28.3.2024 | Svátek má Soňa


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak to bylo se slavnou mobilisací

Šéfredaktor jednoho internetového deníku označil za „vrchol stupidity“ někdejší provolání ODS ve volební kampani v roce 1998 nazvané „Mobilisace“ a následnou Opoziční smlouvu uzavřenou údajně s tím, proti komu se mobilizovalo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kozák 10.7.2018 9:26

Re: Vrcholem stupidity

Ale kdež, Lenc - soudruh v boji nejvěrnější mu asistuje za prĐelí .. :-)))

M. Pivoda 10.7.2018 9:14

Pravici už nebudeme potřebovat. Sdělení miliardáře:

https://www.euro.cz/byznys/jak-vyresit-nerovnost-ve-svete-miliardar-branson-radi-zavest-univerzalni-prijem-1412000?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

K. Janyška 10.7.2018 8:58

Byl jsem v té době profesionálním manažerem ODS

a vy mě nebudete poučovat. Proti opoziční smlouvě jsme na oblasti přijali 3 usnesení na můj návrh. Až přijeli z Praheee nás srovnat. Mě však nesrovnali. Byl a jsem jsem proti ní navždy... Dzp.

M. Šejna 10.7.2018 8:57

pan Jakl má pravdu jen částečně

z hlediska textu tehdy ODS opravdu nemobilizovala proti ČSSD. Jenže ve skutečnosti podle chování tehdejších vrcholných představitelů ODS to byla mobilizace proti ČSSD.

Pan Jakl má ale pravdu, že Opoziční smlouvu zavinilo stupidní chování politického gaunera Rumla a tradičních podrazáků z KDU-ČSL.

Ruml tehdy odmítl jít do koalice s ODS, přestože by měli ve sněmovně společně s lidovci většinu. Ruml tehdy odmítl i koaliční nabídku ČSSD. Ruml tehdy prostě trucoval a spoléhal na Havla, že s ním bude soudružsky trucovat také. A právě v takové situaci se Zeman s Klausem dohodli, že bude lepši sepsat Opoziční smlouvu.

M. Pivoda 10.7.2018 8:54

Pravici nepotřebujeme. Čeká nás technologický socialismus.

Dnes už žijeme v jiné době. Žijeme v technologicky intenzívní době. Všimněte si toho, prosím, čeští Pepíci.

Technologický socialismus je určitě lepší řešení, než vyhubení nezaměstnatelné části populace, aby mohl být zachován klasický kapitalismus.

D. Procházka 10.7.2018 8:17

Re: Krátká paměť voličů?

Byla to především reakce na předcházející jednání, kdy se nepodařilo poskládat koalici proti ODS (Rumlova principiální pozice, že ani s Klausem, ani se Zemanem).

D. Stirský 10.7.2018 8:15

Stupidní to bylo.

To už rovnou ODS mohla po Praze vylepovat červené plakáty se jmény zrádců. Stupidní bylo zneužití září 1938. V té době jsem ODS sice volil, ale když jsem viděl ten plakát, přišlo mně to dost, ale dost nechutné.

M. Pivoda 10.7.2018 8:10

Mobilizace k čemu?

"... Rozhoduje se dnes! Zítra bude pozdě! Volte ODS!"

Volte komunistu ing. Tlustého, jako místopředsedu pravicové strany ODS.

Pamětníci neztrácejí paměť.

J. Karlík 10.7.2018 7:41

Re: Krátká paměť voličů?

Vám zase nevadí, že agentovi a fízlovi pořád nikdo nic nedokázal. Své si už v tomto státě užili Čunek, Jourová, Svoboda, Parkanová a další. Jen tak dál. Ministryně Malá to radši odpískala včas, než aby čelila stupidním útokům novinářské sebranky.

P. Lenc 10.7.2018 7:37

Re: Vrcholem stupidity

Ó vy jeden "odborníku"...

P. Hlosta 10.7.2018 7:36

Pravici vlastně nemáme

Nejprve se mně to osobně dotklo, protože já býval stabilní volič ODS a to až do času, kdy Topolánek najmenoval za minfina Kalouska namísto Tlustého, co přinášel v předvolebním masírování občanů reformy, které tímto ani nezačaly a skončily. Chtěl jsem prostě věřit, že pravici pouze nechápu a ona činí správně a tak jsem ODS i se zaťatými zuby volil. Je mi líto, že se nepovedla mobilizace a levice se natrvalo usadila u moci a střídá si držení moci s ODS. Podle měřítek našich politiků je ODS pravice, ČSSD levice. Podle měřítek zklamaných voličů pravice prakticky zmizela a levice vládne poslední dobu společně s miliardářem Babišem, čímž se naplnil sen levice o Švédském modelu a nějak jim nefunguje dle očekávání. Levici zůstala ideologie, pravice ji ztratila, pokud ji kdy sama pro sebe uznávala. Levice potřebuje prosazovat centrální dirigismus a s miliardářem po boku se jí to daří. Úspěšně likvidují možnosti středního stavu a brzká je doba, kdy nebude ochota k podnikání žádná pro těžkosti z toho vyplývající a miliardáři budou konkurence zbaveni jaksi preventivně.

