19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Kam až je ČSSD ochotna zajít?

Představitelé našich křesťanských církví i náboženské komunity židovské energicky protestovali proti billboardu, jímž naši sociální demokraté připravují veřejnost na volby do krajských zastupitelstev.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Pavlis 15.8.2012 12:51

Bude toho hodně,

co CSSD křísí. Málokterá levicová strana za KSČM je tak bolševická jako socdem. Kombinace senátorského ROH a  pokrytectví typu Rath a Zaorálek dělá z této strany skutečný hrob demokracie.  pouhopouhý POPULISMUS  pro 60% páně Tvrdíkových lehce omezených voličů. Dlužno ale povědět, že jim to ostatní partaje neskutečně usnadňují....

J. Slanina 15.8.2012 12:44

Re: Odškodné

Správně, ať se každý občan přihlásí. Ale podmínkou je, aby předložil "nabývací listinu" k ukradenému.

O. Malstoka 15.8.2012 11:54

souhlas

Mohu jenom podepsat text autora. K p. Zaorálkovi jen to, že se jedná o ukázkového aparátčíka a demagoga jako vystřiženého z 50 let. Vím co píši, zažil jsem to.

J. Virtuál 15.8.2012 11:44

Odškodné

Po přečtení několika příspěvků, kde pisatelé popisují, kterak nás církev okradla a okrádala již od nepaměti, navrhuji toto: nechť se každý občan, který se cítí být církví okraden o svůj majetek o tento přihlásí.Pokud mu bude přiznán soudní cestou, nechť jsou o tuto (tyto) částku snížerny restituční církevní nároky.Lidi, hlaste se ! Socdemáků a komunistů bude asi nejvíc, když tolik křičí.

V. Venc 15.8.2012 11:21

Re: Výborně, ad Slanina

Přece se není třeba divit, vždyť celá činnost EU se opírá o Internacionálu!

P. Rajman 15.8.2012 10:58

Česko nástupce národních socialistů

Lidé, kteří konfiskací majetku Němců a Maďarů a následnou konfiskací majetků církví se sami nějakého majetku domohli ( a mnohdy i jediného, kterým disponují ) nikdy nebudou mít zájem na tom rozlišovat mezi žádným z těchto okradených ( což ví velmi dobře česká levice ). Když se k tomu přidá pravicové štvaní proti nenasytnosti státu, kterému tito lidé také rádi dopřávají sluchu, pak zbývá pouze otázka, jak si touto nenávistí prošpikovaný volič může u voleb vybrat vůbec něco, co bymělo hlavu a patu a nemělo nacionálně socialistickou příchuť tak jak mu ji naservílovala opoziční smlouva, potažmo pohrobci poválečné národně socialistické čtyřky ( KSČM, ČSSD, ODS a jakési torzo " lidovců" ať už si řikají jak chtějí ). 

J. Slanina 15.8.2012 10:55

Re: Vracení majetku

Jojo. To byl soudruh gottwald taky. Schválně, dovedl bys, soudruhu, vyčíslit, když jsme u toho ad hominem, kolik toho nakradl Tiso a kolik ten syfilitik?

J. Slanina 15.8.2012 10:51

Re: Vracení majetku

Jéžíšmarjá, PROMIŇTE, pane Kosejku, jistě Vám došlo komu to patřilo.

J. Slanina 15.8.2012 10:49

Re: Vracení majetku

Ad absurdum vzato, ty a tví rudí mitkämpfři byste vlastně měli být rádi, že ta církev tu po staletí "kradla". Co byste pak vlastně po tom "slavném" únoru chtěli ukrást vy?

J. Slanina 15.8.2012 10:45

Re: ČSSD v zajetí průzkumů

BINGO!!!!!

J. Slanina 15.8.2012 10:44

Re: Výborně,

Taktak. Ještě v roce 2004 vyfasoval můj vnuk ve škole zpěvník, ve kterém byla na poměrně exponovaném místě Internacionála v notách i ve slovech. Myslel jsem tehdy, že mne trefí šlak.

J. Slanina 15.8.2012 10:42

Re: Když se tady tak hezky dohadujete

Vsadím se, pí Zuckerová, že tenhle bolševický zmetek to bude ještě dál rozmazávat.

M. Kosejk 15.8.2012 9:52

Re: Vracení majetku

A jaký to vůbec má smysl, co píšete? Stejně tak bych mohl jmenovat katolíky, kteří se nacismu postavili - např. doktorku Horákovou, kterou nakonec zlikvidovali právě čeští protikatoličtí komunisté...

M. Kosejk 15.8.2012 9:48

Re: Výborně,

Ještě dneska učí na školách krávy, jejichž představa o dějinách vychází z Jiráska a komunistické interpretece jeho díla. Z určitých myšlenkových sterotypů je těžké vystoupit, pokud člověk nemyslí. A naše školství není moc přivětivé k samostatně myslícím lidem (a týká se to žáků i učitelů).

M. Kosejk 15.8.2012 9:41

Re: Když se tady tak hezky dohadujete

V tom případě můžete rovnou navrhnout zrušit legitimitu České republiky, která je nástupcem zemí Koruny české. Po celý středověk tady totiž neexistovala odluka světské moci od duchovní moci. A světská moc nepřišla k majetku způsobem, který by byl nějak fakticky odlišný od způsobu katolické církve.

