20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Urban 9.5.2011 22:51

Situace nazrává

k "nestandardním", tedy nedemokratickým, revolučním "řešením". Autor píše, že problém je v politicích. Je to jen půl pravdy. Každý se chová tak, jak mu to okolí (tedy my všichni) dovolí... Ovšem zaděláváme si skutečně na velký problém, s politiky i s těmi cikány... Od jisté hranice (která možná už byla překročena) lze očekávat "řešení" od davu (viz výše). Kdo bude tvořit ten dav? Nebudou to ti, kterým stát dával fasovat nevydělané peníze, ať už zvané sociální dávky, dotace nebo "státní zakázky". Budou to ti, které tento stát soustavně a čím dál více trestá za práci, iniciativu, slušnost - trestá je okrádáním, zvyšováním daní, odpíráním plnění funkcí, které státu náleží (práce policie, soudů atd.), i ty rozbité silnice jsou důkazem, že stát přestává u nás pro obyčejné pracující lidi fungovat a stává se jen zaopatřovacím ústavem pro netáhla, parazity, tuneláře a mafiány všeho druhu a kalibru.

P. Vlas 9.5.2011 21:42

Nejedná se náhodou o Síty ?

Kdysi, v dávných komunistických časech, jestli se nemýlím Soják na ÚV KSČ přišel nato, že název Cikán je poněkud hanlivé a vznesl požadavek, aby se v novinách psalo občané tmavé pleti, což se stalo. Bylo to poněkud zavádějící, protože v tuzemsku studovalo mnoho zahraničních studentů z Kuby a Afriky. Tak se vymyslelo že se psalo Cikáni - Romové. Protože Romové byly elita, ponejvíce usedlí nekočující kováři, kteří s Olachy a podobnými kmeny ze skupiny Sitů se vůbec nestýkali. V současnosti se pod Romy zahrnují i Olachové kterých je u nás drtivá většina a ti jsou problémoví. Z toho důvodu pokládám název Romové za diskriminační.

J. Kos 9.5.2011 17:46

Děkuji, děkuji

a ještě jednou děkuji za popsanou realitu, kterou spousta lidí nevnímá, nebo ani nechce !

J. Kanioková 9.5.2011 17:18

"hlavně ti jakoby „idealisté“ a „ profesionální milovníci Romů“"

Přesně, to je ta žába na prameni

M. Martinovská 9.5.2011 17:14

Co vlastně v článku autor sděluje? mlhu.

Věcný obsah článku je nulový. Dozvěděla jsem se, že John někam jel, bídák jeden.

(I když s jeho hodnocením v článku mimořádně souhlasím.)

Všichni se ovšem chytili - lákavé téma.

J. Kadeřábek 9.5.2011 22:36

Re: Co vlastně v článku autor sděluje? mlhu.

Autor nám sděluje, že Ti co podvádí a podplácí jsou OK (asi z ODS) a blbec je u toho Radek John. Je faktem, že protikorupční iniciativa v korupcí prolezlé ODSČSSD je směšná činnost a veverky by to měly zabalit dřív než si od nich ODS koupí další tři Kočí.

J. Linhart 9.5.2011 17:09

Bývalá budoucnost komunismu John....

Kde u něj hledat realitu. Je to slavomamem posedlej Tchgingkatchkoogk©Rudyard Kipling, Stopka & spol..

Sčítání Cikánů, Romů a bezbajtů©Já; vytvoření superúřadu vyplácejícího FŠECHNY dávky na jednom místě; už asi pravomocném rozhodnutí soudu o legálnosti zabavení peněz dlužníkovi exekutorem přímo na úřadě; konečně vytěží štědré sociální dávky Cikánům do správných rukou StrýčkoTetičkovskéStBácKočKomunisticKolotočářskéMafie©Já, dále jen STStBKKKM©Já. Na drogy a herny si budou muset Cikáni nakrást jinde.

Nejsem zlý, ale pár facek od Kokiho nebo Gadžiho bych Johnovi alespoň jednou týdně pro snadnější návrat k realitě přál.

F. Hereit 9.5.2011 15:18

Bílo-hnědá vrána

http://www.youtube.com/watch?v=3jiZYEoW_ks

A. Novák 9.5.2011 14:34

Maršov je velmi známý

kdysi byl na zadní straně Mladého světa kreslený vtip:

-Já jsem Jíra z Maršova, ty prej si o nás řek, že žerem chrousty !   -Vždyť je to pravda...

BUM!!! -Já to dám pravdu, lháři jeden ulhaná!!!

Jíra se vrací domů,manželka ho vítá

-To je dost že jdeš, táto, chrousti už jsou skoro studený...

A. Richter 9.5.2011 16:22

Re: Maršov je velmi známý

No, pan Jiránek se vždycky uměl vyjádřit krátce a přesně.

F. Vízek 9.5.2011 12:08

Nemohu si pomoci..., já se oklamat nedám.

Součet všech neoprávněně vyplacených podpor takzvaně nepřizpůsobivým občanům za rok  je jistě menší, než škoda způsobená jedním  jediným váženým, ctěným 

a až velmi přizpůsobivým občanem typu Krejčíř, Kožený, Pitr, Železný, Stehlík... a jak se všichni jmenují. 

Na každém okrese jich napočítáte dost... Škody nedozírné, nenapravitelné.

Těch mediálně propíraných je hrstka, potrestaných ještě méně.  Řeči o těch NEpřizpůsobivých se vedou jenom proto, aby na ty EXTRÉMNĚ PŘIZPŮSOBIVÉ nebylo vidět, aby se na ně pozapomnělo... 

