19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Jurečka chce krátit důchody komunistům

Marián Jurečka chce krátit důchody všem, kteří aktivně pracovali pro komunistický režim před rokem 1989. Na něco ale zapomněl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Szirotný 9.7.2021 23:20

Hloupý a populistický návrh. Jakeš a spol. si svých důchodů užili a dožili se věku, o kterém se většině z nás může jen zdát. A těch pár exponentů bývalého režimu, kteří ještě žijí, nestojí už za přijímání speciálního zákona. A tento návrh předkládá člověk, který v době pádu komunistického režimu chodil tak do 3. třídy.

M. Pivoda 9.7.2021 20:34

Mrtvým lidem už nic nezkrátíte, ani neprodloužíte.

Jednat je třeba v reálném čase.

L. Novák 9.7.2021 20:57

Chystáš se exnout? :-P

M. Valenta 9.7.2021 18:50

Jasně autore, žádné krácení důchodu pro Babiše a spol.

V. Čermák 9.7.2021 19:47

Starejte se raději, ať nějaký Německý Idiot nenavrhne snížit důchody bývalým svazákům z NDR, aby to nepostihlo Merkelovou a spol...;-D

V. Mokrý 9.7.2021 20:34

Neškodilo by.

J. Jurax 9.7.2021 15:04

Souhlas.

Jurečka si před volbami akorát zaplácal prknem o rybník, aby o lidovcích bylo slyšet. A přišel s tím o tři desítky let pozdě.

Důchodový účet to nespasí.

V. Heidlerová 9.7.2021 15:02

Pan Jurečka otevřel bolestné a pro nekomunisty a nebo komunisty pronásledované občany téma o nespravedlnosti. To mělo být vyřešeno hned po r. 1989, bohužel si ti komunističtí šmejdi užívají dodnes luxusu vysokých důchodů a dobrého bydlení. Nezmohli jsme se ani na soud s těmi darebáky, takže "to všechno vodnéééés čas" a rudé hlavy si užívají jako málokdo výdobytků demokracie. Jenže jak chce prorazit u nejvyšších státních činitelů a institucí, když je to tam samý komparchant???? President, premiér, poslanci včetně Mlátičky si demokracie užívají. Hanba.RvRvRv

R. Toman 9.7.2021 15:53

Měli jsme i nekomunistické presidenty i premiéry. A lidovci byli prakticky skoro ve všech vládách. A nikde, nikdo nic, Jurečka akorát trapně okopčil Slováky, předvolební populismus. A když už, tak by se to mělo týkat i černop... a brkounů, kteří byli v PS v rámci NF a hlasovali pro ty komoušské prasárny, např. Čalfův pendrekový zákon v roce 1988. Tito šmejdi mají také vysoké důchody jako komouši.

J. Vlček 9.7.2021 16:05

Paní Heidlerová, kdybyste místo své zapšklé nenávisti, která vámi cloumá, oplývala pozitivními vlastnostmi, rozumným přístupem k společenskému dění a hlavně tvůrčími schopnostmi, mohla jste se profesně věnovat třeba politice, a v praxi předvést, jak se má politika dělat, a ne být jen jejím doživotním kritikem. ;-O

Pravda je však taková, že kdejaký kritik by bezpochyby napsal ten nejlepší román, kdyby to ovšem uměl. ;-)

P. Szirotný 9.7.2021 23:39

Obávám se, že toto téma už není bolestné pro nikoho. Máte pravdu, že se to mělo vyřešit hned po roce 1989. Taky jsem v to doufal. Tehdy by to mělo ještě smysl. Dnes už moc ne. Kdo měl nějaké výzznamnější postavení v tehdejší KSČ, bylo mu nejméně 50 let, spíš víc. Takže dnes jejich věk osciluje mezi 80-90 lety (pokud ještě žijí). Užili si víc než 30 let slušného zabezpečení. A teď bychom měli přijímat nějaký zákon, který jim sníží důchody ? Ano, je jistě spousta lidí, kteří sloužili v aparátu KSČ na nižších úrovních a byli i mladší. Těm je dnes dejme tomu od 70 let výše. Na ty by si zákon mohl "došlápnout". Ale zase z hlediska nějaké elementární spravedlnosti - máme postihovat nějakého řadového pracovníka aparátu KSČ když jsme takového Jakeše nechali v klidu dožít v jeho vile a se skvělým důchodem do 97 let ?

