19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: K volbám 2008

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
sten 25.10.2008 20:41

rath

mám dotaz kdy byl ráth v ods

Jilm 24.10.2008 22:08

Ekonomicky se dnes chová kde kdo.

Jestliže občani byli proti, zvyšování daní střednímu stavu, buzerujícím byrokratickým poplatkům, nebo privatizaci nemocnic (každý si pamatuje jakým zdražením dopadla privatizace trhu energii) 

Tak to pro tento stát je jen pozitivní zpráva, napříště se vždy všichni (mimo stranických fanatiků) chovají ekonomicky - politici pamatujte si to.

jynx 24.10.2008 22:06

zase ubohý článek modrého svazáka

Rv:-D

Novák 24.10.2008 16:28

Volby 2008

RvJsem z toho smutný jak volby dopadly. Nepřeji si ale, aby převzal vládu p.Paroubek, který se již dnes cítí premiérem, ba dokonce přemýšlí nad kandidaturou na prezidena, Musím podotknou, že jsem volič ODS, ale p. Topolánek se nijak nevyznamenal. Když probíhaly volby předsedy ODS, představoval jsem si, že zvolí p. Tošenovského ze Severomoravského kraje, Již tehdy byl p.prezident Klaus rozčarován, jak to dopadlo. Je mi ze všeho špatně a hlavně z p. Ratha který je arogantní nevychovanec a hlavně přeběhlík od ODS, dnes hájí barvy ČSSD, tak ať  se předvede lidem co dokáže.

Marat 24.10.2008 11:39

O reformách jen hovořit-nikoliv je vážně dělat.

Mnozí jste přesvědčení,alespoň tak píšete,že vláda nedostatečně,či vůbec  nevyvětlovala své reformy.To je blud ! Čeští občané hovoří sice o nutnosti mnohých reforem,ale chtějí o těch reformách jen hovořit.Za žádnou cenu nedopustit reformy,které by je zbavili některých "socialistických vymoženosti".Češi se smíří se zdražením cigaret i piva,ale třicet korun za doktora jendou za rok,to je pro ně prostě katastrofické.O kolikráte ročně jde čech ročně do nemocnice?Čeští občané chtějí jen takové reformy,které by jím ty "socialistické vymoženosti" rozšířily.

Emi - grant 24.10.2008 13:38

Re: O reformách jen hovořit-nikoliv je vážně dělat.

Dost dobře nechápu kritiku Julínka, tedy chápu pravý důvod, ale nechť, že dostatečně nevysvětlil nutnost poplatků.  Patřím k svéprávným lidem, kterým nemusel nic vysvětlovat, umím si to spočítat. Ale v naší zemi žije  velmi vzácný druh homo sapiens poddruh Remcal. Ten se vyznačuje tím, že má velmi sníženou rozlišovací schopnost. Vědci jedné nejmenované neziskové organizace ve Vrchlabí si nechali udělat pokus na této skupině Remcal. Promítli jim video, na kterém soudruh Paroubek zabodává 6 x nůž do nebohé oběti. Výsledek překvapil i ty největší demagogy. Remcalové shodně popsali, že soudruh Paroubek nebožáka zachraňuje tím, že mu nůž  5 x ze zad vytahuje. Tento pokus přinesl své ovoce ve volbách.   

Borek 25.10.2008 21:37

Re: O reformách jen hovořit-nikoliv je vážně dělat.

Pokud by poplatek měl nějaký efekt, mohlo by dojít ke snížení nákladů na zdravotnictví, ale to se nestalo . Taková exaktní záležitost by totiž  měla vést  ke snížení pojistného a o tom nás vláda neinformovala.

Borek 25.10.2008 21:28

Re: O reformách jen hovořit-nikoliv je vážně dělat.

