20.4.2024 | Svátek má Marcela


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak ven ze šlamastyky

Přátelé mě požádali, abych napsal článek o demonstracích. Měl jsem ho v hlavě a vyzněl by spíše proti nim. Během posledního týdne se toho ale událo tolik významného, že tento článek vyzní dost jinak, než jsem původně zamýšlel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Alda 7.6.2019 9:04

V naprosté většině věcí s Vámi nesouhlasím.

V tomto však ano. Napsal jste to dobře - souhlasím s Vámi.

A. Alda 7.6.2019 9:02

Bingo.

To jste vystihl velice přesně. Das ist des Pudels Kern.

M. Šejna 7.6.2019 9:01

zajímavé myšlenky pana Drápala

asi by opravdu bylo lepší, kdyby Babiš podal demisi a vzdal se poslaneckého mandátu. Mám ale obavy, že by to řvounům na náměstích nestačilo. Už dnes je Babiš obviňován, že své firmy sice vložil do svěřeneckého fondu, ale ve skutečnosti je prý ovládá dál. Střet zájmů - tvrdí to i eurounijní audit.

Pokud by se Babiš vzdal premiérské funkce a poslaneckého mandátu a zůstal předsedou ANO, určitě by mu ti stejní kritici vytýkali, že sice není předsedou vlády a poslancem, ale ve skutečnosti vládu a své poslance ovládá dál. Zase střet zájmů - možná by si opozice na to znovu objednala eurounijní audit.

Nepomohlo by ani to, že by Babiš opustil ANO, protože by mu bylo vytýkáno, že sice v ANO není, ale stejně je to jeho strana. Střet zájmů. Nejspíš by tedy muselo být ANO rozpuštěno, a to na základě dalšího eurounijního auditu. Teprve pak by snad byli Babišovi odpůrci spokojeni.

D. Stirský 7.6.2019 9:01

Docela hezky napsáno.

Dnes jsem měl ve schránce 5 e-mailů od Chvilek. Skončily v koši. Tvrdá masáž (Babiš je gauner) a fascinace množstvím demonstrantů. Mnozí jistě dají v neděli na FB fotku a s chvěním budou čekat pochvalné komentáře a lajky od přátel. Bohužel, demonstrace = vybičované především emoce. Což je smutné. Chybí racio a trochu pragmatiky a objektivity. Třeba to, že AGROFERT zaměstnává 33 tisíc lidí (nevím, v jakých podmínkách, určitě má nemalý sociální fond). Spočítal jsem si dle konsolidované výročky průměrný brutto plat 2017: Přes 40 tis. Kč. Chtělo by to podrobnější rozbor. Ale je fakt, že přijaté investiční a provozní dotace 2017 jsou hluboko pod platbami daně z příjmů a sociálního/zdravotního pojištění.Uvažoval někdo, co se stane, když několik set podniků skupiny žádné dotace mít nebude? Dopad na zaměstnanost? A opravdu je Babiš takový zloduch, jak jej chvilkaři líčí? To přece není možné: každý člověk je směsicí dobrých i špatných vlastností. Dnes jsem se dočetl, že svůj "vládní" plat vč. náhrad posílá na charitu (otcové a matky samoživitelky). Pokud je to pravda (zdroj neuveden), neukazuje to také na jiného Babiše? A nemělo by se opravdu počkat na definitivní znění zprávy? Kdo z nás skutečně rozumí systému zemědělských dotací? Obávám se, že skoro nikdo. Není v tom všem také útok plebejců na schopného člověka, který vybudoval velký hodling? Což nevědí, že již ve starém Řecku byl Hermes posel bohů a dále bůh obchodníků a zlodějů? Jde mně jen o objektivitu, o nic víc. A ta tu rozhodně chybí.

A. Alda 7.6.2019 9:00

Ano.

