25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Riki 19.9.2009 11:23

Se skřípěním zubů...

...sledujeme my zase hrubku, najděte a odstraňte :)

Článek zajímavý, TOP 09 by neměla pana Kalouska příliš vystrkovat do popředí, mohlo by to spíše uškodit, na jeho povolební laškování s komanči se mezi voliči rozhodně ještě nezapomnělo, spíše by bylo vhodné představovat nové tváře, i z řad Starostů...

Pamětník 2 19.9.2009 10:45

Re: Topolánek prohrál všechno, spolu s Kalouskem.

Kamile,když už v tom máte tak jasno  a navíc to chápete,jak je možné,že zákony této země,které tvoří diletanti,připouští,aby hejtmani měli neomezenou moc?A nevím proč jim říkáte soudruzi.Rozumně uvažující lidé hradí regulační poplatky i když také nejsou přesvědčeni ,kam peníze mizí.Stejně tak se mohou ozvat jiné instituce,které nemají peníze.Jak by jste se díval na České dráhy,kdyby ke svezení vybíraly 30,-Kč,protože nemají dost peněz a musí zrušit půlku spojů?Stejně tak zemědělci,pekaři,pracovníci v kultuře a řadě jiných oborů.To je zase věc,které nepochopíte Vy.Z mé strany to není demagofie,ale pouhá úvaha,která nás může také potkat.

Dolly 19.9.2009 10:03

Re: Velmi dobre napsano. Snad nekolik poznamek: 1) Zda se, ze ...

Cože?  "... dela vedeni ODS vse proto, aby nemuselo vladnout". To tedy znamená, že už si nahromadili a po vzoru jiných (lžiJUDr. Kalvoda) chtějí prostě utéci a neoprávněně nahromaděného požívat. Tady pro nás ostatní asi opravdu platí jen to doufání v Boží mlýny.

Dodo 19.9.2009 9:30

Re: Topolánek prohrál všechno, spolu s Kalouskem.

Regulační poplatky jsou od slova regulace, tzn, zbytečně nezneužívat lék. péči. Zvýšené pojištění regulaci neřeší. Kdo nás spasí nevím, ale levice jistě ne. ČSSD má jediný program. Okrádat ve svém zájmu ty co pracují a slibují, že na závistivé a líné zbude také.Bohužel ty hloupější tomu věří, stejně jako holým větám o spálené zemi.

Heval 19.9.2009 9:13

Re: Velmi dobre napsano. Snad nekolik poznamek: 1) Zda se, ze ...

opr.: milí

Heval 19.9.2009 9:13

Re: Velmi dobre napsano. Snad nekolik poznamek: 1) Zda se, ze ...

Potom asi voličům ODS nezbyde, neš se přímknout k Paroubkově ČSSD, straně "nezkorumpovaných" jedinců. Mám na mysli jak hmotně tak politicky. Jo, mylí zlatí, v hnoji mnoho zlata nenaleznete. To by musela být náhoda. Komunistická rakovina je těžko vyléčitelná a lék na ni zatím v žádné postkomunistické zemi nevynalezli.:-(

Dodo 19.9.2009 9:07

Re: Velmi dobre napsano. Snad nekolik poznamek: 1) Zda se, ze ...

Vidím to stejně.

historik 19.9.2009 9:02

Re: Topolánek prohrál všechno, spolu s Kalouskem.

Jenom poznámečku. Nejdo o 30 nebo 40 Kč. Jde o to, že regulační poplatky platíme vlastní rukou z vlastní peněženky. Když nám zvednou pojištění o čtyřicet korun a strhnou nám to z výplaty, tak to většině lidí za nějaký čas vůbec vadit nebude a budou dál fasovat léky "zadarmo" a chodit k lékaři si ty léky předepsat. Aby nemuseli platit hotově. To bolí stejně jako regulační poplatek. Je placen také z peněženky.

Ludva 19.9.2009 8:51

Re: Topolánek prohrál všechno, spolu s Kalouskem.

Poplatky platím (a to chodím většinou jen, když si mě lékař pozve), ale nemyslím si, že něco řeší. Proto jsem proti nim.  Regulační poplatky by měli platit (aspoň stovku) lidé, kteří nejsou u lékaře prokazatelně nemocní (bolí je záda a pod.). Pokud se nemoc projeví, tak vrátit. Ponechat poplatky za stravu v nemocnici. Levné léky prodávat přímo i mimo lékárny. Mimochodem tzv. přínos regulačních poplatků by vyrovnalo zvýšení pojištění o 40 Kč. měsíčně. To by se neutáhlo ? Bohužel se tady vybudoval drahý systém financování přes pojišťovny. Levnější by bylo pojistit se přímo v nemocnici, která by si platila specialisty a praktiky. Možností je plno.

yorik 19.9.2009 8:50

TOP 09

není žádná strana. To je projekt Topolánka a Kalouska, zaštítěný knížetem a spolkem starostů, kteří mají chytat městské a venkovské hejly. Místo programu tři hesla na knížecí vlajce. Oba pánové ale nepočítali, že bude přetahovat jen nasejřené voliče, pro které je strana lidová příliš sociální a ODS příliš lidová. Podle všech průzkumů se chce k volbám obtěžovat něco kolem 60% obyvatelstva. Posledně to bylo 65%. Takže o co jde, samozřejmě o přelévání. ;-)

pesimissta 19.9.2009 8:44

Re: Velmi dobre napsano. Snad nekolik poznamek: 1) Zda se, ze ...

