20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Jednat s Andrejem Babišem o vládě?

Situace je jasná. Pan prezident prohlásil, že nikdy, opakuji NIKDY, nevypíše nové volby. Pan prezident také dopředu prohlásil, že druhý pokus o vyjádření důvěry vládě dává Andreji Babišovi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Klíma 17.1.2018 19:14

Legrační. Lúzři voleb si diktují podmínky 🦍...

Z. Rychlý 17.1.2018 21:41

Re: Legrační. Lúzři voleb si diktují podmínky 🦍...

ODS jsou volební lúzři?? Co jsou teda potom vaši komančové a sosani? Popište, přehánějte!

M. Pesat 17.1.2018 13:42

tezko hadat, soudruzi

tezko hadat, soudruzi, co upecou socani na svem sjezdu, co se tyka modrobolsanu, pokud nedojde k palacovemu prevratu, tak bych rekl, ze volbou soudruha "suchara" Fialy generalnim tajemnikem si +/- podepsali navrat ke starym "zlatym" casum soudruha "cisteho" Necase, staci mrknout koho zvolili do uzsiho vedeni=stare "osvedcene" loutkovodice. Faktem je, ze soudruzi politici z vlady/koalice jsou medialne daleko vice viditelni, takze maji vyrazne vetsi sanci prodat volicum/obcanum pripadne uspechy vlady. Snad pul roku zpet jsem v radiu slysel mluvit nejakeho socana, tusim nejaky clovek z asociace sportu nebo tak nejak. To bych rekl, ze je soudruh co by dokazal medialne prodat obraz socanu tak aby se v koalici neztratili. Stejne tak si myslim, ze modrobolsevici se soudruhemKlausem jr. by hrali v koalici dustojnou roli a zrejmne i soudruzi Pirati. Soudruzi modrobolsani a Pirati snad maji s Babisovci nejvetsi prunik programu.

Cest :-)

J. Kulheim 17.1.2018 14:11

Re: tezko hadat, soudruzi

Plácáte páté přes deváté. Vy nejste voičem ODS, tak nic v této straně nezměníte. Starejte se stranu kterou jste volil.

Já jsem volič ODS. Podle vyjadřování si myslím, že jste voličem KSČM. Co udělala starna, kterou jste volil, dobrého pro řešení věcí veřejných? Čím jste přispěl vy? Známkovat, krizovat umíte dobře. Jenom práce vám smrdí.

Š. Hašek 17.1.2018 14:42

Re: tezko hadat, soudruzi

Pane Kulheime,

chcete doručit výkaz mých volebních lístků "od dob Klause"? Krom posledních, nebojte se, ani ANO/SPD.

Přesto si dovoluji tvrdit, že Fiala je další hrobař ODS (v delším časovém horizontu). Politolog a politik se totiž neliší jen několika písmenky. Zkráceno. Pomohlo by, kdyby Václav Klaus ml. dostal 150 000 preferenčních hlasů? Ten možná zachrání, co se dá. Má čas. Doufám, že předběhne Udženiju, myslím to vážně.

J. Kulheim 17.1.2018 15:00

Re: tezko hadat, soudruzi

Já nikomu nevyčítám koho volí. Já jsem stále voličem ODS i když se mi také mnohé nelíbí. Politika je těžké řemeslo. Na poliky kde jaký nýmand nadává, ale bez nich se demokracie neobejde. V zastupitelské demokracii je nutné sestavovat koalice a dělat kompromysy. Žádná strana nemůže předpokládat. že splní všechno co má v předvolebním programu.

ODS byla hlavním tahounem přechodu socialistického dirigistického hospodářství. Zasloužila o vznik demokratického politického systému a přechodu na tržní systém. Politika se nedá dělat metodou pokus omyl. Krizovat lze mnohé. Která strana udělala pro transformaci ekonomiky víc.

J. Karlík 17.1.2018 16:10

Re: tezko hadat, soudruzi

Kompromysy, to jsou krisy.

Š. Hašek 17.1.2018 17:45

Re: tezko hadat, soudruzi

Zde souhlas, ODS táhla. Táhnout je nevděčná role.

S. Ševeček 17.1.2018 13:36

Nejlepší pro trpaslíka je začít vyjednávání

s nedemokratem obviněními, osočováním, hanobením a předběžnými podmínkami.

Blahopřeji k výsledku, Fuksa.

P. Klíma 17.1.2018 19:15

Hihi 😂😂😂

K. Luboš 17.1.2018 13:24

Pan autor jaksi apriori...

...předpokládá, že AB bude jednat s „demokratickými stranami“. Ale proč by to, proboha, dělal, vždyť mu Okamura s komunisty úplně stačí.

