20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Je třeba zabít Babiše

Těm, co hned nepochopí, sděluji, že nejde o výzvu k fyzické likvidaci ministra financí, ale parafrázi na známý film.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kostelanský 7.5.2017 11:56

Kto chce psa biť, palicu /hůl/ si nájde

Sobotka doplatil na to, že v politike preferuje svoje osobné záujmy. Jeho volebné obdobie bolo hlavne o tom, aby si v Bruseli nikoho nepohneval, aby si tam všimli, aký je "proeurópsky". Dôvod je logický - ak ho z Bruselu "pozvú" pracovať tam, tam bude pekne finančne zabezpečený, a to až do smrti. Aj Sobotka je len človek, má svoju rodinu, a nevyzerá na to, že by mohol robiť úspešný biznis po skončení politiky.

Českí voliči sú však - už len kvôli histórii - veľmi skeptickí k takémuto strkaniu sa do zadnice zahraničných pánov. Až priveľmi to pripomína Rakúsko-Uhorsko a potom komunistickú RVHP. Takže pokles preferencií ČSSD je úplne samozrejmý.

A tak Sobotka musel nájsť nejakého vonkajšieho nepriateľa a ísť s ním do konfliktu. A kto hľadá, ten samozrejme nájde. Babiš. Stačilo už len objaviť nejakého kostlivca v jeho skrini. Ale ktorý z politikov ho nemá? A výrazne väčších ako je ten, či tie Babišove.

U politika Babiša je dôležité hlavne to, aké má výsledky ako POLITIK. Ako jeden z mála v politike splnil svoj predvolebný sľub. A síce, že dosiahne prebytkový štátny rozpočet.

J. Kyselková 7.5.2017 15:59

Re: Kto chce psa biť, palicu /hůl/ si nájde

Pane Kostelanský - Vy jste dobrák od kosti. Okolo A. Babiše je těch kostlivců nějak mnoho. Vylézají docela rychle, když se mu nepodařilo ovládnout Ministerstvo vnitra. ( Na min. spravedlnosti mu hlídkuje sůvička Pelikán ).

Proč nepřišel p. Babiš dneska do OVM ? Byla to docela dobrá debata. Měl vysvětlit, co mají schované jeho media za úžasnou munici na min. Chovance. V rozhovoru se svým zaměstnancem je toto zveřejněno. Pořád nic ?

V. Čermák 7.5.2017 17:09

Re: Kto chce psa biť, palicu /hůl/ si nájde

Babiš na rozdíl od vás daně v ČR platil. Teď díky EEt musíte něco málo platit i vy, proto Babiše nemáte ráda a plivete po něm, kde se dá. A kdyby se někdo začal vrtat ve Vašem jednoduchém daňovém přiznání, zejména z minulosti, vylezlo by z něj jistě více Kostlivců než z Toho složitého Babišova.

J. Kyselková 7.5.2017 18:28

Re: Kto chce psa biť, palicu /hůl/ si nájde

Co to znamená, Čermáku, že mě obviňujete z neplacení daní ?! Trafika je zlatý důl ? Buďte klidný, už bouda hnije - jenom "zlodějka" ještě brečí ! Ne, že si nakradla, (bláho !) ale byl to kus hezkého života a užitečné služby.

J. Křivánek 7.5.2017 19:13

Re: Kto chce psa biť, palicu /hůl/ si nájde

Vodečti si dotace ty debile a uvidíš jaké daně zaplatil! Hovno! Kurwa proč musím žít ve státě takový zrůda jako si ty, ty prase Čermákovo.

M. Prokop 7.5.2017 20:55

Re: Kto chce psa biť, palicu /hůl/ si nájde

Trochu daní zaplatil, hodně dotací (také z našich peněz) vyžral.

A hlupáci mu to žerou ...

M. Prokop 7.5.2017 20:54

Re: Kto chce psa biť, palicu /hůl/ si nájde

Bureš nikdy nic nevysvětlí. Jen začne řvát a urážet.

