19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Jako telenovela

Kavárna, s níž sympatizuji, ulpěla ve stereotypních variacích odsudků prezidenta Zemana a jeho osobnostních rysů. Exponovat prezidentovo sebestředné buranství je úlevné, ale občanským postojem to není; je svého druhu jeho náhražkou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Kain 28.1.2015 12:15

Re: Je to přesně tak, pane Kalvodo

A neodešel proto,že si uřízl ostudu jako trám tento pan skorodoktor?

J. Schwarz 28.1.2015 12:11

Re: Lhát se nemá, pane Nováčku !

no, hlavně že tu máme hafo politiků s tituly tu odněkud z Nižnej Lehoty na Svensku, támhle zase z Ukrajiny nebo z Plzně, dizertační práce nedohledatelné či prokazatelně opsané a ani je neapadne odstupovat. Nikdo je taky neodvolá, protože  obložit si jméno tituly je zřejmě neetické, nikoli však nezákonné / když se zmíněný politik svým "titulem" blýskne mezi řečí někde na recepci a potom už jenom "nereaguje" když ho tak sekretářka tituluje v úřední korespondenci /

B. Novacek 28.1.2015 11:09

Re: Lhát se nemá, pane Nováčku !

No, Kmonicku...lepsi exot nez vul, nemyslite?

a pi. S. Vaněček Šauerová: k clanku mam hlavne to, jak uz jsem predeslal, ze neschopnost vyjadrit se cesky, skryvana za minimalne 50ti procenty cizich slov, pouzitych v clanku, vypovida o neschopnosti pisatele vyjadrit se strucne, presne a cesky.

A ze to Kalvoda priznal?...co jineho mu zbyvalo? Co je to za kanci kuzi, ktera mu dovolila roky pred tim, ve vrcholne politice ten titul zneuzivat?

Vase adorace toho smejda me prekvapila...vetsinou pisete rozumne :)

Tak hezky zbytek tydne!

P. Čech 28.1.2015 10:17

Re: Je to přesně tak, pane Kalvodo

JUDr Kalvoda byl jedním z velmi mála českých politiků, kteří za něco stáli. Proto se znelíbil politikům jiným, kteří se jej báli a kteří ve spolupráci s prodejnými novináři vyrobili kauzu s neoprávněným používáním titulu. Pan Kalvoda, znechucen touto situací z politiky raději odešel, než aby se hádal  s politiky jinými, kteří mu nesahali ani po paty, v jejichž čele stál Václav Klaus.

J. Růžička 28.1.2015 9:55

Je to přesně tak, pane Kalvodo

Čehůnci vždycky čekali a nadále čekají, že za ně někdo něco, vlastně všechno vyřeší. Husiti, nacisti a komouši vyplenili elity národa a to co tady zbylo... hanba mluvit.

P. Čech 28.1.2015 9:33

Re: S čím by se měl náš ústavní systém vyrovnat především?

Jinak ovšem, pane Kalvodo, máte v mnohém téměř absolutní pravdu.

P. Čech 28.1.2015 9:31

S čím by se měl náš ústavní systém vyrovnat především?

S tím, aby ústavní zákony nebyly v rozporu s ústavním pořádkem. S tím, aby ústava byla ve svých článcích (všech) jednoznačná a aby ji nebylo třeba všelijak vykládat. Neměla by obsahovat nepravdivé články. Neměla by obsahovat články, které jsou mezi sebou v rozporu, či které nelze plnit, aby tím plněním nepřestupovaly články jiné. To znamená mimo jiné vypracování zcela jiné a nové ústavy, třeba s použitím vzoru, jaký ve své knize popsal pan Pavel Kohout. Zrušením čl. 56, odst.5 zákona o přímé volbě prezidenta, který je v rozporu s nejméně dvěma články Listiny základních práv a svobod. Atd, atd, pane Kalvodo. To byste měl, jako právník, vidět sám.

P. Kmoníček 28.1.2015 8:47

Re: Lhát se nemá, pane Nováčku !

A je tady druhý exot!

P. Kmoníček 28.1.2015 8:45

Re: Přemíra kofeinu otupuje soudnost

Pane Kalvodo,vidíte,a už je tady Mrazík.

P. Kmoníček 28.1.2015 8:43

Pane Kalvodo,

přesné,výstižné a hlavně srozumitelné.A teď si to ale od Mrázků ,Szewczyků,Svozilů,Lesniaků a podobných exotů řádně odskáčete.

M. Šetka 28.1.2015 8:01

Je to smutné,

ale pohled na naše špičky politické reprezentace je více než tristní. Sobotka mající image špinavého hadru na podlahu,stále ještě dětinský Hamáček,odborář Štěch. Šéfové partají - ten samý Sobotka,čechoslovák "karusel" Babiš, lidovci taky nic moc. Opozice má dost starostí sama se sebou. Nevidím nikoho,kdo by měl "koule." Ale není tomu tak,že by za současné špičky nebyla náhrada. Jen tak zkusmo - Foldyna,Veleba,Doubrava,Středula,Hašek,Tejc,..... Chraň nás Bože od všeho zlého. Leč,co neudělají politici,to za ně bude muset udělat cirrhoza. Jinak díky za výborný příspěvek.

F. Lesniak 28.1.2015 7:56

Re: Lhát se nemá, pane Nováčku !

No, kdyby se to neprovalilo, tak by Kalvoda ani nepípl. A protože mu nic jiného nezbylo, tak musel konat. Ovšem nebyla to chyba, že neoprávněně používal onen titul, ale jasný podvod.

