19.4.2024 | Svátek má Rostislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Jako přes kopírák

Bitva proti úplatkům a rozkrádání vrcholí. Za údajný zločin ve výši cca 2500 Kč, slovy dva tisíce pět set korun, je obžalováno zastupitelství jednoho města, přestože se tyto peníze neztratily, ale teoreticky se ztratit dle policie mohly.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Vítek 25.4.2014 10:31

Pane Pokorny tohle jste cetl?

http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-jako-pres-kopirak-d0s-/p_politika.aspx?c=A140420_210452_p_politika_wag

az na to ,ze babisi jsou pricina a ne dusledek,dobry

A druha otazka:je Vam neprijemne cist informace o procentech Zidu a Nobelovych cen mezi obyvateli?Pokud jo,proc?

V. Kusý 22.4.2014 22:01

Když jsem si přečetl co povídali Janoušek a kluci

co spolu chodí po telefonu, tak nějak nejsem schopen pochopit, za koho pan Vlk st. vlastně kope.

M. Frank 22.4.2014 22:08

Re: Když jsem si přečetl co povídali Janoušek a kluci

pan Vlk kope za svobodu. Pokud to nechápete, pak je mi Vás líto. Účelové spojení Janouška s tzv. trafikami je dnes komicky podtržený zjištěním, že bývalí poslanci ČSSD si stěžují, že jim bylo slíbeny za rozpuštění sněmovny posty náměstků na ministerstvech. Tím se konstrukce Ištvána a Šlachte hroutí jak domeček z karet, nebo musí pozavírat polovinu ČSSD.

V. Kusý 23.4.2014 7:38

Re: Když jsem si přečetl co povídali Janoušek a kluci

Máte li na mysli svobodu okrádat nás všechny, pak je mi líto Vás.Ta "účelová spojení" a podobné argumenty jsou dobrá tak pro hájení neobhajitelného.Ovšem v nefunkčním státě se není čemu divit.

P. Vítek 25.4.2014 10:36

Re: Když jsem si přečetl co povídali Janoušek a kluci

Jsou tisice zpusobu jak krast ze spolecneho.Zrusme to.Nikdy to nerozpletete a schytaji to ti od nejmensich.

P. Vítek 25.4.2014 10:33

Re: Když jsem si přečetl co povídali Janoušek a kluci

Konecne zase nekdo normalni...

na doplneni http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-jako-pres-kopirak-d0s-/p_politika.aspx?c=A140420_210452_p_politika_wag

J. Jurax 22.4.2014 20:54

No, nevím,

přijde mi to tak nějak ode zdi ke zdi ...

A autorem představená ekvivalence Berlusconiho a Babiše není pro Babiše moc lichotivá, jakkoli Babiše nemusím ...

P. Vaňura 22.4.2014 17:18

Ale jednu věc bych panu Ištvánovi rád připomněl, byl

to totiž soudruh Rudolf Slánský, který začal připravovat proces, kde by byl obžalován některý z nejvyšších komunistických potentátů (hledal "československého Rajka"). Akorát nevěděl, koho vybrat ale jiní soudruzi vybrali JEHO.

A co takhle jména Jagoda, Ježov, Berija, Abakumov, Rjumin (po řadě šéfové GPU/NKVD/NKGB, jakpak to s nimi dopadlo?

P. Vaníček 22.4.2014 16:22

S těmi dotacemi je to srandovní,

nejdřív pošleme prašule do Brusele,tam z nich tlupy darmožroutů užerou co jde a pak prosíme,aby nám ze zbytku něco milostivě poslali zpátky. Nejrozumnější by bylo tu levičáckou bruselskou chátru rozehnat a peníze nechat doma.

J. Vintr 22.4.2014 19:31

Re: S těmi dotacemi je to srandovní,

Doma máme taky tlupy darmožroutů, kteří by se o ty peníze "co zůstaly doma" velice ochotně postarali. Takže je to vlastně jedno, do které pr.. se ty prachy strčí.

J. Jurax 22.4.2014 20:59

Re: S těmi dotacemi je to srandovní,

Ale byla by to NAŠE perdel ... :-)

Ty dotace mají ještě tu vadu, že v bruseli vědí lépe, na co je dát a na co je tedy smíme použít. A je koem toho neskutečně administrativy ...

A navíc - kromě bruselských darmožroutů máme - jak jste správně připomněl - i darmožrouty tuzemské, takže ty prachy musí nasytit ty i ony ...

