Neviditelný pes

POLITIKA: Je po Letné

26.6.2019

Tak máme happening na Letné za sebou, uhlíková stopa díky dopravě a všemu tomu kolem byla jako sviňa, telefonní operátoři v okolí kolabovali, servery spalovaly mnohokrát více energie, aby se uchladily, a jede se dál. Proběhlo to v klidu, demonstrovalo se o sto šest pod ochranou státu. Pokračování 16. listopadu 2019 a to bude lépe na pár dní odjet. Orgie kolem 30. výročí budou značné a tohoto data se zmocní jen ti správní, ti s jedinou pravdou a s láskou. Ostatní si ani nepípnou. A abych nezapomněl, Václav Havel bude konečně svatořečen, kritické hlasy budou zakázány a trestány. Demokracie opět ožije.

V tom tartasu se tak trochu zapomnělo, co že se vlastně teď děje v Bruseli. Tam zuří boj o obsazení důležitých postů včetně šéfa ECB a také se rokovalo na posledním summitu. Nikoho nezajímá, jak si tam vede Andrej Babiš, který tam chvála Bohu nemá našeho ministra zahraničního nevměšování. A nevede si špatně, padouch. Jednak aktivně jedná o prosazení jiného způsobu dosazení šéfa EK než pomocí zprofanovaného systému tzv. Spitzenkandidátů, tedy předem pohodlně rozdaných karet. Tady si docela pragmaticky notuje s Emmanuelem Macronem, se kterým se jinak moc neshodne. 

Na druhé straně efektivně spolu s Poláky, Maďary a Estonci zabránil přijetí závazku o CO2 neutrálních emisích v roce 2050 s takovým banálním zdůvodněním, že totiž je třeba si stanovovat realistické cíle, ne v tak daleké budoucnosti, a že je třeba chránil evropský, potažmo (považte) i český průmysl. Tady zase Eman Macron a Anděla Merkelová hryžou vzteky tužky. Považte, náš premiér si dovolil bránit náš průmysl, lotr zkorumpovaný. Možná by bylo dobré mu přiznat aspoň to, že jako jeden z mála státníků si dovolil být prostě realistou na rozoraném poli klimatického šílení. Což by mělo být jinak normální, ale pohříchu vůbec není. Vždyť oni se ti greténi Gréty bojí.

Letná mu to spolu se všemi liberály pochopitelně nezapomene, protože jej již předem odsoudila jako padoucha, který vůbec nic nedělá pro ochranu klimatu. Když jsem jel v neděli autem, kolem šesté hodiny večerní byla na ČRo Plus v proudu debata, v níž vystupovala také nějaká mladá ženská (jméno nevím, pustil jsem to uprostřed) a ta tlachala úplně vážně o tom, že Andrej Babiš snad ani nechce, abychom žili zdravě a dýchali zdravý vzduch. Hrozně mlela a já to radši vypnul, mohl bych porazit Zámeček v Chrastavě, kudy jsem zrovna jel. Můj Bože, to je úroveň uvažování. A to ještě neví, že Andrej Babiš trhá mouchám křidélka a šlape na ploštice. Je to peklo na zemi.

A takhle my tady žijeme.



zpět na článek