28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Jediné slovo, a hned je tu kampaň

Ani ve snu by mě nenapadlo, že se jednou octnu ve společné názorové množině po boku vážených pánů Kalouska, Fialy, Pospíšila, Farského, Bělobrádka, Výborného usw., či domácích ´inostranců´ Rakušana, Němcové i Udženijaové (cizí ženská jména máme přechylovat, jak nás nabádají znalci češtiny z České televize), natož ve společnosti té proradné prolhané lišky zrzavé z pražských náměstí a plání.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Halašta 29.7.2019 23:49

Jak řídil Agrofert!

Jenže když začal řídit Agrofert, tak nebyl jeho. A řídil ho tak "dobře", až o něj jeho majitel přišel.

Pane Macků, chcete takle přijít i o stát?

L. Severa 29.7.2019 14:31

Stát lze také řídit tak,

aby moje firma prosperovala. Majitel firmy má zájem dosáhnout co největších zisků, někdy i všemi prostředky. Premiér(vláda) má, kromě řízení země, vytvářet optimální podmínky pro ty firmy ( samozřejmě je to naprosto ovlivněné mezinárodní ekonomií).

J. Lepka 29.7.2019 13:31

Znáte Shakespeara milý autore?

Doporučuji zvláště Mnoho povyku pro nic.

M. Bílý 29.7.2019 13:13

Stát nelze řídit jako firmu. Pročtěte si teorii systémů ....

....nebo alespoň Systémovou analýzu a systémů. Jde o systémy různého stupně.

M. Bílý 29.7.2019 13:46

Re: OMLOUVÁM SE

Správně má být SYSTÉMOVOU ANALÝZU A SYNTÉZU. To víte 93 let.

K. Loucký 29.7.2019 12:02

Autor argumentuje

proti výsledkům a činům (které ho navíc "nezajímají") rozborem Babišových textů a "idejí".

To je mlácení prázdné slámy - a pro čtenáře NP, který očekával smysluplný text, navíc ještě ztráta času.

L. Zach 29.7.2019 10:43

Já znám taky pár, staletími prověřených, mouder:

"Strom poznáte po ovoci"

"Rozhodují činy, nikoliv slova."

Premiér ČR (ať už je to kdokoliv) republiku nevybudoval jako ten, kdo vybudoval svou rodinnou firmu. On je tu jen správce na 4 roky, kterého si najali (a také ho platí) občané této země - včetně těch, kteří by ho už nejraději vyměnili. Například proto, že - minimálně - jednoho člověka, který skutečně vybudoval svou rodinnou firmu od nuly, svými postupy připravil o život. ### https://neovlivni.cz/projekt-ukradene-duse-dil-treti-rytir-z-melnika/

A místo aby jeho vláda řešila strategické záležitosti pro budoucnost země (např. sucho a nedostatek pitné vody, dlouhodobě neudržitelný důchodový systém, podporu vědy, výzkumu a zaostávání českého průmyslu za světovou špičkou v 21.století, vzdělávací systém a efektivní řešení nedostatku učitelů chápajících nutnost proměny školství z dob Marie Terezie do 21.století - doby Googlu, Facebooku, fake news, lživých řetězových emailů a "výhodných" mimobankovnich půjček) řeší premiérovy kauzy a uplácí voliče z našich daní (např. 3,25 miliardy za 8 měsíců za slevy na jízdném). ### https://www.irozhlas.cz/ekonomika/aplikace-babisovy-slevy-jizdne-doprava-studenti-duchodci_1907110832_pek

M. Rozbořil 29.7.2019 11:29

Re:

Tak tohle jste trefil, ten druhý odstavec bych tesal do kamene postaveného ve vestibulu Strakovky.

M. Šejna 29.7.2019 11:36

pane Zachu

vláda premiérovy kauzy neřeší. Nemá to zapotřebí. Premiérovy kauzy řeší intenzivně opozice, pravdolásková média a milionchlívků.

Teď výjimečně vládní ČSSD si hraje na opozici a společně milionchlívkami řeší ministra kultury. To je ten ministr, na kterém nejspíš stojí a padá blahobyt této země.

Mám pocit, že tím Vaším textem jste vystřelil do vlastního opozičního hnízda.

J. Lepka 29.7.2019 13:18

Re: pane Zachu

Zase jste šlápl do vlastního výkalu, milý Šejno. Už jste viděl jak zaměstnanci radí šéfovi jak má řídit firmu?

J. Krásenský 29.7.2019 14:02

"Už jste viděl jak zaměstnanci radí šéfovi"

"jak má řídit firmu?" Běžně se to nazývá "Porada". A děje se tak minimálně jednou za týden. To ovšem neznamená, že bych horoval za burešovo vyjádření. Ekonomicky ano. Stát by měl být ekonomicky řízený jako firma, kterou předá nástupcům bez vážných potíží s dobrou perspektivou vývoje. Ale ekonomika také není vše. Nejen chlebem živ je člověk.

A. Nový 29.7.2019 13:32

Re: pane Zachu

Není nad pocity experta Šejny na všechno. Ekonomie (daně, systém vratné lahve). Prezidentovo neodvolání a jmenování ministra (expert Šejna: právníci na ústavu jsou debilové, neb mají jiný názor než Šejna). Jediný Expert na klimatologii? Kdo jiný než Šejna. tedy aspoň tady na psu. atd :-))

Bývalý zažraný socan, dnes za koblihu fanatický ANOnista. Holt, krysy utíkají z potápějící se lodi první.

J. Ganaur 29.7.2019 21:42

Re: pane Zachu

Dík, napsal jste to i za mne.