J. Chaloupka 17.1.2018 12:39

A koalice se odrovnala sama, když

Sobotka neuměl využít schopností Babiše vybírat daně a nedokázal prodat to, co koalice dokázala. Uměl jen podal ne-demisi a pak Babiše vyštvat, aby měl více času na kampaň.

J. Kulheim 17.1.2018 14:14

Re: A koalice se odrovnala sama, když

Co udělala Sobotkova vláda v průběhu svého vládnutí? Čím by se mohli pochlubit?

J. Chaloupka 17.1.2018 12:36

Ano, jednat. Ale to by musel ODS šéfovat někdo

zkušenější a ne ten žvanil Fiala.

M. Pesat 17.1.2018 11:13

jak pise soudruh Sedalk

jak pise soudruh Sedlak:"Dporučuji se podívat na nedělního Moravce s předsedou senátu Štěchem. Jeho popis situace by se dal sekat do kamene. Jeho politické postoje jsou mi zcela cizí, ale velmi dobře vystihl hlavní problém Andreje Babiše. A tím není nějaký čapák. Tím jeho naprostá bezzásadovost a bezcharakternost kterou vždy projevoval a bylo jedno, zda je to v byznysu nebo politice. Je takový odjakživa dle vyjádření lidí, kteří ho znají 30, 40 let. Mění názory častěji než ponožky. Dohody padají tou sekundou, kdy může vše strhnout na sebe."

Slepy/zaslepeni jste soudruzi elektrarensti, jak rika to slovenske prislovi: co baba chcela to aj videla/slysela. Klidne si muzeme vzit ty "zasadove" bobanky z tech tzv. tradicnich "demokratickych" stran, takovy soudruh Kalousek=uplny "vzor" zasadovosti, soudruh panbickar "cisty" Necas, soudruh Klaus starsi, co vsem rikal ze dotovane/regulovane bydleni neni pravicove, aby ihned kyvnul na mestsky byt 5+1 s regulovanym najemnym, ktery byl pretim komplet rekonstruovan na naklady mesta, ten zasadovy soudruh modrobolsan z Kolina, co prohlasoval cirkevni restituce, pravomocne odsouzeny za korupci. "Zasadovy" soudruh Chovanec, co se zasadove zucastnil lanskeho puce aby nasledne sve spoluspiklence napraskal, a takto bych mohl ty "zasadove soudruhy" vyjmenovavat one by one, ze vsech tradicnich "demokratickych" stran.

Cest :-)

J. Kulheim 17.1.2018 14:19

Re: jak pise soudruh Sedalk

Podle vašeho příspěvku jsou všichni blbci, jenom vy se svou chytrostí vyronáte dvou dennímu teleti.

Š. Hašek 17.1.2018 14:44

Re: jak pise soudruh Sedalk

Vsadím dobrou láhev ....... pokud něco popsal Štěch, tak skutečnost bude o 180 st. jinde.

K. Vyšata 17.1.2018 10:44

Senátor za ODS celkem logicky vznáší

nepřekročitelné požadavky. Musíme jedno pochopit, dlouho měli pod sebou právě ty resorty o které chtějí ANO obrat a velmi dobře ví, jak se s takovými posty nakládat. Všichni jsme v přímém přenosu sledovali 25 let jak se taková ministerstva řídí. Jeden z důvodů proč jsme tam, kde jsme. Proto logika senátora je jasná, ty ministerstva nesmí mít ANO a musí být zákonitě v rukou těch, co s nimi umí zacházet. Už jednou ODS připustila Johna do ministerstva vnitra a od té doby se to s nimi sype. Někdy do pečlivě utkané vlivové sítě stačí hodit hloupost z jiné strany a násleky vidíme. I ten ODSkou proklínaný Babiš je výsledkem neschopnosti ODS, neuhlídat Pospíšila a nechat ho instalovat nezávislého Zemana do funkce nejvyššího státního zástupce bylo (společně s Lessym) odblokováno před veřejností jak se vládlo. Bylo by podivem, kdyby se Babiš neobjevil.....

P. Lenc 17.1.2018 10:52

Re: Senátor za ODS celkem logicky vznáší

Jo a za včerejší sněhovou kalamitu může také ODS.Ještě že ty jiné strany jsou proti ODS "křišťálově čisté".Nějak vám ušlo, jak dlouho je ODS mimo hru a kdo doslova Babiše instaloval.Ale to přece nebude pravda, že? Lidé jako vy pokud by ODS neexistovala, tak by jste si ji musely vymyslet.

P. Lenc 17.1.2018 10:56

Re: Senátor za ODS celkem logicky vznáší

Museli..

K. Vyšata 17.1.2018 11:04

Re: Senátor za ODS celkem logicky vznáší

No, asi jste si nevšiml o čem je článek senátora. Tak si ho nejlépe třikrát ještě přelouskněte a možná Vám dojde o čem je moje reakce.

