16.4.2024 | Svátek má Irena


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak si vedou kandidáti na prezidenta?

Zhruba před rokem jsem se snažil najít odpověď na otázku, jaký by měl být a co by měl dělat kandidát, který by v následujících prezidentských volbách chtěl případně porazit Miloše Zemana.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F. Navrátil 15.6.2017 17:47

Zeman nekandiduje, jen provokuje

Miloš Zeman už nebude kandidovat. Nedovolují mu to zdravotní důvody. Oznámí to až poté, co si zažije své hvězdné hodiny při sestavování nové vlády po podzimních volbách. Doporučuji všem jeho protivníků, kartičkářům, trenýrkářů, vejcometům, kalouskovcům a praždké kavárně, aby spustili bubnovou palbu proti jeho opětovnému zvolení. Užijí si pak velké štěstí a zaslouženou radost z dobře vykonané práce, až Zeman někdy v lednu oznámí, že nehodlá kandidovat.

V. Kotas 15.6.2017 20:45

Re: Zeman nekandiduje, jen provokuje

Přání otcem myšlenky, co ? Jen aby nevyhrál už v 1.kole.

F. Navrátil 15.6.2017 21:15

Re: Zeman nekandiduje, jen provokuje

Možné by to bylo, kdyby kandidoval.

A. Reček 15.6.2017 21:23

Re: Zeman nekandiduje, jen provokuje

S tou výhrou Zemana už v prvním kole jste mě dobře rozesmál.

V. Heidlerová 17.6.2017 8:19

Re: Zeman nekandiduje, jen provokuje

Ačkoliv bych si to strašně přála, přesto se musím ptát, kde berete tu jistotu. Ta plevelná bytost sama neodejde z politické scény už proto, že mu to nedovolí jeho okolí, ta skvadra, která ho nosí, podpírá, postrkuje - už nikdy by nesehnala tak lukrativní posty. Kdo by pak zaměstnal Mynáře, Ovčáčka, Nejedlého atd. na tak lukrativních postech bez prověrek, bez zkoumání jejich černé minulosti?

Zeman je stále ještě schopen přečkat celkem slušně 30 minutový akt, tentokrát bez ostudy, mamá mysli slavnou audienci. Určitě to bylo za podpory lékařů, stejně dopovali Brežněva a dařilo se to celkem dlouhou dobu, i když známky byly patrné všem. Audience byla veselá, nejlepší bylo, jak se celá Zemanovic rodinka vřítila do Královniny pracovny, jako na chatu. Hned mne napadl příměr Homolka-Tobolka, ale jinak po dlouhé době nebyla žádná obvyklá ostuda nebo přerušení programu, a dokonce Nejvyšší přišel sám ve svých stylových teniskách. Už chyběly jen ty trencle. Ale jako Zemanův odpůrce uznávám, že audience proběhla vcelku důstojně. proboha, kdo ale radí manželskému páru ve volbě oblečení???? Presidentka měla cosi jako noční kabátek na bílé noční košili a nedokázála vyloudit ani náznak úsměvu. Nakonec nejlíp působila ta prohnaná Káča, která nejspíš tatovi i překládala. Já se těšila, že OTEC národa na královnu spadne. Háááááá

V. Hájková 15.6.2017 14:22

Domnívám se,

V. Hájková 15.6.2017 14:26

Re: Domnívám se,

ŽE se tento odkaz který velmi doporučuji ke zhlédnutí , velice hodí d tématu ""PREZIDENT!

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/byla-svedkem-zemanovy-virozy-a-musela-jit-32976?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp

Rozhovor s touto dámou mně jen potvrzuje co za lidi v čele se Zemanem dnes špiní posvátné místo českých králu!

V. Čermák 15.6.2017 15:44

Re: Domnívám se,

Škoda, že nepromluvila i nějaká dáma z okolí bývalého prezidenta Havla, ale některé už nežijí a jiné zase nejsou dámy. A jesti tady někdo něco pravidelně špiní, pak jste to vy sama, také ne dáma. A nejedná se o posvátné místo, ale o posvátnou krávu.

V. Hájková 15.6.2017 16:11

Re: Domnívám se,

UBOŽÁKU

V. Kotas 15.6.2017 16:20

Re: Domnívám se,

Ubožačko.

V. Heidlerová 17.6.2017 8:08

Re: Domnívám se,

No Vy se mi líbíte!!! A co takle probrat, jak má vypadat správný muž, ne muž slov a blábolů a lží, muž zbytnělého ega a podléhající pouze svým návykům a libůstkám, muž, který třeba i při tělesném postižení nepůsobí jako karikatura, muž, který si volí za spolupracovníky čestné muže a ne šmejdy, vyplavené bůhví odkud. Našemu státu by stačilo a prospělo, kdyby v jeho čele stanul člověk, muž či žena, která by dokázala tlumit stranické vášně a půtky svou nadstranickostí a nadhledem. Tím vším nebyl současný president, proto taková hluboká krise společnosti. Ten naopak vášně a nenávist rozdmýchával a mstil se na každém kroku.