K. Salajka 29.7.2019 10:40

Proti

Zemanovi a Klausovi je Babiš polyglot. Všechny moderní demokracie řídí plutokrati ze zákulisí, jen u nás je premiér přímo v sedle. Když se ale ponoříte do životopisu Macrona, zjistíte, že nic než velké bankovní operace a plamenné proslovy nedělal.

M. Mikulec 29.7.2019 11:02

Re: Proti

Chtěl jste napsat "proti Zemanovi" asi...Klaus jezdí po světě bez tlumočníka a přednáší. Tohle bylo strašidlo: 1,5 minuty posluchačova utrpení https://www.youtube.com/watch?v=K13njP5RdXw

J. Hála 29.7.2019 11:15

Re: Proti

Tím jste chtěl říci, že krom rodné slovenštiny mluví Babiš i česky předpokládám? :-D

M. Šejna 29.7.2019 11:40

pokud předpokládáte...

pokud předpokládáte, že angličtina, němčina, francouzština a ruština jsou jen nářečími češtiny nebo slovenštiny, pak předpokládáte o Babišovi správně.

J. Lepka 29.7.2019 13:27

Re: pokud předpokládáte...

Bohužel ani dokonalá znalost několika světových jazyků nezaručuje existenci schopnosti řídit efektivně stát, ať už jakkoliv veliký. Edvard Beneš budiž vám typickým příkladem.

K. Salajka 29.7.2019 12:42

Re: Proti

Zanděte si na jih, a nechte si zehřít ten klobás. Neuvařijó Vám leda motýle. Zkoušel jste mluvit na Slovensku zdejší řečí? Já ano. Ve skutečnosti je i v tomhle docela dobrý.

B. Rameš 29.7.2019 10:28

Sorry jako

ale to je nesmysl. Moderní stát opravdu, ale opravdu není neolitické kmenové společenství a nedá, ale opravdu nedá se tak řídit. Čímž nenamítám ničeho proti neolitickým kmenům nebo proti rodinným firmám - oboje může velmi dobře fungovat, ale jen proto, že lidé se osobně nebo maximálně přes jednoho znají, každý člen má odpovědnost za ostatní a pokud ji nenaplní, ví, že mu to jen tak neprojde. To v milionovém společenství opravdu nefunguje, to věděli již ti profláklí staří Řekové.

P.S. Pokud by někdo A.B. navrhl, aby řídil Agrofert jako rodinnou firmu, asi by se jen tak nezastavil...

J. Anděl 29.7.2019 10:04

mně to přijde stejný

Já nevím, já tam žádnou velkou změnu při použití formulace rodinná firma nevidím. Firmu je třeba řídit. Stát je třeba spravovat a řídit co nejméně, občan nechce být řízen. Ve firmě je nějaký podnikatelský záměr něco vybudovat, to je záměr té rodiny. Cílem státu je tvořit rámec, ve kterém si tvoří a podnikají lidé sami dle vlastního uvážení.

Ano, spousta, možná většina politiků jde do politiky řídit. Tak to pak vypadá, různé dotace, pobídky, speciální zákony a daně na jedno použití a vůbec další a další záplava zákonů. Ale mně to neimponuje a Babiš mi není o nic sympatičtější ani jako tatínek rodinné firmy.

P. Lenc 29.7.2019 9:48

Co bude pane autore

příště?Baťa reinkarnovaný do Babiše?

M. Vondráček 29.7.2019 9:33

pracuje 18 hodin denně ??

To může mít několik důvodů. Buď svou funkci nezvládá , když ho to stojí tolik času, nebo patří do kategorie lidí, kterým se vyplatí zaplatit , aby nic nedělali.

L. Zach 29.7.2019 10:04

@Vondraček

To přesně říkával můj "pracovní mentor". "Když někdo pracuje daleko více, než je obvyklý průměr, ### buď svou práci de-facto nezvládá ### anebo si ji nedokáže dobře rozvrhnout ### anebo chybně stanovuje priority."

Člověk, který má čas na relaxaci, odpočinek a mimopracovní aktivity si zcela jistě počíná rozumněji než ten, který se ještě i chlubí, že pracuje 12/16/18 hodin denně.

„Workoholici nejsou dobří podřízení, nadřízení, ani šéfové. Stanovují tempo, které je neudržitelné nebo neakceptovatelné pro zbytek týmu... Člověk skutečně závislý na práci má pocit, že je vše v pořádku a nechce měnit sám sebe, ale své okolí,“ ### https://plus.rozhlas.cz/sportovcum-taky-nepodsouvame-ze-jsou-sportoholici-chci-mit-vysledky-rika-o-svem-7949123

J. Jurax 29.7.2019 12:51

Zapomněl jste, že dotyčného může práce taky bavit. Což je po mém soudu docela častý případ.

F. Houžňák 29.7.2019 9:07

Jenom technická, "Who does nothing, nothing spoil"

je nějaká hotentotština, anglicky je to "Who does nothing, spoils nothing". A tuto frázi angličtina nepoužívá, nachází se jenom v anglických textech Čechů a starých Němců. Anglický ekvivalent je "He who makes no mistakes, makes nothing".

L. Zach 29.7.2019 10:45

Díky, dobré vědět...

J. Svoboda 29.7.2019 8:55

Víc než slovní nuance ukazují výsledky práce.

A ty dle slov premiéra Babiše jsou "Čím víc peněz pumpujeme, tím víc jsou lidé nespokojení".

To není nic o rodinné firmě a ani v "O čem sním, když náhodou bdím" o tomhle není ani slovo.

Pokud na tohle musí Babiš makat 18 hodin deně, pak to spíš svědčí o jeho neschopnosti, než o omylu jeho oponentů, jak se snažíte podsunout, autore.

Pěkný den.