P. Lenc 17.1.2018 11:42

Re: Senátor za ODS celkem logicky vznáší

Já reaguji na váš šplecht o ODS.Holt ta ODS je pro vás nepřítel číslo jedna a s tím nic nenadělám.

J. Chaloupka 17.1.2018 12:44

Naopak, ODS je názorově nejbližší, ale

jen program nestačí. Musíte mít alespoň jistou důvěru v lidi, kteří jsou za tím programem, že je dokážou uskutečnit. A to bohužel s Fialou a ostatními půjde těžko. Takže ano, Babiš není "pan čistý" (nenechá sebou vorat sekretářkou), ale věříme, že něco dokáže. Ostatně jestli ve státním rozpočtu dokáže alespoň trochu pořádek, tak si těch pár miliard zaslouží. ODS a její kmotři nás stáli víc.

J. Kulheim 17.1.2018 14:44

Re: Naopak, ODS je názorově nejbližší, ale

"ODS a její kmotři nás stáli víc."

Kolik vás stáli?

"...ak si těch pár miliard zaslouží."

Co dobrého pan Babiš udělal, že si zaslouží pár miliard?

J. Kulheim 17.1.2018 14:29

Re: Senátor za ODS celkem logicky vznáší

Na to co jste napsal se těžko reaguje. Je to snůška nesmylů, lží a polopravd.

Každá strana, která půjde s panem Babišem do vlády musí požadovat mnisterstvo vnitra, financí a spravedlnosti. Pokud tak neučiní, tak je její konec. Zbytek je blábol. Uznáte, že při nejlepší vůli se na blábolení nedá reagovat.

F. Kusák 17.1.2018 12:32

Re: Senátor za ODS celkem logicky vznáší

Pane Lenci, já Vám ODS neberu, koneckonců ani nemohu, léta jsem ji volil. Bohužel, v určité době se pro mne stala nevolitelnou z mnoha důvodů. A když jsem nyní viděl, jak pan Fiala má znovu před sebou to čtecí zařízení (podobně jako při sjezdu republikánské strany v USA) jako v dobách největší "slávy", položil jsem si otázku, co se vlastně v té straně změnilo, tedy krom výsledku voleb.

Nevím, ale mám takový problém, z kandidátů na prezidenta mně nevyhovuje žádný a z partají taky. Chtěl bych normální pravicovou stranu složenou z normálních politiků, kde budou občas nějaké osobnosti. Takovou nevidím. Jestli Vy ano, tak mně poraďte. A nemyslím to ironicky.

I. Schlägel 17.1.2018 12:36

Re: Senátor za ODS celkem logicky vznáší

Je v ČR dostatek normálních občanů? Soudím, že nikoliv. A pokud tu jsou, neženou se do politiky. Asi se oba načekáme.

P. Lenc 17.1.2018 13:36

Re: Senátor za ODS celkem logicky vznáší

Pane Kusáku opravdu váš názor beru.A ano.Pokud čtete mé příspěvky tak znáte můj názor na prof.Fialu.Nelze mu upřít to, co pro ODS udělal, na druhou stranu jeho profesorský přístup mnohé odrazuje.Jenže ODS, dá-li se to tak říct postává z trosek a bude ještě nějakou dobu trvat než se do čela dostanou lidé jako je mladý Klaus nebo Černochová.Samozřejmně se mně některé věci nelibí, ale to je normální.Neznám stranu, která by nebyla odlitkem jisté části občanského spektra, podle naší společnosti vypadá i naše politická scéna.A nebuďme naivní, tak tomu bylo vždy a moc lepší to nikdy nebude.Ideální politik je tak ideální jako je ideální jeho volič.A já přece jenom vidím v ODS snahu o nápravu i když si od některých lidí vysloužím nadávky.

J. Kulheim 17.1.2018 14:41

Re: Senátor za ODS celkem logicky vznáší

Já vás chápu. Pan Fiala j alespoň slušný a chytrý člověk. Neslašel jsem, že by kritizoval někoho kdo jeho úrovně nedosahuje. Každý nemůže být vysokolský profesor. Na světě jsou i všelijaká hovada, která mají potřebu rozhazovat hnůj na slušné lidi.

B. Rameš 17.1.2018 11:15

Re: Senátor za ODS celkem logicky vznáší

netuším, "jak se s takovými posty nakládat", ale čuju za tím nějaký nemravný a poněkud oslizlý kontakt se zaměstnanci České Pošty. To by bylo těm ódéesákům podobný!

P.S. Pro třetinovou menšinu - to je ironie.

P.P.S. Třetinovou menšinou nemyslím voliče ANO, ale ty, kteří ironii nechápou.

P.P.P.S. Což do jisté míry mohou být spojité nádoby.