19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Matuška 22.8.2011 16:51

Co se mi honí hlavou?

Nechci se nějak hlubokomyslně stylizovat. Píšu, co cítím. Děkuji Jiřímu Wagnerovi za článek, který napsal. Podepisuji ho. Považuji se za "klausovce", takže bych uvítal Wagnerovo hodnocení Klausových šachistických znalostí. Ano, politiku nelze hrát na dva tahy dopředu. Stejně nevyšla hra Rumlovi  a Pilipovi v Sarajevském atentátu. U Kalouska mě už nepřekvapí nic /ale ctil jsem ho jako politika, který dokázal formulovat jako málokdo/. Zklamal mě těžce Kníže. Považoval jsem ho za člověka, pro kterého zájmy naší země jsou mu nadevše. Po ustavení vlády Petra Nečase, vzhledem k fantastické podpoře 118 poslanců, jsem prohlásil, že toho, kdo položí tuto vládu, budu proklínat. Ještě stále věřím a doufám, že k tomu nebudu donucen. Umíme si vládnout?

R. Sedláček 22.8.2011 18:31

Re: Co se mi honí hlavou?

Souklasím s vámi. Jen mám dojem, že tahle vláda již prohospodařila silný mandát. Hned při jejím vzniku byly velmi nešťastné činy VV, které opojeny volebním úspěchem začaly jednání nátlakem a vydíráním. Přehnali to a odhalili holý zadek. Mnohem chytřejší a o to záludnější pak bylo jednání TOP 09. Kalousek je zkušený matador a možná korupční vyšetřování vlastní osoby zdařile zahání vytvářením jiných kauz. A tak se mu v podstatě podařilo paralizovat audit na MO, který se měl dotýkat armádních zakázek i z dob jeho působení na Ministerstvu. Myslím, že Topka už má na svém triku nejednu vládní krizi. Bátora, to už je úžasná trapárna a hloupá záminka. Na Kalouska slabé. A kníže? Ten je zřejmě už  jen senilní reklamní Kalouskův maskot. Občas přitaká, občas něco plácne sám, ale šťávu už ztratil. Jako by ho Míra něčím držel v Šachu. Jenom aby nepřestřelil, jakoi tehdy s KSČSSD.

M. Varadinková 22.8.2011 18:53

Re: Co se mi honí hlavou?

Knížete nepodceňujte, pane Sedláčku. On je ta ústření postava. Proč myslíte, že byl vyslán k Havlovi na Hrad poté, co se ukázalo, že Havel je naivní popleta a potřebuje korekci (viz: rozpustíme NATO apod.)? Řídil tehdy na Hradě Havel Schwarzenberga, nebo Schwarzenberg Havla?

A proč Schwarzenberg lže? http://www.reformy.cz/zpravy/proc-scharzenberg-lze/