19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Jde už jen o to, komu připadne Babišův skalp?

Předvolební kolotoč se roztáčí. Nebudou v něm chybět aféry reálné i vycucané z prstu, silná slova ani teatrální gesta. Vládní koalice se může leda modlit – aby se rozptýlily otazníky kolem Vrbětic, aby se rychleji očkovalo, aby infekce ustupovala nebo aby její ekonomické následky nebyly zničující.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Hoblík 13.5.2021 17:10

Babišův skalp je třeba spálit, popel zakopat do jaderného odpadu a potrestat jeho pomahače!

J. Urban 13.5.2021 13:47

Predpokladam, ze vyhrat muzou Pirati + STAN. Ovsem jejich nabizejici se povolebni koalovani s p. prof. Fialou a s pi. Pekarovou, to je nocni mura:-(

F. Navrátil 13.5.2021 10:16

Jelínek své vývody zakládá na výsledcích televizního Kantaru. Můžeme konstatovat, že Kantar je stejně důvěryhodný jako politolog Jelínek.

V. Čermák 13.5.2021 12:39

;-D

Š. Hašek 13.5.2021 13:13

Asi tak. Vlastně přesně.

J. Chaloupka 13.5.2021 15:54

Ten průzkum dělali asi na 900 lidech.

F. Navrátil 13.5.2021 16:29

Kantar není agentura pro výzkum veřejného mínění, ale reklamní agentura, která zatím dělal výzkumy trhu a výrobků pro některé firmy. Jako zda je lepší slogan "Rama-rodná sestra másla" nebo "Rama je více než máslo, Rama je životní styl!" Ale ČT platí lépe za očekavané výsledky .

M. Valenta 13.5.2021 9:31

Babiš je na tom mizerně, ale ještě to nevzdává. Ovšem angažovat ve vládě Arenbergera, člověka s podobnými kaňkami v životopise a jak se nyní ukazuje také všehoschopného výtečníka, se může ukázat jako docela dobrý tah. Přikrytí se Arenbergerem by se tohle otevření hry mohlo nazývat.

Š. Hašek 13.5.2021 13:16

Fiala je na tom tak mizerně, že za několik let nedal dohromady partičku poslanců, že? Premiéra ČR mění Tvarůžková s Rakušanem???

Arenbergerovi bych ovšem nesvěřil ani prodej mazání na puchýře po pochodu do Prčic. Určitě by něco domrvil.

J. Urban 13.5.2021 13:47

Kdyby z toho kaplo pro nej, zvladnul by to.

J. Kočí 13.5.2021 8:09

Řekl bych, že fanatická honba za získáním skalpu Babiše nám velmi ozřejmí, jestli je Babiš skutečným politikem a lídrem - a potom zvítězí, a nebo se nechá zadupat - pak ovšem jeho projekt postupně skončí.

J. Kouk 13.5.2021 7:35

Soudný člověk nedává Vrbětice za vinu ANI, ani ČSSD, to za prvé a coronavirus Ponte, co byla oslava na místě, také ne. Tak že nepředpokládám, že by jistě na této hostině dva měsíce po té, co slavné zvítězili by vyhlašovali karantény a zákazy, když neustále připomínali těžké životy těch, co se jich uzávěry dotkly. Jako by nebyli jinde v okolních státech. Piráti zase tak o svém programu taky moc neřekli, mimo líbivých slov.. co konkrétního dělají je, že plánují domovní daně, uhlíkovou neutralitu, ale pouze omezováním toho, či onoho, aniž by plánované výpadky nahradili nevím jiným.. uhlíková zátěž třeba jde na vrub popraskané mrkve, která se na poli přímo zaora a co na jejím vypěstování se vyplývalo pohonných hmot, práce... To nikoho nezajímá, že se brambory, jablka a mnoho jiných dovážejí sta kilometrů... V pořadu Bobošíkové zaznělo, jak Piráti jednou neco řeknou a pak to popřou... ODS už ukázala co dovede.. četl jsem Článek, kde měl Jan Ruml po dvaceti letech tu odvahu promluvit, té si ODS vzala úplatek 100 milionů za privatizaci Telecomu, tak že Babiš 50 mega na Čápi hnízdo vrátil, od ODS po vydání článku ticho a i v médiích... Chápu, té coronavirus Babišovi zlomí vaz, ale i kdyby v té době tam seděla Pekařová s Fialou, tak, pokud by vše nenechali otevřené s tím, že uzavření je ekonomická sebevražda, tak i kdyby bylo 100 tisíc mrtvých, tak by to byli jen mrtví voliči, co volili určitě jako senioři komunisty, nebo Zemana a Babiše. .. Žádné vládě počty mrtvých vaz nezlamali, uzavřené hospody, kadeřnictví to jistě dokážou..

J. Kouk 13.5.2021 7:38

Oslava na mostě.. jinak se omlouvám za překlepy

J. Nevrkla 13.5.2021 9:05

Frašku Vrbětice za vinu vládní koalici dávám. Slušný člověk bez důkazů neobviňuje a netrestá jiné. Česko utrpělo na pověsti a obchodních vztazích. Ztráty budou velké.

R. Polášek 13.5.2021 12:16

I na financích.

Neruská jaderka bude dražší a méně spolehlivá, takže za ty desítky let každému vytahá slušné množství peněz z peněženky.

A pokud vyřazení Rosatomu bylo jen úvodní game v celé hře sabotovat postavení jakékoliv jaderky, aby se už u nás nic jaderného nepostavilo, každý rok za elektřinu z OZE a z ruského plynu kupovaného od Němců nás každého bude v cenácjh elektřiny a případně tepla stát násobně peněz.

P. Jánský 13.5.2021 7:26

souhlas.. jen bych doplnil

1. vázat hlasování na odchod špionů je zbytečné a riskantní.. to vyhoštění bylo tak vágní že se nikdo nedopočítá

2. nedůvěra se vždy obrátila proti těm co jí vyvolali.. a že to Babiš dokáže zúročit jsem si jist..

3. Jurečkovo silácké řeči, že je to proto, aby vláda nemohla do voleb dělat zásadní politická ekonomická a personální rozhodnutí jsou trochu naivní..

D. Polanský 13.5.2021 6:23

Vždy jde jenom o moc, což je hlavním smyslem voleb. A o co by mělo jít jako tentokráte? Snad ne o lásku a pravdu?

V. Heidlerová 13.5.2021 8:49

Ale snAD o slušnost, náchylnost k pravdě, korektnost, jednotu slov a činů, a trochu i té representativnosti, aby se dalo na politické činitele dívat bez pocitu mořské nemoci, to by snad mohlo jít.:-)

J. Tulejová 13.5.2021 8:51

Náchylnost k pravdě? Nový pojem?:-/