Čechy je zcela zbytečné podceňovat. Reformy by jim nevadily, pokud je předkladatel vědecky zdůvodní (ostatně vláda provedla reformu daní a to blbě, připravovaná reforma zdravotnictví nebude mít nikdy souhlas veřejnosti a reforma důchodů s předpokládanou privatizací penzijních fondů rovněž ne...navíc vychází z předpokladů, že vývoj populace v zemi zachová dosavadní trend a to je pravděpodobné na 50 procent. Změnu mají v rukách budoucí vlády.

Sheldor Dobyvatel 24.10.2008 11:17

Nesrozumitelné ideové zakotvení?

Pane autore, máte ruku rychlejší než myšlenku -a věru by stálo zato, se ještě trochu zamyslet, než jste se  pustil do psaní. ODS, přes všechny výhrady, jako první konečně začala uskutečňovat reformy. Pomalu, bolestně a zřejmě i sebevražedně. Pro mě je v tom ideovosti až dost: S jasným programem, přes nutné kompropmisy, přes chyby, ale dopředu + proti kolotočářskému Zlu. Jestli tohle nevidíte, nemrhejte jménem K.H.Borovského.

Marat 24.10.2008 11:41

Re: Nesrozumitelné ideové zakotvení?

Samozřejmě že ty reformy byly sebevražedné.Tedy nechť ty reformy dělá soudruh Paroubek se svými pobočníky,Rathem a spol.

Chalupa 24.10.2008 10:54

Důkazem, o tom, co si lidé myslí o vládnutí současné koalice, budou volby do prlamentu.Mezi tím zchudne střední třída, a ta to koalici pořádně "osladí."

Emi - grant 24.10.2008 10:34

Destrukční komando

Při všech úvahách o chybách vlády si musíme přiznat, že český volič je vcelku politicky lhostejný, neukázněný, zvyklý se spoléhat na to co "ONI, TI DRUZÍ" UDĚLAJÍ. Ve volbách zvítězily lži a podvody. Tím se živí levice od nepaměti. Manipulací s polopravdami, vyburcováním těch spodních proudů lidské mysli, kdy největší odměnou jsou revoluce. tam se může beztrestně každý primitivní závistivec vyřádit. Český obyčejný člověk volí podle toho, kdo dá víc. Toho nezajímá státní dluh, prostředky na výstavbu dálnic, modernizace školství, rozumné hospodaření,. Naopak náš egoista se urputně brání  změnám, které ho, ať domněle, či skutečně mohou sebenepatrně omezovat. Náš egoista je zbabělec, jehož krédo je "Jo postavte si co chcete, ale ne u mého baráku" Toto podhoubí žije dál v těch panelákových králikárnách, kdy celý bezstarostný život měli nájem za hubičku. Možná se to někdy změní, snad  až vymře moje generace bývalých antikomunistů, kteří spílali komunistům do ...... ale teď otrávení bolavým kyčelním kloubem, šli volit ČSSD. Ty hrátky s Pecinou jsou jedna z variant, jak se té předvolební bomby zbavit. Minulý týden jsem poukázal na nemožnost celou složitou agendu kolem vracení poplatků technicky provést. To si neuvědomili? Pak by to byla ta přijatelnější varianta, totiž, že jsou jak známo pitomí a totálně neschopní, mimo negaci, navrhnout něco smysluplného. Toho si socani MUSELI  být vědomi. A to je ta horší, varovná varianta. To je kriminální jednání, Čistý podvod. Bohužel v Česku neprokazatelná věc.

Spirit 24.10.2008 10:09

"Potvrdilo se, že volby druhého řádu uprostřed funkčního období vlády znamenají vítězství opozice."

To je jen Topolánkova a ODS výmluva. Nebo je to snad přírodní zákon, autore? Potvrdilo se jen, že voliči odmítají způsob vlády, který předvádí neodůvodněně nafoukaná koalice.

