16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Jedno přísloví

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka 19.10.2006 23:10

rozhodně nejsem proti Američanům

Evropu tahali v minulém století z louže třikrát. První světová, druhá světová a spár bolševika - toho uzbrojil Reagan. Nemám rád nadávání na amíky, tohle by si měl každej uvědomit. Taky dělají chyby a jednotlivci taky dělají zločiny - viz i Iraq. Zaplaťpámbu, že jsou, zaplaťpámbu, že jim svět není putna. Padat na řiť zas před nima myslím nemusíme... a dělat blbečky taky ne...

Jara London 19.10.2006 23:09

Zastáncům "základny" včetně kluka modrookýho

Ještě jednou jsem si prošel informace o základně ABM v ČR, které jsou na WWW stránkách US ambasády (viz odkaz http://czech.prague.usembassy.gov/md_technical.html). Ty jednoznačně potvrzují, že nejde o součást ABM deštníku USA, ale o snahu USA vnutit NATO neúspěšný US systém protiraketové obrany (USA MD) prostřednictvím "měkkých" vazalských států ČR a/nebo Polska, nechat si ho zaplatit z peněz NATO a ztížit nebo zabránit dokončení vývoje čistě evropského systému ABM (NATO MD) . Pro znalé to jednoznačně plyne z následujících odpovědí na virtuální "otázky":

Někteří lidé si myslí, že umístění systému na obranu proti íránským raketám by bylo logičtější v Turecku nebo Řecku. Je to pravda? Po pečlivém přezkoumání se Úřad pro protiraketovou obranu rozhodl, že střední Evropa je optimálním místem pro umístění stávajícího amerického protiraketového systému na ochranu Spojených států a evropských přátel a spojenců před balistickými raketami dlouhého doletu vystřelenými z území Středního východu. V současné době diskutujeme o možném umístění protiraketového systému a radaru zachycujícímu nepřátelské střely ve střední části letu v České republice a/nebo v Polsku.

Říká se, že protiraketový systém je vlastně zamýšlen jako obranný štít proti Rusku. Je tomu tak? Americké protiraketové systémy v Evropě slouží k ochraně amerických vojsk a amerických přátel a spojenců před raketami dlouhého doletu vypálených z území Středního východu. Nejsou zamýšleny jako obrana proti ruským balistickým střelám. Malý počet protiraketových střel a geografická poloha v této části Evropy naznačují, že systém není vhodný pro obranu Spojených států před ruskými balistickými raketami.

Pokud někdo tvrdí něco jiného, je věci neznalý trumbelín. Politická reprezentace ČR stejně jako mnozí zde diskutující tak ze sebe dělají jen trapné šašky ve prospěch byznysu vlády USA, aniž tuší, o co v této věci skutečně jde.

kluk modrooky 19.10.2006 20:33

okupace casti uzemi armadou USA na vecne casy

mnichovský diktát a touha ceských politiku podrizovat se práním velmocí.

Ceské republice hrozí nejvetší ztráta suverenity od roku 1968. Vláda jedná o možnosti opet rozmístit armádu cizího státu na našem území. Základna nemá za úkol chránit vzdušný prostor Ceské republiky, ale výlucne prostor Spojených státu amerických. Nejedná se o základnu NATO, ale pouze americkou základnu. Cechy se stanou územím, na které by byl veden první úder. Ceská republika ztratí kontrolu nad cástí svého území, kam nebude ceským civilistum ani vojákum povolen vstup. Na základne budou zamestnáni pouze americtí obcané. Umístením základny markantne vzrostou bezpecnostní rizika našeho státu (terorismus) a bude treba desítek až stovek milionu korun na jejich pokrytí.

http://www.blisty.cz/2006/8/11/art29773

Evidentně 19.10.2006 20:51

Re: okupace casti uzemi armadou USA na vecne casy

Ano, Blicí listy a jejich team i s Kavanem, už chodili neochvějně protestovat proti "Reaganovým raketám" a již tehdy věděli, že je lépe být rudý než mrtvý. Copak se jim asi bude rýmovat na Lépe být muslim ...

kluk modrooky 19.10.2006 20:30

ano mate pravdu. Slusni lide zustali v KSC a karieristi a prevlekaci kabatu jako tlustik jsou v ODS

ano, ano

Hans 19.10.2006 20:05

Blb na entou.

"Komunisté jsou proti a slušní lidé tudíž musí nutně být pro."

Neznám pana Beneše, ale tahle věta mluví za všechno. Blb, a ještě k tomu fanatický, na entou.

Auiam 19.10.2006 21:27

Mýlíte se. Jan Beneš je příčetný a normální.

