26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak ven ze šlamastyky

Přátelé mě požádali, abych napsal článek o demonstracích. Měl jsem ho v hlavě a vyzněl by spíše proti nim. Během posledního týdne se toho ale událo tolik významného, že tento článek vyzní dost jinak, než jsem původně zamýšlel.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Mertl 7.6.2019 8:07

Myslí to dobře

tedy pan Drápal. Ale až události posledního týdne mu daly nahlédnout?! Potřeboval skutečně nějaký audit, aby pochopil zásadní nebezpečnost ba zhoubnost tak přemrštěné snahy o moc? Bývalý evangelický duchovní, ba zakladatel církve, nerozpoznal psychopatickou osobnost? Vida.

I. Širůček 7.6.2019 14:28

Re: Myslí to dobře

Problém nespočívá v rozpoznání psychopatické osobnosti, ale v nalezení "nepsychopatické" osobnosti v politice.

S. Pavuk 7.6.2019 7:34

Hľadá sa charizmatická osobnosť

Charizmatických osobností s programom, ale bez peňazí je veľa.

J. Elias 7.6.2019 7:33

Je to divné, když je pastor uzavřen v sociální bublině.

J. Vocilka 7.6.2019 7:30

Některé církve tvrdí , že jeho příchod je blízko.

Jinak zajímavý článek děkuji.

R. Langer 7.6.2019 7:32

Re:

A máme z toho být nervozní, nebo se na to máme těšit? :-)

A. Alda 7.6.2019 8:57

Jako katolík se na to těším.

Ostatně to při mši i veřejně spolu s ostatními vyznávám při mši svaté: Tvou smrt zvěstujeme, tvé vzkříšení vyznáváme, na tvůj příchod čekáme, Pane Ježíši Kriste.

V. Němec 7.6.2019 7:18

Nelíbí

se mi stálé citace, že se nám daří, poněvadž se daří Německu. Jistě je velmi dobré mít hospodárné a pracovité sousedy, ale zda se mi dobře daří by mělo záležet především na mně jak já umím!!!!

A. Alda 7.6.2019 9:00

Ano.

Jak to napsal pan Svatopluk Čech někdy před rokem 1887:

Věřme jen sobě, své práci a píli, věřme jen svatému nadšení v nás, věřme jen vítězství slovanské síly, která si podepře krají tu hráz, věřme že národ náš, veliká Sláva, s korouhví lidskosti za štítem práva, dobude korunu velebných krás!

M. West 7.6.2019 7:15

oprava

dobry!!! oprava

R. Vacek 7.6.2019 7:10

A nejhorší na Babišovi je,

že se dá špatně ovlivňit bohatými skupinami v pozadí. Tuto špatnou vlastnost má vlastně i Zeman, který neví, jak jsou peníze pro každého důležité.

A. Alda 7.6.2019 9:02

Bingo.

To jste vystihl velice přesně. Das ist des Pudels Kern.

Č. Berka 7.6.2019 12:00

Re: A nejhorší na Babišovi je,

tak nějak to je

J. Karlík 7.6.2019 6:44

???

Neznáte nikoho, kdo volil Babiše. Asi se patříte do party těch vzdělanějších. My, hloupější, se nechali tím trestně stíhaným oblbnout. Kontrolní otázka - jak dlouho může být občan české republiky trestně stíhaný? Rok, dva? Pět? Nebo dokud ho nedostanou? Sněte si dál Vaše sny o čistém politikovi a hlavně se modlete. Politika zjevně není Vaše káva. A občas se zminte o tom, že premiér, ač drsný predátor, dává celý svůj plat nadaci, která pomáhá matkám samozivitelkam. Není to křesťanské?

S. Sedlák 7.6.2019 6:54

Re: ???

Vy asi zase patříte do skupiny, které dělá problém si spočítat nákup.

Pokud vás fascinuje skutečnost, že Babiš dává svůj plat samoživitelkám, tak vedle toho, že o tom dost pochybuji, stojí fakt, že na svých daňových a dotačních podrazech vydělá ročně několikařádově víc. Pokud máte kalkulačku s dostatečným počtem nul, tak si zkuste nahodit, kolik je to 40000000000/5.

J. Karlík 7.6.2019 8:22

Re: ???

Jste na omylu. A ve škole nás, na rozdíl od dneška, učili velkou i malou násobilku. Jestli víte, co to je. Jediné, co mne fascinuje, je nebetyčna závist, kolik že si ten Babiš vydělá. Možná, že kvůli tomu ani nemůžete spát. Není to nebezpečné?

