19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Vízek 16.5.2010 17:10

Omlouvám se: opakuji se, ale snad to není na škodu...

Je to zvláštní, když pan Kalousek - politik, který za vlád  ČSSD byl předsedou ROZPOČTOVÉHO výboru a ve vládě ODS ministrem FINANCÍ  - posílá plošně poštovní poukázky všem občanům republiky s tím, že oni mají dluhy zaplatit...

Poslat to občanům někdo politikou netknutý, pak je taková akce  možná vtipná.  Ale takto to vnímám jako  NEBETYČNOU DRZOST.  Zloděj křičí: chyťte zloděje!

Nemělo se vymáhat aktivně a usilovně a  ADRESNĚ -  od takových Krejčířů, Pitrů, Kožených, Železných, Stehlíků ..., také od  autorů zákonů, které umožnily  nepředstavitelné daňové úniky v řádu stamiliard (nejen topné oleje, líh...)?  Tyto lidi budeme hýčkat, dílem obdivovat a dílem i volit?

Inu ABSURDISTÁN:  hrrr na maminky a jejich mateřskou, hrrr na  dávky v hmotné nouzi,  hrrr na přídavky na děti, hrrr na pacienty a důchodce...  

J. Huráb 16.5.2010 10:14

Dobrý článek

Příživníci, socani, komunisté, všichni ti, u koho je s podivem, že má volební právo, by měli tento článek číst alespoň 100krát denně. Třeba by jim konečně začalo svítat.

A třeba by si uvědomili, že svalování viny na druhé - podnikatele, zaměstnavatele, bohatší, chytřejší, úspěšnější, Kalouska, Klause nebo politiky obecně je jen strkáním hlavy do písku.

A Kalousek se aspoň na rozdíl od ostatních politiků ke svému díly viny hlásí a nabízí možnost, jak ten průšvih řešit. Což je u ostatních z politické branže věc nevídaná.

M. Volf 15.5.2010 20:37

Tak on to je kec?-o

Já už to zaplatil.-(

J. Láníček 15.5.2010 20:24

Prý se má pořád cosi vysvětlovt levicovým

voličům, alias lenochům a vyžírkům, kterým je lhostejné, že zadluží naše děti. Ti lumpové si  totiž permanentně žili nad poměry a nyní (před krizí, v době krize, jakož i po krizi) se odmítají uskrovnit, zatímco ti naši zodpovědní a proto úspěšnější a schopnější spoluobčané celou dobu o kůrkách suchého chleba a obyčejné vodě dřeli bídu z nouzí, jen aby potomkům zanechali zemi bez dluhů !

F. Pavlis 15.5.2010 11:22

Složenku

jsem nedostal. Výše narůstajícího dluhu je dostupná na internetu on-line. Reakce levicových medií i diskutérů je typická. Není třeba se tím znepokojovat. Jsou zvyklí pouze na polopravdy a lži a útoky na nejtemnější pudy lidského ega. Právě proto je volba ČSSD v zásadě stejnou vlastizradou jako byla volba KSČ v roce 1948. Těm lidem se to ale vysvětlit nedá, protože - jak pan Tvrdík prozradil - 60% voličů patří mezi nepoučitelný proletariát. On to řekl jinak. Nechci se těch lidí dotknout, ale "obyčejní lidé" Jiřího Paroubka a spol. a obyčejné věci třeba bratří Čapků dělí kosmická propast. Léčit příznivce české odrůdy sociální demokracie je totéž jako léčit chronického kleptomana...Bude to asi dlouhé a namáhavé...pokud se to podaří.  A hlavně asi velmi drahé...

T. Kočí 15.5.2010 9:46

Kalouskova složenka

Dobrý článek.

Jak u nás tak v Řecku se lid zaklíná tím,že on nic nedluží a nic nazavinil.Je to omyl.Kdo nevolil,kdo volil strany šibalů,kteří praví,že státní dluh se neplatí,kdo schválil pastelkovné atd.je vinen a dluží.A krvavě to zaplatí.

Na druhou stranu chápu,že situace je složitá.Bohužel,gramotnost našich voličů není velká.Vlastně žádná strana nevede kampaň správně.Snad jen ta TOP,i když tím neříkám,že je budu volit.

Čtu Paměti polního maršála Montgomeryho.Jeho život nebyl příliš šťastný a dětství prožil v chudobě.Je tam skvělá myšlenka.Cituji:Vytváření "státu blahobytu" v Británii po druhé světové válce přivedlo mnoho lidí k názoru,že sociální jistota a osobní blahobyt jsou tím jediným co má cenu.Tak tomu však není.Jestliže chce člověk blahobyt ,buď se musí o něj přičinit,anebo se musí bez něj obejít.Nezíská ho jen tím,že bude pro něj hlasovat!