24.4.2024 | Svátek má Jiří


Diskuse k článku

POLITIKA: Jan Želivský naší doby

V neděli při oslavách květnového povstání pronesl Miloš Zeman zatím nejšílenější výrok své prezidentské kariéry.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Löbl 14.5.2013 12:34

Dboře jste si všimnul

ale media se spíše zabývají jeho tzv. "viruzou" . Škoda, že si nikdo na jeho výrokem moc nezamyslel. Ale v podstatě přece nezklamal.

B. Rybák 10.5.2013 15:48

To není jediná interpretace Zemanových výroků

Pokud pan prezident Zeman mluví o Pražském povstání jako o výbuchu ponížené (národní) důstojnosti a tvrdí, že v takovém ponižování pokračoval (a podobným výbuchem skončil) promoskevský režim, pak varování před podobným výbuchem v současnosti je (pro mne) především varováním před ponižováním "probruselským".

Přinejmenším je z toho patrné, že prezident Zeman je ve vytváření širokého okruhu sympatizantů velmi obratný. A o to a ne o nějaké sektářské doktríny mu teď očividně jde.

K. Luboš 9.5.2013 22:46

No ono je to dost těžké,...

... když pan autor nerozumí psanému textu!

P. Urban 9.5.2013 17:40

On je možná trochu rozdíl

srovnávat kvalitu vlád a srovnávat pocity lidí. Ty mohou být opravdu v některých směrech podobné.

V. Heidlerová 9.5.2013 19:29

Re: On je možná trochu rozdíl

Pocity jsou neměřitelné, jsou příliš osobní.

J. Blažek 9.5.2013 14:24

Řekl pravdu

O ponížení lidí v současnosti řekl prezident Miloš Zeman pravdu a tuto pravdu nezmění žádné kecy novinářského poskoka.

J. Barto 9.5.2013 18:37

Re: Řekl pravdu

V čem tedy, spočívá ponížení lidí, srovnatelné s protekotrátem ??

V. Heidlerová 9.5.2013 19:25

Re: Řekl pravdu

Cítím se ponížena a uražena faktem, že tento politický hulvát, který stanul blbostí omezených voličů v čele státu, si dovolil nechat u příležitosti svého nástupu do funkce vystavit české korunovační klenoty, jako by on nyní sám se stal monarchou, jenž je jediný hoden posadit si je na svou ovarovou hlavu. Inu, už jsme měli krále nebo vládce Holce,  krále Dobrotivého, Ukrutného, Železného, Otce vlasti - nyní máme krále Ovara. Pro někoho ale může být pouze Kecalem - a děkuji autorovi článku, že vystihl pravdu o poučných proslovech posledně jmenovaného.

J. Barto 9.5.2013 20:46

Re: Řekl pravdu

Já jen dodávám, že jsme měli celou řadu podivně volených prezidentů, měli jsme dokonce prezidenta, který řádně abdikoval, aby se pak navrátil jako samozvaný prezident. Toho řádně zvoleného, (který se po tom z toho,co mu předcházející tady zanechal pomátnul), tak toho nechal zemřít ve vězení.

Není se třeba už ničemu divit v českém dolíčku !!

P. Vaňura 9.5.2013 11:46

Zeman si uvědomuje, jak špatně

lidé snášejí NEZAMĚSTNANOST a jaké riziko toto přináší. Klaus z obavy před tím zavedl počátkem 90 let "bankovní socialismus," což byly politicky motivované půjčky státem ovládaných bank krachujícím podnikům, kterým by soukromá banka nepůjčila ani náhodou, s cílem udržet nezaměstnanost na 3%. Viz dvakrát státem oddlužený a potřetí znovu zadlužený Zetor.

Většina dluhů u bank, které musely sanovat ze státní kasy má TENTO původ, jen zlomek této částky byl rozkraden, ač to Klausovi levičáci pořád předhazují jako 300 "vytunelovaných" miliard.

Strach z nezaměstnanosti vynesl k moci Hitlera a dělníci ho podporovali, i roku 1939, kdy už stačil povraždit stovky lidí. Když se Američané ptali maršála von Brauchitsche, proč generálové neodstranili Hitlera, když už bylo jasné, že žene Německo do války a oni se jí právem obávali, odpověď zněla, "nebylo to možné, protože ho podporovali dělníci, kterým dal práci."

ALE, podotýkám, ani ten Hitler nedal dělníkům "práci v oboru," často se jednalo o nekvalifikovanou práci pro kvalifikované a dělníci ještě nebyli tak zhýčkaní, aby jim to vadilo.

