20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Kam zmizel střed?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Fišta 26.12.2008 12:48

Re: Církev má tentkrát pravdu...

Bůh je žena. ;-D

sýček 26.12.2008 17:35

Vaše?

? Matka, manželka nebo přítelkyně? No to vám fakt nezávidím.

Sumo 26.12.2008 14:07

Re: Církev má tentkrát pravdu...

Martine, Bůh nás nepotřebuje, my žijeme z Jeho energie a v Jeho Vůli, kterou se musíme naučit znát. Židé dostali Desatero dobrotivých Božích rad.  Na své přání smíme proputovat světy, naše cesta vede od nevědomého k vědomému, k zodpovědnému. Hledejte a naleznete, tlučte a bude Vám otevřeno. Církev učí již malé děti modlitbičku "Anděli Boží, strážce můj... a tam je i ...tělo své, ďábla ovládám, na vá vnuknutí pozor dám..., ale to Vás měla naučit již maminka.:-)

Sumo 26.12.2008 12:12

Kristus hlásal jak je to...

sláva 26.12.2008 11:41

holt to tak je

Líbí se mi stížnosti českých patentovaných konzervativců, narozených v 19. století patrně v Anglii, kteří žehrají na to, že ten český lid není jako anglická aristokracie, nebo alespoň jako angl. dělníci, co se starají jen o fotbal a zbytek (vládu) svěřují chytřejším...

Tady máme jiné dějiny, plebejské a stratifikace společnosti tu není tak výrazná (napřed zničena šlechta, pak velkoburžoazie, pak střední třída..)

Většina lidí prostě "chodí do práce", není bohatá (2/3 obyvatel nedosahuje průměrného příjmu statistického), není divu, že touží po jisté  zajištěnosti.. jako ostatně celá Evropa, kterou tak nenávidí Klasu, protože je "socialistická"..

Není to náhodou tak, že civilizace naše dospěla k této podobě a je to "normální", progresivní daň považována za spravedliávou, sociální koheze není luxus ale podmínka přežívání národa jako entity... atd.

HOLT TO TAK JE a patentovaná pravice typu Římana a zloděje Řebíčka pláče na chybném hrobě...

strejda 26.12.2008 13:24

Re: holt to tak je

R^

26.12.2008 15:08

Re: holt to tak je.....ale

lumpenburžoazie by tu byla ,

huhu 26.12.2008 11:10

co to je střed ?

to jsou ti, kteří jsou schopni vládnout s kýmkoliv, hlavně aby byli u koryt ? tedy lidovci ala Lux ? pokud takový střed mizi jen dobře.....

Martin 26.12.2008 12:07

Re: co to je střed ?

Politický střed je jen prostor pro strany, které pak můžou populisitcky a alibisticky tvrdit, že nejsou levicí a ani pravicí. Taková strana může vstoupit do vlády s ČSSD i s ODS - a volič vlastně nikdy neví, koho volbou středové strany podpoří (jestli ČSSD nebo ODS - to se ukáže až podle toho, která velká strana ty volby vyhraje). Středová strana totiž bude VŽDY na straně vítěze (ať je to kdokoliv). Ovšem je jasné, že strany, které tvrdí, že jsou na středu, musí oslovovat cílovou skupinu voličů, která neuznává pravicová řešení - a podle toho potom vypadá jejich chování.

p.s. všiměte si, že jedinou stranu, kterou autor nezkritizoval, je SZ - což je zajímavá zpráva o autorovi.

Martin 26.12.2008 11:04

chybí pravice

Mě osobně tady síše chybí pravicová strana. Ale nebudu se přiklánět ke kverulantům, kteří umějí jen nadávat, že se prý ODS odklonila od pravice, protože chápu, že problém neexistence pravicové strany tkví ve voličstvu. Voličstvo by v ČR skutečně pravicovou stranou nevolilo.