M. Prokop 7.5.2017 20:53

Re: Kto chce psa biť, palicu /hůl/ si nájde

On se takový "slib" dá plnit různě, třeba omezením investic. K čemuž, bohužel, došlo.

Takže, ani Bureše nebrat.

K. Loskot 7.5.2017 6:55

S pojmem demokracie, bych tak nekouzlil. To ze jsou jednou za cas volby, to jeste neni demokracie. V Evrope vladne nikym nevolena byrokracie.

Take s tou spolupraci s StB to neni nijak horke. Nakonec v zahranicnim obchode se kazdy vicemene podilel na vyzvedne cinnosti, tehdy jako dnes. Stejne jako v diplomacii a dela to kazdy stat.

Vezmeme Horacka, jeho dve jmena v evidenci StB nevadi ? A ze nam reorganizaci policie provadel gardovy prislusnik StB general Laube to nevadilo ;-))

V. Kotas 7.5.2017 8:03

Re:

Zvlášť, když tu demokracii zavádějí tací, kteří v demokracii nikdy nežili a ani neměli snahu se o ní ve světě poučit.

P. Kmoníček 7.5.2017 8:29

Re:

Takže fakta o Babišovi nejsou pravdivá,nebo jak to ,Loskote,myslíte?

P. Hlosta 7.5.2017 10:13

Re:

Já nevím jak Laskot, ale já fakta o Babišovi probírané v ČT a různých Babišovi opozičních článcích, beru s velkou rezervou. To je těžký, když za argument proti němu se bere optimalizace daní, to se nedá hodnotit nějak záporně, ačkoliv na tom mohl dost vydělat. Ale to je o finanční gramotnosti vážený! Jestli si kdo myslí, že velký majetek se dá pořídit usilovnou fyzickou prací, nebo soustavným chozením do kanclu a s přesčasy, pak je ne negramotný finančně, ale finanční imbecil.

A toto souvisí s tou propagandou proti Babišovi velmi úzce. Kromě něj je v politice prakticky každý finančně gramotný, ale on ční hodně nad ostatní politiky, protože už je za jejich možným vrcholem a dnes nejen finančně, ale i politicky. Oproti jiným dokázal založit sobě prospěšnou stranu, která získává stále větší podporu veřejnosti, dokázal se dostat na nejdůležitější ministerské křeslo a ovládat koaliční vládu více než premiér. No a stímto souvisí i útočení na něj. Hlupáčkům ve veřejnosti se podává to zlo Babiš a hledá se za každou cenu cokoliv, jen aby dostali toho úspěšnýho miliardáře a politika z vrcholů, které dosáhl.

Máte jistě pocit, že co dosáhl, dosáhl nepoctivě. To je ovšem o úhlu pohledu na morálku a etiku. Ten úhel se poslední desítky let změnil na pohled dříve nemravný, až za hranou zkona, ale dnes je to zcela jednoznačně pohled normální, tedy v normě. Držet prachy v miliardě už není nic odsouzeníhodného, jako ani optimalizování daní. Ani získání dotací pro hodně bohaté, ani vzít si za muže starce, když má tolik majetku, jako i klamat své voliče nesplnitelnými sliby, propouštět dříve obviněné na svobodu, zaplatit odškodné vyloženě kriminálníkovi, pro nedostatek důkazů, atd., atd.

Běžně lidé u nás mají pocit, že Babiš je menší zlo, než celá ta sorta nijak úspěšných politiků. Nijak úspěšných, ačkoliv jsou na vrcholu moci. Nijak totiž občanům nepomohli. Občané si většinou vše zajistí bez nich!!! Tedy ti schopní.

