20.4.2024 | Svátek má Marcela


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
benon 15.8.2007 20:57

osud vybraných poplatků

žil jsem v bláhové představě,že vybrané poplatky u lékaře budou posílány nazpět do zdravotnictví.ale zjistil jsem,že si je budou smět ponechat lékaři a lékárníci.nechci podporovat bohaté bařtipány majitele lékáren.bravo pane Julinku a tiskový mluvčí Cikrte

bábi 15.8.2007 20:09

podlost

PAN POSLANEC HOVORKA  je jediný sté b..dy, co má svědomí.Ty občane jen plať,plať,ale z čeho!!!!! to se nikdo neptá.!!Sami si zvedají poslanecké platy a na ostatní  s...u!!!Je to banda,která myslí jenom na svoje kešeně.>-

jm 25.7.2007 9:19

žádám o zrušení příspěvku v diskuzi

omlouvám se

jm 25.7.2007 9:04

vůl se nezapře,ve své blbosti je neomezený

 hovorka je poctivý člověk oproti tobě. proč, než takové pomluvy napíšeš se neinformuješ o něm. 

to bysasi musel zvednout tvůj komunistický přeběhlícký zadek. proč to dělat za 1OO tis. měsíční plat. je lepší koupit láhvinku a napsat to od stolu.

jm 25.7.2007 9:07

Re: vůl se nezapře,ve své blbosti je neomezený

 ne

xx 21.6.2007 6:57

Co tady pořád motáte dohromady ekonomickou reformu s reformou sociální péče?

Kdo je v nouzi, ať nosí faktury od lékaře na úřad sociálního zabezpečení a tam ať to posoudí, jestli mu je stát proplatí. A kdo není, ať nikam nechodí a platí sám. Postarejte se ale, aby mezi zdravotními pojišťovnami byla konkurence a tak byly poplatky nejnižší. Neimplantujte ale sociální péči do zdravotnických a jiných aktivit.

Akmam 26.6.2007 18:33

Re: Co tady pořád motáte dohromady ekonomickou reformu s reformou sociální péče?

Co to kecáte? To je jako u posudkářů. 10 nemocí a ani jedna nezakládá na důchod. Plazíte se po zemi , ale ve sklutečnosti zdráv. A jako by měl člověk několik těl-nezajímí, že je tělo jedno.

Reforma sociální, zdravotnická, ekonomická, ekologická - dohromady nezaplatíte z jednoho příjmu . Když 4 reformy, tak 4 příjmy-ne? Opět jeden .

Blázni, z čeho to zaplatit?

Pamětník 18.6.2007 23:10

Ten zlý Hovorka ...

se pouze snaží alespoň částečně naplnit smlouvu Topolánka s voliči:

"Spoluúčast občanů ve zdravotnictví se nezvýší !"

darny 18.6.2007 21:56

Ano,

poplatky u lékaře? V pořádku, ale... pod podmínkou, že si neplatím zdravotní pojištění. K čemu potom máme všechny zdravotní pojišťovny? Jen k tomu, aby si kupovaly drahé paláce k reprezentaci? Kdo se reprezentuje a za čí peníze?

Ludva 20.6.2007 21:40

Re: Ano,

Existuje systém, že pojišťovnou je přímo nemocnice, která se o své pojištěnce postará. Pokud nestačí, tak si to nemocnice vypořádají mezi sebou. Nemocnice zaměstnává praktiky a specialisty. Proč byl tento systém odmítnut ? Lékaři se domnívali, že si vydělají neomezené peníze podle neomezených výkonů. Je vidět, že se spletli, neomezeně si hrabou především pojišťovny, co zbude je málo, tak se často musí léčit zadarmo.

Petr Q. 18.6.2007 21:03

Autorovi:

(K výdajům z peněženek jiných) velkorysý Jiří Wagnere - souhlasím s vámi, že (jednoukrát) třicet korun nemusí být  "smrtící" výdaj, avšak stokrát třicet korun pro mnohé spoluobčany (existenčně) smrtícími výdaji být již může, nemyslíte?

