18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

POLITIKA: K normalizaci Lidového domu

Situaci v Česku nejlépe vystihuje vtip, že jedině v nejkulturnějších zemích může ústavní krizi způsobit kultura. U nás je to div divoucí, paradox všech paradoxů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 31.7.2019 20:36

Inu, politikové se bijou o koryta, moc a penězovody, navzájem si mydlí schody, podrážejí se, lezou do významných rekt a jsou z nich vypuzováni, všelijak se kroutí a do médií urputně žvaní, aby vypadali krásně, ba státotvorně. Poněvadž prý to vše dělají v zájmu lidu, státu, vlasti, spravedlnosti, demokracie a čertvíčeho ještě; najdou se i tací, co jim to naivně žerou. Tenhle článek to jenom potvrzuje.

A sprostný lid se podle naturelu buď baví nebo rozčiluje nebo je mu to jedno, poněvadž to chápe jako nedílnou součást tuzemského politického špektáklu, který si draze platí.

A. Alda 31.7.2019 13:43

Tak...

Nás pravičáky toto "nemám najednou koho volit" potkalo již před časem.

A. Alda 31.7.2019 13:43

To patřilo k příspěvku pana Šejny.

P. Brich 31.7.2019 10:43

Nazrál čas ke slučovacímu sjezdu.

Pro dvě komunistické strany je tato země malá.

J. Kočí 31.7.2019 10:36

Docela dobrý

jen by to chtělo pokračovat s dalšími stranami. ODS by byla dobrým tématem nebo třeba KDU. Výjimku tvoří SPD a Piráti. Ti ještě nemají minulost.

Strany jsou o osobnostech, ČSSD žije jen proto, že ji Zeman v 90. letech postavil na nohy. Hezky se mu odvděčili a teď jim to Zeman vrací a dobře jim tak. Protože je osobnost a v ČSSD nikdo není. Moje sázka na budoucnost proto je Ano a Piráti.

J. Novák 31.7.2019 12:18

Re: Docela dobrý

No, jen doufám, že si tu svou budoucnost opravdu vychutnáte.

M. Prokop 31.7.2019 12:26

Re: Docela dobrý

My bohužel s ním, pokud je takových blbů dost.

A. Alda 31.7.2019 13:44

Jo.

J. Jurax 31.7.2019 20:38

Ano ... bude hůř ...

M. Prokop 31.7.2019 12:25

Re: Docela dobrý

Strany tvoří osobnosti (nebo jen členové). O osobnostech je otoman.

M. Valenta 31.7.2019 9:43

Dobry popis české politiky.

A sociální demokracie? Ta jestli se nestane zázrak, tak po příštích volbách do sněmovny končí a pověstnou třešničkou na rozlučkovém dortíku bude Foldynův přestup do Trikolory. So geht das.

D. Polanský 31.7.2019 9:32

Vracení se ke kořenům je nedobrá volba

kdyby se kupříkladu ODS vrátila do 90. let, to by si dala. Už toho totiž až tak moc na rozkrádání není. Teď to chce sice nová hesla, ale beztak realita vám moc toho nedovolí. Funkcionáři ČSSD a jejich kámoši, jak autor správně píše, již jenom vysávají zbytky požitků, které přináší účast ve vládě. Po nás sice přijde potopa, ale každý meloun doma se počítá.

M. Šejna 31.7.2019 9:25

pan Navrátil to popsal přesně

já, jako bývalý člen ČSSD a její bývalý pravidelný volič se musím dívat na vraždění sociální demokracie současným vedením ČSSD. Některé členy vedení znám osobně a už na jaře 2017 jsem je varoval, aby neůtočili na svého koaličního partnera z ANO a nezapojovali se do kauzy Čapí hnízdo. Upozorňoval jsem je, že jim to zlomí vaz, protože standardní volič ČSSD nemá rád podrazáky.

Bylo to marné. A tak Sobotka předvedl na Hradě svou demisi nedemisi, při které si ho Zeman vychutnal se svojí holí. Vysledkem bylo, že z jarních preferencí 21% spadla ČSSD v říjnu ve volbách na pouhých 7,2%. Ani to jim nestačilo a začali si klást nepřípustné podmínky pro vstup do koalice s ANO. A znovu kvůli Čapímu hnízdu.

