18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: Kam až je ČSSD ochotna zajít?

Představitelé našich křesťanských církví i náboženské komunity židovské energicky protestovali proti billboardu, jímž naši sociální demokraté připravují veřejnost na volby do krajských zastupitelstev.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Vodvářka 15.8.2012 6:33

Koho si volíme, toho máme

Je nutné podotknout, že představitel ČSSD Lubomír Zaorálek je členem strany, která dosáhla volebního vítězství jak v minulých parlamentních, tak i krajských volbách. Na severní Moravě, kde je doma, dostává jeho strana ve všech volbách větší počet hlasů, než na celostátní úrovni, což je samozřejmě dáno demografickým a historickým vývojem tohoto "razoviteho regionu".

Zajímavé je spíše to, že pan Lubomír Zaorálek není nevzdělaný člověk, má vysokoškolské vzdělání a z tohoto pohledu by měl znát širší souvislosti dějů. Měl by být naučen čerpat při získávání informací z více zdrojů a předtím, než něco prohlásí do médií, by si to měl ještě jednou pořádně přečíst. Přesto se zdá, že tento člověk upřednostňuje úzký stranický pohled s jediným cílem - získání moci za jakoukoliv cenu - tedy i za cenu nepravdy. Nabízí se opakování otázky MUDr. Příhody - kam až je Lubomír Zaorálek ochoten zajít? Podbízení se voličům by mělo asi mít svou mez, přes kterou by již normálně myslící člověk neměl jít. Přesto se zdá, že historická zkušenost ČSSD /tedy jednoduché heslo - zrušíme 30,- Kč/ je silnější než zdravý rozum a ČSSD to zkouší znova.

Před několika dny zde pan Štrobl zveřejnil přesnou statistiku umučených kněží a řádových sester, počty internovaných duchovních apod., kterou pan Zaorálek "opomněl" zmínit při své filipce proti katolické církvi, již přisoudil bezmála kolaborační potenciál za 2.SV. Naopak pan Zaorálek nezmínil prokazatelně kolaborujícího "parteigenosse" Fierlingera, který je nesmazatelně negativní postavou dějin jeho strany.

Nabízí se tedy dvě možnosti: A/buď je pan Lubomír Zaorálek tak bezcharakterní jedinec, jenž pro volební vítězství své strany provede jakékoli úkony, které u normálně vychovaného člověka vyvolávají nucení na zvracení, nebo B/je pan Zaorálek tak neskutečně hloupý a opravdu si upřímně myslí to, co hlásá. Nevím, která z možností je lepší....

M. Bezouška 15.8.2012 7:21

Re: Koho si volíme, toho máme

je zde ovšem také třetí možnost - totiž že A v posledním odstavci příspěvku nikterak nevylučuje B tamtéž. Což by v důsledku znamenalo, že pan Zaorálek je bezcharakterní hlupák ...

P. Lenc 15.8.2012 7:43

Re: Koho si volíme, toho máme

Myslím si totéž.

I. Skolin 15.8.2012 8:05

Re: Koho si volíme, toho máme

Stačí ho poslouchat ( C- je správně ).

J. Vintr 15.8.2012 0:55

Vzhledem k tomu

že převážná většina naší ateistické veřejnosti má povědomí o církvích a obecně o náboženství pouze z primitivní bolševické propagandy (nebo od svých rodičů touto propagandou odkojených), má hloupá socanská předvolební agitace, zacilená na lidskou hloupost a závist, docela velkou šanci na úspěch, srovnatelný s minulou "poplatkovou" kampaní ...

R. Langer 15.8.2012 15:43

Re: Vzhledem k tomu

Víte, o tom, kdo má hlavu vymytou propagandou, se mezi věřícími a ateisty vedou veliké spory... :-D

B. Brousková 15.8.2012 17:04

Re: Vzhledem k tomu

Vzhledm k tomu, že tady komouši a před nimi stejně ateističtí náckové vládli od děvětatřicátého roku,  tak nikdo komu  je méně  než 73 let to "církevní vymývání mozku" asi nezažil. Kolik je let vám?

P. Pavlovský 15.8.2012 0:41

Byly doby, kdy bych pana Zaorálka prostě vyzval na souboj

na život a na smrt. Pokud bych měl volbu zbraní, neměl by, ačkoli je mnohem mladší, šanci, protože bych zvolil žádné (v letech 1964- 1967 jsem zápasil I.ligu volného stylu).

Až by se dusil v kravatě (zakázaný chvat), dal bych mu na vybranou: Uškrtit nebo po celý rok strávit každou neděli v kleče u hrobu faráře Toufara!