Pokud by toto bylo dnes u nás, bude nezaměstnanost pořád minimální, protože by Češi brali práci, kterou dnes dělají u nás cizinci za podmínek, které mají ti cizinci. Za komunistů tak to chodilo s tím rozdílem, že pokud by vysokoškolák tuto práci nevzal a jinou neměl, zavřeli by ho pro příživnictví. Takový příklad znám, r. 1984 vyhodili inženýra a protože on se s podnikem soudil o neplatnost výpovědi, podal na něj kádrovák trestní oznámení pro příživnictví. Protože měl ale u VB kamarády, ti to odložili. Když čtu, že ve Španělsku absolventi humanitních oborů končí po vyjití školy na pracáku, nemohu je litovat, ač jsou rovněž podobně nebezpeční.

V. Vojta 10.5.2013 17:26

Re: Zeman si uvědomuje, jak špatně

Důvod nezaměstnanosti v celé Evropě je tristní. Stačí se podívat, kde byly věci, které kupujeme, vyrobeny. Celá průmyslová odvětví v Evropě vymizela, nebo skomírají. Důvod je prajednoduchý: EU podstatně snížila dovozní cla. No a konkurujte někomu, kdo nemusí odvádět sociální a zdravotní pojištění, dodržovat přísné ekologické předpisy atd. Pamatujete se ještě na kvalitu textilního zboží tak před dvaceti lety? To jsou námi volení europoslanci tak slepí nebo blbí?

F. Eliáš 9.5.2013 10:06

Zeman je špatný řečník

Jeho dikce je příšerná. Mluví pomalu, protože pomalu myslí. Když náhodou své myšlení zrychlí, vypustí ze svých mluvidel uvedené perly. Nesmíme ho brát vážně. Rozhodně není tak hloupý, jak mluví a na výraznějšího alzheimera si nějaký ten měsíc počká.

V. Heidlerová 9.5.2013 19:28

Re: Zeman je špatný řečník

Je nespravedlivé, že lidé se vysmívali p. Schvarzenbergerovi pro jeho špatnou výslovnost, ale nějak přešli skutečnost, že výslovnost páně Ovarova je stejně mizerná a mimoslovním projevem že dává najevo, že mluví k blbečkům. Já ho neposlouchám

J. Brunner 9.5.2013 22:47

Re: Zeman je špatný řečník

Mluví k blbečkům ? Neposloucháte ho oprávněně.

M. Šejna 9.5.2013 7:59

autor nepochopil

autor nepochopil Zemanova slova. U pana Kaisera - zástupce mediálního "ostrova negativní deviace" - to ale nelze považovat za překvapivou záležitost. Když nechce, chápat nehodlá. To by totiž pak  neměl možnost kopnout si do prezidenta.

Zeman nesrovnával jaro 1945 s jarem 2013. Hovořil o lidské důstojnosti a formách ponižování, které v současnosti někteří občané mohou prožívat. Kaiser tohle nikdy nepochopí. Tedy možná to někdy pochopí, až bude nezaměstnatelný a bude bez jakékoli možnosti příjmu. Nezaměstnatelnost začíná někde kolem 50.roku života. Pro personalisty je v tomto věku už člověk mrtvola. Přihlédneme-li k tomu, že odchod do důchodu se bude prodlužovat, pak si lidé tento pocit společenského ponížení a společenské nepotřebnosti budou užívat stále déle. 

Zásadním Kaiserovým nepochopením je ale to, že lide s pocitem společenské nepotřebnosti mohou být stokrát nezaměstnatelní, ale stále to jsou voliči. No a ponížený volič většinou volí proti vládě. Kaiser tak nyní kritizuje Zemana za pojmenování problému. Přiští rok se bude divit, až ponížený volič bude volit bolševiky. A Kaiser se pak bude ptát, kde nastala chyba.

J. Barto 9.5.2013 8:59

Re: autor nepochopil

Je to marné, tohle obhájit nemůžete! Zeman hloupě srovnával, jinak by to jeho vyjádření, v ten moment, nemělo smysl.

A pak ještě, "poníženého voliče" stavíte na úroveň blbce.

P. Vaňura 9.5.2013 11:48

On ho nestaví na úroveň blbce,

on to blbec v reálu JE! Pokud by blbcem volič nebyl nemohl by nikdy tvrdit, že "za komunistů bylo lépe."

J. Barto 9.5.2013 18:40

Re: On ho nestaví na úroveň blbce,

No právě, stavíte to tak, jako kdyby každý "chudší" volil automaticky komunisty. Myslím, doufám, že tomu tak není !!

J. Blažek 9.5.2013 14:26

Re: autor nepochopil

Podstatné není, zda podle někoho srovnával hloupě či chytře, podstatné je, že řekl pravdu.

S. Ševeček 9.5.2013 22:47

Re: autor nepochopil

Ano, taky tomu tak rozumím, pane Šejno.

Možná byl jezevec na Vysočině mimo "hlavní proud", ale moje Menší Zlo chápe situaci obyčů - a to, že je jich priveľa - velmi dobře.

