24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Ještě jedno takové vítězství a končíme ...

Takovou vládu jsme tu již měli. I když tehdy formálně sociální demokracie vládla v koalici s jakousi podivnou formací lidovců, jejichž tehdejší předseda se od vlády distancoval, Unie svobody a kdo ještě dnes ví koho, své partnery s přehledem válcovala a hlasovala společně s komunisty, s kterými postup ve sněmovně před začátkem každé schůze pečlivě konzultovala (tolik Stanislav Gross).

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 2.5.2012 15:34

Výborný rozbor, dík...

Š. Hašek 2.5.2012 14:57

Dobrý článek a malá poznámka.

Vzhledem k tomu, že naše společnost trpí chronickou nemocí/rakovinnými metastázami všude, si ještě vedeme dobře. Až moc dobře. Vlastně výborně.

Vysvětlím.

Více jak třetina lidí neustále prosazuje/volí bolševiky. Asi tak 20 % otevřeně/primitivně, dalších min 10 % bolševiků volí ČSSD, tedy skrytě, ale chytřeji. Tito lidé jsou pohotovi vše stávající rozleptat/zničit, děj se co děj. Jsou pochopitelně i mezi státo-pseudo-podnikateli (Babiš). To je celá třetina státu!!! Jsou nemocní hluboko a zásadně. O to víc stále drzejší.

My tady debatujeme o detailech volebním systému, přeběhlících. To jsou prkotiny. Někdo zase ječí na náměstí - ten samozřejmě jen bolševikům ku prospěchu.

No, je to běh na dlouhou trať. Na nekonečnou trať. Já to nevzdám.

J. Vlk 2.5.2012 17:49

Re: Dobrý článek a malá poznámka.

Hrdinný Hašku. Nevzdávejte to a běžte, běžte, běžte ...............

D. Čermák 2.5.2012 14:51

Praktické výsledky vládnutí rozpadlé trojkolky

Jsou přece naprosto jasné. Většinu občanů trojkolka okrádala. A  ta následující platforma to bude možná korunovat. Výsledky vládnutí menšiny nad většinou jsou přece zcela jasné a nezpochybnitelné.

P. Schuh 2.5.2012 12:24

Realismus

Nezoufejte, bude hůř....

Z. Rychlý 2.5.2012 15:15

Re: Realismus

Musí, neb očekávání vysoce překračují možnosti.

J. Štrobl 2.5.2012 9:10

Pan Haas se mýlí.

Obě strany, tedy ČSSD a ODS žádné ideje nemají a proto se o nich nedá mluvit jako o pravicových nebo levicových. Obě se navlas podobají svým tvůrcům, kteří žádné ideje také neměli.

ODS byla vytvořena Václavem Klausem, aby mu dopomohla k moci a to je také jediná idea, kterou tato strana kdy měla. ČSSD pak Miloš Zeman vytáhl po Horákově krachu z popelnice, aby rovněž ukojil své ego a mohl konkurovat Klausovi. Důkazem je to, že ODS byla leckdy levicovější než sama ČSSD. V obou stranách mimo obvyklých klišé také žádnou myšlenku nenajdete. Možná peníze, ale o těch přemýšlí i zametač ulic. Tedy ne, že bych chtěl jeho práci vůči těmhle komediantům nějak snižovat. Vcelku je daleko potřebnější. Obě strany celá léta hrály vcelku špatné ochotnické divadlo až do té doby, kdy (jak se u ochotníků často stává) zbyli už jen mizerní herci. ODS, která má poněkud inteligentnější na to doplatila první. A to je vše.

J. Štrobl 2.5.2012 10:09

Re: Pan Haas se mýlí.

Oprava:

...inteligentnější elektorát...

Z. Rychlý 2.5.2012 15:13

Re: Pan Haas se mýlí.

Je na tom hodně pravdy, co říkáte.

