23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Diskuse k článku

POLITIKA: ... jen musí mít voliče

„Když se dva perou, třetí se směje,“ praví otřepaná, ale léty prověřená moudrost. I ve volbách, když v nich jdou proti sobě do ostré konfrontace dvě silné strany, třetí z toho může těžit, dají jí hlas ti, kterým se bratrovražedný souboj nezamlouvá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Mertl 30.3.2017 16:20

Buď tak

nebo jinak. Veřejnost zde se asi přikloní k tak, a ta skutečná? To se uvidí. Férovost neublíží.

A. Alda 30.3.2017 15:22

Lidovci zase na čas zmizí ze sněmovny.

Kdykoli se Lidovci s někým punktují, doplatí na to.

Ale protože momentálně jsou Lidovci ovládáni politiky, pro něž je EU více než katolicismus, je to asi dobře. Pomůže jim to vyčistit své vedení.

P. Lenc 30.3.2017 10:10

Lidovci a třetí síla?

Tento spolek politických prostitutů, ve kterém se občas vyskytne v této "křesťanské" straně člověk jako Čunek se dá pouze označit za stranu paskřivců ochotných se spojit třeba s ďáblem.A milý Gazdík a jeho také strana zaplať pán Bůh potáhne lidovce spolehlivě ke dnu.A toho si je Čunek, jeden z mála myslících v této straně velice dobře vědom.

M. Valenta 30.3.2017 13:37

Re: Lidovci a třetí síla?

Nikdy jsem je zatím nevolil, ale asi budu. Můžete mi jmenovat stranu s tak mizivým počtem afér a která se jasně vymezuje proti komunistům?

A to co nazýváte prostitucí je normální chování malé středové strany o jejíž spolupráci je zájem. To není těžké pochopit. Chce to jen trochu objektivity.

P. Maleček 30.3.2017 4:12

Ne bojovat, ale vydírat.

Ta tzv. třetí síla nechce se "silnými" stranami bojovat. Chce je udržet u moci a pak je jako ten třetí vzadu vydírat, čili získat mnohem větší podíl na moci než odpovídá volebnímu výsledku.

Což je podstatou Lidovců a Stanaři tuhle Lux-ovací taktiku kopírují. Synergický efekt těchto dvou uskupení však bourá představa mocenského dua Gazdík - Čunek. Jeden trouba v čele přibližuje partaj lidu, tj. počet volebních hlasů zvyšuje. Ale jak jsou tam dva, tak i prostý lid začne racionálně couvat podvědomě tušíc, že dva troubové v čele jsou už moc.

Tudíž úspěch této koalice odvisí od toho, zda Lidovci Čunka udrží v jeho Valašském království. Jak ho zas pustí do Prahy je s nimi konec.

F. Navrátil 30.3.2017 9:27

Re: Ne bojovat, ale vydírat.

Máte pravdu. Čunek používá selský rozum a s tím v Praze neuspěje.