25.4.2024 | Svátek má Marek


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zoch 5.5.2006 19:13

Enki,pro všechny svatý......

....nedělejme zásluhu a nevím jaký přínos z toho,že se vyhraňujeme vůči bolševikovi !!!To je přece samozřejmé či mělo by být pro každého alespoň středopravicově orientovaného člověka a tím více šestnáct let po změně systému.Proč to stále zmiňovat ?

Pokud panu Kalouskovi klesají preference,pak je to proto,že je to grázl a nevychovanec a protože nemá žádné relevantní střelivo,kterým by v bitvě předvolební nabyl vrchu,tak vytahuje opelichaného maňáska jako terč a střelivo značně stářím znehodnocené v naději,že to bude stačit. Pokud Klaus a ODS nemá nic,čím by přesvědčila názorně a tím strhla na svou stranu většinu,pak opět straší bolševikem.Ne že by oni bolševici nebyli kryplové,ale uvědomujete si tu prázdnotu a ubohost,když se  dlouhé roky nezmůže ani velká strana na nějaký posun ke kvalitě řešení ?  Přitom s bolševikem ruku v ruce několik let pečou neúspěšně svrhnutí vlády.

Uvědomujete si,že jediným viníkem vzniklé situace je Václav Klaus a jeho tolerance ČSSD v roce 1998  kdy po volbách měly strany pravého středu a ODS v parlamentě většinu ????Uvidíme po těchto volbách,zda se zase najde pitomec typu VK tentokrát v levicovém táboře a při levicové většině v PS nechá vládnout ODS. Tipuji,že takový druhý hlupák se nenajde. 

enki 2.5.2006 23:40

Gauner a bitkař.

Špidla totálně zklamal jako premiér,Gross,jako mladý a tudiž nezkažený politik,vzbuzoval velké náděje socanů,bohužel byl až neuvěřitelně učenlivý a zavonělý mu peníze,bohužel peníze korupční.ČSSD neměla kdo by zvedl preference strany,rozdíl mezi ODS byl někdy až 20%.Katastrofa.Přišlo řešení,kdo se zajímá o hokej,ví že existuje způsob,dosti drsný,ale často účinný,jak změnit náladu a klima na ledě.Veme se hráč,bitkař a gauner,vyprovokuje rvačku.Značný čas se nehraje,pak se vylučuje a soupeř je velmi často zaskočený a než se vzpamatuje,je téměř vyrovnáno.Blbečkové,kteří si neumí pro svojí úroveň vytvořit svůj osobní názor na současný stav va státě, pak křovákům tleskají.ČSSD otevřeně spolupracuje s komunisty,s lidmi,kteří mají na svých rukou krev,nevinných lidí.Toto nelze připustit.

Joska 2.5.2006 23:36

Řeknu Vám

(po placení daní, sociálního a zdravotního)... dost bylo oranžových bolševiků. Je fakt na čase poslat celou ČSSD do opozice, nebo ještě lépe mimo parlament, aby už nemohla škodit. Problémem je ta ODS s těmi profláknutými ksichty. Dnes však už vím bezpečně - měl-li bych volit mezi jedinými alternativami- ČSSD a ODS, pak volím ODS. Tak hluboce jsem nucen klesnout...

Haf 3.5.2006 2:01

Re: Řeknu Vám

že nemusíte volit ODS - ta vám změny nezajistí. Nevolte parlamentní strany !

www.cibulka.net

Haf 2.5.2006 21:37

Jízdenka do minulosti

je volba kterékoli parlamentní strany. Všechny se předvedly za posledních 16 let jako smečka Vyvolených, nadřazených tvorů, schopných se kvalitně starat vo sebe a ne vo společnost. Zákony jsou šílený, morálka nula, korupce prorostla z podnikatelskýho do politickýho prostředí, že ji bude těžko někdo likvidovat, rozhodně ne jakkoli přeházená vláda těchto parazitů. Je nutné změnit systém, tento nemá s demokracií mnoho společnýho, je to jen přelajnovaný bolševický hřiště se stejnými mančafty prospěchářů. !. Omezit jejich moc může jen volič s požadavkem na podíl na rozhodování - postupné zavedení prvků přímé demokracie. Nefunguje moc soudní, soudy soudí nezávisle, ale na zákonech, policie občany buzeruje, kasíruje na výběrčích místech, bije a  je nástroj ne ochrany, ale násilí, státní zastupitelství jsou spřažena s policií, školství je korupční viz práva, Ukažte mi, co tu vlastně řádně funguje. Novej správní řád, to je lahůdka (k odvolání proti liniové stavbě s 200 účastníky řízení musíte přiložit své odvolání 200 x !!, proti rozhodnutí FÚ není odvolání.....) Nevolte parlamentní strany, ty změnit nic nechtějí. Volte Pravý Blok - viz www.cibulka.net

Yarda 2.5.2006 19:31

Martine. Házíš perly sviním.