Teď si socani vymysleli kauzu "Staněk - Šmarda" tedy čistě interní socanský personální problém. A místo toho, aby se domluvili na nějakém kompromisu s prezidentem, zatáhli do tohoto svého interního personálního problému Babiše.

Tahle strana je se současným vedením na odpis. A já, který se cítím být socialistou, nemám najednou koho volit.

P. Kmoníček 31.7.2019 9:45

Re: pan Navrátil to popsal přesně

Konečně !

A. Nový 31.7.2019 11:09

Re: pan Navrátil to popsal přesně

Před válkou jste o tom mluvil s okresním hejtmanem. :-))

Krysy z potápějící se lodi utíkají první. Za koblihu.

K. Janyška 31.7.2019 8:35

Lidový dům je kámen. Tomu to je úplně jedno, antropomorfisto

zatracený. To sociální demokraté jsou čím dále tím méně potřební. Proto prohrávají. Civilizace je vytláčí.. Dzp.

F. Navrátil 31.7.2019 7:52

Tobogán sociální demokracie

Sociální demokracie nemá sílu na přímá politická střetnutí a ani její voliči si taková střetnutí s premiérem a prezidentem nepřejí. V takovém případě by měla nastoupit do akce diplomacie a místo sporů a chaosu prezentovat konečný výsledek, ať už je jakýkoliv, jako velké vítězství. Bohužel se mi stále více zdá, že sociální demokracie se rozhodla spáchat sebevraždu a nic ji od tohoto cíle neodradí. V koalici měla totiž představovat realisticky uvažující klidnou sílu, která by usměrňovala organizační a personální chaos panující v ANO. Ovšem stalo se z ní pouhé hysterické béčko Agrofertu. Fakt, že sociální demokracii chválí opozice a média, je jen odrazem situace, kdy sociální demokracie oslabuje a podráží vlastní vládu.

V. Kotas 31.7.2019 8:55

Re: Tobogán sociální demokracie

Jenom socdem papaláši pod vedením těch pražských, páchají sebevraždu.

M. Šejna 31.7.2019 9:28

přesně tak, pane Navrátile

voliči sociální demokracie si opravdu nepřejí konflikt ČSSD s prezidentem a s premiérem.

Ale vysvětlujte tohle hrobařům ČSSD, kteří se jmenují: Sobotka, Chovanec, Dientsbier, Štěch, Onderka, Dolínek, Chvojka atd.... Jeden podrazák vedle druhého.

B. Hančl 31.7.2019 11:14

Re: přesně tak, pane Navrátile

Staří komouši vedle mladých komoušů.

J. Kopp 31.7.2019 6:47

Glorifikace

U TGM nebylo třeba zákonem stanovit zásluhy o stát. To udělal parlament až u Beneše. Ať se každý zamyslí k čemu to bylo. U Zemana to nehrozí.

A. Alda 31.7.2019 13:50

Mýlíte se.

Zákon o tom, že se Masaryk zasloužil o stát, si podepsal dokonce sám Masaryk (fuj).

Má číslo 22/1930 Sb.

https://iuridictum.pecina.cz/w/Lex_Masaryk

K. Salajka 31.7.2019 4:34

Aktuální hlava

státu si nemusí institut zakládat, má Ovčáčka, Vás a vesnické génie, kteří po pozření kávy dáví. Kádrovou práci zvládá na výbornou - servíruje nám kvalitu ve své kanceláři i u poddaných straníků. Kamarila a stolice ve Vatikánu i doma poslouchá.

Ve skutečnosti se společnost přestala stratifikovat, proto křísit strany zdola nemá smysl. I slavný komunismus, který nikdo nikdy neuviděl a neuvidí (vyjma prvobytně pospolné společnosti a 7mi měsíců táborské republiky) je jenom oportunistický projekt, který odstraňuje rozdíly, odstraněním osob. Až nebudou socdem ve vládě, opře se ANO o komanče a SPD. A to snad nechcete ani vy ? Už na kultuře byl i Jandák, co může Šmarda zkazit, píše snad Grebeníček nový díl ?