ZW 18.6.2007 22:07

Re: Autorovi:

Stokrát třicet korun - to je dnešní cena středně velké klasické CRT barevné televize - onoho autorova symbolu hříšného luxusu a blahobytu (spolu se stovkovým walkmanem).

Šmoula 18.6.2007 22:35

Re: Autorovi:

A vy chodíte 100x měsíčně k doktorovi? 8-o Tady má někdo velké oči ;-D Navíc zapomínáte na "strop" ve výši 5000, ve kterém jsou nejen poplatky, ale i doplatky na léky a další. Zdravý dnes neplatí nic a nebude platit ani po reformě. Velmi nemocný bude platit, ale ruku na srdce, dnes to zadarmo taky nemá, obvykle to za rok přesáhne tu pětitisícovku, takže neprodělá... Ono to asi nebude zase až tak horké, jenže třicet korun, to jsou skoro dvě piva!!! ;-O

Kubeš 18.6.2007 20:38

Poplatek

30 korun a kolem tolik vzrušení, věřím tomu že je třeba v tom zdravotnictví něco změnit a tohle je minimum

kamil 18.6.2007 18:38

pane wagnere-to se nestydíte za lží,bláboly a pomluvy-co si to ten poslanec dovoluje-nesouhlasí s vašimi názory-co tak nechat ho pro výstrahu zastřelit-vy asi jste přesvědčen,že chudí musí platit a důchodci-ti mohou jít pod kytičky-že se nestydíte-j

Anonym 18.6.2007 18:34

Na rozdíl od autora se domnívám, že odpuštění poplatků nezletilých má svou logiku

Podle mého totiž nejde o výši poplatku, ale o u mnohých rodin půjde o princip. To znamená, že je tu akutní nebezpečí, že se v leckterých rodinách bude na zdravotním ošetření nezletilců šetřit, čímž může dojít ke snížení kvality zdraví u nastupující generace. (To vůbec nesouvisí s tím, že ve stejné rodině má každý člen svůj vlastní mobil i barevnou televizi).

Příkladem mohou být návštěvy alergologie, kde zanedbání může vést třeba k astmatu. A těch návštěv musíte absolvovat spousty.

Pokud jde o důchodce, tam to může být i skutečný ekonomický problém, ale pokud se nemýlím, to návrh reformy nějak řeší.

Pro přispěvatele, kteří nemohou přijít důchodcům, kteří pojímají návštěvu u lékaře jako společenskou událost ve svém osamělém životě, na jméno, bych jen chtěl připomenout, že i oni jednou budou ve věku těchto lidí. A lékařská péče v daném případě opravdu nemůže zahrnovat pouze předepsání léku. Lékař musí svému pacinetovi také rozumět, jinak to v mnohém ohledu může být vyhazování drahých léků oknem. Původcem mnohých chorob, zejména strarších lidí, je právě psychika. A jak se o svém pacientovi může lékař dozvědět více než v přátelském rozhovoru s ním?

jj 18.6.2007 18:05

Poplatky jsou samozřejmě do nebe volající svinstvo.

Do černé díry můžete totiž nacpat co chcete. Poplatků za miliardy. Vše zmizí. Pokud někdo nezačne nejdříve likvidovat černé díry a další systémové vady a přitom zavádí poplatky jako Julínek je jen obyčejný vyděrač. 

doktor 18.6.2007 18:01

Poslanec Ludvík Hovorka

nedělá - na rozdíl od svých dávno odrodilých stranických soukmenovců - nic jiného, než k čemu ho jeho křesťanství a tradice jeho Lidové strany zavazuje: prosazuje při své práci sociální ohledy k obyčejným lidem, nuceným žít v naší podivné společnosti. Mezi sobeckými podvodníky a dravci ve všech našich politických stranách je bílou vránou. Bude těmi černými uklován.

Akmam 26.6.2007 18:35

Re: Poslanec Ludvík Hovorka

Správný chlap v každém případě a dokonce má i svědomí.8-o

pp 18.6.2007 17:31

Zajímavé by bylo

spočítat, jak by na státní rozpočet zapůsobilo zrušení parlamentu, senátu, vlády a zavedení monarchie.

