18.4.2024 | Svátek má Valérie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Severa 26.4.2011 17:09

Napsal jsem to na NP již na počátku krize.

Když vyšla v tisku prvá obvinění Petr Nečas reagoval velmi rychle,  aniž by již šlo o prokázaná fakta.  Navrhoval jsem tehdy, že měl napočítat  více než do těch příslovečných deseti- ještě před prohlášeními, která drasticky snížila vyjednávací prostor. Možná, že by ten kompromis vyšel přijatelněji.

A. Reček 26.4.2011 9:16

Je vidět, že spory mezi něma jsou setrvačné.

Protože každá partaj přednostně prosazuje svůj hlavní cíl, jehož chce během této vlády prosadit.  A to je kámen úrazu v její dosud kratičké vládní činnosti.  Je nějaká tolerance mezi těmi třemi stranami?  A skutečně nikdo z pozadí jim do vládnutí nezasahuje?

M. Rejman 26.4.2011 10:47

Re: Je vidět, že spory mezi něma jsou setrvačné.

Z pozadí stranám do vládnutí zasahuje president Klaus. V první řadě naprosto nemístně podrývá autoritu premiéra Nečase; je smutné, že k tomu dochází a smutnější, že si to premiér nechá líbit. V době, kdy byl presidentem Václav Havel a premiérem Václav Klaus, to bylo nemyslytelné - Klaus by si to nikdy nenechal - správně - líbit.  President Klaus také nepochopitelně drží ochrannou ruku nad Věcmi veřejnými - i to podrývá autoritu premiéra, protože mu to ztěžuje manévrovací prostor a naopak Věcem veřejným jej zvětšuje. Premiérovu pozici také znesnadňují pozici kmotrové uvnitř ODS, kteří se obávají, že snad někdo myslí vážně boj s korupcí a dělají vše pro oslabení premiérových pozic. Tedy dalším v pozadí jsou kmotři (ať již z ODS, TOP 09 nebo ČSSD).

Je těžké očekávat, že koalice po všech těch osobních animozitách bude mít sílu je překonat  a prosadit cíle, s nimiž byla od svého vzniku spojována - některé útoky přerostly únosnou mez a je těžké na ně zapomenout. Co koalici nyní spojuje je vědomí, že v předčasných volbách by zvítězila levice; uvidíme, stačí li to na její přežití.

M. Varadinková 26.4.2011 14:42

Re: Je vidět, že spory mezi něma jsou setrvačné.

Svoji autoritu si slaboch Nečas podrývá sám svými hloupými kroky a hloupými výroky.

Prezident nedrží ochrannou ruku nad veverkami, ale nad touto vládou. Vyštvání veverek = pád vlády. A prezident se oprávněně ptal: co bude dál?

B. Rybák 28.4.2011 18:39

Souhlasím s Vámi