23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: K nálezu Ústavního soudu

Někdy je lepší počkat, až se převalí první mediální tsunami, a pak se vyjádřit. Nebude to aktuální, zato s rozmyslem. Je více času seznámit se s názory aktérů i s věcí samotnou. V tomto případě s nálezem Ústavního soudu z 3. února.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 9.2.2021 14:07

Tak nějak, pane Klepetko.

J. Špicner 9.2.2021 1:28

Je to vztaženo k aktuální situaci, v níž paní Benešová vyjádřila svůj pocit ohledně možného ovlivnění ústavních soudců nějakými přísliby, bez doložení nějakými konkrétními důkazy. Což opozice s gustem napadá. Tedy: jak je to na tomhle světě zařízeno – v začátku našich rozhodnutí stojí soubor nezvratných a dokázaných faktů, nebo jistá podezření, jež jsou postupným nalézáním fakt potvrzena či vyvrácena? Z postoje opozice se dá vysoudit, že nejdřív je nutné shromáždit přesná fakta, a teprve pak mít podezření. Pohlédněme tedy na principiální konání složek policie a jurisdikce: je to naprosto jednoznačně úplně a zcela obráceně, než opozice tvrdí. První je podezření, teprve pak nastává důkazní řízení. Ten, kdo se nás pod nějakou záminkou snaží přesvědčit, že důkaz by měl předcházet podezření, že první je teorie, a teprve po ní následuje hypotéza, se jeví jako blbec nebo podvodník. Není to pravděpodobně osoba, která by to s námi myslela dobře.

M. Šejna 9.2.2021 0:38

Já doufám, že panu Stejskalovi to také jednou dojde, proč ÚS tak náhle po třech letech nicnedělání rozhodl.

Já panu Stejskalovi napovím:

JUDr.Rychetský je bývalý komunista a bývalý člen ČSSD. Na nucené změně volebního zákona vydělají pidistrany. Těmi jsou aktuálně ČSSD a KSČM.

Jak prosté, milý Watsone.

Na změně prodělá ANO. Jenže prodělají i dva volební koaliční slepence demoblokové opozice.

Takže pan Stejskal se může radovat. Babiš ztratí, hurá, hurá, hurá. Jenže získají komunisté a socani.

Současná demobloková opozice mohla mít bonusy a mohla mít vládní většinu. Teď bude mit kulové

T. Kohout 9.2.2021 1:08

Tak to je hodně přízemní, utilitární narativ. A co vznešené principy "rovnosti a spravedlnosti"? A příště, v jiných časech a konstelacích zase nabude vrchu to, že potřebujeme silnou, akceschopnou vládu, tedy vládu s "bonusem" mandátů. Jo, časy se neustále mění a budou momentálně převládat zase jiné myšlénky. A pro ně se vymyslí příslušné teorie.

M. Kanda 9.2.2021 8:32

Na změně vydělá jen ta strana, která dosáhne aspoň 5%. To se však ČSSD a KSČ nejspíš týkat nebude.

Š. Hašek 9.2.2021 14:05

Hodně na tom je, pane Šejno.

Váhám, jestli bych neměl napsat -trefné-.

I. Štípek 9.2.2021 0:12

Pane Stejskale, to se bude líbit. Přeju vám, aby se ti, kterým se to bude líbit, nastěhovali k vám do pracovny a nikdy, nikdy už abyste se jich nezbavil.