Pokud máte v hlavě mozek a ne slámu, (nomen-omen), musí vám být jasné, že ty daně někdo kontroluje a ty dotace někdo musel přidělit. Ale to už je na váš styl myšlení asi moc náročné, že? Přeji klidné sny.

J. Holíček 7.6.2019 8:52

Re: ???

On není zlej, jen by rád prospěl. Vzdělání na to zřejmě nemá, ale tu snahu mu neberme.

J. Pospíšil 7.6.2019 18:40

Re: ???

No právě, víme, že je někdo, kdo některým přidělí a jiným nepřidělí. To se právě jmenuje korupce. Korumpuje to ty, kterým se přidělí a ti to oplácejí těm, co přidělují. Něco se nechá pro jiné, když si to nechají sepsat a samozřejmě zaplatit řádné sepsání a zvýšení šance taky něco dostat od kamošů těch, co přidělují.

M. West 7.6.2019 7:11

Re: ???

J. Karliku

Kontrolni otazka Vy me pripadnete jako v Baronech porucik Tronik otazka zni jakou ma kadenci samopal B.52 nevite ? vy smejdi samopal ma kadenci taa taa taa ta Ted to vite,ale nikomu ani slovo vy hnupi :):):)

J. Karlík 7.6.2019 8:11

Re: ???

Pochopil jste moji narážku, dobře, ale já opravdu nevím jak dlouho může být občan české republiky trestně stíhaný. Takže o tom nemohu nikomu ani slovo.

S. Sedlák 7.6.2019 6:25

Vaše víra v dobro člověka vám zatemňuje realitu

Události posledních dnů ve vás hlodají a značně se mění náhled na to, co Babiš dělá, ovšem máte to proloženo mnoha mýty o tom, kdo Babiš je.

Stále nemohu pochopit, proč Telička, Zlatuška nebo Komárek mu sedli na lep. Oni měli vědět už tehdy, co je to za bezohledného grázla. Komárek o tom dokonce léta psal. Ono jich ale bylo více. Třeba Sobotka, Štěch nebo i Bělobrádek s Jurečkou, kteří si mysleli, že ty mrtvoly (někdy doslova) jsou jakýmsi omylem nebo neschopností dotčených.

Babiš není schopný podnikatel. Schopným podnikatelem byl Baťa nebo i třeba Dedek z Jablotronu. Nejenže vybudovali firmy z ničeho vlastní schopností. Oni nepotřebovalí k dosažení výsledku ukrást Petrimexu firmu, kterou řídili, nedopouštěli se podrazů na lidech, kterým se tvářili jako féroví partneři, dokonce přátelé a pak je nepřátelsky převzali. Boček a Rada byli ti, kteří (třeba) vyprávěli jak to ten šmejd udělal. Pochopitelně jich byla kvanta, kterým byla předložena nabídka, která se neodmítá. Napsáno o tom bylo dost, takže předstírání něčeho jiného dost zavání.

Poslední poznámka k tomu, čemu Babiš věří. Jistěže tomu věří, protože je to psychopat navíc úspěšný a těch bychom se měli, podle Radkina Honzáka, bát. Jen psychopat dnes něco řekne, aby zítra popřel a současně tomu uvěřil. On věří, že poslal svého syna na Ukrajinu kamsi do míst, kde lišky dávají dobrou noc, místo aby využil svých kamarádů ve Švýcarsku. On věří i tomu, že dělá dobře, když státní rozpočet přichází dotací do řepky o 10 miliard i když už v Evropě se volí řešení jako v konkurenční firmě, kterou zlikvidoval. Není schopen jakékoliv reflexe. On je schopen dokonce tvrdit, že náš státní rozpočet je aktuálně v 50 miliardovém schodku, prože nám unie neposlala dost peněz.

Ještě k těm důchodům. Jsem také důchodce, ale nevidím důvod k navyšování důchodů nad zákonný rámec a k placením nějakého cestovného. Pokud by mi peníze nestačily, tak si nějaké přivydělám, práce je dost.

V. Kotas 7.6.2019 6:48

Re: Vaše víra v dobro člověka vám zatemňuje realitu

Co proto dělali hned od po listopadu 1989 politici, média, aby byli ctěni, vyzdvihováni takoví jako byl Baťa a jemu podobní ? NIC ! Bylo tleskáno těm všeho schopným.