J. Mrázek 28.1.2015 7:44

Re: Přemíra kofeinu otupuje soudnost

provedený kopanec ...oprava

J. Mrázek 28.1.2015 7:42

Přemíra kofeinu otupuje soudnost

A stejně "inteligentně" a s oprávněným komplexem méněcennosti provedený. Navíc osobou s ambicemi, co je zhrzena odsunutím na pátou kolej. Nejsem Zemanovo fanouškem v mnoha věcech a lituji, že Klaus odešel, nicméně "sláva infantility kavárenských žblebtů hvězd se dotýká..."

J. Mrázek 28.1.2015 7:41

TOHLE je další kavárenský kopanec

A stejně "inteligentně" a s oprávněným komplexem méněcennosti provedený. Navíc osobou s ambicemi, co je zhrzena odsunutím na pátou kolej. Nejsem Zemanovo fanouškem v mnoha věcech a lituji, že Klaus odešel, nicméně "sláva infantility kavárenských žblebtů hvězd se dotýká..."

E. Vašátko 28.1.2015 7:21

Re: Lhát se nemá, pane Nováčku !

na rozdíl od pana "prezidenta", který byl uznán za lháře i soudem. Jenže tam se vše zastavilo a soud konstatoval naprostý nesmysl - že ty lži o svém protikandidátovi neovlivnily volební výsledky. Což byla také prokazatelná lež. A tenhle lhář nám teď předvání, co umí. A umí toho dost, vždyt je konečně za to placen - řídící orgány má přímo na hradě. Jenom by mně zajímalo, zda někdo, kdo je k tomu oprávněn už konečně na tohoto pána podá nějakou žalobu či stížnost u ústavního soudu. V tom se nevyznám, kdo a jak to udělat, ale ti oprávnění a povinní by měli urychleně konat, pokud nejsou ze stejného vrhu. Dokud je ještě čas.

A. Bocek 28.1.2015 6:35

Dík za "Pitomce bez názoru" !

Těmito jedinci se naše i zahraniční politika jen hemží. Když v televizi začnout takoví mluvit vždy ji vypínám.

S. Vaněček Šauerová 28.1.2015 4:30

Tak. V pořadí další příkladný text,

jeden z nejlepších (ne-li vůbec nejlepší), jaký byl v poslední době napsán, hned v závěsu za "politruky, kteří jsou zpátky". Čten a komentován zřejmě příliš nebude, neboť lidé povětšinou nevědí, o čem vlastně je to řeč, ústavu nečetli, a pokud snad ano, nerozumějí jí, je jim nakonec tak nějak ukradená.

A víte, pane Kalvodo, co je na celém tom povedeném špektáklu s našimi politiky to nejlépe vyvedené ? Oni "to" (Zeman destruuje základní zákon státu, na nějž - jaká ironie ! - skládal prezidentský slib) tak zkrátka necítí. Například jedna poslankyně - s tituly Doc. RNDr. Ph.D. a MBA - se uvolila sdělit, že s panem Zemanem sice nesouhlasila v případě, když nechtěl jmenovat Martina Putnu profesorem (to je zřejmě jediné, čeho si stačila povšimnout), žádné hrubé porušování ústavy však nevidí, a basta ! Mohla bych ty skvělé poslance a poslankyně s nulovým až záporným právním vědomím vyjmenovat, a trochu je tak vymáchat za jejich ignoranci, ale ... proč ? Co s takovým materiálem chcete dělat ?

M. Krátký 28.1.2015 4:19

Miloš sice nezklamal své oponenty, ani mne

Ale jedním dechem musím konstatovat, že totéž předvádějí naši "politici". Také nezklamali. Žádná koncepce, žádný názor na řešení průseru s IS. Mlčením se ten průser nevyřeší a o tom také pojednává autor. Francouzský prezident se také odkopal, když prohlásil, že to byla akce osamocených pomatenců bez návaznosti na islám - taky pitomec bez názoru.

S. Vaněček Šauerová 28.1.2015 3:59

Lhát se nemá, pane Nováčku !

Jan Kalvoda svou chybu uznal a nepokoušel se vymlouvat. Přiznal, že užíval titul JUDr., přestože mu příslušel titul Mgr. na základě absolvovaného studia. Dobový tisk o tom praví : V okamžiku, kdy měl před Sněmovnou obhahovat novelu TŘ, si vzal slovo a překvapeným poslancům oznámil : "Titul JUDr. mi nepřísluší. Já jsem připustil, aby byl se mnou spojován, což považuji za svou chybu. Proto nyní rezignuji na svůj poslanecký mandát a sděluji Vám, že jsem dnes odevzal rezignaci na funkci ministra vlády prezidentu republiky".

Srovnejte s tím, co jste napsal. Poznamenat musím, že kdyby každý z našich politiků sebekriticky odstupoval tak, jako Jan Kalvoda, tedy za každou prkotinu (přestupek), náš zákonodárný sbor byl se skvěl prázdnotou. Jan Kalvoda se zachoval příkladně a v politice zásadně chybí, což nakonec prorokoval i Václav Klaus ve chvíli Kalvodova odstoupení.

K jeho článku ovšem nemáte ani písmeno. Nu, česká internetová klasika.

B. Novacek 28.1.2015 3:46

...

na konci "clanku" stoji toto oznameni: "Autor je advokát a bývalý vicepremiér"...zapomeli jste tam dodat jednu podstatnou malickost: " podvodnik a lhar, vyhozeny za podvod s titulem z politiky"...a tenhle clovek se pomoci pouziti vice jak 50% cizich slov problabolil az na stranky NP...smutne. Nejdriv si clovek vsimne, jak rychle se nahlou demenci zasazeny Aston stava blabolilem, pak se tu exhibuje bolsevicka kreatura Jicinsky a ted jeste dalsi kalic vody. Skoda te, mily Pse, vypada to na rychly sesup do pekel.