P. Pavlovský 9.5.2013 4:48

Zeman se nejpozději v presidentské volební kampani

projevil jako zcela bezostyšný lhář.

ŽÁDNÁ SANKCE NEPŘIŠLA, naopak, přišel presidentský úřad.

Proč by měl M. Z. měnit úspěšné postupy?

A navíc: "Starého psa novým kouskům nenaučíš!"

J. Urban 9.5.2013 7:07

Re: Zeman se nejpozději v presidentské volební kampani

Napsal jste to přesně, děkuji. Kritických reakcí, jako je tento článek, jistě bude pomálu. Zato lze očekávat frenetický potlesk od čecháčků.

J. Boleslav 9.5.2013 8:27

Re: Zeman se nejpozději v presidentské volební kampani

Mám jednodušší vysvětlení, které se s předchozími tak úplně nevylučuje. Ovar za ta léta na Vysočině zbl.bl, mozek mu těžce zesračkovatěl.

J. Sever 9.5.2013 13:38

Re: Ovar za ta léta na Vysočině zbl.bl, ...

... já bych si na to přisadil. Rozhodně nevypadá na to, že by ráno joggoval v lese. Spíš mám dojem, že má, chlapec, sakramentsky dobrá játra. Zatím. Pamatuji se, jak se prsil svou mladou ženou a pak najednou místo ní preferuje stromy? 

J. Blažek 9.5.2013 14:27

Re: Zeman se nejpozději v presidentské volební kampani

Mohl byste konkrétně napsat v čem prezident republiky lhal, já jsem žádnou lež nepostřehl.

V. Heidlerová 9.5.2013 19:36

Re: Zeman se nejpozději v presidentské volební kampani

Lhal, že bude presidentem nadstranickým, pro všech dolních 10 milionů. Místo toho se přihlásil k politice ČSSD a té své partaje, je tvrdý levičák, pakluje s bývalými komouši, podivnými existencemi a vrchol tomu nasadil, když si jako poradce pozval Ovara č.2 - odboráře Zavadila. Ten přece zastupuje jen zlomek obyvatelstva a navíc je strašně pitomý, ale dobře placený ještě pitomějšími odboráři.  A to se nezmiňuji o lžích v presidentské kampani. Pro mne presidentem není. Proč prosazuje paní Lívii do diplomatické funkce - není to také jistý druh lži a intrikánství? A jistě mne jiní doplní.

J. Brunner 9.5.2013 23:06

Re: Zeman se nejpozději v presidentské volební kampani

To není fér, Vy jste ostatně také starý pes. Pana Zemana jsem nevolil, ale proto mu ještě nemusím spílat. Moralisté jako Vy, si na každém najdou něco, co není košer. Ostatně vyhrál-li by kníže, "prskali" by jiní než Vy. Nelíbil se Havel, nelíbil se Klaus, nelíbí se Zeman a nebude se líbit ani nikdo jiný, protože skuhralů a přepjatých moralistů se najde vždy hodně.

P. Pavlovský 9.5.2013 23:31

Sorry,tady všichni vědím že jsem starý, konzrevativnmi pravdolaska

K Havlovi lsem, měl výhadiy, hlavně prvnmí roce, ale pak už méně navic V POSOUZENÍ JEHO HER AMATÉR NEJSEM.

bYL JSEM V ODA a HAVLA JSME MĚLI RÁDI

J. Brunner 10.5.2013 0:56

Re: Sorry,tady všichni vědím že jsem starý, konzrevativnmi pravdolaska

Já Vás také nechci napadat (agresivně), jen mně vadí neustálé skuhrání, že není vše tak,  jak by si každý představoval. Kolik lidí diskutuje s vážnou znalostí věci? Téměř nikdo, přemílají se tu jen dojmy z médií, podle nátury diskutujícího a zdůrazňují se pouhé názory. Můj, pouhý názor je, že vzdělaní lidé by to takhle dělat neměli.

S. Vaněček Šauerová 9.5.2013 3:57

Ale pane Kaisere, celé to vystoupení bylo přece jen 1) soustem pro Zemanovy voliče, 2) provokací těch zbylých, ničím víc.

Zeman dobře zná své pappenheimské, kterými ve skutečnosti pohrdá. Ti dostali soustíčko : to máme ale prezidenta kabrňáka ! A jak to tomu Schlafenbergovi nandal ! O nic jiného přece nejde. Zeman dobře ví, že jeho voliči do ulic nechodí, případně jdou, nehrozí-li nic, event. když už je hotovo. Z tohoto mračna nezaprší, Zeman si tedy může podprahově sdělovat, co chce. Ignorovat, pane Kaisere, ignorovat ! Za víc to totiž tyto provokace nestojí.