18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: K rezignaci Jany M. Vildumetzové

Ve vztahu k Janě Mračkové Vildumetzové jsem zažil stejnou turbulenci jako k novináři Martinu Komárkovi. Toho jsem do jisté doby považoval za brilantního komentátora. Pak přišel rok 2013 a cosi se změnilo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 10.9.2022 13:49

Ale kuš ... když ho milujete, není co řešit ... :-)

J. Ptáček 10.9.2022 12:37

Budiž. Označení "neblahý" nahrazuji výrazem "špatný".

P. Novotný 10.9.2022 11:18

Na tomtéž místě jsem jako školou povinný začátkem 80. let vítal generální tajemníka mongolských komunistů Jumdžágína Cedenbala, takže pro aktivní politiku jsem persona non grata.

V. Čermák 10.9.2022 11:15

Když člověk příliš poukazuje na chyby jiných, stihne ho totéž, ne-li něco horšího, mudruje pan autor. No doufejme, že má pravdu a že ti, co viní ze všeho možného i nemožného Babiše, Půjdou , a to svinským krokem...;-D

F. Kusák 10.9.2022 10:43

Udělejte si databázi českých boháčů, pak databázi jejich firem, pak je nějak kriteriálně oklasifikujte, s tím, že každému parametru dejte jistou váhu (to je ovšem moc subjektivní, takže se snažte to nějak objektivizovat). Výsledkem bude nějaké hodnocení, a pokud zveřejníte metodiku, dá se k tomu i přihlížet. Dost pracné, že? Pak je lepší nehodnotit, jinak je to pouze emoce.

L. Severa 10.9.2022 10:35

Pokud se někdo někdy stýkal s někým o kterém věděl, že je to lump, pak dovedu pochopit, že může mít problémy. Jestliže tomu tak není, tak to zavání komunistickým kádrováním. Což neplatí jen pro J. Vitumetzovou.

R. Langer 10.9.2022 10:15

Jak lhala? 8-o

S. Ševeček 10.9.2022 10:04

v politice kámen cihlu.

/ten skandál a odvrácení pozornosti na Babiše musel uzrát, az ODS "uklidila" pana Mračka.

/Vildumetzová si to zaslouží - zločince prý téměř neznala. aby se nakonec nezlistilo, že asistoval už u početí svého kmotřence.

P. Jánský 10.9.2022 9:52

Vildumetzová se vyjadřovala jako nesvéprávná manželka pana Mračka.. přesněji řečeno lhala.. poplakala si, odstoupila a tím to končí.. ostatně nikdo neví, co ten Nemrah vlastně udělal, že je z něj větší arcilotr než Babiš..

F. Kusák 10.9.2022 9:49

Myslím, že když někde ve vašem příbuzenstvu vyšťouráme něco židovského nebo buržoazního nebo třeba, že jste byl pokřtěn či jiné kádrově nebezpečné semínko, pak pryč s Vámi. Nějak mají ti samozvaní soudci propletené vidění světa. A to nám budou něco vykládat o dezinformacích a kritickém myšlení. Zbytečný článek, zbytečný názor.

M. Šejna 10.9.2022 9:12

Já už si ani nepamatuji, koho ze svých známých pozvala moje manželka na svatbu. Ale kdybych byl politikem, tak novináři by určitě někde vyšťourali podrobný seznam hostů.

Z vrcholných politiků se znám osobně s ministrem Balašem a jeho ženou. Tykáme si. Tak doufám, že mě nečeká nějaké trestní stíhání, protože to by pak Vláďa musel podat demisi. ;-D

P. Dvořák 10.9.2022 9:10

Tak si to s tím blahým - neblahým vlivem rozmyslete.

J. Ptáček 10.9.2022 8:54

Babišovo fluidum má nějaký neblahý vliv na některé jinak slušné občany. Na čí straně je vina nevím, ale někteří se prostě babišizmu nedokážou ubránit, naproti tomu známe všichni jiné členy ANO, kteří to zvládnou se ctí.

R. Meišner 10.9.2022 8:41

1. jako obvykle--článek skončil u Babiše a jeho koblih. lze si v takovém případě vážit autora? asi těžko.

2. vše řečené pouze dokládá, že všichni politici jsou jeden jako druhý,--takřka bez vyjímky jako přes kopírák. tak alespoň za tohle (nechtěné) autorovo prozření vřelé díky. 8-o

P. Dvořák 10.9.2022 7:21

Mně jednou zamával prezident Novotný. Jako děti jsme místo školy dělali na Olomoucké ulici špalír z brněnského letiště směrem do města.

V. Mokrý 10.9.2022 7:10

Tak to kdysi někde fungovalo.

J. Krásenský 10.9.2022 7:03

Spolu chyceni, spolu pověšeni.