Někteří občané však v něm vidí něco posvátného, zcela určitě je to posvátný vůl.

Nevím, proč taháte stále za nohu pana presidenta Havla, ať byl jaký chtěl, naší vlasti posloužil, proslavil ji a patřil mezi hrstku odvážných, kteří aspoň něco udělali. Muže ctí čin v pravý čas, ne prázdná slova a bonmoty.

Začněte sám od sebe, zda-li jste muž v pravém slova smyslu a zda máte vůbec právo na známkování lidí. Pokud jste muž, tak vezmete svou hlavu pod paži jako bezhlavý rytíř a odkráčíte ze scény a v duchu se omluvíte.

Také Ne-dáma a spodina společnosti, jak nás označil ten posvátný vůl v čele státu.

A. Reček 15.6.2017 21:26

Re: Domnívám se,

Je to tak. Také jsem četl ten článek.

V. Heidlerová 17.6.2017 8:26

Re: Domnívám se,

Nejen to posvátné místo českých králů, ale zasviňuje celou společnost, všichni jsme od něho umazaní. Proto společnost hrubne, vztahy mezi lidmi se zhoršují a vulgarizují, národ je rozdělen a někteří Češi uvěří i lžím, urážkám a mylnému výkladu páně presidenta v řadě názorů (Peroutka, pohraničníci, vztah k Rusku) atd. A to buranství všude. Ach jo.

J. Růžička 15.6.2017 13:34

Prezident ČR

Dobrým prezidentem místo Zemana byl by kterýkoliv z kandidátů. Kromě jeho samého.

V. Čermák 15.6.2017 15:46

Re: Prezident ČR

Inu, pak máte snadnou volbu prakticky nemusíte, jako obvykle, myslet....

A. Alda 15.6.2017 12:58

Ani před rokem

jste nenapsal nic přínosného, co by stálo za komentář.

V. Hájková 15.6.2017 9:51

K vašemu

V. Hájková 15.6.2017 10:03

Re: K vašemu

3 odstavci asi tolik- jak dalece jste si uvědomil, že v této zemi není ""PREZIDENTSKÝ SYSTÉM""-

PREZIDENT - sice muže radit - doporučovat ale to je tak asi všechno! Současný prezident si je toho zcela jistě vědom ale díky své jedné z nemocí a tou je NARCIZMUS"" - často zachází až za hranu porušování ustavních zákonu!

Když odhlédnu k jeho evidentní snaze zatáhnout tento národ do vlivu ruského /dnes už fašistického / OLIGARCHIZMU - domnívám se, že prozatím jmenovaní kandidáti budou hlavou státu přijatelnější , než tento starý muž díky alkoholizmu - naprostá troska.

F. Lesniak 15.6.2017 11:52

Re: K vašemu

Přijatelnější možná, ale kdo je bude volit? Zatím bohužel se nenašel kandidát, který by Zemana ohrozil. Jedině nemoc.

J. Machotka 15.6.2017 11:57

Re: K vašemu

Děkuji za odpověď.

Zde jsem měl na mysli zejména pravomoce jako jmenování členů Bankovní rady ČNB, jmenování soudců, pověřování vedoucích zastupitelských misí a přístup k zastupování státu navenek obecně - zkuste se podívat na uvedený link, ono toho není zas tak málo.

MZ, ať už je jakýkoliv, má výhodu, že lidé ví (nebo si mohou domyslet), jak se bude v těchto situacích chovat. U ostatních kandidátů se to neví a pokud ani nemají snahu nám to vysvětlit, mohou jen obtížně zvítězit.

P. Joch 15.6.2017 8:59

kandidat

Škoda, že nekandiduje hrabě František Kinský. Věřím, že by více než důstojným nástupcem Schwarzenberga v dalším klání se Zemanem. Takto si představuju kandidáta, pracovitý, movitý, ale žádný zloděj, nebo kariérista. Navíc mu nechybí ani politické zkušenosti.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Franti%C5%A1ek_Kinsk%C3%BD

F. Lesniak 15.6.2017 11:51

Re: kandidat

Hrábě jsme na hradě ještě neměli.

V. Kotas 15.6.2017 5:55

Snahu mají, ale rozhodnou naštěstí voliči, ne

281 " politiků " a média, masírující společnost. A když už by neměl být prezidentem M. Zeman, tak někdo tak kolem 50let, za kterým je vidět kus práce, kterou lidé ocení ( sluníčkářství to rozhodně nebude ).

T. Pansky 15.6.2017 1:45

Sami lide uchazejici se o prezidentske kreslo musi najit ...

... zpusob, jak prorazit medialni ognoranci v Ceske republice. Tim narazim hlavne na media placena z dani, ktera se rada zastituji svoji objektivnosti (coz je ovsem holy nesmysl).