V. Petrová 15.8.2012 9:41

Výborně,

Problém je  asi v tom, že má pan Zaorálek ( a většina dnešních politiků ) absolutorium lidovědemokratických a později socialistických škol a ty post 89 v těhle ohledech také za moc nestojí. Učí v nich kantoři, vystudovaní za sociálismu a tahne se to jako žvýkací guma. Kdyby pan Zaorálek zažil léta 50. a nacismus, tak by mu na první pohled bylo jasné, co je tohle za hrůzu. Anebo kdyby jej to ve škole učili. Jenže - tohle se neučilo. A neučí. Ona je totiž nacistická a komunistická ideologie včetně karikatur je vyjadřujících tak podobná, že je téměř k nerozeznání... Nebylo by na čase poučit se a podívat se na zoubek výučbě historie na našich školách, od základní do univerzit  ?

O. Zuckerová 15.8.2012 9:36

Re: Když se tady tak hezky dohadujete

Bum... Teď to mazlavě plesklo hned vedle mne... Sotva jsem stačila uskočit!!!

V. Petrová 15.8.2012 9:32

Výboně.

H. Grúbr 15.8.2012 9:25

Když se tady tak hezky dohadujete

Proč se nikdo neptá, kde ty církve ten majetek vzaly. A já říkám, ukradly ho lidem této země. Navrhuji zrušit církve a postavit je mimo zákon.

Z. Trunecek 15.8.2012 9:14

Re: Vracení majetku

Ještě je potřeba doplnit skutečnost, že Jozef Tiso byl před 2.světovou válkou řádně zvoleným poslancem Československého parlamentu.

M. Kosejk 15.8.2012 9:14

Re: Vracení majetku

Hlavně že světská moc se po celý středověk chovala k lidu naprosto úžasně, že? Což myslím jako ironii.  A mimochodem - co byl církevní desátek proti tomu, když mi dneska stát každoročně sebere mimimálně přes 60% toho, co vydělám?!! :) Ale to bych chtělo si něco nastudovat o středověkém vztahu světské moci s církevní mocí - pak by člověk nežvanil tyhle nesmysly z komunistické propagandy.

T. Vodvářka 15.8.2012 9:10

Re: Vracení majetku

Ve smyslu Vašeho příspěvku je třeba vrátit se do Říma, kde vznikla katolická církev. Pokud se k ní nějaký bohatý Říman přidal, byl zabi a jeho majetek konfiskován státní mocí.

Možná se vrátíme k tomu, kdo ukradl pazourky v jeskyni Šipka početnému kmeni australopiteků.

Pěkný den.

Z. Trunecek 15.8.2012 9:10

Re: Vracení majetku

Proč chodit tak daleko do minulosti? Stačí doba zcela nedávná, kdy tehdy naši (Českoslovenští) kněží Jozef Tiso a Andrej Hlinka posílali židy do koncentráků a majetky těchto židů končily v rukou církve.

J. Štrobl 15.8.2012 9:09

Re: Poslední hřebík do církevní rakve

No tak jste to všem natřel a co dál? Máte nějaký návrh?

J. Hanzal 15.8.2012 9:08

Re: Vracení majetku

Když už tak se vrátit do 10 čí11 stol. tam si ti černoprdelníci taky pěkně nakradli. A to byli obyčejní lidé mnohem, mnohem chodší než dnes a stejně je okradli o cokoli.

Z. Trunecek 15.8.2012 9:07

Re: Vracení majetku

Proč chodit tak daleko do minulosti? Vždyť zcela nedávno vyučovali krádežím tehdejší naši (Českoslovenští) kněží - Jozef Tiso a Andrej Hlinka. Kam jinam se dostaly majetky Židů poslanýchjimi do koncentráků, než do rukou církve.

J. Hanzal 15.8.2012 9:04

Re: Vracení majetku

Když už tak se vrátit až do 11 či 10 století. Tam ti černoprdelníci kradli taky a to byli obyčejní lidá mnohem, mnohem chudší než dnes a stejně je ožebračovali o cokoli.

M. Kosejk 15.8.2012 9:03

ČSSD v zajetí průzkumů

Ono ČSSD ani tam moc nejde o samotnou problematiku majetku církví. Prostě se jenom opakuje situace, kdy si ČSSD před volbami najde téma, o kterém ví, že většina lidí bude spolehlivě proti. V minulosti to byla třeba kampaň proti americkému radaru nebo kampaň proti poplatkům ve zdravotnictví. Teď jsou to církevní restituce, protože ČSSD ví, že většina lidí nesouhlasí už se samotným faktem, že by se církvím mělo něco vracet. Je to opakovaný důsledek toho, že ČSSD nemá vlastní pozitivní kampaň - a proto se před volbami pouze vyhraňuje proti něčemu.  

p.s. pokud někdo tvrdí, že jsou církve v tomto nějak privilegované, tak ať mi vysvětlí, proč téměř 1/4 století od revoluce nedostali z vlastního majetku ani metr pozemku nazpět.

A. Reček 15.8.2012 8:40

Re: Vracení majetku

po bitvě na Bílé hoře proběhlo tak, že mimo několika kostelů,  všechen majetek nekatoliků byl císařem darován cizím šlechticům, kteří vojensky jej podpořili!! Proto pane Gryci prostudujte trošku historii nebo věříte pořád tomu, co účelově psal Alois Jirásek a pan ministr Zdeněk Nejedlý do nás bušil ve školních osnovách?

L. Gryc 15.8.2012 8:27

Vracení majetku

Když tak prahnou ty restituce, tož by jsme mohli jít až před rok 1620 - bitva na Bílé hoře. Tehdy si katolická církev nakradla nejvíce v hostorii.