T. Kohout 10.9.2022 6:48

Hm, to máte jako se sexem. Teoreticky. Pokud se s někým vyspíte (zdůrazňuji TEORETICKY), stáváte se ihned partnerem všech předchozích partnerů toho druhého, ať chcete nebo nechcete...

T. Kohout 10.9.2022 6:37

Každý může zašátrat ve své paměti, aby se snažil rozpomenout, s kým jaksi závadným se možná kdy setkal. U mě mě napadá, že jako 6 letému dítěti v oblasti Špejcharu, podal ruku tehdejší president Antonín Zápotocký. Prostě já šel s rodiči přes Letnou za prarodiči, co měli zahrádku kousek nad Novým Světem (pak tam ty krásné zahrádky zrušili, že tam budou stavět kdoví co a dodnes tam nic není, A ONO JE TO SNAD I LEPŠÍ....) a on se tam procházel. A děda mi pak říkal "To aby sis teď nemyl tu ruku". Pak už o nikom závadném nevím, ale kdo ví. Kádruje se život od narození? Vida teď si vzpomínám, jednou mi podal ruku i pan Kalousek. Je to plus nebo minus?

V. Mokrý 10.9.2022 5:29

;-(

P. Válek 10.9.2022 4:32

Tak pan Stejskal ve svém příspěvku vzpomíná na Martina Komárka. No já jsem si ho nikdy,zvlášť za jeho články nevážil. Myslím,že nejvíc se ztrapnil při zdůvodňování nevydání Babiše ze sněmovny.Byl to strašný trapas,ale nebyl to jen on. Tak se také ztrapnil pan Pilný,paní Lorencová ,pan Juchelka atd. Proč to uvádím? No ono to obhajování (obdivování,glorifikace) Babiše vede jen k tomu,že se z kritiků stávají (a právem) kritizovaní (zamazaní).Zářným příkladem je bývalá hejtmanka Jermanová. Modleme se ať se nám to ANO nevrátí k moci.

P. Hatina 10.9.2022 2:52

Že bych se docela zasmál závěrečnému požadavku " Naproti tomu spravedlivé není, když i jiní politici – včetně jejího šéfa, ale platí to o všech „napříč spektrem“ – zůstávají na svých pozicích, přestože prokazatelně neříkají pravdu. ".. Panu Stejskalovi, stejně jako mnohým jiným nedošlo, že pan Babiš už dávno není premiér, resp. člen vlády, ale "pouhý" opoziční poslanec, a u toho prosím není žádný právní požadavek ani na jejich kontakty, ale ani na pravdivost jejich projevů v parlamentu není, mají na to dokonce i imunitu. Nebudu zde řešit morální konflikt, ale ústavně právně to tak je.

Tudíž, vlastně nebyl vůbec žádný právní důvod provádět proti Vildumetzové v parlamentu lustrace ani požadovat její odstoupení z funkce místopředsedkyně parlamentu. Od toho prostě parlament v demokracii není aby "kádroval" poslance které si zvolili občané-

No ale když už právě že pravice (proboha) tuhle politickou válku v parlamentu otevřela . tak ať si pak nestěžují, až budou zase v opozici a provládní koalice začne totéž používat vůči nim.. Ono se to totiž vždycky něco najde, a šance že by snad právě politik ODS nikdy nepotkal lobujícího podnikatele, je menší než najít sněhovou kouli v pekle..;-D

M. Grundmann 10.9.2022 1:38

Každý by měl být zodpovědný pouze za své vlastní činy. Pokud vím, tak o Janě Vildumetzové nikdo netvrdí, že se podílela na nějaké trestné činnosti svých známých. Dokonce nikdo netvrdí, že o něčem vůbec věděla.

Tak co jí někdo vyčítá ? Nikdo by neměl být zodpovědný za činy svých kamarádů, pokud se na nich nepodílí nebo dokonce o nich ani neví. A co je na takových kontaktech vůbec špatného ?

S. Sedlák 10.9.2022 0:50

Nevím do jaké míry jí lze vyčítat kontakty s jakýmsi kamarádem manžela. To, co bych jí velmi vyčítal, byly kontakty s jiným grázlem s podezřelými aktivitami. Ten jde v pondělí (konečně) k soudu.

Za velmi podivné ovšem považuji to, co vyškrabala na Vildumetzovou, resp. onu kauzu Slonková. Současně se zatýkáním šla do médií detailní informace o obvinění. O lidech ze STAN se vědělo, kde a kdy se s Redlem nebo s jinými aktéry potkali a jak si telefonovali. Vildumetzová (i Mraček) byli ve stínu, ačkoliv policajti o nich od počátku věděli.

Mračkovi to měli vůbec pěkně rozehrané. Dvě želízka ve hře. Teď narazili.