Jak to napsal pan Svatopluk Čech někdy před rokem 1887:

Věřme jen sobě, své práci a píli, věřme jen svatému nadšení v nás, věřme jen vítězství slovanské síly, která si podepře krají tu hráz, věřme že národ náš, veliká Sláva, s korouhví lidskosti za štítem práva, dobude korunu velebných krás!

A. Alda 7.6.2019 8:57

Jako katolík se na to těším.

Ostatně to při mši i veřejně spolu s ostatními vyznávám při mši svaté: Tvou smrt zvěstujeme, tvé vzkříšení vyznáváme, na tvůj příchod čekáme, Pane Ježíši Kriste.

J. Holíček 7.6.2019 8:52

Re: ???

On není zlej, jen by rád prospěl. Vzdělání na to zřejmě nemá, ale tu snahu mu neberme.

A. Alda 7.6.2019 8:52

Taky jsem nikdy Babiše nevolil.

Ale znám lidi, co ho volili. Dokonce znám i jednoho přímo fanatického babišistu (děsné slovo, co?) - je to lékař s manželkou soudkyní. To, že Vy neznáte nikoho, kdo volil Babišovce, je zřejmě omyl. Oni Vám to jen nechtějí říci - a přemýšlejte tedy proč nechtějí.

Napsal jste svůj článek hezky, má smysl ho číst, ale doporučuji i Vám přečíst si kratší a stručnější článek pana Havránka zde: https://josefhavranek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=716481

J. Holíček 7.6.2019 8:50

Re: Tsss..

To je ovšem lidumil. Takovej Kalousek tisícovku šlohnul a dph zvednul. Ne nadarmo má Andrej miliardy a Mirek miliJardovou závist. :-))

K. Janyška 7.6.2019 8:45

Jak ? Musíme věřit, že vyhrají zločinci popletení

nad zločincem faktickým. Když tam vidím euvlajky a slyším kecy o občanské společnosti dělá se mi špatně... Dzp.

J. Schwarz 7.6.2019 8:42

Milý autore,

pokud považujete Jiřího Zlatušku a Pavla Teličku za "zajímavé lidi", co je na vás vlastně konzervativního?

J. Karlík 7.6.2019 8:22

Re: ???

Jste na omylu. A ve škole nás, na rozdíl od dneška, učili velkou i malou násobilku. Jestli víte, co to je. Jediné, co mne fascinuje, je nebetyčna závist, kolik že si ten Babiš vydělá. Možná, že kvůli tomu ani nemůžete spát. Není to nebezpečné?

Pokud máte v hlavě mozek a ne slámu, (nomen-omen), musí vám být jasné, že ty daně někdo kontroluje a ty dotace někdo musel přidělit. Ale to už je na váš styl myšlení asi moc náročné, že? Přeji klidné sny.

J. Karlík 7.6.2019 8:11

Re: ???

Pochopil jste moji narážku, dobře, ale já opravdu nevím jak dlouho může být občan české republiky trestně stíhaný. Takže o tom nemohu nikomu ani slovo.

I. Mertl 7.6.2019 8:07

Myslí to dobře

tedy pan Drápal. Ale až události posledního týdne mu daly nahlédnout?! Potřeboval skutečně nějaký audit, aby pochopil zásadní nebezpečnost ba zhoubnost tak přemrštěné snahy o moc? Bývalý evangelický duchovní, ba zakladatel církve, nerozpoznal psychopatickou osobnost? Vida.

J. Kočí 7.6.2019 7:38

Re: Vaše víra v dobro člověka vám zatemňuje realitu

drobné připomínky:

Víte, že Baťa 2x zkrachoval? Za to že potom vybudoval obrovskou firmu vděčí Rakousko-Uherské armádě za první světové, protože se stal generálním dodavatelem bot.

Víte proč je tak nízká nezaměstnanost? Co třeba vliv stabilní vlády?

Jinak asi čtete moc noviny.

S. Pavuk 7.6.2019 7:34

Hľadá sa charizmatická osobnosť

Charizmatických osobností s programom, ale bez peňazí je veľa.

