25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

POLITIKA: K aktivaci článku 66

Mezi ty, kdo vnímají angažmá Senátu v čele s Milošem Vystrčilem, jehož cílem bylo zjistit, zda je hospitalizovaný Miloš Zeman s to vykonávat funkci hlavy státu, cosi jako rozvracení republiky, patří i exprezident Václav Klaus.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Těhanová 25.10.2021 13:15

ALE TO JE PRÁVĚ TO, CO NEMÁME MOŽNOST SE DOZVĚDĚT.

Kdo nechce chápat, ten nechápe!

P. Hák 24.10.2021 20:25

Já Zemana osobně neznám. Viděl jsem ho letos v bedně jednou v diskuzi s tou redaktorkou a reagoval normálně. Ovšem možná byla ta redaktorka ještě větší mimoň v něčím vleku, nevím...

Ovšem je pravda, že sice Zeman není politikem, kterého bych chtěl volit, ale na druhou stranu k němu na rozdíl od mnohých necítím tu šílenou nenávist.

P. Hák 24.10.2021 20:28

No a za druhé - máte něco k mému příspěvku?

1) Zjistit zdravotní stav prezidenta je OK (i když podle Vás je to zbytečné, takže Vystrčil mrhá časem svým i ostatních).

2) Zasahovat do zpráv nebo zprávy selektovat podle toho, co se hodí, by OK rozhodně nebylo.

Souhlasíte?

J. Pankovic 23.10.2021 2:35

Vystrčil by udělal nejlíp, kdyby se někam zastrčil.

Zavoral to zvoral. ;-)

V. Mokrý 23.10.2021 6:59

R^

J. Nevrkla 23.10.2021 10:56

R^

J. Novák 23.10.2021 1:59

Přátelé, rád bych Vás dnes touto cestou požádal o podporu celosvětové petice, kterou založil Dr. Richard M. Fleming. Tato petice nese název: Vyšetřování a stíhání osob odpovědných za zločiny proti lidskosti (Investigation and Prosecution of Those Individuals Responsible for Crimes Against Humanity), která bude adresována Mezinárodnímu soudnímu dvoru v Haagu.

Podpisem této petice můžete přispět k zahájení celosvětového vyšetřování zločinů proti lidskosti. Tyto zločiny páchané na bezbranném obyvatelstvu, které je vystavováno restriktivním opatřením v rámci „boje“ proti onemocnění C-19, musejí být vyšetřeny na mezinárodní úrovni. Je potřeba se vší vážností dohledat a odsoudit každého jedince, který se zapojil do tohoto organizovaného celosvětového experimentu s lidskými těly. Věřím, že velká většina z Vás si již uvědomila, do jaké životní situace se náš pokouší tito negativní sociální parazité dostat. Stále jsou tu však k dispozici mezinárodní právní instituce, které se daným problémem mohou zaobírat. Na Vás je jen rozhodnutí o signifikaci této petice. Každým podpisem se zvyšuje pravděpodobnost celoplanetárního osvobození lidských jedinců a zastavení nastupující fašistické diktatury. Veškeré informace, které se týkají této petice, můžete získat přímo z úst Dr. Richarda M. Fleminga, který propagoval tuto výzvu na Info Wars. Toto veřejné prohlášení ve formě videa naleznete pod článkem. Děkuji za případné sdílení tohoto článku na sociálních sítích nebo emailovou poštou. S pozdravem a vírou v lepší zítřky Vás zdraví Jan B.

https://www.kanal22.cz/clanky/zdravi/ockovani-a-antikoncepce/dr.-richard-m.-fleming---vysetrovani-a-stihani-osob-odpovednych-za-zlociny-proti-lidskosti..html

P. Hatina 23.10.2021 1:32

Když ono to vysvětlení není tak obtížné. Ten samotný článek Ústavy 66 je napsán tak nejasně, že z něj nelze vyčíst, jak dlouho (ve dnech. týdnech, měsících, nafurt?) má být prezident neschopný výkonu té své funkce..

Jak asi snad každý pochopí, kdyby měli prezidenta odvolat, pokaždé, když si jde lehnout na pár dní do nemocnice, byla by tam pěkná fluktulace, která by sama o sobě destabilizovala stát.

A jestli je to pan Vystrčil, kdo se o takový výklad snaží, tak potom to označení rozvracení republiky docela hodí..