Dokonce není vyloučeno, že má i smysl pro humor. V dané problematice vychází z premisy, že mezi komunisty se koncentrují tzv. lidé zvláštního ražení, z čehož vyplývá jejich životní postoj. Komunisté taktéž investují značné úsilí do plánování vzdálen budoucnosti, ovládnutí ostatních a do propagandy. Jsme-li na pochybách, co je vlastně dobré v konkrétním případě, popř. nemáme-li k dispozici dostatek informací pro kvalifikované posouzení situace, stačí se zaposlouchat do plků komunistů a učinit opak. Empirie tvrdí, že zpravidla neučiníme chybu.  

vosatko 19.10.2006 17:47

#

V kazde populaci najdete psychopaty a sadisty.Smerodatne je, ze stanou pred soudem a dokonce jim hrozi trest smrti.Vite vy vubec , co delali vojaci SSSR v Afganistanu?No, Afganci meli taky sve speciality. Jaderne zbrane nemaji jen Americane. Mne spis jima hruza, ze se dostanou do rukou rudych ci nabozenskych fanatiku, kterym je silenej rudej Kim rad proda.

www racek 19.10.2006 18:00

Re: #

vosátko, tahle základná není určena k obraně evropy ani nás. takže co?

poznamecka 19.10.2006 18:26

Re: Re: #

zakladna bude obsahovat prvky zajistujici obranu proti posledni casti letu, krizujicim strelam, letadlum atd.  to vse lze dohodnout, jak byste vedel, kdybyste nebyl azalepeni antiamerikanista se slektivnim vnimanim reality. Nas muze pred strelami z Iranu efektivne chranit napriklad zakladna v Turecku, otazka je jestli se rozhodneme zaclenit se do toho desniku nebo ne, coz se tu take mnohokrat zminovalo, takze nelzete prosim.

Evidentně 19.10.2006 18:27

Re: Re: #

Lituji, ale plk. Prosím otevřte si stránky U.S. Embassy Prague a raščte si dát tu práci a přečíst cosi informací.

jirka 19.10.2006 16:10

sajrajti

Je naprosto zřejmé, že Íránci a Korejci severní jsou sajrajti. Židi brání svou existenci a ne vždycky dělají všechno košér... Co se týče základny USA u nás, je zcela evidentní, že nemá a nemůže bránit také nás. Jde tedy o to, co nám Američané na oplátku nabídnou. Peníze? Jinou základnu jinde, která bude bránit nás?

Evidentní 19.10.2006 17:43

Re: sajrajti

Evidentní z čeho ,

jirka 19.10.2006 23:03

Re: Re: Re: sajrajti

je to zřejmé z toho, že žádná taková základna nemůže bránit místo, na kterém stojí, neb rakety se sestřelují na vzestupné dráze letu. naopak není zcela vyloučen dopad sestřelených trosek na naše území. no nechci tím říct, že bych byl přímo proti základně... otázka zní co za to... alespoň ta pokakaná víza ? :-)

mira 19.10.2006 13:44

Jsem pro.

Severní Korea může některé své rakety či 'komponenty'- dospěje-li v jejich vývoji na patřičný stupeň - prodat KOMUKOLI, kdo zaplatí (o co jiného myslíte, že tady kromě vydírání jde?). Tudíž místo jejich lokalizace nemusí být Dálný, ale třeba Blízký Východ. Netřeba být Einstein, aby se člověk domákl, že potenciálních cílů v celé Evropě je za takovéto situace nepřeberně a patřičná prevence je jistě na místě. O tom, že SK není jediný vážný zdroj nestability a problémů také není třeba hovořit. A jestli někdo tvrdí, že zaorálkovským (tedy zcela mimořádně pitomým) appeasementem něco dokáže, nechť předloží JEDINÝ historický příklad, kterým tento nesmysl doloží.

www racek 19.10.2006 17:59

Re: Jsem pro.

jak je známo, což sis vážený dosud nepovšiml, tahle základna není určena k obraně evropy ani nás . není to možné z principu. takže k čemu nám je?

poznamecka 19.10.2006 18:27

Re: Re: Jsem pro.

ne "jak je znamo", ale jak jsou nekteri mylne presvedceni.

Sch.glosátor 19.10.2006 13:23

Vysvětlí mi někdo, k čemu by byla protiraketová základna v Česku chránící USA

před raketami KLDR ? Pokud vím, tak balistická dráha přes Evropu mi připadá jako šťourat se pravou rukou v levém uchu....

h 19.10.2006 18:49

Re: Vysvětlí mi někdo, k čemu by byla protiraketová základna v Česku chránící USA

No mozna ma CIA nepresne mapy.

třetí 19.10.2006 13:14

Podle pana Beneše.