Paleček, šašek kr. Jiřího 24.10.2008 9:03

Milý Víte,

Milý Víte, světová hospodářská krize byla jistě lidem zasvěceným skutečností dříve, než začala. Nad takovým rozsahem nekrytých hypoték by kroutil hlavou i čerstý maturant ekonomické školy. Neměl by ale příslušné informace. Svět je však udiven, byť je plný odborných analytiků a ekonomických expertů. Museli to vědět, ale za prvé : patrně se na tom dalo vydělat aspoň pro některé, a za druhé : politický socialismus /Clintonův/ se ukázal zničující nejen pro americkou veřejnost střádalů, ale i pro ty, kteří s hypotékami pro multi-culti  nemají nic společného. Ze solidarity se stává defraudace hodnot. Tohle je v této zemi známé až po nedostatek papíru na WC, nahrazovaného vellkými stránkami RP s následnými problémy s nekvalitní tiskařskou černí v konečníku. Přesto netušené překvapení. Předseda ČSSD má v jedné věci pravdu : IDIOTÉS jsou  v řeckém užití  lidé nevědoucí, neznalí a přeneseně hloupí. Na pravici jich ovšem bývá prokazatelně méně, protože občas usiluje o lepší poznání skutečnosti a imanentních vlivů. Na lavici často vítězí intelektuální utopisté a nosiči měšců. Těch je mnohonásobně víc a běda, pokud hubne...Naplnit ho musí samozřejmě STÁT.  A dnes se ktomu samozřejmě schýlilo u vlád na celém světě , takže voliči oranžády mají logický důvod ke své volbě. Že to budou platit ještě vnuci, je konec konců jejich problém. Ne ?????

Franta 24.10.2008 7:04

Pěkné slohové cvičení

Článek je napsaný řemeslně a to je celé. Normální občan vůbec nějaké kraje a hejtmany nepotřebuje. Je to celé fikce, kraje jsou od obcí vzdáleny, a být krajským poslancem neznamená nic. Kdo se v běžném životě zajímá o to, že nějaký herr hauptmann dřepí na zadku v krajském paláci? A kšeftíčky s krajskými zakázkami budou stejně neprůhledné jako jsou dosud, neboť peníze fungují jinak než dle výsledků voleb. Ti zloději, kteří bezostyšně přelévají státní peníze do svých kapes, jsou tak ideologicky univerzální, že jenom nenormál může čekat, že je trápí, zda vedoucím krajským papalášem bude například Bendl nebo Rath. A na ty desítky zoufalců, kteří si jednou za čtvrt roku jezdí na kafe a chlebíčky do krajského zastupitelstva, se naši zloději jenom usmívají. 

MIrek 24.10.2008 6:02

ODS zradila své voliče

ODS přenesla všechnu tíži reforem, které započala do oblasti svých voličů. Daňový systém postihl pouze voliče ODS. Celou dobu se oDS stará o to, aby důchodci, sociílové,flákači, nepřizpůsobivý, ciká.i měli dost a valorizuje jejich příjmy (dávky). Ale jaksi zapoměla na to, že tady ta vrstva volí zásadně socany a komanče. A právě je jaksi zapomněla přesvědčit aby jí za volili. Ti co jim horem dolem cpou volí druhou strany. Tomuto chování se v dějinách říká být blbe. nebo idiot.m.Teď je ODS tam kde je.. Jak se do les volá tak se i z lesa ozývá.

vont 24.10.2008 8:43

Re: ODS zradila své voliče

Jen krátké vyjádření. Celá ODS postupuje v úvahách jako v příspěvku. To nebylo o všech těch, které by jste raději nechal utratit, ale o střední třídě. Ta čekala, že s ODS přijde lepší politika. Jsou to, ale myslící lidé a tak dvakrát se nenechají podvést.

Schuspeitel 24.10.2008 14:19

Re: ODS zradila své voliče

Autore, je přímo hnusné, že důchodci  A  sociílové,flákači, nepřizpůsobivý, ciká.i  jsou podle vás stejní verbež. Přeji vám, aby jste byl brzy důchodcem - nejlépe nemocným a invalidním vozíčkářem !

D' Ebile !

(Y)(Y)(Y)