24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Jenom ať nevyhraje Babiš...

V poslední době přibývá voleb, ve kterých voliči nehlasují pro toho, kdo jim předloží z jejich pohledu nejlákavější program, ale jejich motivací je zabránit volbě toho, kdo jim leze krkem. Říká se tomu negativní volba.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Müller 26.7.2020 20:54

Babiš protlačil zadlužení 50 000,- Kč na každého z nás. Když by nám přišly na tyto peníze složenky domů, tak by byla podpora pryč a odešel by do propadliště dějin s největší ostudou v moderních dějinách. Ale každý z jeho voličů tak nějak předpokládá, že to nakonec zaplatí někdo jiný. Vždyť tu jsou ti zloději podnikatelští, zlé banky, IT korporáty apod. Stačí na ně zakleknout a penízky se budou sypat. Takže teze o tom, že ho volí lidé méně finančně gramotní asi nebude mylná. Pocit autorky, že by smysluplný program něco vyřešil je mylný. Andrej Babiš jede na paradigmatu emocí, pořád označuje někoho, že je příčinou toho, že tu není ráj. Do nekonečna jen omílá viníky: tradiční strany, drobní podnikatelé, EU, migranti, koronavirus. Ti všichni jsou příčinou, že za ním není žádná kloudná práce. Jen dluhy a dluhy. Musíme se smířit s tím, že 30 % voličů nenávidí ty ostatní do té míry, že ignorují neschopnost této vlády, dokonce ji budou velebit. Takže zahrnutí volební matematiky je zcela na místě. Osobně už nechci žádného namachrovaného lídra, z kterého budou padat ještě větší nesmysly. Chci tam pracovitého úředníka, který bude schopen věcí promyslet a realizovat. Žádné střílení od boku a pomlouvání druhých. Klidně může být trochu nudný, ale ale ať není hloupý, hamižný a nemusíme mu posílat ročně miliardy výpalného.

V. Čermák 26.7.2020 23:48

Ale to Jméno jste nějak opomněl uvést.;-DRv;-D

I. Klepáček 26.7.2020 18:00

Istsmlouva je produkt nevzdělaných, blahobytně žijících a v důsledku toho k vlastním občanům krutých rádobymoralistů.

J. Kanioková 26.7.2020 16:08

Výzva členům vlády k zamítnutí projednávaní ratifikace Istanbulské úmluvy - Vážený pane premiére, vážení členové vlády, žádám Vás, abyste dne 27.07.2020 při projednávání bodu 824/20 „Návrh na ratifikaci Úmluvy Rady Evropy o prevenci a potírání násilí na ženách a domácího násilí (Istanbul, 11. 5. 2011)“ tento bod zamítli a ratifikaci této úmluvy dále nepostupovali do Poslanecké sněmovny.

Neoddělitelnou součástí Istanbulské úmluvy je Důvodová zpráva, která vysvětluje každý odstavec IÚ a uvádí přesné postupy, jak Úmluvu provádět. Potírání násilí na ženách a domácího násilí je v IÚ postaveno na genderové ideologii nebo také genderovém mainstreamingu, kde se v obou dokumentech tento termín vyskytuje 154krát. Tato Důvodová zpráva od Rady Evropy nebyla do dnešního dne předložena v českém jazyce! Istanbulská úmluva tedy primárně řeší implementaci genderové ideologie do národních zákonů a do Ústavy

Ratifikace Istanbulské úmluvy je dále nepřijatelná i proto, že: a) ideologicky a politicky indoktrinuje děti již v předškolním věku;

b) diskriminuje rodiče, a to jak ženy-matky, tak otce-muže tím, že jim omezuje právo na výchovu svého dítěte; c) diskriminuje muže ještě před tím, než je prokázána jejich vina ze spáchání násilí na ženě; d) zásadně zasahuje do azylové politiky;

e) a zavádí kontrolní mechanismus správného provádění smlouvy, tedy implementace genderového mainstreamingu do naší legislativy, kontrolním orgánem GREVIO.