Ono, i co se týká toho "..Zkusme si představit, co by se dělo". Jasně že, jenomže k tomu dojde až v budoucnu, protože ani Fiala ještě nemá tu novou vládu dohodnutou , kdo s kým a za co. Možná v listopadu, možná i později, (ta jednání se někdy vlekla až do ledna) . Tudíž, a prosím, až jí bude mít a bude žádat prezidenta o jmenování, pak ať se pak aktuálně zjistí, jak na tom pan prezident je, jestli může nebo nemůže. Dělat to předčasně, jen proto že se chce Vystrčil Zemana zbavit, se skutečně jinak než rozvracení republiky označit nedá..

V. Klepetko 23.10.2021 1:30

Děje se tu mnoho podivných věcí! Například:

Miloš Vystrčil se ptá ÚVN, zda je Zeman způsobilý k výkonu funkce, ale současně vyšle do ÚVN svého dvorního ústavního právníka Kyselu, aby jim pomohl naformulovat odpověď.

Ředitel ÚVN Zavoral dobře ví, nebo by měl vědět, že činnost prezidenta spočívá převážně v tom, že podepisuje svá rozhodnutí. Znamená to, že k tomu musí být schopný se podepsat na úřední listině a být příčetný, aby se mohl rozhodnout v otázkách, kde má ústavní pravomoc! Jak je možné, že ten doktor lživě tvrdí, že Zeman není schopný dělat to, co hned druhý den dělá na kameru a my všichni to vidíme? A jak je možné, že údajně nemohoucí prezident desítky minut normálně konverzuje s Václavem Klausem?

Zbavení prezidenta pravomocí by mělo probíhat za okolností, o kterých převážná část veřejnosti nemá žádné pochybnosti. Jestliže aktivujete článek 66 v situaci, kdy to bude považovat za uzurpaci moci hned několik miliónů lidí a kdy vážně diskutujeme o tom, zda tím náhodou Miloš Vystrčil nerozvrací Republiku - tak to je úplně špatně, opravdu to nevidíte, pane autore?

Bylo by to možná legální, ale zcela nelegitimní!

K. Kovařovic 23.10.2021 5:52

A hlavně by to nebylo v souladu s právem - viz můj příspěvek k čl. V.Vlka st. Hlavně všechny Vystrčilovce musí iritovat vyjádření V.Klause po včerejší návštěvě M.Zemana. Někde jsem četl, že kdyby M.Zeman odstoupil z funkce prezidenta ihned po ustavení sněmovny, tak Pekarová by musela ihned vypsat volbu prezidenta a kdo by asi vyhrál ?

V. Klepetko 23.10.2021 10:41

Ano, již dva týdny tu v diskuzi píšu, že nejsilnějším politickým tahem M. Zemana by byla jeho abdikce hned po 8.11.

Abdikce pronesená na kameru příčetným, svéprávným, ale unavený člověkem se škodolibým úsměvem: volba by musela proběhnout začátkem února! Pro případného kandidáta K5 by to byla katastrofa, je tu dost lidí, hodně naštvaných manévry té "bandy pěti" kolem čl. 66:-)

Elegantní abdikce by mohla proběhnout takto:

„Poté, co jsem opakovaně zpytoval své svědomí před Bohem, došel jsem k jistotě, že mé síly, kvůli pokročilému věku, již nejsou vyhovující pro adekvátní výkon úřadu.“ (© Joseph Alois Ratzinger)

A. Renjascu 23.10.2021 8:40

Souhlasím prezident působil naprosto příčetně, takže buď lhal Vystrčil s dalšími hyenami a nebo nemocnice. Vystrčil (ale také třeba Gazdík) každopádně prokázal příliš velkou horlivost ohledně "zájmu" o zdravotní stav prezidenta a příliš velkou touhu po jeho pravomocích a aktivaci článku 66 ač prezidenta k ústavním krokům zatím netřeba a až to bude nutné, tak může být situace úplně jiná. Tyto hyeny dokonce vytrvale zpochybňovali slova třetího nejvyššího představitele státu o podpisu a příčetnosti prezidenta až muselo být zveřejněno video prezidenta v pyžamu. A teď ti samí opět křičí, že to bylo ze strany prezidentské kanceláře nedůstojné až dehonestující a že to nic nedokazuje. Hišler řval, že video jej nezajímá a že pro něj je důležitá lékařská zpráva a nejlépe prohlídka psychiatrem. O tom, že by se měl nechat vyšetřit psychiatrem on sám a další aktéři puče zřejmě neuvažuje... Hyenismus v přímém přenosu a komentátoři jako pan Stejskal, Aston či další tomuto nemorálnímu jednání ještě tleskají či jej omlouvají, jen aby si ještě naposledy stačili se Zemanem vyřídit účty. Co to zanechá ve společnosti za odkaz a jaké to předá hodnoty je nezajímá. Proto je označení těchto lidí jako hyen či supů naprosto přiléhavé.