P. Vaňura 22.4.2014 21:24

Naprosto s Vámi nesouhlasím, protože např. "je

v národním zájmu peníze z Bruselu vyčerpat," jedno na co. Přitom to např. musíme spolufinancovat. Pokud by se to platilo z českých peněz, takové 3,14čoviny jako se platí z peněz EU by neprošly ani náhodou!

M. Frank 22.4.2014 15:33

A nezákonnosti se k soudu kolikrát ani nedostanou

http://www.lidovky.cz/vnitro-zaplati-pokutu-za-zverejneni-videa-ze-zatykani-nagyove-pve-/zpravy-domov.aspx?c=A140422_145802_ln_domov_mct

B. Rybák 22.4.2014 14:04

Velmi zajímavý a velmi potřebný článek!

Pod rouškou boje proti fašismu ideologicky hledajícímu střední cestu mezi kapitalismem a socialismem a tedy lživě za (krajně) pravicový levicí označenému, ovládla po r. 1945 italský veřejný prostor "internacionální" (komunistická) levice. Protože ale v členské zemi NATO nemohla oficiálně vládnout došlo k zablokování italského politického systému a jeho rozštěpení na stálou a proto postupně morálně erodující vládu křesťanských demokratů a socialistů a na ostatní instituce (tisk, školy a především soudy) ovládající komunisty.

Některé "zlozvyky" vlády, týkající se např. finacování politických stran, které byly donuceny se smířit s tak malou podporou od státu, že se běžně tolerovalo jejich pololegální financování (při němž obvykle nedocházelo k obohacování jednotlivců). Toho využila komunistická (milánská) soudní mafie k generálnímu útoku na politický systém demokratického kapitalismu způsobem výborně popsaným v tomto článku.

Zachráncem, v naprostém chaosu se rozkládajícího italského státu se stal pan S. Berlusconi, především díky své charismatické, k zápasu s nebezpečnou, pod záminkou boje s korupcí vzniklou soudcokracií, mohutně burcující osobnosti, která svými masmédii dokázala narušit monopol masmédií levičáckých. O čestné místo v novodobých italských dějinách ho nemůže připravit ani to, že soudní mafie, posílená o mocnou korumpujíci EU-byrokracii ho nedávno trapně ponížila.

Pan Babiš sice dosud zdaleka nevyložil všechny své "trumfy" (bohužel ani nemusel), ale to, že vstoupil do našeho politického života jako po státních EU-dotacích bažící "bojovník proti korupci", který zatím skvěle doplňuje policejně soudní, údajně protikorupční a ve skutečnosti naši nezávislou politiku výběrově kriminalizující EU-mafii, ho velmi výrazně odlišuje od pana Berlusconiho a jako eventuálního zachránce před zhoubnou soudcokracií téměř úplně diskvalifikuje.

M. Starý 22.4.2014 15:29

Re: Velmi zajímavý a velmi potřebný článek!

Poslední odstavec je přesný. Bohužel.

J. Boleslav 22.4.2014 16:01

Re: Velmi zajímavý a velmi potřebný článek!

Kdo vidí v Burešovi záchranu před čímkoliv, těžce se mýlí. Chránit bychom se měli především proti němu a podobným xindlům.

M. Starý 22.4.2014 13:02

Opět nás dohání minulost

Musel jsem se smát, když jsem před svátky četl poslední stať Klausova institutu o Ukrajině, kde Klaus vyčítá Ukrajině "nezvádnutou ekonomickou transformaci, která dostala k moci skupiny oligarchů"... Nejdřív jsem myslel, že pan exprezident se konečně kriticky podíval na svoji transformaci z 90. let, ale pak jsem se ze sna probudil...

Stále nás dohání zvěrstva z období, kdy "ekonomové předbíhali právníky", nebo-li kdy se muselo "zhasnout". Tam je počátek vlivu Janoušků, Rittigů, ale i Babišů, tedy té party hochů "co spolu mluví" a co neformálně ovládla celou republiku.

P. Vaňura 22.4.2014 13:18

Nemáte ponětí, o o se jedná, na Ukrajině je to o celé

řády horší, než tady. A útěk před právníky? Např i v článku se píše, že průtahy, spojené s "právním posuzováním" tunelu Blanka přijdou na MILIARDY. Připustit toto při privatizace by znamenalo hospodářský kolaps, kterého jsme, "díky" Ištvánovu "boji proti korupci" svědky už dnes. "Řešit" dva roky "poslanecké trafiky" za 35000 Kč měsíčně a nechat v klidu podnikat např. lihovou mafii ("vedlejší škodu" zde představuje už přes 50 mrtvých), nelze označit jinak, než jako sabotáž!