J. Elias 7.6.2019 7:33

Je to divné, když je pastor uzavřen v sociální bublině.

R. Langer 7.6.2019 7:32

Re:

A máme z toho být nervozní, nebo se na to máme těšit? :-)

R. Langer 7.6.2019 7:30

Re:

Tam není čemu rozumět, to jsou jenom pudy... ;-)

J. Vocilka 7.6.2019 7:30

Některé církve tvrdí , že jeho příchod je blízko.

Jinak zajímavý článek děkuji.

V. Němec 7.6.2019 7:18

Nelíbí

se mi stálé citace, že se nám daří, poněvadž se daří Německu. Jistě je velmi dobré mít hospodárné a pracovité sousedy, ale zda se mi dobře daří by mělo záležet především na mně jak já umím!!!!

J. Novák 7.6.2019 7:18

Možná, že jsem se ještě pořádně neprobral, ale na rozdíl od příspěvku pana Kotase tomu vašemu nějak nerozumím.

I. Mentlík 7.6.2019 7:17

Re: Vaše víra v dobro člověka vám zatemňuje realitu

Nezbytnou podmínkou pro to být schopným podnikatelem je chtění podnikat, ne jít do politiky. Jací lidé se v nedávné minulosti dostali k majetku a jakým způsobem, je začasté známo. I mezi politiky jsou majetní lidé, kteří začasté k majetku přišli až poté, co vstoupili do politiky (kdypak asi měli čas i podnikat?), napříč všemi stranami. Lidé volí Babiše pravděpodobně také proto, že k majetku přišel, aniž by politiku potřeboval (netvrdím, že k tomu nepoužil naše čisté politiky). Když se rozhlédnete, tak kdo nechce Babiše, ten aby se šel picnout. Až se ti na Václaváku začnou bavit o tom, kdo po Babišovi, tak se porvou.

Jste proti navyšování důchodů nad zákonný rámec? Tak nejdřív zařiďte, ať zákon zohlední spotřební koš důchodců. Spočtěte si to, a budete se divit. Jo, a zajistěte práci i přirozeně vzhledem ke stáří zdravotně znevýhodněným lidem. Vám přeji, abyste dokázal makat co nejdéle.

M. West 7.6.2019 7:16

Re: Tsss..

oprava

M. West 7.6.2019 7:15

oprava

dobry!!! oprava

M. West 7.6.2019 7:14

Re: Tsss..

Doby :):):) Tronik urcite bude mit z toho boleni hlavy:):)

J. Novák 7.6.2019 7:14

Vypadá to, že silné osobnosti a schopní lídři jsou pro vás psychopaté. Koho byste si vy jako předsedu vlády představoval? Asi někoho jako v minulosti šmoula Špidla a dnes třeba Fiala a jemu odobní.

M. West 7.6.2019 7:11

Re: ???

J. Karliku

Kontrolni otazka Vy me pripadnete jako v Baronech porucik Tronik otazka zni jakou ma kadenci samopal B.52 nevite ? vy smejdi samopal ma kadenci taa taa taa ta Ted to vite,ale nikomu ani slovo vy hnupi :):):)

R. Vacek 7.6.2019 7:10

A nejhorší na Babišovi je,

že se dá špatně ovlivňit bohatými skupinami v pozadí. Tuto špatnou vlastnost má vlastně i Zeman, který neví, jak jsou peníze pro každého důležité.

J. Strakoš 7.6.2019 7:06

Re: Odhadnutí voličů

Osobně jsem si našel někoho jiného (a bohužel opět nezvolené), kolega nikoliv.

Popravdě, moc se mu nedivím - ostatní politici toho opravdu moc dobrého (napříč stranami) bohužel nepředvádějí. Z toho (opět jen můj dojem) také pramení frustrace národa pro volby např. Pirátů "Pusťte nás na ně!"?