Je smutné, že Topolánek během jedněch prázdnin prušustroval preference, jež získal při našem předsednictví a ač se to mnoha lidem nelíbí, také odvahou dát se do nezbytných reforem. Bohužel k celkovém marasmu přispívá také hradní pán, který odhodil své tzv. pravicové smýšlení a ve své paranoidní mánii byl ochoten se spojit i s Paroubkem, který dělal vše proto, aby nebyl zvolen prezidentem. ODS není schopna se zbavit parazitů typu Jančíka a hlavně Béma, který  jmenovaného vynesl znovu na oběžnou dráhu přes množství skandálů a rebelie na Praze 5. Jestli takto p. Bém chce dělat komunální politiku, tak je to cesta do pekel. Neudělá-li ODS urychleně pořádek ve vlastních řadách a nezbaví se zkorumpovaných jedinců, stane se jen okrajovou stranou, jejíž potenciál bude nadále klesat. Mám ale velké pochyby o tom, že by se tak stalo, jelikož tato strana už ztratila jakoukoliv sebereflexi.

kamil 19.9.2009 8:34

Re: Topolánek prohrál všechno, spolu s Kalouskem.

Ludvo, zase agitaka z dílny KSČSSD, plná demagogie a vymyšlených čísel. Když jste tak chytrý navrhněte sám, jak řešit reformu zdravotnictví, která je nevyhnutelná. Zamyslete se také, jak vyprázdnili pokladny krajských úřadů soudruzi hejtmani tím, že hradí zbídačeným občanům, kteří neví co by utratili za "žrádlo" v supermarketech, tzv. regulační poplatky. Rozumně uvažující lidé je bez reptání hradí, jelikož vyjadřují tak solidaritu s nemocnými. Ostatně každý z nás se může do tohoto "tábora" dostat kdykoliv. To ovšem individua jako vy asi nikdy nepochopíte.

Tomas Pansky 19.9.2009 8:27

Velmi dobre napsano. Snad nekolik poznamek: 1) Zda se, ze ...

... skalni priznivci ODS (tady na Psu treba pan Dolezal) nemohou prijmout jiny pravicovy subjekt.  Vse jine oznacuji jako Becko ODS nebo Pravdo-laskovci.  Nejsou schopni pochopit konzervativni podstatu TOP.  Snazi se TOP podrazet nohy, ale ono se to vraci jako bumerang.  2) ODS se stala velmi necitelnou na rozdil on konzervativniho naboje TOP.  Tady mluvim predevsim o vrcholu ODS, ktery se retorickymi sliby priblizuje "ruzim", ale podstata ODS jaksi mizi.  K cemu to vede?  Volici utikaji.  Kam maji jit?  Pujdou k TOP, jinam to ani nejde.  Ale TOP ubrala volice KDU i ty nerozhodnute.  3) Ze ODS nemuze udelat koalici s CSSD?  Vzdyt je v ni prave ted.  Tady ODS udelala nejvetsi podvod na obcanech teto republiky - ukazala se jako Ustavu nerespektujici spolek prospecharu.  Retorika vedeni ODS byla odpudiva. ... Nejvice procent v posledni dobe ODS ztratila po producirovani pana Topolanka s lobbyisty behem jeho dovolene.  Tady nikdo nemusel ODS volice prebirat, tady vedeni ODS (nerozhodnute) volice primo vykoplo ze dveri.  ...  Zda se mi, ze poslednich pul roku dela vedeni ODS vse proto, aby nemuselo vladnout.  Nebo tajne pripravovalo velkou koalici s moznosti ustavnich zmen?  Ja bych si na ODS nevsadil ani desetnik.  Je velmi necitelna a nepredvidatelna.  top0625top@hotmail.com

Ludva 19.9.2009 8:10

Topolánek prohrál všechno, spolu s Kalouskem.

Doporučuji přečíst si článek Petra Holuba na Aktuálně.cz. Vychvalované reformy Topolánkova a Kalouskova kabinetu, způsobily již v I.čtvrtletí 2008 pokles růstu pod 3 %, ceny v lednu tehdy vzrostly o 7%. Pak už následoval jen pokles vyvolaný nejen světovou krizí, ale i vládní politikou, která krizi zesílila.  Propagovaná stabilizace rozpočtu se projevila tak, že mandatorní výdaje narostly za tři roky jejich vlády o 146 miliard. Vychvalované zdravotnické poplatky jsou v zásadě neúčinné, v I.pololetí letos vzrostly výdaje pojišťoveb o 11% a výdaje na léky dokonce o 17%. O nějaké úspěšnosti pravicové politiky nemůže být ani řeči. A lidi jako Kalousek nás mají spasit ? chacha....

Hanka 19.9.2009 7:06

Skvělý článek

Souhlasím s autorem - mimo jediné. Nemyslím si, že by zde nebyl prostor aby musela TOP  09- získávat voliče pouze na ukor ODS!  Přeji  ale pánum Topolánkovi a Kalouskovi hodně zdravého rozumu, aby si uvědomili vše o čem ve svém článku píšete R^R^R^