Myslím, že tohle volební období dalo politickým stranám jasný signál o tom, jací my, voliči, vlastně jsme. A z velké většiny jsme jen sobeckými hajzlíky, kteří raději prožerou prostředky pro budoucí generaci. Například ten, kdo o sobě tvrdí, že je "středový" volič, tak ten by měl přistupovat a souhlasit i s mnohými kompromisy, vycházejícími z pravicových řešení. Ovšem český "středový" volič je jen rétor - a proto šmahem odmítne všechna řešení, která jen koketují s pravicovým přístupem. A to je důvod, proč středoví voliči považují středovou ODS za pravici - protože středoví voliči nejsou středovými voliči, jak si oni myslí, ale jsou normálními levičáky.

janoryna 26.12.2008 12:39

Re: chybí pravice a co jsou to

pravicové hodnoty ? Co nabízí českým voličům tzv. pravice. nakonec třeba zrušení odborářsko-levocvých výmyslů jako 8hodinová pracovní doba,všeobecné volební právo, placená dovolená atd. jistě milý mrty také požadujete jejich zrušení z důvodů levicovosti. tohle všechno se prosadilo vůči anglickým a jiným konzrvativcům v průběhu 19. a počátkem 20. století. víte, co to by 1. máj 1890 ? psal o tom i jan neruda (pozn. český básník 19. století).

Fišta 26.12.2008 12:44

Re: chybí pravice a co jsou to

To jsou s prominutím kecy jako ze školení marxismu - pravice nabízí svobodu a zodpovědnost za sebe a vlastní konání. Podporu těm, kdo ji SKUTEČNĚ potřebují. Ale asi nemá smysl to nějak rozvádět, vy jste se zasekl u svých blábolů odposlouchaných od Škromacha (nebo koho).

Martin 26.12.2008 12:52

Re: chybí pravice a co jsou to

My ale žijeme v 21. století, jestli se nepletu, v 19. století už nežijeme. A proto se mění vnímání levice vs. pravice. Dejme tou, že za pravicový přístup dnes můžeme označit souhrně všechny snahy o přesunutí odpovědnosti za život na jednotlivce - s tím, že politici přijdou o významnou část moci nad námi. Aby se jednotlivec mohl rozhodnout,  jak chce spořit na důchod, jaké zdravotní pojištění si vybere...  A to vše by bylo možné, kdyby se výrazně  snížilo daňové zatížení obyvatel  (včetě SP a ZP).

Naproti tomu levice chce vysokými daněmi navyšovat moc státu. A čím je větší přečerpávání prostředků přes stát - tím je vyšší moc politiků a nižší svoboda obyvatel.

Marat 26.12.2008 13:50

Re: chybí pravice a co jsou to

A kdo kdy a který politik kterékoliv strany se někdy zmínil o zrušení osmihodinové pracovní doby? Zatím se o něčem takovém zmiňujete jen vy. V devatenáctém století drtivá většina práce se vykonávala lidskou rukou.Bylo tedy třeba daleko více lidské pracovní sílí,jak dnes.Takže nestrašte zrušením té osmihodinové pracovní doby. Nevěříte také na polednice,hastrmany divé ženky atd. když věříte,či hlásáte tak obludný nesmysl?

kirast 26.12.2008 15:10

Re: chybí pravice a co jsou to

No, musím konstatovat, že mě to zrušení osmihodinové pracovní doby jako pravicová hodnota docela pobavilo. Máte vůbec představu, kolik lidí dneska svoje peníze vydělávalo při deseti nebo dvanáctihodinové pracovní době? A to při platnosti zákoníku práce schváleného sociální demokracií! Stačila k tomu jenom fronta před úřadem práce přes dvě ulice a nabídka šéfa: "No tak si běž, když se ti to tady nelíbí! Před branou čeká pět lidí, kteří budou rádi dělat tvoji práci za míň než bereš ty. A nebudou mít blbé kecy o zákoníku práce." A aby před ÚP stála fronta, tak stačí trochu "utáhnout" pravidla pro udělování souhlasu s podnikáním a trochu víc zdanit živnostníky, i když nevydělávají. Ale to jsou všecko levicové hodnoty prosazené levicovou vládou ve své době. A o odborech raději ani psát nebudu, přece jenom jsou svátky, tak proč bych se měl rozčilovat.

Ludva 26.12.2008 10:43

Hrabou docela chytře ?

Ale ne, tady se všechno vykecá. Jak Čunek rozvážel miliony po kraji a ukládal je na propadlou občanku, jak Topolánek zbohatl na prodeji zadlužené firmy, jak Bursík si nechal od státu opravit barák, jak Řebíček sponzoruje firmu, o které se neví komu patří .... másla se vždycky najde dost.

Sumo 26.12.2008 12:06

Re: Hrabou docela chytře ?