Slovenský parlament Úmluvu zcela odmítl letos v únoru. Maďarský parlament učinil totéž letos v květnu. A v sobotu 24. 7. oznámil polský ministr spravedlnosti, generální prokurátor Zbigniew Ziobro, že vláda zahájí proces odstoupení od Istanbulské úmluvy. Argumentoval tím, že Úmluva porušuje práva rodičů, obsahuje prvky ideologické povahy a požaduje, aby se o pohlaví ve školách učilo jako o volitelném sociálním konstruktu, nikoliv jako o biologické danosti.

J. Kanioková 26.7.2020 16:13

Výzva členům vlády k zamítnutí projednávaní ratifikace Istanbulské úmluvy -

https://www.facebook.com/tradicni.rodina/posts/1020553761738259

V. Čermák 26.7.2020 19:00

Tak Zamítnutí vládou by bylo asi nejjednodušší řešení. Postoupení do Parlamentu by bylo ale také velmi zajímavé, neboť by se Ukázalo, jaké názory na IÚ mají jednotlivé strany. ;-DRv;-D

T. Zlesa 26.7.2020 10:34

Babiš mnoha lidem ukázal, že jde politiku dělat i jinak než předtím. Je zaměřený na akci, výsledek, nazývá věci pravými jmény, neřeší věci, které nemůže vyřešit, ... atd. Co bych mu vyčítal je, že někdy sklouzne k obhajování státní mašinerie i když ví, že stát v tom koná špatně. Někdy sice inicializuje nějaké kroky, aby se to napravilo, jindy to však nechá na tzv. odbornících, kteří si však nechtějí vypustit rybník a nic se nezmění. Takto to dělali i předchůdci, takže tam má prostor ke zlepšení. Potřebujeme politiky, kteří pochopí, že jdou do politiky zkrotit ten trvale otylý stát, aby sloužil. Ne, že se tam usídlí v nějaké funkci a splynou se státem, se svým úřadem a stanou se pro voliče symbolem nepřátelského státu. Druhá skupina politiků je ještě horší, ti podléhají myšlence, že když jsou zvoleni, že jim to patří a začnou vymýšlet a dělat věci, o kterých se před volbami ani nezmínili. Za peníze poplatníků.

V. Čermák 26.7.2020 13:58

R^R^

P. Staronový 26.7.2020 15:45

Bureš dělá stejnou politiku jako jeho předchůdci, jen o tom jinak kecá.

"Potřebujeme politiky, kteří pochopí, že jdou do politiky zkrotit ten trvale otylý stát, aby sloužil."

Ano, takové bych viděl moc rád, ale obávám se, že existují velmi zřídka, až skoro vůbec. Bureš si stát zkrotil tak, aby sloužil jemu. Kdo nesouhlasí, je zakleknut.

J. Kanioková 26.7.2020 15:56

1*****

V. Čermák 26.7.2020 18:26

Radostně přikyvujete panu Prokopovi, ale ten Otylý (Deep) stát už tady dávno je. Ministr nemůže vyhodit svého úředníka, soudy hážou vidle do stavby dálnic, vláda se podřizuje kdejaké blbosti, takže Babiš ani jinou politiku dělat nemůže. Můžete aspoň naznačit, co pan premiér dělá špatně, eventuelně , co by mohl dělat jinak? Tedy kromě toho, že Ekonoma Klause strčil do důchodu?...

V. Čermák 26.7.2020 18:14

Nikoliv, zakleknut je ten, kdo Neplatí Daně. Tak pozor, i vás se to týká.;-DRv;-D

I. Pávek 26.7.2020 16:03

R^ R^

I. Pávek 26.7.2020 10:28

Požár katedrály v Nantes byl žhářství. K činu se přiznal místní dobrovolník.

Tak to je poslední a definitivní kapka. Už mě nezajímá Babiš ani jiné ,,politické subjekty". Definitivně volím SPD. Toto se u nás nesmí dít. Už po prvním článku jsem se pozastavil jak může někoho napadnout ustanovit klíčníkem tak historického objektu imigranta, muslima o kterém se nic neví. Jako ti Francouzi jsou opravdu na hlavu padlí a není jim pomoci. No doufám, že alespoň chrám Svatého Víta je lépe zabezpečen.

J. Jurax 26.7.2020 11:28

No, přece nemůžete odmítnout zaměstnat někoho jako klíčníka v katolické katedrále jen proto, že je muslim! To by byla dyzgrymynace kvůli víře a to se nesmí! Kvůlivá evropským hodnotám a lidským právům!