M. Starý 22.4.2014 13:54

Re: Nemáte ponětí, o o se jedná, na Ukrajině je to o celé

Proboha, co by se u nás mohlo horšího stát, kdyby "ekonomové nepředběhli právníky"? Vždyť většina velkých podniků Klausovu privatizaci stejně nepřežila (plzeňská Škodovka, Poldi Kladno, Tesla, sklárny, textilky, ...) Jeden z mála velkých podniků, co se u něho privatizace povedla je mladoboleslavská Škodovka, jenže ta se neprivatizovala za Klause, ale za Pittharta...

Poslanecké "trafiky" byly určeny pro "uspokojení" veřejnosti. A kšefty s černým lihem a nově s naftou, kdy škody jdou do miliard, jdou za Kalouskovým ministerstvem financí, když Celníci mají kontrolovat spotřební daň. A viděl jste, že by někoho za to "popotahovali" ?

R. Tesařík 22.4.2014 15:06

Re: Nemáte ponětí, o o se jedná, na Ukrajině je to o celé

proboha, co to melete za blbosti.

M. Starý 22.4.2014 15:25

Re: Nemáte ponětí, o o se jedná, na Ukrajině je to o celé

Stačí jen tři jména: Kožený, Soudek, Stehlík. Ten poslední dokonce kadiduje do Brusele...

P. Vaňura 22.4.2014 17:02

Stačí tunel Blanka, ale třeba i o deset let zpožděný

dálniční obchvat Plzně s úplně zbytečným a možná nebezpečným tunelem! Koženému mohl dát kuponovou knížku jenom idiot (mimochodem, na antikomunistických shromážděních před ním opakovaně varoval Petr Cibulka), ti druzí dva v podstatě dělali, co mohli, AČKOLIV, když viděli že neuspějí, snažili se zabezpečit sebe.

Soudek dokonce zprivatizoval podnik v bývalé NDR (za 1 DM) a zkrachoval. Příčina byla dost obecná, on řekl, že ač kvalita vyráběných lisů byla stejná, jako na západě, nikdo za ně nebyl ochoten vydat stejně peněz, jako za lisy ze západu.

V. Vlach 22.4.2014 17:44

Re: Nemáte ponětí, o o se jedná, na Ukrajině je to o celé

To jsou hloupé a nesmyslné řeči - měli komunisti a StB viset a zbytku odebrat kompletně ekonomickou moc. Kdo tomuto nerozumí, je komouš nebo jeho přívrženec.

J. Jurax 22.4.2014 21:07

Re: Nemáte ponětí, o o se jedná, na Ukrajině je to o celé

Ne že bych v obecné rovině nesouhlasil - ale kdo to měl realizovat? To věšení komunistů a estébáků ve státě, kde prakticky každý měl v příbuzenstvu komunistu, pokud jím sám nebyl?

Víte - složíté problémy mívajé jednoduchá, každému pochopitelná, avšak špatná řešení. To je Murphyho zákon.

J. Vintr 22.4.2014 13:29

Re: Opět nás dohání minulost

Pokud si máme vybrat mezi vládou "mafiánů" a soudců, tak jednoznačně lepší je ta první možnost. Mafiáni se budou chovat určitě o mnoho racionálněji než soudci, u nichž je absolutní absence zdravého rozumu základním kvalifikačním předpokladem pro jejich funkce.

J. Jurax 22.4.2014 21:09

Re: Opět nás dohání minulost

Hm - vyberte si mezi ďáblem a ďáblem ... :-)

R. Tesařík 22.4.2014 15:06

Re: Opět nás dohání minulost

to je stále stejně blbá stará písnička..předbíhali právmníky...jeminánku , furt dokola.

J. Chaloupka 22.4.2014 12:38

A teď dostanou úředníci definitivu, takže je nebude možné

ani propustit. Jediné kladné je to, že to zhroucení systému a katastrofa, kterou končí každý socialismus i ten celoevropský, přijde dříve. Možná nebudeme v té katastrofě tak na dně. Ale pokud někdo ryje držkou v zemi, může jen stoupat.

M. Starý 22.4.2014 12:45

Re: A teď dostanou úředníci definitivu, takže je nebude možné

To je sen každého politika "zakonzervovat" na úřadech "své" lidi...

J. Boleslav 22.4.2014 12:46

Re:

Jsem taky optimista, všichni lidé u nás přece nemůžou být úplně blbí. :-)