Taková krásná slova si nezasloužíme - alespoň já se necítím dostatečně zralý. No třeba časem ještě vyzraji.

Umiracek za CSSD 2.5.2006 17:27

"Premiér Jiří Paroubek bude se svým doprovodem cestovat jako řádný cestující první třídy se zakoupenou platnou jízdenkou pro spoj SC Pendolino Praha – Ostrava v ceně 600 Kč.

Vlak SC Pendolino se během cesty promění v pojízdnou "zasedací místnost", kdy v průběhu cesty v rychlosti až 160 kilometrů za hodinu proběhne několik jednání, mimo jiné s managementem Českých drah," uvedl mluvčí Českých drah Aleš Ondrůj.

http://zpravy.idnes.cz/paroubek-zrusil-schuzi-vlady-sveze-se-pendolinem-fvf-/domaci.asp?c=A060502_152252_domaci_cen

JAPA 2.5.2006 17:09

nic proti pravici, ale...

...starým tvářím v ODS prostě věřit nemohu protože už je znám příliš dlouho a tak dnes nemohu věřit ani české pravici. Snad příště. 

zíralek 2.5.2006 17:11

Re: nic proti pravici, ale...

Mě stačí Kajan Dpz.;-D

Křupan 2.5.2006 17:48

Věřte těmto novým tvářem:

Petr Zgarba, Michal Kraus, Ivo Svoboda, Barbora Snopková, Karel Srba, Jaromír Schling, Marie Součková, Eduard Zeman, Jan Mládek, Zdenk Doležal, Stanislav Gross, Josef Láznička, Jan Hanáček, Ludmila Schwarzová, Jaroslav Palas, Jan Fencl, Petr Lachnit, Jiří Vyvadil, Pavel Přibyl, Marian Kuś, František Vybíral, Eva Klimovičová, David Rath, Petr Pospíchal, Vladimír Šiša, Jan Mareš, Tomáš Kadlec, Andrej Grega, Otakar Kypta, Jana Volfová, Jindřich Sznapka, Miroslav Jansta, Ladislav Zelinka, Karel Ponocný, Vilém Buriánek...

kritik 2.5.2006 18:57

Re: Věřte těmto novým tvářem:

To jsou záležitosti staré tak max. 5 let. Co tak něco pro ty pamětníky :

Václav Klaus,Jan Klak,Dušan Tříska, Livie Klausová, Ivan Kočárník, Tomáš Ježek, Vladimír Dlouhý, Pavel Tykač, Jan Dienstl, Roman Češka, Jiří Skalický, Josef Tošovský, Karel Dyba, Richard Salzmann,Jaroslav Klapal,Viktor Kožený, Široký, Rudolf Hanus, Kamil Ziegler,Vladimír Kotlář,Václav Junek,Antonín Charouz,Lubomír Soudek,Miroslav Tuček, Jiří Weigl,Libuše Benešová,Libor Procházka,Aladar Blaas,Jan Klacek,Jiří Tesař,František Chvalovský,Petr Smetka,Čermák,Fantišek Stehlík,Boris Vostrý,Michal Pacovský,Jan Stráský,Jiří Čadek,Ladislav Adamec,Aleš Tříska,Svatopluk Potáč,Jiří Klumpar,Karel Kacher,Juraj ŠirokýObvineni (pokud byli vůbec obvineni)bylo podano po prekluzi lhute a vetsina pripadu je nesouditelnych.

Prekluzni lhuta je 7 let a to ne od obvineni, ale od spachani trestneho cinu. Rada jednajicich osob ziskala dozivotni imunitu v parlamentu.Doufám, že jsem na nikoho nezapomněl (výše uvedení rádi prominou).

Díky nim je tento stát chudší zhruba o 1000miliard Korun. (Některé kvalifikované zahraniční odhady uvádějí až 1500miliard Kč.)

Kostlivec ve skříni, díky kterému měla vláda ODS vyrované rozpočty se jmenoval Fond Národního Majetku a Konsolidační banka.

