29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

POLITIKA: K fungování státní správy

Znechucení politikou, které u nás v posledních letech graduje, má různé projevy. Za jeden z nejabsurdnějších lze považovat snahu o vytvoření na politice nezávislé či jinak řečeno odpolitizované státní správy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Matousek 13.8.2014 12:48

nesmelá rada

A nechtelo by to podívat se kousek za hranice ? Nizozemí, Nemecko a okopírovat jejich zákony dávno zavedené, osvedcené a fungující uz 60 let ?

Nez zde mlátit prázdnou slámu a objevovat Ameriku ? To stejné se melo udelat uz pri prijímání ceských zákonných paskvilú,  jako je zákon o verejných zakázkách, nebo o exekucích.

Jenze to by Velcí samostrední Cechové museli pripustit, ze to jinde umejí lépe a efektivneji.

Event. si nechat radit od " cizáka " !!?  Toho bohdá nebude !

J. Boleslav 13.8.2014 13:22

Re: nesmelá rada

Dobrá rada nad zlato. Problém je v tom, že kousek za hranicemi je to různé. Někde je více míst obsazováno podle politického klíče, jinde míň. Někde mají superúředníka, jinde ne. K úplné spokojenosti resp. efektivně státní správa nikdy fungovat nebude, protože má na svoje činnosti monopol. To žádným sebelepším služebním zákonem nezměníte.

J. Vintr 13.8.2014 17:37

Re: nesmelá rada

Problém je v tom, že stát ve skutečnosti není určen k tomu, aby sloužil občanům (jak je proklamováno), ale k tomu, aby sloužil zájmům poměrně malé skupiny lidí kteří "jsou u toho". V tomto zájmu jsou vytvářeny zákony i struktura státní správy ....