S. Sedlák 7.6.2019 7:01

Re: Vaše víra v dobro člověka vám zatemňuje realitu

Ale fuj. Přece k tomu, abych nepodváděl a nekradl nepotřebuji potlesk publika. Navíc Babiš byl už tehdy ten, kde ty peníze z korupce končily.

Podnikali mnozí a mnozí i skončili s dluhy. Dílem z naivity, jak se trh vrhne na jejich nápad, někteří se přehřáli (investovali dobře, ae moc) někteří pro neschopnost. Ovšem závistivci (jako vy) měli prasečí radost, když skončil pekař v ulici. No a teď kupují zamražené šmakulády z Penamu, volí Babiše, šoupou nohama a jsou šťastní, že pekař splácí dluhy dodnes.

V. Kotas 7.6.2019 10:08

Re: Vaše víra v dobro člověka vám zatemňuje realitu

Já mu nezávidím. Jenom mu občas tleskám - jako nejlepšímu hajnýmu, kterým se stal z největšího pytláka. Potvrzováno Kadlíkem z Orlíku, tak to totiž dělávalo panstvo ve svých lesích, když tam chtěli mít pořádek.

I. Mentlík 7.6.2019 7:17

Re: Vaše víra v dobro člověka vám zatemňuje realitu

Nezbytnou podmínkou pro to být schopným podnikatelem je chtění podnikat, ne jít do politiky. Jací lidé se v nedávné minulosti dostali k majetku a jakým způsobem, je začasté známo. I mezi politiky jsou majetní lidé, kteří začasté k majetku přišli až poté, co vstoupili do politiky (kdypak asi měli čas i podnikat?), napříč všemi stranami. Lidé volí Babiše pravděpodobně také proto, že k majetku přišel, aniž by politiku potřeboval (netvrdím, že k tomu nepoužil naše čisté politiky). Když se rozhlédnete, tak kdo nechce Babiše, ten aby se šel picnout. Až se ti na Václaváku začnou bavit o tom, kdo po Babišovi, tak se porvou.

Jste proti navyšování důchodů nad zákonný rámec? Tak nejdřív zařiďte, ať zákon zohlední spotřební koš důchodců. Spočtěte si to, a budete se divit. Jo, a zajistěte práci i přirozeně vzhledem ke stáří zdravotně znevýhodněným lidem. Vám přeji, abyste dokázal makat co nejdéle.

S. Sedlák 7.6.2019 16:52

Re: Vaše víra v dobro člověka vám zatemňuje realitu

Babiš nepřišel k majetku, aniž potřeboval politiku. To bylo právě naopak. On ji velmi potřeboval a právě v době, kdy Nečas naivně rozvázel policajtům a státním zástupcům ruce, tak to projel. Babiš šel do politiky, aby už nemusel hledat všude možně podporu, chtěl si to ošéfovat. nesporný fakt je ten, že nikdo z politiků tak nezbohatl díky prokázané zlodějně.

J. Kočí 7.6.2019 7:38

Re: Vaše víra v dobro člověka vám zatemňuje realitu

drobné připomínky:

Víte, že Baťa 2x zkrachoval? Za to že potom vybudoval obrovskou firmu vděčí Rakousko-Uherské armádě za první světové, protože se stal generálním dodavatelem bot.

Víte proč je tak nízká nezaměstnanost? Co třeba vliv stabilní vlády?

Jinak asi čtete moc noviny.

F. Dido 7.6.2019 9:26

Ale to je zcela zbytečné říkat jeho voličům,neb oni vidí jen to co chtějí,že věci své svěřili ďáblu jim dojde až v pekle.

J. Strakoš 7.6.2019 5:50

Odhadnutí voličů

Řekl bych, že spoustu důvodů, proč jej lidé volí, autor trefil. Jeden bych přidal - Svého času jsem s kolegou, který Babiše volil, důvody probírali - v podstatě si nedělal iluze, že mezi politiky je nějaký, který to dělá jen pro přesvědčení, takže u Babiše mu provázanost na business nevadila (To není provázanost, to je business samotný). A proč tedy pak volil Babiše? Protože chtěl být zastupován někým silným, kdo už něco dokázal, na rozdíl od zbytku sedících v parlamentu.

A popravdě, tento názor jsem dokázal akceptovat - rozhodně to bylo lepší než si vybrat politika jako sportovní tým a emocionálně jet na vlně úspěchů nebo proher.

S. Sedlák 7.6.2019 6:29

Re: Odhadnutí voličů

Sázet na nějakého silného a bezohledného podvodníka je dost úlet. Volba přitom nestojí ve volbě psychopat nebo neschopný jedinec.