24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Kam míří Česká republika?

Jsou to gauneři? Jsou to manipulátoři? Jsou to cenzoři? Jsou to idioti? Od každého trochu? Nebo všechno dohromady? Řeč je o Centru proti terorismu a hybridním hrozbám při Ministerstvu vnitra České republiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hovorka 23.2.2022 21:40

Štěpánek..... to mně něco říká.... už vím, to je ten pán, co se tak čílí, když redaktor telev. novin Železný řekl, že nedávné ZOH se konaly v totalitní komun. Číně. No hlavně že p. Š. bojuje proti cenzuře a za názorovou pluralitu v triku Lóra.

Š. Hašek 23.2.2022 22:15

Hovorka nezná definici komunismu, znali to i šesťáci. I ten mluvka (nespr. "redaktor") z televize tu definici nezná.

J. Joudová 24.2.2022 1:49

To, jak pan Železný ve spojení s Čínou používal v kontextu OH důsledně přívlastek „totalitní komunistická“ bylo více než trapné. Každý přeci ví, resp. má nějaký názor na to, jaká Čína je, a omílání tohoto faktu do omrzení ve zprávách z olympiády bylo zcela nemístné. Bylo by to k smíchu, kdyby to nevypovídalo o nežádoucím politickém aktivismu pracovníků zpravodajství ČT, kteří by měli občanům poskytovat objektivní informace a nesnažit se je vychovávat a poučovat, co si mají správně myslet.

Š. Formánek 23.2.2022 19:32

Žijeme v totalitě 3.0. Verze 1.0 byla hnědá. Útlak byl explicitní, omezoval se na politickou loajalitu, nevnikal do každodenního života, nebyl mstivý a mého dědečka za špionáž proti Říši potrestal kulkou do hlavy v Kobylisích. Dobrý den milostivá paní, upřímnou soustrast, moc se omluváme, ale musíme v vás udělat takovou úplně malou domovní prohlídečku, říká babičce zdvořilý esesák.

Totalita verze 2.0, barva rudá.

Výslechy, nadávky, šikana. Váš manžel nezemřel za národ, ale za Agrární stranu. Zločinem je i buržoazní původ, trestem převýchova prací. Totalitní buzerace zasahuje všechny oblasti veřejného života, ale do soukromí nám neleze. Komunistů je řádově víc než někdejších koloušků, ale poznají se na první pohled a přes všechnu ideologickou omezenost úplně neztrácejí zdravý rozum, je to sociálně citlivá diktatura plebejské většiny.

Totalita verze 3.0. Barva růžová. Na rozdíl od předchozích verzí je to diktatura menšin a vkrádá se až do soukromí, pomalu a něžně, v sametových trepkách. Zločinem je nejen zdravý rozum a víra odvaha a normalita (každý kněz je potenciálně pedofil, každý muž je potenciálně sexuální agresor, každý heterosexuál a běloch je vinen dědičným hříchem), Kloušků je zatím, bohužel, většina. Ale snad jsme dosáhli bodu zlomu. V našem vesnickém koloniále slyším ženské nadávat: zatracení bruselští magoři. Jak budeme topit? Zlatý komunisti.

Tu studii na stránkách vnitra jsem četl před týdnem. a také mně šokovala. Ale myslím, že to nejsou gauneři, oni tomu asi i věří, protože ztratili rozum a tak nás ve své pomatenosti považují za ruské agenty. Mám chuť poslat na Vnitro svůj vlastní seznam extrémistických organizací: PraguePride, Neshnutí, Konsent. A kardinálu Dukovi supliku za exkomunikaci Halíka. Putnu už z FFUK vyhodili, ještě by to chtělo zrušit katedru gender studies na FSV.

J. Uzel 23.2.2022 14:53

Nic jiného než cenzuru bych od těch komsomolců nečekal.

Š. Hašek 23.2.2022 18:33

R^

O. Kurz 23.2.2022 14:21

Zdá se mi, že lidé zapomínají, že "Brusel", případně NATO jsme i my sami. Pokud tedy někdo říká "Brusel", myslí tím i nás samotné. Do obou institucí jsme vstoupili dobrovolně a tvrzení, že jsme vstupovali do "jiné EU", je naprosto nesmyslné. Je snad jasné, že se vše vyvíjí a tudíž EU 2004 není EU 2022. Typická pro nás je kritika, aniž nabízíme řešení.

Š. Hašek 23.2.2022 14:55

Řešení jsou nabízena:

1. Nekonání dle šíbráckých rozhodnutí brusele.

2. Používání rozumu a neblbnutí podle směrnic komisařů a komisařek. Zejména proto, protože oni nemají páky! Dotace tvoří maličkou část rozpočtu ČR.