Podle pana Beneše bude mír a demokracie tehdy, až budou mít Američané na celém světě základny a nikdo jiný než ony nebude mít jaderné zbraně. Zaslepenost, pane Beneši, to je to, co z vás mluví. Co říkáte na dnes uveřejněnou zprávu, že nositelé demokracie, američtí vojáci, znásilnili čtrnáctiletou iráckou dívku a  poté ji zavraždili spolu s rodiči a pětiletou sestrou. Jaký názor z vás vypadne. Žádný. Raději se budete vrtat v pitomostech. Tedy, co vy na to, že Mohyla míru bude co nevidět  zbourána a namísto ní bude o míru vypovídat americký radar ??  

Sch.glosátor 19.10.2006 13:25

To byla "technická závada".

U Homo non sapiens militaris nepříliš vzácná. Jediným rozumným opatřením by bylo vydat viníky Iráčanům k exemplárnímu potrestání.

Xaver X.X. 19.10.2006 13:27

Fajn, co navrhujete?

Mimochodem, pojem nositelé demokracie, američtí vojáci mi zní hodně podobně jako humanitární bobardování. Myslím že to byl právě demokratický systém, který umožnil jejich odhalení a potrestání. Kolik toho potrestala Al Kajda? Co navrhujete lepšího?

h 19.10.2006 18:58

Re: Fajn, co navrhujete?

Tak ackoli potrestani je myslim silne slovo, tak odhaleni je dik demokratickemu systemu nesporne.

No, ale nakonec kdyby se na iran tolik netlacilo, tak by ahmanedizan ztratil podporu. Ony jsou ty zpravy jez ovlivnuji vetsinovy pohled trochu divne. Koleguv znamy studoval perstinu v Teheranu, a tak nejak nezaregistroval "poboureni celeho muslimskeho sveta" z papezova vyjadreni.

čtenář 19.10.2006 13:12

Slušní lidé se ještě neozvali

Ani prostí Rusové se natají spokojeností, že Putin má Evropu na háku, že nemusí vůbec vést válku, ale že stačí, aby přehradit ruslo a Evropa zamňorznět. Co je Putin zač, se ukáže relativně brzo, až bude dle jejich ústavy muset opustit prezidentský úřad. Vsadím se, že vymyslí nějakou fintu. Naše snaha přimknout se co nejblíže antiamerické EU, aby nás ochránila před ruským imperializmem, je dojemně blboučká, ale v lidu zabírá, viz některé "lidové" reakce na zřízení US základny na našem území. Před Mnichovem jsme se taky přimkli k Evropě. Ani malé dítě si už podruhé nesáhne na horkou plotnu. Voliči v demokratických zemích zdá se, že ano.

Xaver X.X. 19.10.2006 13:23

Pokud nevidíte rozdíl mezi situací v Evropě před II.WW a teď,

není vám pomoci. A tím neříkám, že teď je vše ideální. Co byste navrhoval? Pryč z NATO, pryč z EU a suverénně nedráždit ruského medvěda a počkat si, až nás jako samostané sousto schlamstne?

čtenář 20.10.2006 8:58

Re: Pokud nevidíte rozdíl mezi situací v Evropě před II.WW a teď,

Mýlíte se, situace je spíš analogická době po 1945, nikoliv před válkou. Naši obranu je třeba opřít o síť US základen, které by pod jakoukoliv záminkou bylo potřeba vybudovat v bývalé Východní Evropě včetně Pobaltí. Ta by nás ochránila před ruským imperializmem, stejně tak, jako překazila Stalinovy poválečné plány dojít až k atlantickému pobřeží. Přímá americká účast není v protikladu s členstvím v NATO, stejně jako nebyla v NSR. Členství v EU zrevidovat tak, abychom se nemohli nakazit jejím současným sebedestruktivním antiamerikanizmem, který se tam momentálně kvete. Dále se zbavit závislosti na ruské (a arabské) ropě a plynu, tj. dobudovat Temelin a postavit ještě nejméně jednu atomovou elektrárnu stejného kalibru. Uhelné elektrárny už neobnovovat, ale uhlí využít v moderním hydrogenačním závodě, jako býval v Záluží, k výrobě benzinu a olejů. Když to dokázala Jižní Afrika, půjde to tady taky. Zahájit výzkumný program rychlých reaktorů a přepracovacího procesu vyhořelého paliva a zároveň na našem území vybudovat několik co nejrozsáhlejších skladů vyhořelého paliva z konvenčních atomových elekráren a naplnit je vyhořelým palivem i dováženým ze zahraničí, aby později bylo k dispozici palivo pro rychlé reaktory.

Pegas 19.10.2006 17:21

Re: Slušní lidé se ještě neozvali

R^!

třida 19.10.2006 13:03

třida

važeny  pane  pravě  se divame na  vaše  stranky  děkuji  za  lněni  hodiny  moc  vam  dekujem 

ty  schranky  vypadaji  velmi  dobře  až  tedy  na  obrazky   nahych   žen  děkuji   za  pochopeni 

antonin novak 19.10.2006 13:00

antoniček

ja  se  vam  vede??

jak  se  vam  libi politika???

moc  mě  to  zajima.