Křupan 2.5.2006 19:18

Re: Re: Věřte těmto novým tvářem:

Jaké kriminální činy tito lidé provedli? I přes úpornou osmiletou snahu socanů na ně nic nenašli. Buď má tedy ODS tak dokonalou konspiraci, že by jim ji i Mossad záviděl, nebo jsou prostě čistí. Pro socana dost nepochopitelné, že?

botakrpal 2.5.2006 21:49

Re: Re: Věřte těmto novým tvářem:

Máš to nějak popletené, vždyť někteří z nich vůbec nikdy členy ODS nebyli.

tatina 2.5.2006 17:57

Re: nic proti pravici, ale...

Které staré tváře ODS myslíte.Já se nedomnívám,že by tam byly nějaké staré tváře.Ono je to vcelku pochopitelné,neboť až na malé vyjímky(Říman,víc nevím)nikdo z ostatních stínových ministrů ve vládě nebyl,a tak nemohli ukázat,co v nich je.To,že se 5 a nebo více let snaží dostat do popředí,je snad normální,ale to přeci neznamená,že jsou staré tváře.Pro mne je stará tvář například ten,který byl již v nějaké vládě.Je vidět,že jsme v tom myšlení ještě sto let za opicemi.Ve vyspělích demokraciích nikomu nevadí,že je v politice 10 a více let a že se třeba ministr vrací po více letech na místo činu.Jen u nás je to nějak furt nenormální.

ailurus 2.5.2006 15:02

"... je naopak zpátečním lístkem do minulosti."

Mám velmi vážnou obavu, že TENHLE LÍSTEK UŽ BY NEBYL ZPÁTEČNÍ, ale jednosměrný - a kdyby už, tak s velmi dlouhou dobou platnosti.

Já už se toho ve svém životě znovu dožít nechci.

ludila 2.5.2006 18:25

Re: "... je naopak zpátečním lístkem do minulosti."

Ja taky ne,chce se mi brecet!!!;-(;-(;-(

Pavel |Neužil 2.5.2006 13:34

Co se stalo s Neviditelným psem?

Kvůli pracovnímu vytížení jsem se nějaký čas na NP nedostal a nyní se nestačím divit, co se zde děje. Již dříve se mezi faktickými připomínkami tu a tam objevil výplod frustrovaného jedince, ale nyní se jen obtížně hledá diskuzní příspěvek  bez hanlivých a urážlivých výplodů na úrovni putyky 4. cenové kategorie. Jestli toto odráží nový politický styl, tak pán bůh s námi.

kritik 2.5.2006 14:56

Re: Co se stalo s Neviditelným psem?

Bohužel toto není problém pouze diskuzí na NP, začíná to být celospolečenský problém viz. foto z prvomájové demonstrace ODS http://paralova.cz/fotogalerie/060501-62.jpg v popředí dipl. ing. Alena Páralová - poslankyně za ODS. 

Antikampaň ODS minus mi připadla alespoň vtipná, ale není vulgární jako tento výkřik z modrého temna. ;-(

Pavel |Neužil 2.5.2006 15:23

Re: Re: Co se stalo s Neviditelným psem?

Děkuji za odkaz. Nápis na transparentu není výkřik, to je konstatování reality.

kritik 2.5.2006 18:14

Re: Re: Re: Co se stalo s Neviditelným psem?

Nemám rád ČSSD ani komunisty. Rv

ODS se svou negací všeho (nazvali to myslím "nulová tolerance" ) není politická strana, která by měla vládnout v ČR, se svým obroublými voliči by se hodili do takové Arménie, Rumunska nebo Kazachstánu. ;-D

H.K. 2.5.2006 19:15

Re: Re: Re: Re: Co se stalo s Neviditelným psem?

Možná by nebylo na škodu, kdyby jste se zamyslel sám nad sebou a nemluvil o voličech ODS.

Ladislav N. 2.5.2006 17:01

Re: Re: Co se stalo s Neviditelným psem?

Tak, tak, potíž je, že plakát říká jenom to, co už dávno víme... ;-(

Hrozd 2.5.2006 17:30

Re: Re: Re: Co se stalo s Neviditelným psem?

Jenže ono realitou jest to, že nikdo nenabízí nic kvalitativně jiného. Či snad myslíte, že Topolánek, Kalousek, ... je jiná kategorie ? Samozřejmě, že není. Navíc musím poťouchle poznamenat, že Paroubka si vlastně vytvořila KDU s ODS. Prostě to přetaktizovaly - uvažovaly pouze jeden tah dopředu a tak se šachy ani politika hrát nedá. Špidla byl slušný, kultivovaný tudiž slabý - tož do něj šily, Gross mladý a nedomrlý - tož do něj šily, Paroubek je protřelý,otrlý a chytrý. Tož si naběhly.