Žerou a mlaskají. Ideál stáda vepřů.Volební sliby. Proto by bylo nejlepší všechny strany zrušit a mít úřednickou vládu, vládu odborníku, kteří budou sloužit národu a ne sobě.8-o

jirka.s. 26.12.2008 10:42

"Je známou tezí, že pravolevé politické spektrum si je třeba představovat ne jako přímku, ale jako kruh ."

http://www.lidovky.cz/kdo-se-boji-geerta-wilderse-ddk-/ln_nazory.asp?c=A080326_135038_ln_nazory_fho

Lišák FOX 26.12.2008 12:18

Re: "Je známou tezí, že pravolevé politické spektrum si je třeba představovat ne jako přímku, ale jako kruh ."

Ten kruh je další levicová propagandistická berlička, která má nakydat levicové bláto na slušné pravicové principy. Chucpe.

Martin 26.12.2008 10:23

kam na to lidi chodí?

V kontextu západní civilizace se celé naše parlamentní politické spektrum pohybuje nalevo od pomyslného středu politického spektra. ODS je v porovnání s americkými demokraty extrémní levicí. I levice v Německu a Británii je "pravicovější" než ODS. Snad jen pravice ve Francii je stejně levicová jako naše pravice. Proto volání po "středové straně" v ČR je silně iracionální.

p.s. v Čechách platí jedno pravidlo: "Kdo tvrdí, že je středový volič, bývá většinou levičákem."

Vilda 26.12.2008 10:37

Re: kam na to lidi chodí?

No nevím. Lídr kandidátky sociálních demokratů v Hesensku Thorsten Schafer-Gumbel před pár dny přišel s nápadem tzv. "nucené půjčky" od bohatých (majetek nad 750.000EUR). Tito "bohatí" by měli za povinnost půjčit státu 2% svého majetku na dobu 15 let při úrokové sazbě maximálně 2,5%.

Tak nevím, ale sociálně-rozhazovačná politika zřejmě nemá hranice:-(!!

Martin 26.12.2008 10:46

Re: kam na to lidi chodí?

:))) Já vím, četl jsem o tom, ale mám pocit, že se jedná jen o takovou osobní inciativu, za účelem sebezviditelnění.

Vilda 26.12.2008 11:00

Re: kam na to lidi chodí?

Rád budu sdílet tvůj optimismus, ale mou nedůvěru k populistickým socdemáckým nápadů to nesnižuje:-/. Nedělám si iluze, že Paroubek a jeho pohůnci by to nechtěli zavést, když by k tomu měli příležitost. Zdroje jsou a dluhy se neplatí, to je přece z jejich mozkoven:-(!!

Martin 26.12.2008 11:05

Re: kam na to lidi chodí?

Tak má mi rovnou jebnout? Nebo mám zůstat alespoň opatrným optimistou? :)))

Fišta 26.12.2008 12:50

Re: kam na to lidi chodí?

Zkuste být realista. Jinak vám z toho jebne.

jirka.s. 26.12.2008 10:23

"...ale řekněte mi, jestli duševně zdravý člověk může obsahovat tolik nenávisti k Romům..."

Může !!! Stačí je mít tři týdny za sousedy!!! ;-O

tich@dohoda 26.12.2008 10:46

Re: "...ale řekněte mi, jestli duševně zdravý člověk může obsahovat tolik nenávisti k Romům..."

no, tri tydny mi pripadaji docela dlouho, to by musel byt hodne tolerantni clovek, aby to tak dlouho vydrzel. Cest :-)

Fišta 26.12.2008 12:52

Re: "...ale řekněte mi, jestli duševně zdravý člověk může obsahovat tolik nenávisti k Romům..."

Na tomto tématu dochází mezi pravičáky a levičáky ke shodě. ;-D

Hrad 26.12.2008 14:27

Re: "...ale řekněte mi, jestli duševně zdravý člověk může obsahovat tolik nenávisti k Romům..."

A začne nenávidět ekonomický systém, který generuje chování Romů. Jenom ploštík vyprodukuje to, co tak sebevědomě plodí chamraď typu Yrky. Tak jak každý máme v sobě svého Žida, tak je možné rozšířit tuto pravdu o jiné etnikum, o Romy. Většina našich „rozumových“ rozhodnutí - dívejte na Yrku, je dělána na hluboce nevědomé úrovní a až poté zpětně racionalizována na NP. Yrko, nebudíš se v noci spocený? To nebude angina pectoris v pokročilém stádiu. To tě budí tvé zlé skutky magore.  

mik 26.12.2008 10:14

Auto je opravdu blbej

Politici nebudou zakládat strany tam kde není voličstvo. To dělají jen naivní idealisti, i takové zd máme, ale jejich dopad na řízení státu je téměř nulový. Bohužel.