Maňas 18.6.2007 20:21

Re: Zajímavé by bylo

verim, ze problemy se schodkem by zmizely. mozna i vsechny ostatni problemy

www racek 18.6.2007 16:41

já bych se nerozčiloval

mě to připomíná proslulý projev pana humbla u příležitosti rehabilitace vlastenectví a boje proti židovstvu ze skvělé knihy jistého neffa "trampoty pana humbla".

je to taková prázdná množina ... myšlenky tam prostě nejsou. autor podává mnohem lepší výkony, když nepíše o politice. třeba to čase změní.

Brmboš 18.6.2007 15:12

Pane redaktore to už je nehorázná blbost.

Protože mě už nebaví bojovat s blbci dodám jenom tolik: Poplatky u lékaře v době, kdy zdravotnictví a VZP jsou ve srabu jsou nesmysl. Samozřejmě, že je hloupé házet všechny děti i důchodce do jednoho pytle, ale to už je takový náš sport. Zneužívají se dávky potrestáme všechny, neplatí se nájem potrestáme všechny, nepracují a nechodí do zaměstnání potrestáme všechny. Děti mají mobily potrestáme i ty ostatní. Důchodci nejsou tak chudí potrestáme i ty chudé. Blbost modrého hmyzu dosahuje vrcholu, ale i na blbost se někdy skončí velmi špatně.

Andrea 18.6.2007 15:52

Re: Pane redaktore to už je nehorázná blbost.

fajn. Co tedy navrhujete, sám píšete, že zdravotnictví a VZP jsou ve srabu.

ZW 18.6.2007 22:10

Re: Re: Pane redaktore to už je nehorázná blbost.

Ten "srab" ovšem není finanční. Podívejte se, jak z toho "srabu" vzkvétají farmaceutické firmy, obchodníci s lékařskými přístroji a další "ubožáci".

vládík 18.6.2007 15:56

Re: Pane redaktore to už je nehorázná blbost.

Blbost je nekonečná: někteří potřebují podporu - platit nebude nikdo. Několik rodin možná nemá na drahý mobil (já jsem takové dítě nevidě) - tak osvobodíme od placení všechny děti. Při nekonečné blbosti: můžete říci, jaké daně tedy ty peníze do zdravotnictví přinesou? Nebo s Paroubkem předpokládáte, že je trvale a bez zpětné úhrady bude stát platit z dluhu? Blbci by prostě neměli přispívat (jenže oni nepoznají, že jsou blbci, že).

prokop 16.8.2007 13:00

Re: Re: Pane redaktore to už je nehorázná blbost.

Největší blbec jste Vy!!!!!

Jindra 18.6.2007 16:14

Re: Pane redaktore to už je nehorázná blbost.

Brmboši kdy jsi naposledy byl u lékaře?

jamo 18.6.2007 17:46

Re: Pane redaktore to už je nehorázná blbost.

Blbec může bojovat jen se sobě rovnými. No Brmboš je fakt prototypem arcivola. Tak ono evidentně schází peníze pro životzachraňující péči (a už nebudou při rozvoji zdravotnictví NIKDY stačit) a tenhle trouba bude tvrdit, že dítě/důchodce umře hlady/na nemoc, kdýž bude muset zaplatit 30 Kč. A to se ještě pro takové hlupáky opakovaně zdůrazňuje neskutečné zneužívání péče v ČR!! Typické IQ voliče KSČSSD.

Šedovous 18.6.2007 14:06

Wagnere vy zvíře !

"......Navíc mnohý lékař při hovoru mezi čtyřma očima bez obalu přizná, že mnohem raději věnuje trochu času papírování okolo poplatků, jen když se zbaví důchodců, kteří si k němu pod záminkou loupání v kříži chodí popovídat nebo postěžovat na protivnou sousedku, a tak se bude moci věnovat pacientům jeho péči skutečně potřebujícím. ....."

No sakra proč takovej felčar vlastně dělá doktora, když neví že senioři potřebují speciulní gerontologickou péči !? To ho na lékařské fakultě neučili ?!

Tohle vám dám sežrat.;-€;-O(Y)