J. Kyselková 7.5.2017 16:43

Re:

Pane Hlosto - vysvětlujete úhel pohledu na morálku a etiku. Jistěže má kdekdo právo na své miliardy, na svých 270 podniků a všechny fígle, ale pokud se dostane do politiky a koupí media, která jsou součástí jeho moci potom STOP ! To už není fér - vzniká vychýlení moci k autoritativnímu bezpráví ! A toho Babiš pod urážlivým sloganem, že všichni podvádíme zneužil. Mnoho malých živnostníků (žádní zloději, ale umanutí dříči !!!) zavřelo krám. EET byla poslední kapka. A nikdo z nich na pracák nejezdí v Mercedesu.

Nemravné je i to - přijít do cizí země dělat pořádek a řvát, že všichni kradou !

V. Čermák 7.5.2017 17:23

Re:

Paní, vy jste asi ten malý živnostnák, který dře a teď má ještě na krku to EET. Předpokládám, že zrovna Vy nebudetute ta, která bude říkat někomu Stop. A je smutné, že pořádek v daních, a to se týká i vás, neudělal už dřív někdo z našich, že to musí dělat až Babiš.

J. Křivánek 7.5.2017 19:16

Re:

Zrůdo!

J. Křivánek 7.5.2017 19:20

Re:

Ano, ty imbecile! Kdysi bylo podle zákona a morálky přípustné nahnat žida do koupelny a vypustit na něj Cyklon B. A zrůdy jako ty to rády posvěcují. Proč proboha musím s ubožáky jako si ty sdílet tento svět?

J. Čížek 7.5.2017 14:14

Re:

Myslíte, že s. Loskot myslí?

V. Čermák 7.5.2017 17:35

Re:

No já jsem si příspěvek pana Loskota přečetl a nemám mu co vytknout. Zato v tom vašem se vyskytuje jediná skrytá myšlenka, že nemáte rád Babiše.

J. Honců 7.5.2017 2:51

Je to jinak

"Jako ministr financí (kterým by se nikdy nemohl stát v jakémkoli faktickém demokratickém státě)"?

No, v demokratickém právě mohl, protože pokud ho lidé zvolí, může být i premiérem... Ve státě totalitním by to naopak nešlo, protože tam o obsazení postů rozhoduje vrchnost.

J. Čížek 7.5.2017 14:16

Re: Je to jinak

Bohužel toto je jednou z velkých slabostí demokracie! V demokratických volbách se k moci dostaly zrůdy jako Hitler nebo Gottwald ... :-(

V. Čermák 7.5.2017 17:31

Re: Je to jinak

No ony diktatury také nejsou bezchybné. Na jedné straně Karel IV, na druhé třeba Pol Pot. Ale my teď máme demokracii, tak ji respektujme. Když lidi zvolí Zemana, nebo Babiše, Počkejme v klidu do dalších voleb a demokracii nezpochybňujme. Taky by bylo dobré, kdyby ti Poražení nenadávali vítězům, eventuelně nechtěli měnit voliče. Závěr : Místo ukazování prstem na Druhé, je potřeba ukázat prstem na sebe a pořádně Zabrat.

J. Jurax 7.5.2017 1:22

Ano, souhlas

Jenom k poslední větě - strany, které jsou prosty oněch nezpůsobů, které začasté slyšíme a vidíme v přímém přenosu snad ani nejsou. A jsou-li, jsou tak malé a marginální, že se k oněm nezpůsobům dosud nedopracovaly nebo - a to spíš - nebyla příležitost, aby se projevily.

L. Harvánek 6.5.2017 20:04

Je třeba zabít ....

Opravdu se nic nedemokratického neudálo? Špína a zlodějny jsou také součástí demokracie? Za takovou musím pěkně poděkovat. Co takhle oprášit termíny čest,odpovědnost,poctivost?

V. Váňa 6.5.2017 20:44

Re: Je třeba zabít ....

Vážený pane Havránku, souhlasím s Vámi potud, že bychom měli oprášit staré ctnosti.

Ale s demokracií to fakt nesouvisí.