V. Klepetko 23.10.2021 11:09

Psychiatrem? Nejlépe nějakým švédským psychologem, podle kterého je junior v naprostém pořádku :-)

P. Jirkovský 23.10.2021 8:44

A to "ale současně vyšle do ÚVN svého dvorního ústavního právníka Kyselu" víte jak?

V. Klepetko 23.10.2021 11:05

Všechny ostatní možnosti jsou horší a proto jsem je vyloučil, abych snad někoho bezdůvodně neosočil!

Ale pro pořádek, zde jsou ty zbývající možnosti:

1. Kysela sám o své vůli naočkoval lampasáka v bílém plášti, jak šikovně naformulovat vyjádření ke zdravotnímu stavu prezidenta takovým způsobem, aby z toho bylo sice zřejmé, že čehosi není schopen, ale současně aby bylo sporné, zda se jedná o schopnost příčetně vydávat ústavní rozhodnutí úřadu prezidenta - nebo o schopnost docházet do své kanceláře nebo třeba nést dozorčí službu Útvaru :-) No a když se mu podařilo zblbnout lampasákovi hlavu, tak se vrátil do Senátu, kde je v jakési komisi, a poradil Vystrčilovily, že teď je konečně vhodná doba vznést dotaz ;-)

2. Lampasák v bílém plášti se cítil být nespokojen s tím, že ho Zeman nedávno povýšil do hodnosti generál majora. Očekával rovnou brigádního generála! Proto doporučil Senátu aby byl na něj vznesen dotaz, zda je Zeman příčetný, a Surikata už mezitím chystá jeho další povýšení (v zastoupení)

3. Za vším tím je jistý tesař Jirkovský. Pozval si na farmu tu MUDro - gumu, Vystrčila i Kyselu, a předestřel jim plán na uzurpaci moci...

Jsou i jiné eventuality, ale jsou mnohem méně pravděpodobné, než co jsem psal prvně, jak jste se zeptal, pane Jirkovský ;-)

A. Renjascu 23.10.2021 11:15

Zavoral je brigádní generál, generál major je vyšší šarže:-).

V. Klepetko 23.10.2021 15:31

Máte pravdu.

Ještě že nejsem prezident. To už by se z toho omylu vydedukovalo, že trpím demencí, mám delirium, jsem nesvéprávný, a zjevně nejsem schopen zasadit na zahradě ty ovocné stromy, co objednala manželka :-)

P. Weisskopf 23.10.2021 1:03

Já chápu že je nutno vysvětlit počínání Senátu a pánů Vystrčila,Lásky ,Wagenknechta a dalších z odpůrců prezidenta.To jsou odložení politici co si nějak chtějí svůj jidášský groš zasloužit.Ale proč vy pane také ve své úvaze operujete slovy kdyby a možná.O co vám a vám podobným jde.Situace je dnešní stav a až nastane situace jiná tak ji bude nutno řešit.A k tomu je ústava a zákony.Vy a vám podobní se vlastně bojíte Mikuláše v létě.Zákony platí a pamatují na všechny možné situace ale vy tady chcete řešit něco co není a ani nikdy nemusí nastat.Vzpomente Šarona a zběsilou kampan po jeho onemocnění a máte obrázek co se děje dnes a tady.

K. Nový 23.10.2021 0:56

Článek Rv

Zeman výkon ústavních povinností zcela jasně zvládá.

Buď ředitel VFN v dopise lhal nebo jeho tvrzení Taiwanec dezinterpretoval. Je třeba získat přesné znění dopisu ředitele VFN!

J. Brunner 23.10.2021 0:38

Diskutovat se dá do nekonečna a také se diskutuje. Za mne, Rv