Ovšem zaměstnat křesťana jako klíčníka v mešitě se nesmí taky, neboť by to byla urážka pravé víry, což se taky nesmí. Též kvůlivá evropským hodnotám a lidským právům! Mimoto urážku pravé víry je nezbytné smýt krví nevěřících.

P. Staronový 26.7.2020 15:47

Rwanda: 75% křesťani, 1% muslimové (Wiky). Migrant byl spíš z kmenových důvodů, Hutu nebo Tutsi. Nenaleťte na každou pitomost.

J. Kanioková 26.7.2020 16:14

K činu se přiznal dobrovolník ze Rwandy

I. Pávek 26.7.2020 10:17

Požár katedrály v Nantes byl žhářství. K činu se přiznal místní dobrovolník

J. Vlček 26.7.2020 8:59

Paní Lhotská, rozebrala jste to velice správně. R^

To hlavní se opravdu skrývá v tom, že strany, kromě vymezování se vůči Babišovi, nenabízejí žádné myšlenky, žádné vize, žádná stanoviska vůči výmyslům přicházejícím od hlavounů z EU, žádné podněty, jak se bránit všemu, co nás postupně okrádá o výdobytky zbavení se komunistické nadvlády, nic z tohoto naše strany nezajímá. Je zajímá pouze to, že vládne někdo jiný, než právě oni.

Správně poukazujete na to, že neschopnost stran zaujmout voliče je dána především jejich neschopnými předsedy a vedením těchto stran.

Pokud bude například ze strany ODS slyšet jen propagandistická hesla o tom, jak příští vládu budou sestavovat právě oni, bude se ODS pleskat na vlně nezájmu a posměchu voličů i nadále, a fialová ODS se nehne z mista. Předseda strany musí být především výborný politik, a ne pouze průměrný politruk.

V současné ODS nejsou podporovány hlasy kritizující škodlivé kroky a neschopnost EU. Přednost dostávají hlasy samozvaných neohrožených bojovníků hubou proti Rusku a Číně. V těch vidí patrně předseda Fiala skryté rezervy pro získání dávné slávy ODS.

Kdeže je doba předsedování Václava Klause. !

J. Kanioková 26.7.2020 16:20

Přesně, souhlas !

V. Malý 26.7.2020 8:08

Je to tak, lidé volí ANO, protože jinak není koho. Ostatní strany jsou buď zkompromitované a lidé už jim nevěří, nebo naivní a lidé nejsou hloupí.

V. Zadák 25.7.2020 19:39

Paní autorko, Vy nevěříte profesoru Fialovi, že bude sestavovat vládu? Vždyť to sám říkal. Jako profesor politologie v tom musí mít jasno!

J. Jurax 25.7.2020 20:38

No, musím se přiznat, že já v to taky nevěřím.

M. Hoblík 25.7.2020 15:27

Slovenský zbojník je mistrem iluze. A na to my, chudí nejen duchem, slyšíme!

J. Kouk 25.7.2020 16:02

Nic víc tam nemáte? :)) Mimochodem. Článek je pravdivý.bU v těch urážkách a přehlížení všech, co nehádají ve vašem siku. Fakt mi připomínáte bolseviky. Ti také nenáviděli šedou většinu... Babiše jsem nevolil, ale jak se říká, jednooký králem...

J. Kouk 25.7.2020 16:07

Nehádají mělo být neskakaji... Vy se považujete za chudého duchem? :)) Já za chudé duchem spoluobčany nepovažuji.. když jim nikdo nenadava, nebo nevyhrozuje, tak jsou rozumní... Mají rádi klid, mír a dobrý plat. Kalousek s pistolemi jak chtěl jít na Hrad, vypadal jak blb a šašek...

J. Jirka 25.7.2020 16:44

Prostě smrádek, ale teploučko...

V. Čermák 25.7.2020 18:46

Tak pořád lepší než smrádek, ale zima...;-D

J. Jirka 26.7.2020 10:02

To přijde, i na ten smrádek budeme s kroupou v oku vzpomínat, až budem stát nazí v ledovém průvanu. :-)

M. Panter 25.7.2020 16:12

Chudí duchem jsou líní se sami podívat na data ČSÚ 93 -19 a porovnat jednotlivá období... radějc sypou jen to, co je jim sypáno.