F. Vízek 9.5.2011 12:25

Moc prosím...Dám se poučit:

Sdělte mi jméno jediného občana - Roma (Cikána),

který v Česku vytuneloval jedinou banku - a že jich ještě za vlády V.Klause v 90.letech zkrachovalo sedmnáct ! -  

jméno jediného občana - Roma,  který přivedl do konkursu (= k bankrotu, "na buben"...) jedinou fabriku...,

jméno jediného občana - Roma, který zavinil mizerné zákony přijímané ve vládě a odhlasované Sněmovnou a Senátem a podepsané prezidentem.

DĚKUJI ZA POUČENÍ !

L. Kalina 9.5.2011 12:34

Re: Moc prosím...Dám se poučit:

Pane Vízku, vám je zbytečné něco dodávat. Vy  přeci máte jasno!

F. Vízek 9.5.2011 12:45

Jak se to vezme...

Mám jasno v řadě věcí a docela je úspěšně dlouhá léta propaguji i prosazuji. Vím, co je skutečná demokracie, skutečná svoboda, vím, které hodnoty stojí za zápas...  Nejeden jsem vedl méně či více úspěšně, také neúspěšně...  O tom je život.

Jsou věci, o kterých se rád dám poučit - proto provokuji diskuzi.

Snad není na diskuzní stránce NP právě tento postup hodný odsouzení.

J. Kos 9.5.2011 17:51

Re: Jak se to vezme...

Já  vám mohu napsat, kde všude drbali měď ze střech kulturních památek !

J. Malá 10.5.2011 16:40

Re: Moc prosím...Dám se poučit:

Věřím, že i vykrádat banky by uměli.Nevím, proč to nedělali, když nad jejich dnešními "zlepšováky" nám zůstává rozum stát. To, co do nich stát vrazil za 20let ale ty ukradené banky nahradí.Není to výpomoc v nouzi, je to oficielní hrazení jejich nákladného života. Nikdo z nich si práci nehledá, všichni se smějí nám, kteří pracujeme.Jen doufám, že až statistici spočtou sčítání lidu, zjistíme, že tady žádní Romové vlastně nejsou, že tedy můžeme zrušit to jejich rádoby ministerstvo a všechny ty příživy, kteří se kolem nich motají.

S. Ševeček 9.5.2011 10:08

Jen parafráze toho fousatého ftipu

z totáče:

Dobrý den, Gejzo. - dobrý deň pan sused, co tak ste nemocnéj? bo nasratéj? - Ále ne, akorát nemůžu prodat ten svůj domek ... má cenu pět milionů a nechtějí mi za něho dát víc než pár set tisíc - To já sem svůj včerá prodál za štyrymilijóny a keď stoja vedle seba, divím se ... jedeme do kanády! ... a přitom viděli že som cigán ... ale když sem jim řékl, že v susedství jsou jenom bílí, vysázeli to na dřevo.

K. Křivan 9.5.2011 9:53

„ profesionální milovníci Romů“

co je to za prostituty ?

B. Novacek 9.5.2011 10:26

Re: „ profesionální milovníci Romů“

prostituti?

Jen namatkou: Uhl, Stehlikova (ta taky proto, ze neumi jako Cigani poradne cesky), Kocab, pak vsichni reprezentanti tzv. Romskych iniciativ, ktere jsou dotovane statem z vasich dani a jen roznecuji vasne a nenavist, nekteri redaktori CT, co pokazde placou nad smutnym ciganskym udelem, jista husitskoceskobratrska fararka, co v Bydzove nedavno mlela pantem a mnoho bezejmennych figur, co se prostituuji za statni prachy a papouskuji lzi a rozsiruji famy o mirumilovnosti a frustraci ciganu...a to je jen promile z celkoveho poctu prostitutu, jak jste to trefne a pritom mile nazval...:)

V. Váňa 9.5.2011 8:02

Již vícekrát jsem tady na NP uvedl:

Dokud nebyla situace taková, že Róm je před zákonem více než bílý člověk, byl tady klid.

Pamatuji se, že v dětství jsme chodili s cikány do školky i do školy, a nějaký zvláštní problém v tom nebyl. Kdo kradl (bez ohledu na příslušnost k etniku), tak ho zavřeli. Kdo nedělal (bez příslušnosti k etniku), tak ho zavřeli. Kdo neposílal děti do školy (bez příslušnosti k etniku), tak ho zavřeli. Kdo si vybydlil byt (bez ohledu na příslušnost k etniku), bydlel v tom tak, jak to bylo. Pořadník na byty (čekalo se mnoho, třeba i dvacet let), nebyl veden s ohledem na příslušnost k etniku.

Bolšáni sice také utráceli za nesmysly, ale rozhodně nebylo potřeba zvláštní ministerstvo, které by bránilo zločince cikánského původu před zákonem.

Až se tady někdo vzpamatuje s tzv. politcké koreknosti, která nás dovedla po dvaceti letech zpět (něco jiného se píše a říká na veřejnosti, něco jiného v rodinách a v hospodách), třeba to zase bude lepší.

A protože Čechům nevadí jiné národnostní menšiny nebo etnika, asi to opravdu, ale opravdu nebude rasismem.

M. Krátký 9.5.2011 3:55

zase děkuji

paráda, stručné a jasné

K. Filek 9.5.2011 8:01

Re: zase děkuji

Take souhlasím,ale je třeba poradit co s tímto problémem.Tady se to nevyřeší.Pokud nebudou mít všichni stejné povinnosti /ctít právo/a bude vládnout anarchie,bude to tady špatné.