ODS stojí kdesi vzadu a halasně protestuje proti Babišovi a pouští na voliče morality. Volič pravice by to i bral, kdyby k tomu měl od ODS adekvátní nabídku uskutečnitelných reforem. Ne škrtání alá Kalousek, ale reforem. K tomu z Institutu V.Klause neúčinně slyšet komentáře na dění v Česku, což je politiku provozujícím na pravici platné, jako mrtvému zimník.

Měl jsem radost, že do ODS se přidal i Klaus mladší a že bude opět pravice růst a sílit. Zatím lze však sledovat tendenci z ODS, která onoho Klause chce tlačit do pozadí. Tím se do pr....pozadí určitě dostanou!

Až jsem si povzpomínal jak si rozdělili politické pozice pravice a levice(ODS a ČSSD), už se mně Jaklovy kecy přestaly dotýkat. Jinak mně ale žere, že pravici vlastně nemáme.

M. Těhanová 10.7.2018 7:17

Re: Krátká paměť voličů?

Ta mobilizace byla spíš proti vyděračům typu Luxe a Rumla, aby už nemohli oDS vydírat.

M. Těhanová 10.7.2018 7:13

Re: Hrozné kecy vymývače mozků Jakla

Nemyslící chudáku

D. Polanský 10.7.2018 6:54

Také interpretace,

ale proč ne. Kolik lidí tolik názorů a hlavně účel světí prostředky.

P. Han 10.7.2018 6:35

Re: Hrozné kecy vymývače mozků Jakla

Jo, o vás Jakl píše taky.

P. Han 10.7.2018 6:33

Re: Krátká paměť voličů?

Zapomněl jste na podmínku, že s agentem a podvodníkem Burešem do vlády ne? Vám ten fízl nevadí, ale jiným asi ano.

P. Chládek 10.7.2018 6:17

Vrcholem stupidity

je pan Jakl sám.

L. Novák 10.7.2018 4:42

Hrozné kecy vymývače mozků Jakla

Samotný název "opoziční smlouva" je manipulativní, ve skutečnosti šlo o tichou koalici ODS a ČSSD (z čehož bylo odvozeno parodované heslo "Doleva s Klausem"). Správně byl rovněž zesměšňována jako "Smlouva o pozicích" (ve státě a na různých dobře placených místech ve státem vlastněných firmách).

Jakl byl součástí Klausovy kariéry (až na Hrad) a tomu odpovídají i jeho stanoviska. Klaus po roce 1995 budoval hlavně vlastní kariéru a podřídil tomu i politiku ODS. Proto taky skončila blízko hranice pro vstup do Sněmovny... Když jsem jej před pár měsíci po volbě šíleného Zemana na prezidentský úřad viděl, jak se dere po Zemanově boku před kamery, bylo mi trapně z toho, že jsem Klause kdysi volil...

T. Pansky 10.7.2018 3:44

Autor lze !!! V cem? Poukauje na jine politicke ...

... strany a jejich koalicni jednani. Je tu jeden zasadni a obrovsky rozdil: ODS a CSSD podepsaly smlouvu, ve ktere si rozdelily moc v republice !!! Je uplne jedno, jak se te smlouve rikalo, nazev je naprosto scestny a irelevantni. Podstata je v tom, ze timto aktem se CSSD a ODS staly koalicnimi partnery a rozdelily si moc v zemi. Kdo tohle popira, proste lze.

V. Braun 10.7.2018 3:22

Krátká paměť voličů?

Krátkou pamět voličů by si zřejmě pan Jakl přál, bohužel pro něj jsou i voliči, kteří si onu slavnou mobilizaci ODS pamatují. Jedním z nich, který do té doby (bohužel) ODS volil jsem byl já osobně. Že mobilizace nebyla namířena proti ČSSD? Na to mohu jen říci, pane Jakle, jak hluboko jste klesl. Že je normální takto po volbách postupovat a "uznat vítěze voleb"? Se tedy divím, že už ODS nemá opoziční smlouvu uzavřenou s Babišem, mohli jsme mít vládu s důvěrou, a bez komunistů, už dávno.

P. Skřivan 10.7.2018 0:15

Jé, já myslel, že jde o Mobilisaci za časů,

Rakouska nebo Beneše.

... a ono tahle pitomina. :-)