Čím demokratičtější prostředí, tím více možností k podrazům, špíně a zlodějinám.

J. Jurax 7.5.2017 1:30

Re: Je třeba zabít ....

Čím demokratičtější prostředí ... to snad ani ne. I v nejtužší diktatuře je dostatek možností k podrazům, špíně a zlodějinám - akorát jiného typu.

A staré ctnosti by demokracii jenom prospěly. Koneckonců právě v demokracii se mohou rozvíjet líp než v diktatuře. Mohou ... jenže v politice jsou čest, odpovědnost a poctivost nejspíš na překážku. Koneckonců kdo by politiky volil, kdyby nelhali už v předvolební kampani? S pravdou se volby nevyhrávají ...

V. Váňa 6.5.2017 19:41

Článek je na můj vkus

dost hysterický. Myslím, že i takhle vypadá demokracie, to se nedá nic dělat.

Ostatně, pokud je mi známo, tak se autor dopustil jedné podstatné nepřesnosti. V onom parafrázovaném výroku hlava státu říká, že jsou DVA způsoby, jak se zbavit prezidenta, premiéra nebo jiného politika: buď kalašnikovem, nebo v demokratických volbách.

Chápu, kritika potřebuje nadsázku.

Jsem toho názoru,že za uplynulých 27 let se tady nic moc nedemokratického nedělo. Špína, zlodějiny, to ano. Ale demokracie neznamená nebe, je omylná jako každý z nás.

J. Jurax 7.5.2017 1:42

Re: Článek je na můj vkus

Ale že těch "omylných" si demokraticky pokaždé navolíme plný parlament bude taky omyl, že ...

A že se nic moc nedemokratického nedělo - ty hovadiny, co vyprýštily z našich volených zákonodárců se prováděly v rámci demokracie - sami jsme si je zvolili. Akorát že poslední dobou nám ti vládnoucí demokraticky ve jménu své pošahané ideologie nějak moc osekávají svobody a oktrojují broskvoviny vlastní i z EU - pro naše dobro samozřejmě, jak jinak ...

A kdyby mohly volby něco změnit, už by je ti momentálně u vesla jsoucí dávno demokraticky zrušili. Ve volbách si nejspíš zvolíme stejné pitrysy jak máme teď - maximálně jiné výskyty z těchže tříd pitrysů co máme teď.

Nejlepším argumentem proti demokracii je pětiminutový rozhovor s průměrným voličem (Churchill).

J. Kyselková 6.5.2017 18:22

Krok B.

Sobotka svěřil Babišovi nejdůležitější post - silové Ministerstvo financí. Babiš, ANO a ozvěnou všichni ostatní křičí "sláva - máme místo dluhů -přebytky" ! Radujeme se. Ale nějak rychle zanikla tichá zpráva Nejvyššího kontrolního úřadu, že MF mělo v účetnictví za rok 2015 nesprávnosti za víc než 100 miliard korun ! MF mělo vykázat např. 83 miliard a vykázalo jen 83 milionů ! (Ach, ty mladé účetní !)

Event. nový šéf financí musí vyslat signál, především Finanční správě, že skončila doba hájení babišovské garnitury a žádat dokumentaci tajených finančních operací a skutečného stavu státní kasy (Reflex).

V. Kain 6.5.2017 19:06

Re: Krok B.

Aby se Sobotka mohl stát premiérem,tak musel vyhovět Babišovi a svěřit mu erár.Že udělal tu největší hovězinu jakou mohl udělat mu dochází až nyní když je už pozdě.Měl s Babišem zamést hned z kraje.

J. Kyselková 6.5.2017 19:30

Re: Krok B.

Hú - to je síla ! Chuděra kudrnáč měl by začít vyprávět a napsat nám paměti. Připadal mi vždycky nudný patron, ale asi dost vydržel ! Teď mu pirueta nevyšla, ale důstojný zůstal oproti prezidentovi, který už je na hospic.