ale oni si ho vyřešit neumějí nebo nechtějí, tak ho přenesou raději na desetitisíce slušných lidí, jedoucích do Kanady za turismem nebo za příbuznými. Jaké body chcete sbírat svými bláboly a u koho?

huhu 16.7.2009 19:08

Re: He he he, vy jste mne ale pobavil

tihle pravdolásková ubožáci jsou už tak profláknutí, že se už snaží získat hlasy té nejvíce parazitující spodiny

Hanuman 16.7.2009 18:26

Vážený pane Urbane

Všechny vlády za uplynulých 20 let říkaly to co vy, že se něco musí udělat, řekl to i pan Špidla v pořadu Barb.Tachecí, ale všichni říkají pouze fráze, ale nic konstruktivního z nich

zatím nevypadlo. Co se prozatím udělalo, jen utvrdilo Rómy, že mají práva, která znají,

ale povinnosti, které máme my všichni, se jich netýkají. Nemůžeme se divit, že uskupení

jako je DS získala u těch, kteří blízko Rómů bydlí a přes zoufalé stížnosti pro ně zatím

nikdo nic neudělal. Začali tedy hledat zastání u těch, kteří jediní jim je slibují.;-(8-o

čm 16.7.2009 18:32

Re: Vážený pane Urbane

Pokud hledám pomoc u sociálních deprivantů, a to DS a spol . zcla jistě jsou, pak je otázkou, jestli nějakou pomoc vůbec  chci a potřebuji. A jestli sem čas, kdy se pomoct dalo, dávno neprošvih.

Jenda 16.7.2009 20:33

Re: Vážený pane Urbane

Promluvil čm ze sve slonovinove veze.

pteryx 16.7.2009 17:51

jojo, my jsme tu hnusní Rasisti,

ještě že na nás má kdo ukázat prstem. Netvrdím, že je u nás všechno košer, ale ten problém není ani tak v tom, že jsme až takoví rasisti, ale spíše v tom že s Rómy prostě neumíme vycházet. Hodnotová orientace Rómů a Čechů je prostě dost odlišná, což dělá neplechu. Mnozí naši lidi tvrdě pracují i když na výplatní pásce nedostanou o moc víc než je podpora v nezaměstnanosti. Když vás v takové situaci otravují vaši nepracující "nepřizpůsobiví" sousedé, kteří dělají akorát rámus a děti a znepříjemňují vám na tisíc a jeden způsobů život, tak musíte být opravdu svatí, aby se z vás nestali "rasisti".

pteryx 16.7.2009 17:55

Re: jojo, my jsme tu hnusní Rasisti,

Ještě bych dodal, že na tenhle problém se nabalí zase jiní, tentokrát bílí nicneděláci, co se organizují v rasistických stranách. Takoví malí fašitičtí hajzlíci, kteří prostě chtějí dát někomu přes hubu a ještě by za to byli rádi oslavovaní jako hrdinové.

Jenda 16.7.2009 20:34

Re: jojo, my jsme tu hnusní Rasisti,

Vetsina bilych nicnedelaku je spis mezi lidskopravni sebrankou. Paraziti na parazitech.

čm 16.7.2009 18:16

Re: jojo, my jsme tu hnusní Rasisti,

Ne nejsme, ale xenofobní dost, zejména když nám nejde všechno jako na drátkách. Což se ale dá řešit., když každej začne u sebe. Voni že nepracujou tvrdě za vo pár korun víc než sou dávky....já nevim, někdy si řikám, jestli na tom něco neni. U nás v Bille, den co den, u mrazáků kam si du pro nanuka, je tam jedna starší paní, furt ta samá, a furt doplňuje jeden a ten samej mrazák jedněma a těma samejma kuřatama, Bože, mě by z toho jeblo ?! A to sem dělal kdeco..Taky vona teda, ten výraz ve vočích, je jak robot, neuhne ani zákazníkovi, jen doplňuje ty kuřata.

Patron Divný 16.7.2009 20:57

Re: jojo, my jsme tu hnusní Rasisti,

A proč ta paní nedělá nějakou zajímavou a výborně placenou práci? Nebude to třeba proto, že žádnou takovou práci neumí?

Ale dělá aspoň něco. Žít za peníze, které vydělá někdo jiný a jsou mu nuceně odebrány, z toho by jeblo zase mě.

Patron Divný 16.7.2009 21:05

Re: jojo, my jsme tu hnusní Rasisti,

Teď jsem si uvědomil, že nevím, jestli je správné "jebnout mě" nebo "jebnout mně". Já toto sloveso běžně nepoužívám, takže si nejsem jistý, s kterým pádem se spojuje.

J.G. Pašek 16.7.2009 17:47

Preident V. Klaus to velice dobře napsal o suvernitě Kanady . . .

Kanada má suverénní právo zavést víza, za Česko rozhoduje EU . . . .

Ada 16.7.2009 17:46

Integrace cikánů je kolosální pitomost!!!

Je to výsledek zmatené mysli pražských levicových kavárenských pseudointelektuálů. Nemůžete chtít integrovat někoho, kdo integrován být prostě nechce. Když vám dělá v domě binec pes, tak ho uvážete u boudy a tím ho integrujete, začleníte ho na jeho místo. To vaše je v domě, to jeho je u boudy. Jak chcete integrovat cikány? Zavřít je do ghetta, tak jako to dělají ve Španelsku nebo Řecku? Vymyslete něco rozumného, pane Urbane! A hlavně, prosím, hlavně nepoužívejte slovo "vzdělávat". Osla prostě zpívat nenaučite, i kdyby poslouchal ve chlévě Peckovou od rána do večera...

PU 16.7.2009 17:16

Vážený pane Urbane,

Váš článek není dobrý. Je to jistě váš názor, ale názor značně ovlivněný intelektuálním žvaněním, které je tak dobré pro akademickou obec typu New York University, jež má ale k realitě značně daleko. Vůbec se nedivím, že jste po roce 1989 v politice rychle skončili i s celým OF či OH. Takto se reálná poltika nedá dělat. A ten úlet s naším podle vás nehorázným a individuálním vyjednáním bezvízového styku s USA, no styďte se!

Svatopluk 16.7.2009 17:05

stav, který ve zbabělých českých politických stranách zvýhodňuje populisty, kteří v samosprávě po léta otevřeně bojkotují vládní politiku romské integrace

Kdo tomu - ve srovnání např.s okolními zeměmi - a jak a čím brání ? To je blábol, který bude vždy a všude "Právda", protože je natolik obecný a neurčitý, že jej nelze vyvrátit. Bohužel ani potvrdit. Ale to autorovi nevadí.