J. Hajský 9.7.2021 14:55

Není to od Jurečky trestný čin podněcování k násilí? Vždyť i zbavení důchodce příjmu je vlastně násilí.

Já, blázen, ale zapomněl, že podněcování k násilí na členech KSČ není trestné.

V. Heidlerová 9.7.2021 15:06

Co nás 40 let učili podle marx-leninských zásad, by byla jen vrácenka těm, co páchali zlo. Ústava považuje komunistické násilí za zločin nepromlčitelný. Tak se, rudý dědku, nečerti. ;-€;-€;-D;-D;-D Máš po ptákách.

J. Farda 9.7.2021 13:55

Máte pane Bartoni ouplnou pravdu, ti všichni, na které ten pámbíčkář Jurečka zákeřně outočí, byli přeci obětaví budovatelé lepšího příští a když je kontrarevoluce poslala do důchodu, měli přeci, zejména StBáci obětavě sloužící Straně v boji s vnitřní kontrarevolucí, podle platných zákonů - lex dura, sed dura - právo na své výsluhy a zákonné důchody. No, a totéž platí i obětavých funkcionářů nejen těch z ÚV Strany, ztrácejících své zdraví na nesčetných, do nocí trvajících nezdravých aktivech a školeních, o vlastní řídící práci samé nemluvě! A jestli se to dnes těm dožívajícím nestraníkům nelíbí - vždyť se přeci tehdá také měli příležitost zapojit do řad předvoje lidského pokroku, není-liž pravda?! ;-)

L. Novák 9.7.2021 13:16

Bývalí komunističtí zástupci na Slovensku přijdou o část penzí. Dostávali víc než lidé pronásledovaní režimem

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/nezaslouzene-vyhody-nekdejsi-predstavitele-komunismu-na-slovensku-prijdou-o-cast-penzi.A210623_113743_ln_zahranici_lijk

L. Novák 9.7.2021 13:05

Že je Jurečka lidovecký osel, to už víme řadu let. Vždy plácal kraviny a teď vzal jen přes kopírák zákon, který schválil nedávno parlament slovenský a odňal tak (snížil) mimořádné důchody prominentním důchodcům oddaně sloužícím v minulosti totalitnímu komunistickému režimu. Dohromady je to asi 5000 slovenských občanů.

Určitě by mělo smysl prosadit takový zákon i v Česku (pozdě, ale přece), předpokládám, že by se týkal řádově 10 000 prominentních důchodců s bolševickou minulostí ve vyšších funkcích. Bolševický český parlament s předsedou vlády agentem StB a komunistou a jeho bolševicku většinou a bolševikem na Hradě tohle prosadí sotva.

No a když už jsme u toho Babiše - Bureše, tak jeho "výmaz" ze spolupráce s komunistickou StB, který mu jeho dobře placení právníci s pomoci profíků - zaměstnanců StB zařídili, zrušil slovenský Ústavní soud s odkazem na to, že poskytnutá svědectví zaměstnanců StB bez bližšího prověřování jejich minulosti a činnosti jsou apriorně z podstaty jejich profese nedůvěryhodná, tudíž taková "svědectví" nelze brát vážně. Tím celá Babišova vleklá kauza skončila a Babiš je neodvolatelně platným bývalým agentem StB, protože svědectví zaměstnanců totalitní StB už znovu použít nelze a nikoho jiného už Babiš "Bureš" sehnat nedokáže. Tím spíše, že v ÚPN (Ústav paměti národa) SR je v archivech rozsáhlá dokumentace o Babišově aktivní a iniciativní spolupráci s StB.

Co mě ale zaráží je to, že Babišův "slouha" Bartoň uvádí zmatené dezinformace o soudních rozhodnutích týkajících Babišovy spolupráce s StB...

P. Nemec 9.7.2021 18:16

Absolvent plzeňských práv?

J. Farda 9.7.2021 19:49

To jako Bartoň? ;-)

V. Čermák 9.7.2021 18:29

Mstivý daňový podvodník LNovák chce kárat jakéhosi Bureše, který prý cosi Nedokáže? No, zase Přání je otcem jeho myšlenky...;-D

M. Pivoda 9.7.2021 19:00

Diskutující Ladislav Novák je arogantní magor. Nehodnotím zde ale žádnou konkrétní aféru.