3. Příprava na opuštění rozkazů a dohledu brusele. Část politiků toto ale stále nazývá "nezištnou pomocí brusele".

Nemáme se čeho bát, stačí se podívat, jak ten bobtnající moloch zabíjí život, rozvoj, demokracii, ..... .

J. Brunner 23.2.2022 19:13

R^

P. Molík 23.2.2022 12:48

Štěpánek exceluje při používání expresívních výrazů, což mě nezneklidňuje, protože on dodává tak váhy pravdě. Potlačovatelé pravdy ve službách bruselské chobotnice bohužel dál zvětšují svůj škůdcovský potenciál. Teď naše republika potřebuje víc lidí, kteří nejsou pokrytečtí a pravdu budou ctít i v různých velmi nepříjemných situacích. Z ódeesáckého nadšence Štěpánka se nakonec stal právem rozhořčený kritik nových poměrů, které prosazují i noví správně uvědomělí ódeesáci typu Fialy, z něhož probruselská konformita odkapává jako výkaly ze zapáchající eurohujerské žumpy. Štěpánek přemýšlí a volí vlastní formulace, kdežto premiér Fiala nepřemýšlí pro malost své lokajské duše a naplno se oddává nadšenému papouškování otlemených dogmat z eurohujerského katechismu.

M. Innemann 23.2.2022 21:59

"Štěpánek přemýšlí" ;-D Ten se Vám tedy povedl. A také srovnání nevzdělaného Štěpánka s profesorem Fialou, to se Vám také "moc povedlo". Dávám "R^"

J. Joudová 24.2.2022 1:03

1) O dosažené úrovni vzdělání pana Štěpánka (patrně na rozdíl od Vás) nic nevím, nicméně ta je v tomto případě zcela irelevantní. Podle mě jeho články v naprosté většině, stejně jako tentokrát, dokonale vystihují nešvary naší současnosti.

2) Pouhý fakt, že je někdo profesorem tak prestižního a potřebného oboru, jako je politologie, nutně neznamená, že nemůže mít naprosto pomýlený světonázor, případně další závažné nedostatky.

P. Kubáč 23.2.2022 12:25

Níže podepsaná komise bazíruje na vrozeném kretenismu Josefa Švejka, projevujícího se slovy: "Na Bělehrad, tuhle vojnu vyhrajeme"

Nemohu se zbavit jistého dejá-vu.

P. Kubáč 23.2.2022 12:27

A ještě poznámka : za protektorátu Abwehr stříhal Čechům z rádií krátkovlnné cívky, a lepil cedulky "Posledh zahraničního rozhlasu se trestá káznicí, nebo i smrtí"

Zatímco Angličani si mohli ladit co chtěli.

O. Mayer 23.2.2022 13:34

.. jste si jist, že to byl zrovna Abwehr?

L. Písařík 23.2.2022 11:26

Každý stát má své tajné služby a ty se mimo jiné zabývají sledování občanů. Sic zákon hovoří, že taková činnost musí být povolena, leč o tom, jak se děje, lze úspěšně pochybovat. Stejně tak se nikdo neubrání sledování nejrůznějšími kamerami, které ve městech visí na každém kroku a v každém kšeftě a pokud je někdo zadán do databáze, je jimi snadno vyhmátnut. Snad jedinná obrana může být - nedělám nic nezákonného. Navíc jsou i všechny příspěvky respondenta kontrolovány a vyhodnocovány s hlediska použitých výrazu, což by snad šlo, ale i podle použitých slov - což je přímým zásahem do osobní svobody. Např. kdysi jsem na Seznamu ostře vystupoval proti hlásanému názoru a vyneslo mi to trvalý ban. Dotaz proč je striktně zodpovídán poukazem na podmínky účasti v diskuzi. Jediné co mě může těšit je, že ten zákaz bude na Seznamu viset, i když já zde už;-) nebudu, tedy něco jako trvalý pomník.

B. Rudolf 23.2.2022 10:37

To, že dezinformace podstatným způsobem a většinou negativně ovlivňují životy lidí, je skutečnost. To, že je to z hlediska svého rozsahu a nebezpečnosti nový fenomén, je také pravda.

Koneckonců největší dezinformační centrálou ve vztahu ke covidu19 v České republice bylo v minulém roce Ministerstvo zdravotnictví.

Je potřeba tento jev inteligentně a intenzivně studovat a hledat způsoby jak omezit jeho negativní dopady na naši společnost.

Friedrich Nietsche prý měl v oblibě citát zhruba tohoto smyslu: "Při boji se zrůdami si musíš hlídat to, aby ses jim nezačal příliš podobat (nestal se jednou z nich)."

