28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak ustát doktora Ratha

Sociální demokraté mají docela smůlu. Sotva se začínají dávat dohromady dlouhé měsíce nesmiřitelně znesvářené tábory a jejich lídři, Bohuslav Sobotka s Michalem Haškem začínají uzavírat pragmatické příměří, vybuchne jim do toho David Rath.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
G. Zahradníček 30.5.2012 22:10

Nepovídej, už máte něco připraveného?

:)))

J. Boleslav 30.5.2012 14:09

Re: pane Boleslave

Za Klausových vlád bylo zadlužování téměř nulové. A když chtěl uzákonit vyrovnaný rozpočet, mohli se všichni leváci smíchy potrhat.

J. Boleslav 30.5.2012 14:05

Re: pane Boleslave

Přesně tak, v dobách hospodářského růstu je třeba šetřit na horší časy, což naši socani rozhodně nedělali. Socani a levice vůbecměli  donedávna zadlužování v principech své politiky (zdroje jsou, státní dluhy se neplatí atd.) Poněvadž jsou kolektivisté, míra přerozdělování je za nich vždy větší. Nedovedou si často sami na sebe vlastní prací vydělat a spoléhají na stát, že se o ně postará.

J. Bořický 30.5.2012 13:47

Re: Jako konzervativec jsem proti přímým volbám,

Co takhle Ferdu mravence  ?

L. Severa 30.5.2012 13:44

Re: pane Boleslave

Pane Šejno, ovšem ČSSD vládla v dobách hojnosti, troufám si spekulovat, že v krizovém období by těžko dosáhla lepšího výsledku.

R. Langer 30.5.2012 12:01

Re: pane Boleslave

Ne, opravdu tomu tak není...

R. Langer 30.5.2012 11:59

Re: Jako konzervativec jsem proti přímým volbám,

Já bych byl pro Gotta, nebo pro Jágra!

M. Šejna 30.5.2012 11:31

pane Boleslave

Vy pravičáci máte nejspíš problém s matematikou. Buďto počítat neumíte, nebo záměrně nechcete.

Dluh rostl za vlády ČSSD pomaleji, než za současných vlád ODS. Socani vládli 8 let a zadlužili stát částkou 603 mld. Kč. ODS vládne teprve pět a půl roku a stačila zadlužit stát částkou 700 mld.

Za socanů bylo DPH nižší než dnes, spotřební daň byla také nižší než dnes. Nižší byly i poplatky na katastru, daň z nemovitosti, dálniční známka a jiné skryté povinné platby státu.

J. Boleslav 30.5.2012 11:19

Re: Ale houby

Přesně. Navíc se třeba ODS často zbavuje svých problematických zástupců dřív a razantněji, než levice, která je naopak často přivine na svou hruď - viz třeba Kott.

J. Boleslav 30.5.2012 11:14

Re: Proboha,

Obávám se, že je proti hlavně proto, že ví, že v přímé volbě nemá šanci.

J. Boleslav 30.5.2012 11:12

Re: Jako konzervativec jsem proti přímým volbám,

Roithová nemá šanci, podívejte se na preference.

J. Boleslav 30.5.2012 11:11

Re: Já opravdu volím ČSSD!

Z jakých důvodů prosím Vás vidíte v socanech menší zlo? V dobách jejich vlády se peníze daňových poplatníků, tedy i Vaše, rozhulákávají vždy víc, než za vlády pravice. Nebo snad Vám konvenuje jejich východní orientace?

P. Zeman 30.5.2012 10:08

Re: Já opravdu volím ČSSD!

To mi připomělo nedávný vtip, jak zvednout preference ČSSD o 5 procent - vyhodit ze strany Ratha :-). Když za ním půjde Sobotka, Hašek, Zaorálek, Tejc, Škromach a pár dalších bambulů, pak je snad budu volit i já :-P.

P. Zeman 30.5.2012 10:05

Re: Ale houby

Fanatismus je vidět spíše na levé straně politického spektra. Zatím jsem snad neviděl pravicového uřvance na pravicové demonstraci :-P.

Pravici nevolíme proto, že si myslíme, že v ní jsou podstatně morálnější lidé (to si myslíte jen vy svých levicových kandidátech :-) ale proto, že má realističtější a rozumnější program, než ta ublábolená, nalhaná současná levice. A aby nedošlo k mýlce - do basy patří každý darebák bez ohledu na politickou orientaci.

P. Schuh 30.5.2012 9:35

Re: Ale houby

Smutné je, že tyto strany mají fanatické skalní voliče, kteří jim vlastně naznačují, že pořád mužou krást lhát podvádět, protože si myslí, že kradou a lžou méně než protistrana.