Mne jen děsí ta Novákova zaujatost. A za vyložené jeho svinstvo považuji, že své prezentace prezentuje jako "vědecké" poznání.

L. Novák 9.7.2021 20:02

Od agenta StB "Akát" Pivoda tyhle žvásty opravdu sedí...

M. Pivoda 9.7.2021 20:19

S magory nediskutuji. Nicméně stálo by možná za to, dohnat Ladislava Nováka k soudu.

To co by Novák zaplatil (z rozhodnutí soudu) bych pak věnoval na uspořádání semináře k diskutované problematice a pozval k účasti zdarma všechny zájemce.

L. Novák 9.7.2021 20:43

Tak to konečně už udělej, grázle bolševický! Ať máš z ostudy kabát ještě větší... :-P

L. Novák 9.7.2021 20:51

http://kelnar.aspone.cz

O "morálním profilu" soudruha Pivody na bývalém pracovišti... a o jeho kvalitách ohodnocených později:

Pivoda napsal: O odborném posudku na můj aplikační projekt „OLS pro podnikatelské strategie“ jsem se zmínil už ve své povídání v článku (2). Níže uvedu jen závěrečné věty posudku s podpisem autora toho posudku z Masarykovy univerzity v Brně.

Doc. Jiří Zlatuška napsal:

"...Celou práci považuji za výjimečně slabou a neváhal bych přímo s použitím označení za šarlatánskou. Pro případné průběžné hodnocení ji rozhodně nedoporučuji uznat jako dostatečnou. Považoval bych rovněž za zcela případné, pokud by se řešitelské pracoviště, resp. koordinátor příslušného HÚ, rozhodlo vážně zvážit účelnost pokračování v takovémto způsobem vedeném výzkumu.

V Brně 9. července 1990, Doc. RNDr Jiří Zlatuška, CSc., náměstek ředitele Ústavu výpočetní techniky Masarykovy univerzity pro vědu a výzkum a prorektor Masarykovy univerzity

Zlaté časy bolševické totality pro Pivodu skončily... :-P

M. Pivoda 9.7.2021 20:59

Ladislav Novák zde jen ukazuje na to, jaký je skutečně magor.

Informatik Jiří Zlatuška (na objednávku agenta Stb Alexandra Čestnějšího) napsal negativní posudek na práci ekonomického výzkumu. Kapišto, Pepíku? To je jako by se Jeho Magnificence Zlatuška odborně vyjadřovala ke koronaviru. Ha, Ha, Ha.

Těch argumentačních nedostatků bych tam samozřejmě našel více, ale to není na omezený diskusní příspěvek.

L. Novák 10.7.2021 7:11

Svou blbost tady předvádíš od svého vstupu na NP zveřejněním mnoha nesmyslných článků takřka denně. Zlatuška měl pravdu. Technicky a ekonomicky negramotného blba, který má nutkavou touhu "vyučovat" v přitroublých komentářích ostatní svou hloupostí a neschopností, neměl problém rozeznat Zlatuška spolu s množstvím dalších vzdělaných lidí v akademické komunitě a po něm i čtenáři NP...

https://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost/spolecnost-jak-jsem-se-nestal-docentem-1.A091110_134756_p_spolecnost_wag

https://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost/spolecnost-jak-jsem-se-nestal-docentem-2.A091110_173037_p_spolecnost_wag

https://neviditelnypes.lidovky.cz/novinari/miroslav-pivoda.N1702

!!

M. Pivoda 9.7.2021 20:52

Nikomu nebráním, aby změnil soudní rozhodnutí. Ale když už jednou to proběhlo a rozhodnutí padlo, je třeba to "staré" rozhodnutí nejprve změnit.

Taková jsou totiž pravidla demokracie. O demokracii ale magor Novák nic neví. A proto si zde šije z ostudy kabát.

A. Sekanina 9.7.2021 10:09

Chtějí šáhnout bolševickým bafuňářům na důchody a hned se ukáže, kdo jsou většinou diskutéři na (nejen) Psu.;-O

V. Mokrý 9.7.2021 11:46

i o opožděných " partizánech "

A. Sekanina 9.7.2021 10:05

Pozdě, ale přece![>-]