23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


POLITIKA: Je to vůl! Je to vůl?

26.3.2010

Ale kdo vlastně?

To první tvrzení jsem nahlas prohlásil, když jsem slyšel, co údajně Topolánek v rozhovoru s jakýmsi obskurním časopisem homosexuálů prohlásil na účet homosexuálů, Žida Fischera a katolické církve.

Druhý den již bylo jasné, že když je tady někdo vůl, tak jsem to já. Protože jsem jako takzvaný "Novák", dle jisté televize zvaný, naletěl na další mediální lumpárnu. A že jich u nás už bylo. Je zbytečné je snad všechny nejznámější vypočítávat, to udělal Bohumil Doležal v článku Hon na Topolánka v LN dne 25.3.2010. Musím konstatovat, že tentokrát s jeho "úhlem pohledu" naprosto souhlasím. Jen bych do výčtu čuňáren, v kterých byli zapleteni anebo které sami zorganizovali naši čačtí novináři, přidal ostudný případ kauzy V. Hučína, neuvěřitelnou hnusobu vytvořenou novináři a jistými politiky kolem nešťastníka a naivního venkovského balíka Čunka,který si nabíhal na vidle při každém setkání s novináři.

Čekal jsem, co naše drahá a "zasloužilá" ODS na tuhle lumpárnu předvede. Zasloužilá proto, že by dosti silná část jejího vedení - a to včetně anebo hlavně regionálního - něco "zasloužila". Jak se říká: "Něco hned a něco až začnou utíkat!"

Vyděšený Přemysl Sobotka, který by prohrou v dalších volbách ztratil značnou část nadějí na volbu příštím či přespříštím presidentem, zatroubil do útoku. Od té doby, co se poněkud připotento při možné návštěvě Geerta Wilderse v Senátu, což by mu levičácká a miltikulti Evropa v případě jeho zvolení presidentem nikdy nezapomněla, jej mnozí s zájmem sledují.

A další šéfové ODS se přidali. Ovšem jejich pokus vytvořit ze tří "nul" jednu "velkou jedničku" nemohl nikdy vyjít. Nečas je mi sympatický, ale jako vůdce pravo-středové strany, klouzající na hranicích dnešní moderní západní sociální demokracie, na to myslím nemá. To chce jiného kádra! To už ví všichni z obecné školy. Ať násobíš nuly, čím chceš, na konci je vždycky nula!

Topolánek to nevzdal. Přestože k tomu, aby to vzdal, veřejně vyzvýval v novinách jeden z guru dnešních mediokratů, Viliam Buchert. Ani "figu borovů," vzkázal Topolánek ….. abych to řekl slušně!

A měl pravdu. Postavil se tak do řídké řady skutečných politiků a ne předpodělaných figurek, kterých máme u nás a v Evropě přímo přehršle.

Jen si vzpomeňte na Miloše Zemana, když řekl, o palestinských teroristech přibližně toto: "Kejhá to jako kachna, chodí to jako kachna a vypadá to jako kachna, tak je to kachna. Chová se to jako terorista, mluví to jako terorista, je to terorista."

Naši levicoví politici a politicky korektní novináři se mohli zjevit. Ti, kteří však o světě nakonec rozhodují, zjistili, že v Evropě nejsou jen ti,kteří chtějí před fanatiky padat na zadek.

Kníže Schwarzenberg na adresu rakouských antiatmočíků prohlásil, že jsou magoři, a v podstatě to stačilo. Stačilo hlavně to statečné slovo.

Topolánek, jak jsem pak zjistil, mluvil v tom údajně „hrozném“ rozhovoru správně, mluvil dobře a značná část obyvatel s ním - a to včetně voličů ČSSD - souhlasí. Jak mi pravila moje kamarádka, žádná intelektuálka a už vůbec ne volička ODS včera v kavárně: "Já s Topolánkem souhlasím. Už mě ti všude se roztahující buzeranti serou. Já mám ráda normální chlapy. A je mi jedno, jestli je Fischer Žid anebo ne. Spíš mne ..píp..píp…, že se neumí postavit jako chlap! Jen nechápu, proč se proboha setkával Topolánek s těma pííp...pípp z LUI anebo Leo nebo jak se to jmenuje!"

"Tak na to jsem taky nepřišel, milá Jaruško," musel jsem konstatovat Proč se proboha nechal fotit do tohohle plátku a bavil se s takovýma píp píp, to fakt nevím.

Jak to dneska vypadá, celou tu nafouklou a, jak se zdá, předem - a také v tomhle s B. Doležalem souhlasím - vyrobenou a připravenou aféru se nepodařilo realizovat. Jak bylo vymyšleno. Ovšem při poučení z případu bývalého primátora Kladna není vyloučeno, že v tom nejely i jiné postavy z ODS.

Klause vymetli za pomoci mediální kampaně z místa předsedy vlády. Ale vrátil se. Zemana zlikvidovali jeho kamarádi a jeho vystoupení na obranu Izraele mu v očích slušných lidí neuškodilo. Jestli dokáže Topolánek vyběhnout s tou partou, co mává u barů s paklíky pětitisícovek, i s Přemyslem Sobotkou, který se od doby možnosti získání místa presidenta silně, ale silně změnil z bývalého pravicového politika a „korektníka“ , má myslím vyhráno.

Fotky z Itálie, tedy jeho …no víte co.. tedy velikost toho, že, působila na většinu dam celkem pozitivně. To, co bylo na fotce, to se hned tak nevidí. I když dneska Photoshop dokáže divy, že?!

Takže, vše je jinak, přátelé. Či snad bude. Odvaha - to je to, co dnešní politice chybí. Nejen u nás. Hlavně v té Evropě. Tedy v Unii. Stačí maličko a chvíle a všechno je jinak. A to, co skutečně potřebujeme, jsou politici, kteří netrousí bobky hned jak někdo zadupe.

Ostatně, nemyslíte si, že kdyby byl Schwarzenberg dneska ministrem zahraničí, že by si němečtí politici dovolili bohorovně nechat záměrně a schválně buzerovat české řidiče? Asi ne.

Ovšem je-li ministrem zahraničí nemastný úředník, vnitra člověk,který nemá důvěru ani ve vlastním státě, a vládne-li jenom udržovací vláda, tak je to jasné.

Topolánek má mnoho chyb. Někdy mi dost leze na nervy. Ale v čele Evropské unie dokázala jeho parta strčit do kapsy celého Sarkozyho, vykašlat se na zbabělce a proruské kolaboranty z Bruselu a vyjednat dodávky plynu a tak podobně. Nebýt politicky naprosto nezodpovědného Paroubka, šíleného Bursíka, kterého bylo nutno dostat od válu, než ekonomicky zničí republiku, bylo by naše úspěšné předsednictví pro eurohujery nepříjemná záležitost. Nějaký Topolánek a jeho parta euroskeptiků by mohli být příkladem ostatním. To by se ale moc a moc nelíbilo.Komu? No, na to si odpovězte sami. A pak hledejte, kdo a proč se snaží Topolánka za každou cenu, ve spojení s medii, zlikvidovat.

Protože tahle aféra, to je hlavně neskutečná ostuda všech těch takzvaně "seriozních" novinářů.