F. Svoboda 30.5.2012 9:31

Re: Jako konzervativec jsem proti přímým volbám,

Jsem rovněž pro MUDr. Roithovou na funkci presidenta především z důvodů :

1. Je to především žena, která politiku zjemní.                                                                              2. Je to žena vzdělaná, která má nepřeberné zkušenosti z politiky domácí i zahraniční ( viz http://www.roithova.cz/zivotopis  )                                                                                                  3. Není to, jak mnozí její odpůrci říkají, žádná  "eurohujerka", ale poslankyně v evropském parlamentu, která se značně angažuje v hájení českých národních zájmů na rozdíl od spících poslanců                                                                                                                                       4. Má bezvadné konservativní názory na život.                                                                             5. Není poznamenána žádnou korupční ani mravní aférou.                                                          6. Má uspořádaný rodinný život ( to je snad to nejdůležitější ).

Prosím o věcnou podobnou anylysu jejích protikandidátů dle předcházejících bodů. Díky.

K. Luboš 30.5.2012 9:01

Já opravdu volím ČSSD!

A já opravdu budu volit opět stranu dr. Ratha. A vysvětlím Vám i proč. Modré i Oranžové považuji za českou obdobu kalabrijské Ndranghety či sicilské Cosu nostry. Už jsem se i smířil s tím, že s tím nikdo nic nenadělá a že budu jedné z těchto organizací platit. Když si však mohu vybrat, tak si vyberu menší zlo. Takže si vyberu tu, které budu platit méně. A protože jsem zaměstnanec, tak jsem se rozhodl pro ČSSD. A s tím Rath nemůže nic nadělat.

F. Pavlis 30.5.2012 8:14

Re: Proboha,

Pane Pavlovský, myslím, že jsem už pochopil vaši obhajobu sloupu na Staroměstském náměstí. Děkuji vám za upřímnost.

F. Pavlis 30.5.2012 8:11

Re: Ale houby

Drobnou změnu bych tu viděl. Netvrdí, že "zdroje jsou" jako oranžová blebtokracie...

P. Pavlovský 30.5.2012 8:09

Re: Proboha,

That´s elementary, dear Watson, nahlédněte do kterékoli učebnice politologie. Nepřišlo Vám nikdy zajímavé, že v anglosaských zemích se přímé volby nekonají (ty v USA přímé nejsou, jakkoli to tak někdy vypadá), a že tam moc nepěstují ani jinou přímou demokracii (celostátmí referenda, plebiscity)?

    Tzv. přímá demokracie je v zásadním rozporu s konzervativismem, proto je jediný upřímný politk u nás . Schwarzenberg - vždy veřejně proti (ostatní si to z populismu nedovolí, i když si mnozí myslí totéž).

P. Schuh 30.5.2012 8:06

Re: Ale houby

Vždyť i voliči ODS odpustí "svým" politikům cokoliv pokud jim zas naslibují boj proti korupci a tzv. reformy. Ti jsou schopni opět zvolit i zloděje a ještě se považovat za hrdiny a statečné obránce demokracie, kteří to "natřeli oranžovým".

J. Bořický 30.5.2012 8:04

Re: Proboha,

Konservativec lpí na tradicích.Přímá volba je změna.

E. Heusinger 30.5.2012 7:22

Proboha,

co má způsob voleb společného s konservatismem?

P. Pavlovský 30.5.2012 7:15

Re: Jako konzervativec jsem proti přímým volbám,

Ano, a proto se mi z dosavadní nabídky jeví nejlépe Roithová.

Ž. Halabudová 30.5.2012 7:07

Re: Ale houby

Tak, tohle je pravda.

Ž. Halabudová 30.5.2012 7:06

Re: Jako konzervativec jsem proti přímým volbám,

Jeden za osumnáct,druhý bez dvou, za dvacet.

P. Pavlovský 30.5.2012 4:03

Jako konzervativec jsem proti přímým volbám,

i když si uvědomuji, že tentokrát by o prezidentovi rozhodovaly i neřízené střely z VV.

   ".... s vědomím, že přímá volba nakonec beztak nebude", píšete. To je ale přece nepostatné, každý už dneska ví, že v přímých volbách nemá žádný stranický kandidát šanci, ať je  to Dientsbiuer nebo Sobotka, bohužel ani Roithová, kterou bych volil já (a žádné tzv. eurohujerství by mi nevadilo) a která je stranická - KDU-ČSL - zcela nepodstatně.

    Je proto naprosto lhostejné, koho bude do přímých voleb ČSSD kandidovat a do jaké míry jej bude podporovat. Budou-li přímé volby, rozdají si to ve druhém kole pánové Fischer a Švejnar.

M. Stuchlik 30.5.2012 1:07

Ale houby

Voliči ČSSD odpustí "svým" politikům cokoliv pokud jim zas naslibují pastelkovné nebo zrušení 30Kč poplatku u doktora. Ti jsou schopni opět zvolit i zloděje Ratha a ještě se považovat za hrdiny a statečné obránce utlačovaných a okrádaných, kteří to "natřeli modrým".