24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Kam se poděl prezident?

Prezident. Hlava státu. Vrchní velitel ozbrojených sil, který jmenuje soudce a jemuž Ústava v čl. 62 a 63 svěřuje zásadní pravomoci. Do současné partie zatím nezasahuje. Také přemýšlíte, co by mohl, směl a měl učinit?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Malá 22.2.2021 7:14

Pan Zeman řídí zemi v ústraní a klidu Lán za přísných protiepidemiologických podmínek podobně jako jeho přítel Vladimir Vladimirovič. Pro jeho zdravotní stav a věk, přímo ideální podmínky. V Lánech "staví" a dost možná si přeje aby zde byl také pohřben jako T.G.Masaryk. Co je na tom divného pro ČR už toho vykonal dost.V

J. Strakoš 22.2.2021 5:36

Naposled se Zeman vyjádřil k jednání ústavního soudu o změně volebního zákonu. A tehdy mu všichni vyčítali, že se do toho nemá míchat a že maluje čerta na zeď. (to, že se pak ukázalo, že měl pravdu a obával se oprávněně už si nepamatuje nikdo).

Takže odvolat premiéra nebo celou vládu? Dovedete si představit ten povyk?

A hlavně koho by tam měl dosadit? Současnou opozici? Opravdu by ty výsledky byly o tolik lepší?

J. Berger 22.2.2021 3:44

Tedy, k nečinnosti MZ se nebudu vyjadřovat. Zde má paní JUDr. pravdu. MZ nemůže ale odvolat vládu jsa jejím příznivcem. (CUI bono, ne QUI). Spíš bych se zamyslel nad tím, zda jsou opatření ROZUMNÁ než nad tím, zda jsou ÚSTAVNÍ. Ústava byla totiž psána za úplně jiných podmínek a s covidem nemohla počítat. Tak např.: Vyslání armády do špitálů. Je to rozumné? ANO. Je to však „ústavní“? To nevím. I ústavní právníci v mnohém nemají jasno. Jelikož je to však rozumné, tak to udělám. Atd. Nad tím by měl bdít parlament, musel by ovšem hledět na zájem občanů, ne jen na volební výsledky.

V. Novák 22.2.2021 1:50

Ať Zeman udělá cokoli nebo neudělá nic, bude vždycky špatně.

Tak proč by měl něco dělat?

Z. Jemelík 22.2.2021 1:44

Okruh námětů paní doktorky je nevyčerpatelný. Chce snad být prezidentovou poradkyní? nebo se chystá kandidovat? Čím dle jejího názoru by mohl prezident uklidnit národ? Nebyl by jeho hlas nadbytečný v překrývajícím se vřískání bezradných politiků?

R. Doubravský 22.2.2021 0:51

Myslím, že je lepší, když je vrchní velitel zalezlý.