A. Ová 23.2.2022 10:30

Když dva jiného názoru spolu polemizují až do krve ovšem, pak ke konci dlouhé polemiky teprve vyčerpáním začínají konečně slyšet sami sebe a argumentní, čím dál víc slábnoucí výkřiky, jim pomalu začínají připadat absurdní a blednoucí a začíná se vykrystalizovávat jakýsi střed ve střetu a připouštění i druhostranného pohledu. Prostě západ nechce být absurdní, nechce, nedovolí to, ne. Ne, ne, ne a ne. Nee

F. Zrcek 23.2.2022 10:24

Co ta instituce může dělat? Může se hádat s tajnými službami o gesce a bubřet vlastní důležitostí. Může také sloužit jako odkladiště pro lidi se správnými brus-názory, které nelze vyhodit. Pro známé a příbuzné pirátů. Pro pijavice z těch správných neziskovek (to jsou momentálně přátelé Milión chlívek a nepřátelé Chcíplé feny). Může také pouštět silné bu-bu-bu na občany, pro které ještě svoboda není sprostým slovem a které je potřeba zkanclovat. Kam to vede, když se včas nezakážou, ukázali právě trudeauovi kanadští kamioňáci. Vnitrácká instituce dokáže těm pomýlencům třeba zablokovat účty a vyhodit je z práce. Stačí, když bankám a zaměstnavatelům pošle tu správnou warning - bumážku a oni už sami udělají špinavou práci, protože nechtějí problémy s MV.

Demograciji si rozvracet nedáme!

J. Černý 23.2.2022 10:24

Ještě ten útvar vede Romancevová ? On se nenašel žádný poctivý český udavač? Co Cemper, Kartous...?

P. Nemec 23.2.2022 12:30

R^R^R^

O. Kurz 23.2.2022 10:07

Obávám se, pane Štěpánku, že největší terorismus by nastal, kdybyste se do vlády dostal vy

J. Černý 23.2.2022 10:21

Udělal jste se.;-D

P. Dvořák 23.2.2022 10:22

Jste mě vyděsil!

Myslíte, že by ČT vyhodil do vzduchu nebo spíš zlikvidoval tryskáčem?

M. Valenta 23.2.2022 9:40

Buďte rád, že alespoň někdo zmínil Váš článek.

V. Povolný 23.2.2022 9:35

Pane Štěpánku, váš článek je neveselý až tristní, ale měl byste připomenout, že současný stav je výsledkem voleb, tedy vůle voličů. Pravda, vůle ovlivněné mediální masáží od "veřejnoprávních" médií, obzvláště pak bruselské ČT. Ale i tak je to vypovídající obrázek o tom, co si voliči myslí o směřování ČR. V poslanecké sněmovně v současné době není žádná pravicová strana a to není náhoda. Pravicové názory holt nejsou v kurzu a to píšu jako pravicový volič, který v současnosti nemá ve sněmovně politické zastoupení. Český volič má holt dlouhé vedení a ke změně názoru potřebuje větší otřes. Třeba tanky jako v roce 68, ale stejně může posloužit třeba Green deal. Ale bude to dlouho trvat a taky stát hodně peněz.

Š. Hašek 23.2.2022 8:46

R^

1. V prostoru brusele je hospodářský život jasně svázán do přidělovacího, rozdělovacího, kvótového stavu. Plánování dotaženo k "dokonalosti" dotacemi.

Ti, co něco zažili a chodili do škol vědí, že to je/bude "takový ošklivý socialismus", který začne zahnívat. A požírat sebe sama. Což se děje!

2. V prostoru brusele je tedy nutno ještě i ten společenský život svázat množstvím pravidel, aby bylo "hodnotové šťastno", nikdo neremcal a nereagoval na sebevětší nesmysl. A začali se občané "ohlížet" co a komu řeknou.

Ti, co něco zažili a chodili do škol vědí, že toho lze dosáhnout jen kontrolou, zákazy vyjadřování, propagandou - cenzurou. Lze též připojit změnu vzdělávání a výchovy dětí ve školách (což je dávno v plném proudu). Nevyučuje se matematika (a v ČT09 nějaká manekýna vypočítává cenu plné nádrže, pokud známe cenu jednoho litru a objem nádrže). I tohle se děje!

P. Dvořák 23.2.2022 9:47

Souhlas.

ad 1) Za účelem toho, aby všichni měli všechno, je vždycky pouze to, že nikdo nemá nic.

ad 2) Čím víc se dohlíží na to, aby se smělo říkat jen to, co je správné, tím víc lidé začnou věřit úplným nesmyslům.

A abychom nemuseli mluvit ani o věcech obyčejných, dívenky nepochybně vysoce vzdělané nám spočítají cenu nádrže nebo názorně předvedou, že voda ve sklenici umístěné v silném mrazu na balkoně zmrzne až na úplný led. Dokonce nejen vylít, ale ani vyklopit nejde!

J. Kernal 23.2.2022 12:40

R^R^

J. Kubíček 23.2.2022 8:38

Současné dění u nás mi stále více a více připomíná dobu mého mládí v letech padesátých. Příjemné a smutné zároveň....