VLK 5.5.2006 11:12

Re: Re: Re: Re: Co se stalo s Neviditelným psem?

A co meli delat? Uz tak se ted lidovcum vycita, ze nesili do socdemaku dostatecne, ze je udrzovali tak dlouho, az se ti spojili otevrene s komunisty.

Ivan 2.5.2006 13:09

Evoluce jde jinam.

Nelze nevidět, že evoluce nejde směrem k absolutní svobodě individua, ale zcela obráceně. Lidská společnost se vyvíjí směrem k živočichu kolektivního typu. Podobně jako je tomu v přírodě u společenstev mravenců nebo včel na nižší úrovni. Jedinec už není schopen existence jako individum bez spoluúčasti ostatních. Ani primitivové z pralesa na Borneu nebo v oblasti Amazonky nejsou schopni dlouhodobě přežívat bez spolupráce s ostatními.

Civilizace, které jsou mnohem vyspělejší než Euro-atlantická, např. čínská civilzace, si to uvědomují zřetelněji a samozřejmě staví zájem celku nad zájem individua přesně tak, jak je to v souladu s přírodními zákony. Proto se taky Číňané pro drobné epizodě několika málo století opět postaví do čela technologického vývoje i na špici mocenskou a ekonomickou.

Směšné představy o  výlučnosti a svobodě individua pak zvolna zaniknou.  Živočichem ve společenství včel je úl, ne jednotlivá včela. Stejně tak u mraveniště je živočichem spíše mraveniště, než jednotliví mravenci. Přírodu pak zajímá přežití druhu jako takového, osud individua, jakkoliv tristní, je pro evoluci nezajímavý.

Jirka 2.5.2006 13:15

Re: Evoluce jde jinam.

Jak jste přišel na tuto převratnou myšlenku, jak po stránce biologické jste trochu mimo, ale ještě více jste mimo v porovnáváni úrovně civilizací. Pokud vím tak všechno spěje k tomu že svoboda jednotlivce a odpovědnost za svoji existenci spěje  právě opačným směrem, a jsem o tom přesvědčen stejně jako Vy o té své cestě. Takže je vlastně vše v pořádku. Jenomže, Já nepůjdu nikam s puškou ( jako Vy ) a " domlouvat se " na dobrovolné spolupráci

janoryna 2.5.2006 13:22

Re: Re: Evoluce jde jinam. takže jednotlivec

má větší cenu než 10 lidí ? takže nejde o yáchranu druhu (jako u včel, mravenců)m ale vybraného jedince ? a kým vybraného, koho máme více chránit. budloucnost opravdu patří kolektivismu a ne individualizmu. taky nevím, proč bych měl vybraného hejhulu chránit, v případě celé rodiny nebo i národa jde o něco zcela jiného.

Jirka 2.5.2006 13:37

Re: Re: Re: Evoluce jde jinam. takže jednotlivec

Já se nebavil o nějakém chránění idividua. Každý člověk se musí v první řadě postarat o sebe a svojí rodinu to je přeci úplně jasné.Moje budoucnost asi v kolektivismu nebude. Kolektivismus již tu , pokud víte byl a příliš se neosvědčil, nebyl totiž dobrovolný.Přesto si myslím, že spolupráce je potřebná a nutná, ne ale nařízená ( viz ta puška) , ale dobrovolná a ku prospěchu všech zúčastněných.  Pokud si doufám tvrdit tak jistá forma kolektivismu a společného vlastnictví je v kibucech v Izraeli, ale tam jde také o dobrovolnost a sdílení společného osudu .

Pavel |Neužil 2.5.2006 13:52

Re: Evoluce jde jinam.

Nejedná se o evoluci, ale střet kultur.

Na jedné straně jsou zde evropské tradice vycháející ze tří zdrojů - antika, křesťansko-židovské tradice a humanizmus. Život a duchovní a materiální rozvoj jedince zde hraje hlavní roli.

V protikladu proti nim stojí asijské tendence absolutistických monarchů vládnoucích nad lidmi a národy neomezenou mocí. Z této tradice vychází i komunismus a jeho nenápadná podoba - socialismus, který přetrvává a dokonce se rozvíjí nejvíce v Asii. Podobně se chová i fundamentální Islám. Úloha člověka zde klesá na pouhý nástroj vládců.

Jirka 2.5.2006 14:07

Re: Re: Evoluce jde jinam.

R^