Dodám ještě svůj dovětek. Obsazení parlamentu je plně v rukách voličů. Tudíž výsledek je takový, jaký si voliči přáli. Z počítačové terminologie - odpad dovnitř, odpad ven (garage in, garbage out). Pokud mi nevyhovuje žádná strana - můžu vhodit prázdnou obálku. Hlas je platný, ale peníze za hlas strany NEDOSTANOU. Když nás bude většina, tak budou muset opakovat volby s jinými kandidáty. Kde je ovšem vezmou - toť otázka, ale je to jejich problém, ne můj.

J. Schwarz 2.5.2012 8:17

Řešení?

Zapomenout na "sociálno" ze strany státu a zřídit si je privátně na základě dobrovolnosti a vzájemné náklonnosti. Stát je mocenský nástroj  a kromě násilí nemá oproti dobrovolně ustaveným skupinám lidí žádnou výhodu. Tedy státní řešení je jen řešení násilné a má svoje opodstatnění jen při obraně proti násilí, ne při "páchání Dobra". Pročpak  nezřídí pracovní místa - za pomoci "Evropských fondů" - levice na krajích? V čem spočívá kouzlo centrálních orgánů? Kdyby zdejší socani řídili zemi jakou je třeba Čína, použili by nepochybně  stejného argumentu jako pro zdejší kraje i v případě takové Šanghaje - abychom mohli prosadit Dobro, musíme vládnout v Pekingu - Šanghaj je "malá". I když je 3x větší než ČR! Socani ani komunisti nedokázali nic z toho, co hlásají. I v jejich obcích zdražila voda, neexistují útulky pro bezdomovce, obce nevytvářejí pracovní místa ani tam nekvetou a neprosperují "družstva". Levice je podvod, měla by si svá řešení nechat pro své členy a na ostatní se vykašlat. Howgh.

J. Klepal 2.5.2012 11:08

Re: Řešení?

Jak si všimnul pan Schwarz, ani socani a komunisti (na krajích) nic nedokázali uskutečnit ze svých slibů, voda je skutečně 100krát dražší než před dvaceti lety, daně a poplatky za cokoliv se nepřehledně hemží. Ukazuje se, že slibovaná prosperita alespoň na rakouské úrovni a Havlův "slušný život" není ani pro všechny ty, kteří pracují. A příčinou špatného ekonomického stavu, který neuvěřitelně plýtvá s duševním a fyzickým  potenciálem lidí, nejsou pouze korupce a nezasloužené bezpracné zisky všehoschopných jedinců. Nutno proto dojít k závěru, kterého se autor příspěvku zřejmě bojí, že je nutné provést skutečné ekonomické reformy, ne takové, které vedou k dalšímu růstu poplatků, všelijakých dříve nevídaných vstupenek, cen základního pro život nezbytného zboží všeho druhu, daní a jiných podobných protirůstových opatření.

P. Jansky 2.5.2012 7:21

vas bych si za poradce nevzal

ale doporucil bych vas jako sibylu.. pri vesteni typu "je spatne ale muze byt hur" budete mit uspech

J. Novak 2.5.2012 7:17

Dluhy se neplatí...

Marně čekám, až pan Kalousek sáhne do kešeně a začne splácet padáky jím nakoupené, či na jejichž nákupu se podílel na MO a které stále jako naprosto nevyužitelné se válí ve skladech, ani Al Kaidá je nechce pro své sebevražedné útočníky, kdy začne doplácet rozdíl mezi skutečnou a zaplacenou cenou rozkulačených armádních nedotknutelných zásob..., ono takové KDP "odkoupené" od AČR za 1.-Kč a potom prodávané v soukromém obchodě za 13 až 30 korun nebyl výhodný "kšeft", že, "uloženky" auta, Tatry apod. odkoupené za cenu šrotu, přitom v bezvadném stavu a ihned provozuschopné...

Z. Rychlý 2.5.2012 7:00

Je to opravdu bída.

Pořádný politik už snad neexistuje, ani vpravo, ani vlevo.Nakonec z moře té nekonečné bídy budem možná vděčni za kombinaci M.Zeman - prezident a V.Klaus - předseda vlády. Opoziční smluva ve druhém vydání. Ach jo.